aby założyć posty i tematy.

BO Polska

PreviousPage 12 of 70Next

Były jakieś przedpremiery? Bo jest już recenzja Popieleckiego i w komentarzach też już ktoś oglądał. Mnie się wydaje, że ciężko będzie o 100 tys. na otwarcie raczej 60-70 bym dawał, chyba że słaba pogoda będzie.

Nie ma co prognozować widowni na podstawie ocen na filmwebie. Przy premierach zwykle "chce obejrzeć" polską komedię romantyczną ok. tysiąc osób, a jakiś niszowy głośny film ponad 10 tys. osób i potem w kinie proporcje widzów są odwrotne.

Były pewnie pokazy dla prasy, a może też dla "fanów i influencerów", którzy mają podgrzać atmosferę przed premierą, tak jak w Ameryce.

Wyprawa do dżungli - 57,4 tys.

Zielony rycerz - 11,3 tys.

Susza - 6 tys.

Weselny toast - 2,8 tys.

Republika dzieci - 1,3 tys.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Kolejna porażka polskiego filmu

Oj ciężko byłoby sprzedać tego nowego Kolskiego w jakichkolwiek warunkach. Zresztą, jak mniemam, to i tak bardziej osobista terapia twórcy.

A zwiastun w sumie zapowiadał całkiem niezły film, przynajmniej pod względem wizualnym. Sądziłem, że może uda mu się dobić do 10 tys.

Trafiłem w telewizji dzisiaj jakiś program kulturalny Lajk i akurat mówią, że w tym tygodniu dużo premier (akurat za dużo nie ma) i pokazali "Piękna i rzeźnik" i "Kłątwa młodości", a o "Legionie" nic.

@fandorin1 286

Nie mam liczby kopii/ekranów. 🙁

Legion samobójców zebrał u nas 71 434 widzów, czyli niemalże równe 100 tys. mniej niż film Ayera (171 512 widzów).

Nowości minionego weekendu:

Free Guy - 42,9 tys.

Czarna owca - 26,9 tys.

Wyrolowani - 17,5 tys.

Egzorcyzmy siódmego dnia - 17,2 tys.

Holiday - 1,2 tys.

Szaman

Nowości minionego weekendu:

Annette - 5,8 tys.

Dom nocny - 13,4 tys.

Lassie, wróć! - 36,5 tys.

Reminiscencja - 7,4 tys.

The End - 13,8 tys.

Szaman

Szkoda, że Annette i Reminiscencja poza 10. Może byś, Marku, podał dokładne wyniki? Jeśli można prosić 😛

Za to Czarna owca notuje mały sukces: http://sporwkinie.blogspot.com/2021/08/najlepszy-wynik-polskiego-filmu-od.html

Ogólnie sytuacja w kinach ustabilizowała się na pewnym poziomie, nie najwyższym, ale i nie najgorszym jak na okres wakacyjny. Jest kilka tytułów, które ciągną box office, ale brakuje reszty. Tak jak ktoś już pisał w kontekście amerykańskiego b.o., chodzi się na filmy, ale nie do kina.

Annette 5 764

Remi 7 403

@fandorin - napisałem dzisiaj do Gutka z pytaniem o wynik Annette wraz z pokazami przedpremierowymi, bo chciałem dodać do podsumowania. I odpisali: 16 337. 😉

Wielkie dzięki! Chciałem nawet dopytać, ale pomyślałem, że jakbyś wiedział, to byś napisał.

🙂

Zrobiło się trochę chłodniej i będziemy chyba mieć mocny weekend. Dodatkowo wypada handlowa niedziela z zakupami szkolnymi, więc mogą na tym zyskać filmy familijne. Dobrze wyglądają rezerwacje "Mistrza" (film podobno słaby, ale dobra rola Głowackiego), tylko że dystrybutorem jest mały Galapagos i Helios gra go tylko w największych kinach. W czołówce będzie ciasno - stawiałbym na 6-7 filmów powyżej 20 tys.

Szaman

Dzisiaj zdarzyło mi się zerknąć na sprzedaż w opolskich Heliosach, i w sumie wyglądało to średnio, choć teraz ciężej na tej podstawie oceniać faktyczne zainteresowanie, bo jest tylko sprzedaż, a ludzie raczej kupują bilety dopiero przed samym seansem.

Najwięcej widzów zgarnie chyba Zupa Nic. A może Czarny młyn? Innego zwycięzcy weekendu się nie spodziewam.

Ale najwięcej z nowości? Czy pośród wszystkich filmów?

Mam na myśli wszystkie filmy.

PreviousPage 12 of 70Next