Doctor Strange
Cytat z Szaman data 1 maja, 2022, 18:43A już unikam spotów i zwiastunów i pewnie przeoczyłem. Widziałem dzisiaj spoiler który nie zepsuje mi seansu, ale już trzeba uważać.
A już unikam spotów i zwiastunów i pewnie przeoczyłem. Widziałem dzisiaj spoiler który nie zepsuje mi seansu, ale już trzeba uważać.
Cytat z Szaman data 2 maja, 2022, 16:33Coś z Brucem, Tedem, albo Tobiaszem? Nie wytrzymam do piątku, muszę wiedzieć, to się lepiej na filmie skupię 😀
Coś z Brucem, Tedem, albo Tobiaszem? Nie wytrzymam do piątku, muszę wiedzieć, to się lepiej na filmie skupię 😀
Cytat z Szaman data 2 maja, 2022, 22:46Szybciutko znoszą embargo. W Variety już ostrzą pióra na spoilery 🙂
https://twitter.com/GraceRandolph/status/1521243299499188224?t=kk5BJwhJnbyT2_UTt2jVpw&s=19
Szybciutko znoszą embargo. W Variety już ostrzą pióra na spoilery 🙂
https://twitter.com/GraceRandolph/status/1521243299499188224?t=kk5BJwhJnbyT2_UTt2jVpw&s=19
Cytat z Szaman data 3 maja, 2022, 07:19https://twitter.com/ErikDavis/status/1521338971904782337?t=irehV5r_ZzuSZ-SA1bQlXQ&s=19
https://twitter.com/GraceRandolph/status/1521338770779525120?t=IF4tI6UVqiUSupqYk3-hNQ&s=19
By far the creepiest, gnarliest, zaniest, most haunting & terrifying Marvel movie, #MultiverseOfMadness definitely brings the Sam Raimi horror vibes, and I loved that about it. Danny Elfman’s music is a perfect fit for the film’s odd, mysterious tone & Elizabeth Olsen is MVP, imo pic.twitter.com/R5Ybhnd4rl
— Erik Davis (@ErikDavis) May 3, 2022
https://twitter.com/GraceRandolph/status/1521338770779525120?t=IF4tI6UVqiUSupqYk3-hNQ&s=19
Cytat z Kuba data 3 maja, 2022, 09:47Nieźle, mamy naprawdę mieszane opinie na Twitterze. Druga taka sytuacja w MCU po Eternals. Wtedy skończyło się rozczarowaniem, ale jednak filmem innym i ciekawszym od wielu. Zobaczymy jak będzie tutaj.
Nieźle, mamy naprawdę mieszane opinie na Twitterze. Druga taka sytuacja w MCU po Eternals. Wtedy skończyło się rozczarowaniem, ale jednak filmem innym i ciekawszym od wielu. Zobaczymy jak będzie tutaj.
Cytat z Kuba data 3 maja, 2022, 10:05Schematy MCU które blokują Raimiego i ogólnie wygląda na to, że wizje nie były spójne. Na dodatek decyzje fabularne i pomimo tego że nad Olsen wszyscy się zachwycają to jest sporo głosów krytykujących wątek Wandy. Niemniej nie brakuje też pozytywów, głównie kierowanych ku realizacji i reżyserii.
A te fabularne decyzję powiem tak...zależy od ich realizacji, ale na papierze są świetne, chociaż niektóre nie są spójne z innymi historiami a jedno wydarzenie fabularne to wręcz trollerski ruch.
Schematy MCU które blokują Raimiego i ogólnie wygląda na to, że wizje nie były spójne. Na dodatek decyzje fabularne i pomimo tego że nad Olsen wszyscy się zachwycają to jest sporo głosów krytykujących wątek Wandy. Niemniej nie brakuje też pozytywów, głównie kierowanych ku realizacji i reżyserii.
A te fabularne decyzję powiem tak...zależy od ich realizacji, ale na papierze są świetne, chociaż niektóre nie są spójne z innymi historiami a jedno wydarzenie fabularne to wręcz trollerski ruch.
Cytat z Mierzwiak data 3 maja, 2022, 10:22Cytat z Kuba data maj 3, 2022, 09:47Wtedy skończyło się rozczarowaniem, ale jednak filmem innym i ciekawszym od wielu.
W mojej opinii najgorszym filmem MCU w którym liczba ciekawych rzeczy wynosi piękne, okrągłe zero.
Jeśli z tego filmu jest taki horror jak z Zimowego Żołnierza kino szpiegowskie, to nie należy przywiązywać żadnej wagi do tych opinii, tym bardziej do tak absurdalnych ogólników jak "easily the scariest MCU entry thus far".
Cytat z Kuba data maj 3, 2022, 09:47Wtedy skończyło się rozczarowaniem, ale jednak filmem innym i ciekawszym od wielu.
W mojej opinii najgorszym filmem MCU w którym liczba ciekawych rzeczy wynosi piękne, okrągłe zero.
Jeśli z tego filmu jest taki horror jak z Zimowego Żołnierza kino szpiegowskie, to nie należy przywiązywać żadnej wagi do tych opinii, tym bardziej do tak absurdalnych ogólników jak "easily the scariest MCU entry thus far".
Cytat z Kuba data 3 maja, 2022, 13:06No ale też takie teksty padają też od ludzi którzy oglądają na zmianę jedynie MCU i Star Warsy. Więc faktycznie MoM może być przerażające.
No ale też takie teksty padają też od ludzi którzy oglądają na zmianę jedynie MCU i Star Warsy. Więc faktycznie MoM może być przerażające.
Cytat z Szaman data 3 maja, 2022, 14:16Cytat z Mierzwiak data maj 3, 2022, 10:22Cytat z Kuba data maj 3, 2022, 09:47Wtedy skończyło się rozczarowaniem, ale jednak filmem innym i ciekawszym od wielu.
Ależ zmiana opinii 🙂 No ale coś pisałeś, że nie wytrzymał próby drugiego seansu.
Kuba dobrze mówi, to są ludzie którzy wiwatują na cześć Cody, a od MCU domagają się tylko szablonu. Nawet jeśli to bałagan scenariuszowy, ale jest tam chociaż trochę Sama, to sądzę, że będę zadowolony. Bo "trochę Sama" to kilkaset kilogramów jakiegokolwiek autorskiego stylu w tych filmach.
A to jest takie hasełkowe dziennikarstwo, w natłoku informacji oczekuje się prostych skojarzeń, zwięzłych komunikatów. Nawet zwiastuny miały parę horrorowych scen (Strange-zombie, rozpadający się Strange, Wanda przy świecach), więc ścieżka interpretacji gotowa.
Cytat z Mierzwiak data maj 3, 2022, 10:22Cytat z Kuba data maj 3, 2022, 09:47Wtedy skończyło się rozczarowaniem, ale jednak filmem innym i ciekawszym od wielu.
Ależ zmiana opinii 🙂 No ale coś pisałeś, że nie wytrzymał próby drugiego seansu.
Kuba dobrze mówi, to są ludzie którzy wiwatują na cześć Cody, a od MCU domagają się tylko szablonu. Nawet jeśli to bałagan scenariuszowy, ale jest tam chociaż trochę Sama, to sądzę, że będę zadowolony. Bo "trochę Sama" to kilkaset kilogramów jakiegokolwiek autorskiego stylu w tych filmach.
A to jest takie hasełkowe dziennikarstwo, w natłoku informacji oczekuje się prostych skojarzeń, zwięzłych komunikatów. Nawet zwiastuny miały parę horrorowych scen (Strange-zombie, rozpadający się Strange, Wanda przy świecach), więc ścieżka interpretacji gotowa.
Cytat z Szaman data 3 maja, 2022, 14:5641:6 na plus, ale jeszcze nie ma średniej ocen.
https://www.rottentomatoes.com/m/doctor_strange_in_the_multiverse_of_madness
41:6 na plus, ale jeszcze nie ma średniej ocen.
https://www.rottentomatoes.com/m/doctor_strange_in_the_multiverse_of_madness
Cytat z Marek Pilarski data 3 maja, 2022, 15:03Jakby kogoś interesowało 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=iAvbL-RjNgg
Jakby kogoś interesowało 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 3 maja, 2022, 15:26Widzę, że Grace mocno narzeka, szczególnie na Raimiego i scenarzystę, ale i tak dała świeżego pomidora. Poza tym narzeka też na to, że całkowicie zignorowali WandaVision, a w niedzielę jeszcze mówiła, że koniecznie trzeba zobaczyć przed tym filmem. 😛
Widzę, że Grace mocno narzeka, szczególnie na Raimiego i scenarzystę, ale i tak dała świeżego pomidora. Poza tym narzeka też na to, że całkowicie zignorowali WandaVision, a w niedzielę jeszcze mówiła, że koniecznie trzeba zobaczyć przed tym filmem. 😛
Cytat z Mierzwiak data 3 maja, 2022, 15:41Cytat z Kuba data maj 3, 2022, 13:06No ale też takie teksty padają też od ludzi którzy oglądają na zmianę jedynie MCU i Star Warsy. Więc faktycznie MoM może być przerażające.
Jeśli oglądają tylko takie kino to tym bardziej ich opinia jest nic nie warta 🙂
Pamiętajmy też, że te opinie piszą często mniej lub bardziej młodzi ludzie, dla których szczytem horroru są produkcje Jamesa Wana albo jakieś Paranormal Activity. No ale OK, nigdy nie spodziewałem się że w tym filmie będzie cokolwiek z horroru w takim sensie w jakim horrorem jest takie Hereditary, po prostu irytuje mnie takie, jak pisze Szaman, hasełkowe dziennikarstwo.
@szaman
Tak, drugi seans Eternals to był dramat.
Cytat z Kuba data maj 3, 2022, 13:06No ale też takie teksty padają też od ludzi którzy oglądają na zmianę jedynie MCU i Star Warsy. Więc faktycznie MoM może być przerażające.
Jeśli oglądają tylko takie kino to tym bardziej ich opinia jest nic nie warta 🙂
Pamiętajmy też, że te opinie piszą często mniej lub bardziej młodzi ludzie, dla których szczytem horroru są produkcje Jamesa Wana albo jakieś Paranormal Activity. No ale OK, nigdy nie spodziewałem się że w tym filmie będzie cokolwiek z horroru w takim sensie w jakim horrorem jest takie Hereditary, po prostu irytuje mnie takie, jak pisze Szaman, hasełkowe dziennikarstwo.
Tak, drugi seans Eternals to był dramat.
Cytat z Szaman data 3 maja, 2022, 15:56Cytat z Marek Pilarski data maj 3, 2022, 15:26Widzę, że Grace mocno narzeka, szczególnie na Raimiego i scenarzystę, ale i tak dała świeżego pomidora. Poza tym narzeka też na to, że całkowicie zignorowali WandaVision, a w niedzielę jeszcze mówiła, że koniecznie trzeba zobaczyć przed tym filmem.
Nie dziwię się, że zignorowali. Tak będzie nawet jeśli Disney Plus opanuje cały świat. To była tylko bujda reklamowa, bo kinowa widownia nie musi pokrywać się z telewizyjną.
Jakbyś napisał co narzeka na Sama to byłbym bardzo wdzięczny 😀 To na pewno sam miód na moje serce 😀
Cytat z Marek Pilarski data maj 3, 2022, 15:26Widzę, że Grace mocno narzeka, szczególnie na Raimiego i scenarzystę, ale i tak dała świeżego pomidora. Poza tym narzeka też na to, że całkowicie zignorowali WandaVision, a w niedzielę jeszcze mówiła, że koniecznie trzeba zobaczyć przed tym filmem.
Nie dziwię się, że zignorowali. Tak będzie nawet jeśli Disney Plus opanuje cały świat. To była tylko bujda reklamowa, bo kinowa widownia nie musi pokrywać się z telewizyjną.
Jakbyś napisał co narzeka na Sama to byłbym bardzo wdzięczny 😀 To na pewno sam miód na moje serce 😀
Cytat z Marek Pilarski data 3 maja, 2022, 16:02W sumie krytykuje głównie jego poczucie humoru i styl.. mówi przez minutę od 8:55. Generalnie chyba jednak te złe rzeczy zwala na tych dwóch panów. 😉
W sumie krytykuje głównie jego poczucie humoru i styl.. mówi przez minutę od 8:55. Generalnie chyba jednak te złe rzeczy zwala na tych dwóch panów. 😉
Cytat z Szaman data 3 maja, 2022, 16:08Miód na moje serce 🙂
Grace krytykuje sentymentalizm Raimiego. Osobiście sądzę, że to coś przez co Spider-Many po latach obrosły takim kultem, nawet wyklęty S-M3 jest teraz traktowany cieplej. Nie brakowało podśmiechujek z tej baśniowej atmosfery, dobrodusznego przekonania, że Parker jest na wskroś dobry, tylko czasami zagubiony, z kazań cioci May. A dzisiaj są te rzeczy do których odnosi się z nostalgią i docenia płynące z nich ciepło (oczywiście pamiętam kto był scenarzystą).
Oczywiście jest film w którym Sam mocno przesadził ze swoim podejściem do świata- Z miłości do gry z Kevinem Costnerem. To była sentymentalna, ciężka w oglądaniu klucha. Wierzę, że tutaj jest inaczej.
Miód na moje serce 🙂
Grace krytykuje sentymentalizm Raimiego. Osobiście sądzę, że to coś przez co Spider-Many po latach obrosły takim kultem, nawet wyklęty S-M3 jest teraz traktowany cieplej. Nie brakowało podśmiechujek z tej baśniowej atmosfery, dobrodusznego przekonania, że Parker jest na wskroś dobry, tylko czasami zagubiony, z kazań cioci May. A dzisiaj są te rzeczy do których odnosi się z nostalgią i docenia płynące z nich ciepło (oczywiście pamiętam kto był scenarzystą).
Oczywiście jest film w którym Sam mocno przesadził ze swoim podejściem do świata- Z miłości do gry z Kevinem Costnerem. To była sentymentalna, ciężka w oglądaniu klucha. Wierzę, że tutaj jest inaczej.
Cytat z Kuba data 3 maja, 2022, 19:12Cytat z Marek Pilarski data maj 3, 2022, 15:26Widzę, że Grace mocno narzeka, szczególnie na Raimiego i scenarzystę, ale i tak dała świeżego pomidora. Poza tym narzeka też na to, że całkowicie zignorowali WandaVision, a w niedzielę jeszcze mówiła, że koniecznie trzeba zobaczyć przed tym filmem.
Co prawda zignorowania ścieżki Wandy w WV boje się od dawna to akurat w przypadku Grace równie dobrze może narzekać na zignorowanie WV bo w fabule nie pojawia się Agatha.
Oczywiście ignorowanie ścieżki Wandy w WV zaczęło się już w scenie po napisach serialu więc 😉
Cytat z Marek Pilarski data maj 3, 2022, 15:26Widzę, że Grace mocno narzeka, szczególnie na Raimiego i scenarzystę, ale i tak dała świeżego pomidora. Poza tym narzeka też na to, że całkowicie zignorowali WandaVision, a w niedzielę jeszcze mówiła, że koniecznie trzeba zobaczyć przed tym filmem.
Co prawda zignorowania ścieżki Wandy w WV boje się od dawna to akurat w przypadku Grace równie dobrze może narzekać na zignorowanie WV bo w fabule nie pojawia się Agatha.
Oczywiście ignorowanie ścieżki Wandy w WV zaczęło się już w scenie po napisach serialu więc 😉
Cytat z Mierzwiak data 4 maja, 2022, 08:06Grace krytykująca film z to, że nie spełnił jej oczekiwań które przez grubo ponad rok budowała sobie na podstawie przecieków od informatorów i listy gościnnych występów pokroju Toma Cruise'a jako Iron Mana, którego - zgaduję - w filmie nie ma? Przecież to jest niepoważne.
Grace krytykująca film z to, że nie spełnił jej oczekiwań które przez grubo ponad rok budowała sobie na podstawie przecieków od informatorów i listy gościnnych występów pokroju Toma Cruise'a jako Iron Mana, którego - zgaduję - w filmie nie ma? Przecież to jest niepoważne.