aby założyć posty i tematy.

Venom

PreviousPage 5 of 7Next

Mnie ten się podoba:

Wygląda jak fan art z kampanii jedynki 🙂 I jest nim sądząc po grafice z tytułem i kategorii R. Poza tym uwiera mnie niczym kamyk w bucie design Carnage'a, dolna fotografia z poprzedniego plakatu jest chyba jego pierwszym ujęciem które mi się podoba.

Mnie z kolei nie podoba się cały czas... czcionka, która jest wykorzystywana przy tytule. Nie pasuje mi mi do fizjonomii głównego bohatera. Choć z tego co kojarzę, nawiązuje do tej z komiksów.

Jako ciekawostkę dodam, że o postaci Venoma dowiedziałem się tak naprawdę w czasach trylogii Raimiego (ale jeszcze przed "trójką", gdy mówiło się o potencjalnych wrogach Spider-Mana w filmach). Do tego czasu nazwę kojarzyłem przede wszystkim z zespołem Venom, grającym dość ekstremalną (zwłaszcza jak na początek lat 80-tych) odmianę metalu. Byli prekursorami black metalu, wystarczy zresztą zerknąć na tytuły ich płyt: "Welcome to Hell", "Black Metal" (tak, ten styl zawdzięcza im nawet nazwę) czy "At War with Satan".

Z kolei ja doskonale pamiętałem go z animowanego serialu oglądanego w podstawówce, odcinki z symbiotami należały do moich ulubionych, w odróżnieniu od na przykład odcinków z mutacją Parkera w wielkiego potwora, czy podróżami między wymiarami. No i z tych samych czasów doskonale kojarzyłem go z komiksów wydawanych przez TM-Semic, podobnie jak Shriek w którą wcieli się Naomie Harris.

Nowa data to 1 października. Czyli uważają, że od 1 listopada zamkną kina i trzeba zarabiać jak najszybciej. A wystarczyło zostać przy 24 września.

90 minut. Krótko i na temat, jak typowy b-klasowiec 🙂

Odjąć napisy, to wyjdzie z godzina dwadzieścia. Można by powiedzieć, że prawie krótki metraż 😉

Pewnie tam jest niewiele ponad zwiastun. Uciekają i ich gonią, w międzyczasie obie strony kłócą się same ze sobą. Nie skreślam po czasie trwania, bo sądzę, że te 140-minutowe, napakowane superprodukcje jednak doszły do ściany.

Napisy końcowe w jedynce trwały chyba ze 20 minut 😀 Co prawda była tam scena z Into the Spiderverse, ale i tak były to niemiłosiernie przeciągnięte creditsy.

Czytam u Grace, że wczoraj odbył się jakiś pokaz dla fanów i w sieci można już znaleźć opis sceny po napisach.

Scena brzmi absolutnie beznadziejnie. Podobno

Spoiler
Carnage budzi coś w Venomie co sprawia, że ten staje się zły. Venom przejmuje całkowitą kontrolę nad Brockiem zamykając go w jakiejś pułapce umysłu. Venom ogląda w telewizji ujawnienie tożsamości Spider-Mana przez Simmonsa, nazywa Hollanda smacznym i oblizuje ekran swoim wielkim jęzorem.

Coś w tym jest, ale na pewno nie nazwałbym tego błyskotliwym marketingiem. Raczej desperacją, bo wiadomo, że pewnie film nie ma czego szukać u dziennikarzy, a po zwiastunach wygląda co najwyżej jak blada kalka ledwie przeciętnego i w miarę przyjemnego poprzednika.

https://twitter.com/GraceRandolph/status/1438511704384552962?s=19

Skoro już można przeczytać jak film się kończy, to po co go oglądać? 🙂

Teraz to chcą najpierw znać spoilery, a potem uczestniczyć w wydarzeniu. Tylko, że z samego filmu nie wiele jest chyba do spoilerowania (nie szukałem jakoś mocno, ale lata tylko zdawkowy opis zakończenia oraz opis i dźwięk ze sceny na napisach), więc trzeba było stworzyć wydarzenie.

Jak to śpiewał bard- niech się wstydzi ten co robi, nie ten co widzi 🙂

Jak na plakaty z dużymi głowami, to w sumie nie jest tak źle. 😛

Na moje oko koszmar, szczególnie Hardy. Jedyny plus jest taki, że wreszcie Naomie Harris doczekała się czegokolwiek w tej kampanii.

Cytat z Szaman data wrzesień 17, 2021, 05:56

https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1438722103054946308?s=19

Ten poster przynajmniej ma jaja 🙂

Sztuka plakatu umiera w takiej samej agonii co kino 😛

PreviousPage 5 of 7Next