aby założyć posty i tematy.

BO Polska

PreviousPage 41 of 70Next

To i tak bardzo dobry wynik jak na film katowany od 10 lat na Polsacie 🙂

Ja obstwiałem jakoś 23 tys. chyba, więc na pewno powyżej moich oczekiwań. 🙂

Widzę, że Krzysztof Spór też zwrócił uwagę na to, o czym ja tu pisałem - ciekawe, ilu widzów wybrało się na ten film sądząc, że to już druga część. 😛

Żadna filmowa niewiedza już mnie u ludzi nie zdziwi.

Cytat z Szaman data wrzesień 26, 2022, 19:36

To i tak bardzo dobry wynik jak na film katowany od 10 lat na Polsacie 🙂

Ale jednak jest różnica między ujową kopią z Polsatu a 3D w IMAXie - obecni licealiści nie wiedzieli Avatara w kinach.

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Cytat z Marek Pilarski data wrzesień 26, 2022, 19:38

Ja obstwiałem jakoś 23 tys. chyba, więc na pewno powyżej moich oczekiwań. 🙂

Widzę, że Krzysztof Spór też zwrócił uwagę na to, o czym ja tu pisałem - ciekawe, ilu widzów wybrało się na ten film sądząc, że to już druga część. 😛

Rozumiem że te wszystkie horrorowe sequelo-rebooty po latach nazywające się tak samo jak oryginał mogą wprowadzać pewne zamieszanie, ale przekonanie że kontynuacja Avatara to Avatar jest... no powiedzmy że lekką przesadą 🙂

Tu się ktoś w porę zorientował.. Myślę, że było kilku takich, którzy kupili bilety zanim się zorientowali. 😛

Jutro dzień chłopaka i przez to w BO tego weekendu mogą być małe niespodzianki: Guliwer, Tedi, Orlęta, a naprawdę dużo może mieć KING. Starsi mogą wybierać Avatar i Top Gun.

Coś mi się wydaje, że Bilet do raju może mieć więcej widzów niż Niewidzialna wojna

Cytat z Ernest Kubica data październik 1, 2022, 22:04

Coś mi się wydaje, że Bilet do raju może mieć więcej widzów niż Niewidzialna wojna

Tak też było. I wygląda na to, że różnica jest spora: jakieś 85k do 35-40k..

Król box office'u już chyba ostatecznie odchodzi, ale następcy nie widać.

Jednak tylko 30k. 😬

Szykuje się w weekend niespodzianka. W niektórych kinach na seanse "Ani" jest już zajętych 80-90% miejsc, ale ma bardzo mało seansów. Chyba reklamują ostro w TVP.

Zwiastuny na YT mają bardzo dużo wyświetleń. Ja dałem 23k, bo to jednak dokument.. ale podejrzewałem właśnie, że może wybuchnąć, bo tych wyświetleń tak dużo.

Sporo czasu minęło jednak od jej śmierci, ona nigdy nie była jakąś mega dużą gwiazdą, ale o jej chorobie i śmierci dużo mówiło się w mediach.

W TVP jak zwykle megalomania jakby to było otwarcie ok. pół miliona, ale fakt że biletów zabrakło. Chyba to będzie pierwszy polski milioner tego roku.

https://wiadomosci.tvp.pl/63839495/ania-przyciagnela-tlumy-do-kin

Dla mnie taki wynik to kompletny szok. Ja typowałem coś koło 2-3k. No bo po co chodzić na jakiś dokument o dawno zapomnianej gwiazdce? Tak w ogóle, jak pojawiły się pierwsze propozycje do typowania tego tytułu, to myślałem, że jest to jakiś dokument muzyczny o Ani Dąbrowskiej 😛 Nie pytajcie mnie dlaczego, sam nie mam pojęcia skąd mi się to wzięło.

A w ogóle to dobry weekend się zapowiada: mały spadek na Johnnym, chociaż dwie pozostałe polskie premiery raczej słabo.

Spór w kinie: „Ania” bije chłopaków i zombie (sporwkinie.blogspot.com)

Mnie ten wynik w ogóle nie dziwi. Ania nie była "gwiazdą", ale nawet gdyby jej rola ograniczyła się tylko do policjantki ze Złotopolskich, weszła do świadomości miliony Polaków jako najmilsza, najbardziej swojska (i przy tym najpiękniejsza) dziewczyna w telewizji/kinie. Zwykli ludzie czytający teletydzień ją uwielbiali. Sam niewiele z nią widziałem, a zabolało mnie jak usłyszałem, że umarła (w tym wieku), i jak tylko zobaczyłem zwiastun tego dokumentu, też od razu wiedziałem że go obejrzę. Do kina się raczej nie wybieram, ale kiedyś na pewno poświęcę mu czas.

Ok. Słyszałem o jej fenomenie, ale sam się z nim nigdy nie zetknąłem, więc nie bardzo mogłem uwierzyć. Mam nauczkę.

Ja początkowo myślałem, że to film ten Annie Dymnej. 😅

Co do fenomenu - myślę, że to raczej kwestia tego, że o jej chorobie i śmierci byki bardzo głośno w mediach, i od tych ośmiu lat temat chyba dość często wracał.

Patrząc na zwiastun nie jest to film, który wygląda na kinowy dokument, raczej na telewizyjną produkcję, którą TVP mogłoby spokojnie puścić we wtorek po Wiadomościach. Więc za pomysł z dystrybucją kinową ktoś powinien dostać dużą premię.

Z rezerwacji wychodziło, że bardzo dużo ludzi było w małych miastach. Kina studyjne na prowincji nie miały takiej frekwencji chyba od czasu Kleru. W Skierniewicach w niedzielę była pełna sala na 330 miejsc. Myślę, że widownia to w dużej części osoby (kobiety) 60+, czytelniczki tych wszystkich "Na żywo" itp.

Niewidzialna wojna będzie miała u nas ostatecznie ok 60 tys. widzów, czyli zaledwie dwukrotność otwarcia. Na WP piszą o słabych wynikach za granicą, podając przykład UK (weekend otwarcia $9,2 tys. w 141 kinach) i Litwy (weekend otwarcia - $59, czyli jakieś 10 osób :P). Na InsideKino znalazłem info, że w Niemczech na otwarciu były 1024 osoby w 109 kinach, co daje dziewięć osób na kino i średnio nieco ponad dwie na dzień, bo weekend tam jest czterodniowy. 😛

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak
PreviousPage 41 of 70Next