aby założyć posty i tematy.

BO Polska

PreviousPage 42 of 70Next

Niewidzialna wojna? Raczej niewidziana 😛

Marek Pilarski, Szaman and robgordon have reacted to this post.
Marek PilarskiSzamanrobgordon

Jeszcze przyjdzie czas, że ten film będzie bardzo popularny - jak Patryk zostanie świętym.

Black Adam wygląda na ledwo 100 tys.

120k

Wiadomo dlaczego wpadli na tak fatalny termin Święta Kina? Przecież większość studentów rozjedzie się na Wszystkich Świętych. Chyba liczą, że nie będzie nic do roboty w niedzielę po takim przyjeździe. Czy polskie kina potrzebują jak najszybszego dopływu gotówki? Termin grudniowy był lepszy, bo jakoś powiązany z galeriami handlowymi.

Moim zdaniem dobry termin. Długi weekend dla wielu, galerie będą i tak zapchane, poza tym blisko Halloween, więc horrory mocno zyskają.

Również uważam, że to dobry termin. W obecnej sytuacji gospodarczej organizatorzy mogli obawiać się zaciskania pasa przed świętami. Tylko nie wiem czy informacja o wydarzeniu nie pojawiła się trochę za późno.

Cytat z Marek Pilarski data październik 25, 2022, 15:59

Moim zdaniem dobry termin. Długi weekend dla wielu, galerie będą i tak zapchane, poza tym blisko Halloween, więc horrory mocno zyskają.

Kurde, ja zapomniałem, że mamy coś takiego jak zakaz handlu w niedzielę i palnąłem głupotę z tymi zapchanymi galeriami. Nigdy nie chodziłem do galerii w niedzielę, prawie nigdy nie robiłem nawet zakupów w zwykłym sklepie w niedzielę. xD

Szaman has reacted to this post.
Szaman

A jednak sukces:

Spór w kinie: Wielki sukces Dnia Kina w Polsce (sporwkinie.blogspot.com)

A wyniki, powiedziałbym, wręcz sensacyjne:

Tydzień 43 / 28 – 30 PAŹDZIERNIKA 2022 - Stowarzyszenie Filmowców Polskich (sfp.org.pl)

Jakim cudem jeszcze nikt nie próbował sprowadzić do Polski Shuddera.

Trzeba przyznać, że widownia horrorów jest jedną z najbardziej stabilnych grup konsumenckich 😉

Jakby UIP podawało wyniki, to TOP10 zamykałby film z widownią w okolicach 40 tys.

I pewnie łączna widownia powyżej miliona. No chyba, że ten wynik (800 tys.) od kiniarzy uwzględnia już filmy UIP.

Powinien już uwzględniać. Mi też wyszło 800 tys. wraz z UIP.

Halloween. Finał miał wg mnie jakieś 70 tys. Smile, Bilet i Tedi po 40-45 tys.

W porównaniu do poprzednich części trochę słabo.

Słabiej, ale spodziewałem się takiego otwarcia. Poza tym poprzednie części wychodziły chyba nieco później, bo w drugi weekend listopada. Pogoda też nie pomaga budować świątecznej aury, wręcz przeciwnie. Myślę, że w drugi weekend będzie podobny wynik, może nawet lepszy, jak pogoda "dopisze", i że ogólnie będą mniejsze spadki niż w przypadku poprzeniej częsci, i uda mu się jednak dociągnąć do 1,5 mln.

Wczoraj się pochwalili, że mają 300 tys.. Mi wychodzi po ostatnim weekendzie 320 tys., więc dość blisko.

Niezbyt wiele osób na moim seansie Wakandy. Ciekawe, czy w weekend będzie lepiej.

213k odwiedziło Łakandę od piątku do niedzieli, i 242 wraz z przedpremierowymi.

Już prawie 750k napisało list do Mikołaja.

PreviousPage 42 of 70Next