aby założyć posty i tematy.

Thor

PreviousPage 7 of 10Next

Były, ale zdjęcia pokrywały się czasowo z nowym filmem Russella i to tam raczej ta charakteryzacja była potrzebna.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Bardzo mocno wystylizowane i głupkowate, ale w sumie spodziewałem się czegoś takiego.

Najbardziej podoba mi się plakat, z umyślnymi wibracjami He-Mana, balonowej gumy Turbo i oranżady za 40 gr. W podobny ton próbuje wpisać się zwiastun, ale ta strona wizualna jest po prostu okropna. Jest po prostu zła, plastikowa, odrzucająca. Najgorsze, że nie wydaje mi się wynikać z braku umiejętności, jest wynikiem decyzji która chciała aby to było złe i plastikowe, a przez to zabawne. Ale zabawne nie jest.

Ja myślę ze Taika i jego autorzy zdjęć mają bardzo mylne wyobrażenie na temat tego jak ma wyglądać taka wizualna zabawa. Bo z jednej strony mamy PRÓBĘ zabawy kiczem i kolorami, a z drugiej efektem jest cyfrowe, plastikowe szkaradztwo jakim jest Ragnarok, gdzie nawet wyglądająca o klasę lepiej wersja HDR wciąż potrafi straszyć wypranymi kolorami i płaskim kontrastem fatalnie oświetlonych, kręconych w studio ujęć.

Szaman
Cytat z Mierzwiak data kwiecień 18, 2022, 15:21

https://twitter.com/MarvelStudios/status/1516054059156865030?s=20&t=lFuaoNBRiVmybG-yh5niCA

Wybacz Szaman, ale muszę

Szaman

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-features/thor-love-and-thunder-trailer-209-million-views-24-hours-1235132117/

To też przez Was..

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Bale na chyba dość wiernej zabawce

https://naekranie.pl/aktualnosci/thor-milosc-i-grom-christian-bale-gorr-1650701623

Nie wiem czy to siła autosugestii czy po prostu miernego wykonania, ale ta technologia wirtualnego planu niesamowicie daje mi ostatnio po oczach. Widzę aktora na styropianowej dekoracji i wyświetlający niebo ekran, który jest kilka metrów dalej.

Z drugiej strony można to zrobić tak doskonale jak w Batmanie:

Wydaje mi się, że w Mandaloranie się sprawdzała, a przynajmniej mi nie przeszkadzała.

To prawda, ale już z fragmentów Fetta widziałem sporo kiepskich ujęć, teraz to samo w Obi-wanie i Thorze.

Cytat z Mierzwiak data kwiecień 28, 2022, 19:20

Nie wiem czy to siła autosugestii czy po prostu miernego wykonania, ale ta technologia wirtualnego planu niesamowicie daje mi ostatnio po oczach. Widzę aktora na styropianowej dekoracji i wyświetlający niebo ekran, który jest kilka metrów dalej.

Z drugiej strony można to zrobić tak doskonale jak w Batmanie:

To jest tak jak z każdą inną technologią. One sama w sobie nie jest perfekcyjna i nie załatwi problemu, ciągl potrzeba ludzi którzy znają się na swojej robocie.

Połączenie tych ekranów oraz możliwości jakie dają UE5 są wielkie, to zajebiste narzędzie i idzie się z tym fantastycznie bawić. Mandalorian zaskoczył nas pierwszy raz to prezentując, Batman pokazał jak można to zrobić perfekcyjnie.

A to, że w innych projektach Marvela nie wygląda to tak dobrze? No nie jest to zaskoczenie, mówimy o studiu które efekty robi na szybko, niedokładnie, zazwyczaj nie pomagają same projekty, operatorka często leży. A to, że Taika tego nie ogarnia mnie nie dziwi bo nie jest on technicznie dobrym filmowcem.

Bardzo bym chciał zobaczyć co z tą technologią zrobiłby Villeneuve.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

PreviousPage 7 of 10Next