aby założyć posty i tematy.

BO Polska

PreviousPage 27 of 70Next

Grzej się w celebryckim blasku póki możesz 😛

Marek Pilarski and robgordon have reacted to this post.
Marek Pilarskirobgordon

Jutro wylatuję do Dubaju. 😛

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Nowości nie popisały się:

Licorice Pizza - 8,6 tys.

Lamb - 2,44 tys.

Cytat z Marek Pilarski data styczeń 3, 2022, 20:56

Ładne zasięgi nam robi.. 😉

W tej chwili ponad 41 tys. odbiorców. I doszło kilka polubień fanpage'a. 🙂

Na SFP jest już BO za ostatni weekend. 😉

https://www.sfp.org.pl/box_office,523

Tę osobę, która podpowiedziała, że zestawienia często są już we wtorki ukryte na stronie sfp, należałoby ozłocić. Już wczoraj wieczorem ogarnąłem swoje tabelki.

Słaby weekend Matrixa, ale odbił to sobie w środku tygodnia.

Czy mógłbyś dopisać jeszcze jedną cyferkę do wyniku Lamb?

2441

Takie ciekawostki w Wyborczej, chyba muszę zacząć czytać. 😛

W roku 2021 polskie kina odwiedziło 21,8 miliona widzów, nie licząc tych na filmach UIP. Prezes UIP Urszula Malska podała mi esemesem, że ich filmy zebrały w roku 2021 6,53 mln widzów, co razem daje 28,33 mln widzów. To lepiej niż w lockdownowym roku 2020 (17 mln, też nie licząc filmów UIP), ale dużo gorzej niż w przedpandemicznym roku 2019 (61 mln).

https://wyborcza.pl/7,101707,27972390,na-co-chodzilismy-do-kina-w-2021-jeden-film-zdeklasowal-reszte.html

Wg Urzędu Statystycznego w 2020 r. sprzedano 19,490 mln biletów

Może mają jeszcze niepełne dane?

We wpisie na FB w pierwszym zdaniu jest drobny, ale upierdliwy błąd ("wiedzieć", zamiast "wiecie").

Cytat z Marek Pilarski data styczeń 9, 2022, 00:28

Chodzi mi o 2020r. - napisał, że 17 mln jest bez UIP, a GUS podaje 19,490 mln.

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Wczoraj nie obserwowałem rezerwacji Kogel-mogel, ale dzisiaj jest bardzo słabo i już chyba można powiedzieć, że nie powtórzy sukcesu trzeciej części  - chociaż w czwartek było dużo rezerwacji. Może będzie 130tys. z weekendu i trochę ponad 200tys. łącznie, ale kolejne tygodnie już będą bardzo kiepskie - trochę jak z Pitbullem. A już myślałem, że trzeba będzie zmienić tą grafikę, żeby Łepkowska kopała widza i tekst "to nasz najtwardszy widz"

Nie boli go ? to nasz najtwardszy elektorat memy, gify i śmieszne obrazki  facebook, tapety, demotywatory zdjęcia

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

W ogóle nie sprawdzałem seansów. Teraz widzę, że w opolskich Heliosach jest po 14 seansów dziennie. Nie pamiętam, kiedy ostatnio było tak dużo seansów jednego filmu. Chyba spodziewali się tłumów, a tu dupa. Sprawdziłem seanse na dzisiaj w starym Heliosie. Bardzo duże pustki. Ja dałem 286 tys., więc mocno przesadziłem, choć i tak byłby to dwukrotnie słabszy wynik niż w przypadku poprzednika..

Cytat z Ernest Kubica data styczeń 9, 2022, 11:32
Cytat z Marek Pilarski data styczeń 9, 2022, 00:28

Chodzi mi o 2020r. - napisał, że 17 mln jest bez UIP, a GUS podaje 19,490 mln.

O 17,1 mln pisali w zeszłym roku w podsumowaniu do SFP.

🙂

Bond, mesjasz z Arrakis, dziewczyny z Dubaju i… znów pandemia – podsumowanie 2021 roku w polskich kinach.

290 tys widzów

Po wczorajszych rezerwacjach nie chce mi się wierzyć, że to jest za sam weekend - no chyba, że przez dużą liczbę seansów tak słabo to wyglądało. Ale bardziej bym stawiał, że jest to łącznie z czwartkiem i maratonami sylwestrowymi.

Pewnie z przedpremierowymi..

Spór też podaje 290tys. - to chyba w piątek i sobotę jakieś tłumy były. W piątek dużo ludzi miało wolne, więc może było więcej niż normalnie.

PreviousPage 27 of 70Next