BO Polska
Cytat z Marek Pilarski data 26 września, 2022, 19:38Ja obstwiałem jakoś 23 tys. chyba, więc na pewno powyżej moich oczekiwań. 🙂
Widzę, że Krzysztof Spór też zwrócił uwagę na to, o czym ja tu pisałem - ciekawe, ilu widzów wybrało się na ten film sądząc, że to już druga część. 😛
Ja obstwiałem jakoś 23 tys. chyba, więc na pewno powyżej moich oczekiwań. 🙂
Widzę, że Krzysztof Spór też zwrócił uwagę na to, o czym ja tu pisałem - ciekawe, ilu widzów wybrało się na ten film sądząc, że to już druga część. 😛
Cytat z Ernest Kubica data 26 września, 2022, 20:24Cytat z Szaman data wrzesień 26, 2022, 19:36To i tak bardzo dobry wynik jak na film katowany od 10 lat na Polsacie
Ale jednak jest różnica między ujową kopią z Polsatu a 3D w IMAXie - obecni licealiści nie wiedzieli Avatara w kinach.
Cytat z Szaman data wrzesień 26, 2022, 19:36To i tak bardzo dobry wynik jak na film katowany od 10 lat na Polsacie
Ale jednak jest różnica między ujową kopią z Polsatu a 3D w IMAXie - obecni licealiści nie wiedzieli Avatara w kinach.
Cytat z Mierzwiak data 26 września, 2022, 21:22Cytat z Marek Pilarski data wrzesień 26, 2022, 19:38Ja obstwiałem jakoś 23 tys. chyba, więc na pewno powyżej moich oczekiwań.
Widzę, że Krzysztof Spór też zwrócił uwagę na to, o czym ja tu pisałem - ciekawe, ilu widzów wybrało się na ten film sądząc, że to już druga część.
Rozumiem że te wszystkie horrorowe sequelo-rebooty po latach nazywające się tak samo jak oryginał mogą wprowadzać pewne zamieszanie, ale przekonanie że kontynuacja Avatara to Avatar jest... no powiedzmy że lekką przesadą 🙂
Cytat z Marek Pilarski data wrzesień 26, 2022, 19:38Ja obstwiałem jakoś 23 tys. chyba, więc na pewno powyżej moich oczekiwań.
Widzę, że Krzysztof Spór też zwrócił uwagę na to, o czym ja tu pisałem - ciekawe, ilu widzów wybrało się na ten film sądząc, że to już druga część.
Rozumiem że te wszystkie horrorowe sequelo-rebooty po latach nazywające się tak samo jak oryginał mogą wprowadzać pewne zamieszanie, ale przekonanie że kontynuacja Avatara to Avatar jest... no powiedzmy że lekką przesadą 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 26 września, 2022, 21:56Tu się ktoś w porę zorientował.. Myślę, że było kilku takich, którzy kupili bilety zanim się zorientowali. 😛
Tu się ktoś w porę zorientował.. Myślę, że było kilku takich, którzy kupili bilety zanim się zorientowali. 😛

Cytat z Ernest Kubica data 29 września, 2022, 21:52Jutro dzień chłopaka i przez to w BO tego weekendu mogą być małe niespodzianki: Guliwer, Tedi, Orlęta, a naprawdę dużo może mieć KING. Starsi mogą wybierać Avatar i Top Gun.
Jutro dzień chłopaka i przez to w BO tego weekendu mogą być małe niespodzianki: Guliwer, Tedi, Orlęta, a naprawdę dużo może mieć KING. Starsi mogą wybierać Avatar i Top Gun.
Cytat z Ernest Kubica data 1 października, 2022, 22:04Coś mi się wydaje, że Bilet do raju może mieć więcej widzów niż Niewidzialna wojna
Coś mi się wydaje, że Bilet do raju może mieć więcej widzów niż Niewidzialna wojna
Cytat z Marek Pilarski data 3 października, 2022, 14:32Cytat z Ernest Kubica data październik 1, 2022, 22:04Coś mi się wydaje, że Bilet do raju może mieć więcej widzów niż Niewidzialna wojna
Tak też było. I wygląda na to, że różnica jest spora: jakieś 85k do 35-40k..
Cytat z Ernest Kubica data październik 1, 2022, 22:04Coś mi się wydaje, że Bilet do raju może mieć więcej widzów niż Niewidzialna wojna
Tak też było. I wygląda na to, że różnica jest spora: jakieś 85k do 35-40k..
Cytat z Ernest Kubica data 3 października, 2022, 15:47Król box office'u już chyba ostatecznie odchodzi, ale następcy nie widać.
Król box office'u już chyba ostatecznie odchodzi, ale następcy nie widać.
Cytat z Marek Pilarski data 3 października, 2022, 16:12Jednak tylko 30k. 😬
Jednak tylko 30k. 😬
Cytat z Ernest Kubica data 6 października, 2022, 09:30Szykuje się w weekend niespodzianka. W niektórych kinach na seanse "Ani" jest już zajętych 80-90% miejsc, ale ma bardzo mało seansów. Chyba reklamują ostro w TVP.
Szykuje się w weekend niespodzianka. W niektórych kinach na seanse "Ani" jest już zajętych 80-90% miejsc, ale ma bardzo mało seansów. Chyba reklamują ostro w TVP.
Cytat z Marek Pilarski data 6 października, 2022, 09:43Zwiastuny na YT mają bardzo dużo wyświetleń. Ja dałem 23k, bo to jednak dokument.. ale podejrzewałem właśnie, że może wybuchnąć, bo tych wyświetleń tak dużo.
Sporo czasu minęło jednak od jej śmierci, ona nigdy nie była jakąś mega dużą gwiazdą, ale o jej chorobie i śmierci dużo mówiło się w mediach.
Zwiastuny na YT mają bardzo dużo wyświetleń. Ja dałem 23k, bo to jednak dokument.. ale podejrzewałem właśnie, że może wybuchnąć, bo tych wyświetleń tak dużo.
Sporo czasu minęło jednak od jej śmierci, ona nigdy nie była jakąś mega dużą gwiazdą, ale o jej chorobie i śmierci dużo mówiło się w mediach.
Cytat z Ernest Kubica data 10 października, 2022, 23:05W TVP jak zwykle megalomania jakby to było otwarcie ok. pół miliona, ale fakt że biletów zabrakło. Chyba to będzie pierwszy polski milioner tego roku.
https://wiadomosci.tvp.pl/63839495/ania-przyciagnela-tlumy-do-kin
W TVP jak zwykle megalomania jakby to było otwarcie ok. pół miliona, ale fakt że biletów zabrakło. Chyba to będzie pierwszy polski milioner tego roku.
https://wiadomosci.tvp.pl/63839495/ania-przyciagnela-tlumy-do-kin
Cytat z Fandorin data 11 października, 2022, 10:00Dla mnie taki wynik to kompletny szok. Ja typowałem coś koło 2-3k. No bo po co chodzić na jakiś dokument o dawno zapomnianej gwiazdce? Tak w ogóle, jak pojawiły się pierwsze propozycje do typowania tego tytułu, to myślałem, że jest to jakiś dokument muzyczny o Ani Dąbrowskiej 😛 Nie pytajcie mnie dlaczego, sam nie mam pojęcia skąd mi się to wzięło.
A w ogóle to dobry weekend się zapowiada: mały spadek na Johnnym, chociaż dwie pozostałe polskie premiery raczej słabo.
Spór w kinie: „Ania” bije chłopaków i zombie (sporwkinie.blogspot.com)
Dla mnie taki wynik to kompletny szok. Ja typowałem coś koło 2-3k. No bo po co chodzić na jakiś dokument o dawno zapomnianej gwiazdce? Tak w ogóle, jak pojawiły się pierwsze propozycje do typowania tego tytułu, to myślałem, że jest to jakiś dokument muzyczny o Ani Dąbrowskiej 😛 Nie pytajcie mnie dlaczego, sam nie mam pojęcia skąd mi się to wzięło.
A w ogóle to dobry weekend się zapowiada: mały spadek na Johnnym, chociaż dwie pozostałe polskie premiery raczej słabo.
Spór w kinie: „Ania” bije chłopaków i zombie (sporwkinie.blogspot.com)
Cytat z Juby data 11 października, 2022, 10:23Mnie ten wynik w ogóle nie dziwi. Ania nie była "gwiazdą", ale nawet gdyby jej rola ograniczyła się tylko do policjantki ze Złotopolskich, weszła do świadomości miliony Polaków jako najmilsza, najbardziej swojska (i przy tym najpiękniejsza) dziewczyna w telewizji/kinie. Zwykli ludzie czytający teletydzień ją uwielbiali. Sam niewiele z nią widziałem, a zabolało mnie jak usłyszałem, że umarła (w tym wieku), i jak tylko zobaczyłem zwiastun tego dokumentu, też od razu wiedziałem że go obejrzę. Do kina się raczej nie wybieram, ale kiedyś na pewno poświęcę mu czas.
Mnie ten wynik w ogóle nie dziwi. Ania nie była "gwiazdą", ale nawet gdyby jej rola ograniczyła się tylko do policjantki ze Złotopolskich, weszła do świadomości miliony Polaków jako najmilsza, najbardziej swojska (i przy tym najpiękniejsza) dziewczyna w telewizji/kinie. Zwykli ludzie czytający teletydzień ją uwielbiali. Sam niewiele z nią widziałem, a zabolało mnie jak usłyszałem, że umarła (w tym wieku), i jak tylko zobaczyłem zwiastun tego dokumentu, też od razu wiedziałem że go obejrzę. Do kina się raczej nie wybieram, ale kiedyś na pewno poświęcę mu czas.
Cytat z Fandorin data 11 października, 2022, 10:26Ok. Słyszałem o jej fenomenie, ale sam się z nim nigdy nie zetknąłem, więc nie bardzo mogłem uwierzyć. Mam nauczkę.
Ok. Słyszałem o jej fenomenie, ale sam się z nim nigdy nie zetknąłem, więc nie bardzo mogłem uwierzyć. Mam nauczkę.
Cytat z Marek Pilarski data 11 października, 2022, 11:35Ja początkowo myślałem, że to film ten Annie Dymnej. 😅
Co do fenomenu - myślę, że to raczej kwestia tego, że o jej chorobie i śmierci byki bardzo głośno w mediach, i od tych ośmiu lat temat chyba dość często wracał.
Patrząc na zwiastun nie jest to film, który wygląda na kinowy dokument, raczej na telewizyjną produkcję, którą TVP mogłoby spokojnie puścić we wtorek po Wiadomościach. Więc za pomysł z dystrybucją kinową ktoś powinien dostać dużą premię.
Ja początkowo myślałem, że to film ten Annie Dymnej. 😅
Co do fenomenu - myślę, że to raczej kwestia tego, że o jej chorobie i śmierci byki bardzo głośno w mediach, i od tych ośmiu lat temat chyba dość często wracał.
Patrząc na zwiastun nie jest to film, który wygląda na kinowy dokument, raczej na telewizyjną produkcję, którą TVP mogłoby spokojnie puścić we wtorek po Wiadomościach. Więc za pomysł z dystrybucją kinową ktoś powinien dostać dużą premię.
Cytat z Ernest Kubica data 11 października, 2022, 14:14Z rezerwacji wychodziło, że bardzo dużo ludzi było w małych miastach. Kina studyjne na prowincji nie miały takiej frekwencji chyba od czasu Kleru. W Skierniewicach w niedzielę była pełna sala na 330 miejsc. Myślę, że widownia to w dużej części osoby (kobiety) 60+, czytelniczki tych wszystkich "Na żywo" itp.
Z rezerwacji wychodziło, że bardzo dużo ludzi było w małych miastach. Kina studyjne na prowincji nie miały takiej frekwencji chyba od czasu Kleru. W Skierniewicach w niedzielę była pełna sala na 330 miejsc. Myślę, że widownia to w dużej części osoby (kobiety) 60+, czytelniczki tych wszystkich "Na żywo" itp.
Cytat z Marek Pilarski data 15 października, 2022, 09:34Niewidzialna wojna będzie miała u nas ostatecznie ok 60 tys. widzów, czyli zaledwie dwukrotność otwarcia. Na WP piszą o słabych wynikach za granicą, podając przykład UK (weekend otwarcia $9,2 tys. w 141 kinach) i Litwy (weekend otwarcia - $59, czyli jakieś 10 osób :P). Na InsideKino znalazłem info, że w Niemczech na otwarciu były 1024 osoby w 109 kinach, co daje dziewięć osób na kino i średnio nieco ponad dwie na dzień, bo weekend tam jest czterodniowy. 😛
Niewidzialna wojna będzie miała u nas ostatecznie ok 60 tys. widzów, czyli zaledwie dwukrotność otwarcia. Na WP piszą o słabych wynikach za granicą, podając przykład UK (weekend otwarcia $9,2 tys. w 141 kinach) i Litwy (weekend otwarcia - $59, czyli jakieś 10 osób :P). Na InsideKino znalazłem info, że w Niemczech na otwarciu były 1024 osoby w 109 kinach, co daje dziewięć osób na kino i średnio nieco ponad dwie na dzień, bo weekend tam jest czterodniowy. 😛