BO Polska
Cytat z Ernest Kubica data 1 sierpnia, 2021, 17:55Były jakieś przedpremiery? Bo jest już recenzja Popieleckiego i w komentarzach też już ktoś oglądał. Mnie się wydaje, że ciężko będzie o 100 tys. na otwarcie raczej 60-70 bym dawał, chyba że słaba pogoda będzie.
Nie ma co prognozować widowni na podstawie ocen na filmwebie. Przy premierach zwykle "chce obejrzeć" polską komedię romantyczną ok. tysiąc osób, a jakiś niszowy głośny film ponad 10 tys. osób i potem w kinie proporcje widzów są odwrotne.
Były jakieś przedpremiery? Bo jest już recenzja Popieleckiego i w komentarzach też już ktoś oglądał. Mnie się wydaje, że ciężko będzie o 100 tys. na otwarcie raczej 60-70 bym dawał, chyba że słaba pogoda będzie.
Nie ma co prognozować widowni na podstawie ocen na filmwebie. Przy premierach zwykle "chce obejrzeć" polską komedię romantyczną ok. tysiąc osób, a jakiś niszowy głośny film ponad 10 tys. osób i potem w kinie proporcje widzów są odwrotne.
Cytat z Marek Pilarski data 1 sierpnia, 2021, 17:59Były pewnie pokazy dla prasy, a może też dla "fanów i influencerów", którzy mają podgrzać atmosferę przed premierą, tak jak w Ameryce.
Były pewnie pokazy dla prasy, a może też dla "fanów i influencerów", którzy mają podgrzać atmosferę przed premierą, tak jak w Ameryce.
Cytat z Marek Pilarski data 3 sierpnia, 2021, 17:17Wyprawa do dżungli - 57,4 tys.
Zielony rycerz - 11,3 tys.
Susza - 6 tys.
Weselny toast - 2,8 tys.
Republika dzieci - 1,3 tys.
Wyprawa do dżungli - 57,4 tys.
Zielony rycerz - 11,3 tys.
Susza - 6 tys.
Weselny toast - 2,8 tys.
Republika dzieci - 1,3 tys.
Cytat z Ernest Kubica data 3 sierpnia, 2021, 20:45Kolejna porażka polskiego filmu
Kolejna porażka polskiego filmu
Cytat z Szaman data 3 sierpnia, 2021, 20:52Oj ciężko byłoby sprzedać tego nowego Kolskiego w jakichkolwiek warunkach. Zresztą, jak mniemam, to i tak bardziej osobista terapia twórcy.
Oj ciężko byłoby sprzedać tego nowego Kolskiego w jakichkolwiek warunkach. Zresztą, jak mniemam, to i tak bardziej osobista terapia twórcy.
Cytat z Marek Pilarski data 3 sierpnia, 2021, 22:30A zwiastun w sumie zapowiadał całkiem niezły film, przynajmniej pod względem wizualnym. Sądziłem, że może uda mu się dobić do 10 tys.
A zwiastun w sumie zapowiadał całkiem niezły film, przynajmniej pod względem wizualnym. Sądziłem, że może uda mu się dobić do 10 tys.
Cytat z Ernest Kubica data 7 sierpnia, 2021, 18:03Trafiłem w telewizji dzisiaj jakiś program kulturalny Lajk i akurat mówią, że w tym tygodniu dużo premier (akurat za dużo nie ma) i pokazali "Piękna i rzeźnik" i "Kłątwa młodości", a o "Legionie" nic.
Trafiłem w telewizji dzisiaj jakiś program kulturalny Lajk i akurat mówią, że w tym tygodniu dużo premier (akurat za dużo nie ma) i pokazali "Piękna i rzeźnik" i "Kłątwa młodości", a o "Legionie" nic.
Cytat z Marek Pilarski data 8 sierpnia, 2021, 17:10@fandorin - 1 286
Nie mam liczby kopii/ekranów. 🙁
@fandorin - 1 286
Nie mam liczby kopii/ekranów. 🙁
Cytat z Marek Pilarski data 11 sierpnia, 2021, 09:05Legion samobójców zebrał u nas 71 434 widzów, czyli niemalże równe 100 tys. mniej niż film Ayera (171 512 widzów).
Legion samobójców zebrał u nas 71 434 widzów, czyli niemalże równe 100 tys. mniej niż film Ayera (171 512 widzów).
Cytat z Marek Pilarski data 17 sierpnia, 2021, 08:57Nowości minionego weekendu:
Free Guy - 42,9 tys.
Czarna owca - 26,9 tys.
Wyrolowani - 17,5 tys.
Egzorcyzmy siódmego dnia - 17,2 tys.
Holiday - 1,2 tys.
Nowości minionego weekendu:
Free Guy - 42,9 tys.
Czarna owca - 26,9 tys.
Wyrolowani - 17,5 tys.
Egzorcyzmy siódmego dnia - 17,2 tys.
Holiday - 1,2 tys.
Cytat z Marek Pilarski data 24 sierpnia, 2021, 13:47Nowości minionego weekendu:
Annette - 5,8 tys.
Dom nocny - 13,4 tys.
Lassie, wróć! - 36,5 tys.
Reminiscencja - 7,4 tys.
The End - 13,8 tys.
Nowości minionego weekendu:
Annette - 5,8 tys.
Dom nocny - 13,4 tys.
Lassie, wróć! - 36,5 tys.
Reminiscencja - 7,4 tys.
The End - 13,8 tys.
Cytat z Fandorin data 25 sierpnia, 2021, 20:26Szkoda, że Annette i Reminiscencja poza 10. Może byś, Marku, podał dokładne wyniki? Jeśli można prosić 😛
Za to Czarna owca notuje mały sukces: http://sporwkinie.blogspot.com/2021/08/najlepszy-wynik-polskiego-filmu-od.html
Ogólnie sytuacja w kinach ustabilizowała się na pewnym poziomie, nie najwyższym, ale i nie najgorszym jak na okres wakacyjny. Jest kilka tytułów, które ciągną box office, ale brakuje reszty. Tak jak ktoś już pisał w kontekście amerykańskiego b.o., chodzi się na filmy, ale nie do kina.
Szkoda, że Annette i Reminiscencja poza 10. Może byś, Marku, podał dokładne wyniki? Jeśli można prosić 😛
Za to Czarna owca notuje mały sukces: http://sporwkinie.blogspot.com/2021/08/najlepszy-wynik-polskiego-filmu-od.html
Ogólnie sytuacja w kinach ustabilizowała się na pewnym poziomie, nie najwyższym, ale i nie najgorszym jak na okres wakacyjny. Jest kilka tytułów, które ciągną box office, ale brakuje reszty. Tak jak ktoś już pisał w kontekście amerykańskiego b.o., chodzi się na filmy, ale nie do kina.
Cytat z Marek Pilarski data 25 sierpnia, 2021, 22:51Annette 5 764
Remi 7 403
Annette 5 764
Remi 7 403
Cytat z Marek Pilarski data 26 sierpnia, 2021, 20:01@fandorin - napisałem dzisiaj do Gutka z pytaniem o wynik Annette wraz z pokazami przedpremierowymi, bo chciałem dodać do podsumowania. I odpisali: 16 337. 😉
@fandorin - napisałem dzisiaj do Gutka z pytaniem o wynik Annette wraz z pokazami przedpremierowymi, bo chciałem dodać do podsumowania. I odpisali: 16 337. 😉
Cytat z Fandorin data 26 sierpnia, 2021, 20:04Wielkie dzięki! Chciałem nawet dopytać, ale pomyślałem, że jakbyś wiedział, to byś napisał.
🙂
Wielkie dzięki! Chciałem nawet dopytać, ale pomyślałem, że jakbyś wiedział, to byś napisał.
🙂
Cytat z Ernest Kubica data 28 sierpnia, 2021, 18:58Zrobiło się trochę chłodniej i będziemy chyba mieć mocny weekend. Dodatkowo wypada handlowa niedziela z zakupami szkolnymi, więc mogą na tym zyskać filmy familijne. Dobrze wyglądają rezerwacje "Mistrza" (film podobno słaby, ale dobra rola Głowackiego), tylko że dystrybutorem jest mały Galapagos i Helios gra go tylko w największych kinach. W czołówce będzie ciasno - stawiałbym na 6-7 filmów powyżej 20 tys.
Zrobiło się trochę chłodniej i będziemy chyba mieć mocny weekend. Dodatkowo wypada handlowa niedziela z zakupami szkolnymi, więc mogą na tym zyskać filmy familijne. Dobrze wyglądają rezerwacje "Mistrza" (film podobno słaby, ale dobra rola Głowackiego), tylko że dystrybutorem jest mały Galapagos i Helios gra go tylko w największych kinach. W czołówce będzie ciasno - stawiałbym na 6-7 filmów powyżej 20 tys.
Cytat z Marek Pilarski data 28 sierpnia, 2021, 19:08Dzisiaj zdarzyło mi się zerknąć na sprzedaż w opolskich Heliosach, i w sumie wyglądało to średnio, choć teraz ciężej na tej podstawie oceniać faktyczne zainteresowanie, bo jest tylko sprzedaż, a ludzie raczej kupują bilety dopiero przed samym seansem.
Dzisiaj zdarzyło mi się zerknąć na sprzedaż w opolskich Heliosach, i w sumie wyglądało to średnio, choć teraz ciężej na tej podstawie oceniać faktyczne zainteresowanie, bo jest tylko sprzedaż, a ludzie raczej kupują bilety dopiero przed samym seansem.
Cytat z Fandorin data 28 sierpnia, 2021, 19:13Najwięcej widzów zgarnie chyba Zupa Nic. A może Czarny młyn? Innego zwycięzcy weekendu się nie spodziewam.
Najwięcej widzów zgarnie chyba Zupa Nic. A może Czarny młyn? Innego zwycięzcy weekendu się nie spodziewam.
Cytat z Marek Pilarski data 28 sierpnia, 2021, 19:15Ale najwięcej z nowości? Czy pośród wszystkich filmów?
Ale najwięcej z nowości? Czy pośród wszystkich filmów?