aby założyć posty i tematy.

BO Polska

PreviousPage 11 of 70Next
Cytat z Mierzwiak data Lipiec 19, 2021, 09:46

Kiedy "pierwszy polski film o skokach narciarskich"? 🙂

Nie myślałem o tym, ale to pewnie kwestia czasu. 🙂

W sumie Brytolom wyszło to chyba nieźle z Eddie the Eagle. 😉

Pierwsza rzecz to przy ostatnich polskich filmach marketing kuleje totalnie. Jeśli ja sprawdzam co jakiśczas najbliższe polskie premiery dowiaduje się o filmie 2-3 tygodnie przed premierą to jest tu coś nie tak. Myślę, że 95% fanów żużla zupełnie nie wie, że jest coś takiego w kinie. Druga sprawa, to mocno zdziwiła mnie osoba reżyserki - Dorota Kędzierzawska, która robi od dobrych 20 lat wyłącznie filmy bardzo kameralne. Zwiastun wygląda tragicznie - dobrzy aktorzy, a chyba są źle poprowadzeni. Wypowiadają swoje kwestie strasznie sztucznie, zresztą same dialogi są totalnie bzdurne, silące się na coś "z przekazem". Obstawiałem bolesne otwarcie - 8 tys., ale nie wiem czy nie będzie z 5 tys.

Cytat z Ernest Kubica data Lipiec 19, 2021, 09:58

Pierwsza rzecz to przy ostatnich polskich filmach marketing kuleje totalnie. Jeśli ja sprawdzam co jakiśczas najbliższe polskie premiery dowiaduje się o filmie 2-3 tygodnie przed premierą to jest tu coś nie tak. Myślę, że 95% fanów żużla zupełnie nie wie, że jest coś takiego w kinie. Druga sprawa, to mocno zdziwiła mnie osoba reżyserki - Dorota Kędzierzawska, która robi od dobrych 20 lat wyłącznie filmy bardzo kameralne. Zwiastun wygląda tragicznie - dobrzy aktorzy, a chyba są źle poprowadzeni. Wypowiadają swoje kwestie strasznie sztucznie, zresztą same dialogi są totalnie bzdurne, silące się na coś "z przekazem". Obstawiałem bolesne otwarcie - 8 tys., ale nie wiem czy nie będzie z 5 tys.

Zgadzam się w pełni. Dystrybutorzy wypluwają te filmy w okresie, który polskie filmy zwyczajowo omijały, przy znikomym marketingu.

Co do Żużlu - też byłem zdzwiony, gdy się dowiedziałem, kto reżyseruje.

Opróżnianie szafy z napisem lockdown, trochę skazane na pożarcie, a trochę taka przysługa dla właścicieli kin aby mieli coś do grania. Ale rzeczywiście, ilość tych polskich filmów znikąd zaskakuje, praktycznie co tydzień jakiś.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Kosmiczny mecz 2 - 96 tys.

Żuzel - 4,6 tys.

Cwaniaki z Hollywood - 8,7 tys.

Masakra żeby nawet ta wygrzebana z VOD-u komedia z weteranami miała tyle więcej.

Nie będzie kin tylko dla zaszczepionych

Teraz tak mówią, zobaczymy później jak liczby znowu wystrzelą...

Wątpię, prędzej zamkną wszystko niż wprowadzą jakieś podziały. Eh... porażka.

Powstaje też pytanie czy samym właścicielom kin opłacają się ograniczenia, odpadają im wtedy potencjalni klienci. Oczywiście lepiej żeby było otwarte i przyszedł ktokolwiek, ale też nie wierzę w coś innego niż kolejne zamykanie.

@fandorin - 4 647 widzów. 😉

Dzięki za dwie odpowiedzi 😉

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Wojna z dziadkiem 30 tys

Kraina smoków 10 tys

Małżeństwo na skróty 2,3

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Skąd tak nagle De Niro wystrzelił? Jakaś promocja w telewizji?

Może promocja w kinach? Zwiastun tego leciał przed nowym Pixarem, Dineyem i Kosmicznym meczem.

Cytat z Szaman data Lipiec 27, 2021, 14:48

Skąd tak nagle De Niro wystrzelił? Jakaś promocja w telewizji?

Coś mi migało w telewizji. Być może na jakimś kanale dla dzieci.

Trochę zaskakująca ciekawostka: Green Knight ma obecnie na Filmwebie 1043 oceny, Jungle Cruise 871 ocen i to przy kopii Full HD krążącej w internecie. Ciekawe czy można to jakoś przełożyć na wynik z weekendu jak w przypadku Żużla i czy zwiastuje to sporą niespodziankę, jaką byłby ich równorzędny wynik. Jednak to superprodukcja Disneya w starciu z niszowym fantasy.

Cytat z Szaman data Sierpień 1, 2021, 09:43

i to przy kopii Full HD krążącej w internecie

Nawet 4K HDR. Co za czasy.

Cytat z Szaman data Sierpień 1, 2021, 09:43

Trochę zaskakująca ciekawostka: Green Knight ma obecnie na Filmwebie 1043 oceny, Jungle Cruise 871 ocen i to przy kopii Full HD krążącej w internecie. Ciekawe czy można to jakoś przełożyć na wynik z weekendu jak w przypadku Żużla i czy zwiastuje to sporą niespodziankę, jaką byłby ich równorzędny wynik. Jednak to superprodukcja Disneya w starciu z niszowym fantasy.

Nope. Jungle Cruise ma znacznie więcej kopii/kin, więcej seansów i sprzedaż wygląda ok, a rezerwacje/sprzedaż biletów tego typu filmów (familijne i animacje) i tak nie oddają jeszcze faktycznego zainteresowania. Sprawdziłem, jak to wygląda w kinach w Opolu. Dupy nie urywa, ale tak jak pisałem, szczególnie na familijnych/animacjach często zdecydowana większość biletów jest kupowana bezpośrednio przed seansem. Ostatnio przekonałem się o tym po raz kolejny na Luca. Godzinę przed seansem było kupionych kilka biletów, na filmie było ostatecznie kilkadziesiąt, może nawet setka widzów. Nie widać tego jednak także po ocenach na Filmwebie. Zielony rycerz to film raczej dla koneserów/ludzi interesujących się filmami, którzy mają konta na Filmwebie. Widownię Wyprawy do dżungli stanowią prawdopodobnie głównie rodzice z dziećmi, którzy kont na Filmwebie / potrzeby oceniania filmu na Filmwebie nie mają.

Jeżeli miałbym typować, to Derokowi i Emily dałbym ponad 40 tys., a Zielonemu rycerzowi jakieś 12-14 tys.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Zastanawiam się, czy nowy Legion samobójców będzie miał u nas na otwarcie więcej niż 100 tys. Film Ayera zebrał 171 512, ale on chyba jakoś bardziej przemawiał do Polaków.

PreviousPage 11 of 70Next