Doctor Strange
Cytat z Szaman data 26 sierpnia, 2021, 20:19A i jak na moje spojrzenie nagłówek nie jest spoilerem, chyba, że dla kogoś sam udział aktora i postaci jest spoilerem, a nie fabuła.
A i jak na moje spojrzenie nagłówek nie jest spoilerem, chyba, że dla kogoś sam udział aktora i postaci jest spoilerem, a nie fabuła.
Cytat z Kuba data 27 sierpnia, 2021, 09:35Charles Murphy co prawda nie potwierdził, ale w swoim stylu zarzucił że bawi go szał na nowe, powyrywane z kontekstu informacje które od dawna są znane i tak dużemu gronu osób. On raczej jak ktoś poda scoopa to nie potwierdza go dalej sam tylko podaje za źródłami którym ufa a jak rzuca scoopa to w pełni swojego. Nawet z Maguirem czy Garfieldem nie trąbił o nich że wie ze swoich źródeł tylko podał dalej i zaczął ich obecność traktować jako fakt.
Charles Murphy co prawda nie potwierdził, ale w swoim stylu zarzucił że bawi go szał na nowe, powyrywane z kontekstu informacje które od dawna są znane i tak dużemu gronu osób. On raczej jak ktoś poda scoopa to nie potwierdza go dalej sam tylko podaje za źródłami którym ufa a jak rzuca scoopa to w pełni swojego. Nawet z Maguirem czy Garfieldem nie trąbił o nich że wie ze swoich źródeł tylko podał dalej i zaczął ich obecność traktować jako fakt.
Cytat z Szaman data 27 sierpnia, 2021, 14:58https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1431249209492180996?t=NWhzYETgab9fxBbJmxZYGQ&s=19
Kolejna porcja plotek dotyczących produkcji „Doctor Strange in the Multiverse of Madness” ujawnia, że w filmie pojawi się nie tylko jeden z X-Menów, ale także popularna bohaterka MCU. Dowiadujemy się także, kto będzie głównym złoczyńcą.#Marvelhttps://t.co/VuAkQTVAH9
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) August 27, 2021
Cytat z Kuba data 28 sierpnia, 2021, 10:59Całe szczęście, że Hugh się nie skusił 🙂
No coraz gorzej zapowiada się ten film. Dobrze że w marcu będzie inne, epokowe kino.
Całe szczęście, że Hugh się nie skusił 🙂
No coraz gorzej zapowiada się ten film. Dobrze że w marcu będzie inne, epokowe kino.
Cytat z Szaman data 28 sierpnia, 2021, 11:44Ej no właśnie, Strange i Mephisto pozdrawiają z finału WandaVision 🙂
Ej no właśnie, Strange i Mephisto pozdrawiają z finału WandaVision 🙂
Cytat z Kuba data 28 sierpnia, 2021, 12:16No dobra, ale co dokładnie z takich plotek się nie sprawdziło? Mefisto był zawsze spekulacja, nigdy faktycznie nie podawana jako pewnik przez nikogo, chyba nawet nie przez Randolph. Strange był w tym finale tylko została wycięty, no raczej nic takiego nie spotka Charlesa.
Po tym jak prawie każda podobna do SM3 się sprawdziła ciężko nie wierzyć w taką plotę. Zwłaszcza kiedy logicznie się zgadza ze wszystkim co oficjalnie wiemy o filmie i planach Feiga.
No dobra, ale co dokładnie z takich plotek się nie sprawdziło? Mefisto był zawsze spekulacja, nigdy faktycznie nie podawana jako pewnik przez nikogo, chyba nawet nie przez Randolph. Strange był w tym finale tylko została wycięty, no raczej nic takiego nie spotka Charlesa.
Po tym jak prawie każda podobna do SM3 się sprawdziła ciężko nie wierzyć w taką plotę. Zwłaszcza kiedy logicznie się zgadza ze wszystkim co oficjalnie wiemy o filmie i planach Feiga.
Cytat z Mierzwiak data 28 sierpnia, 2021, 12:38Przykłady może i złe co nie znaczy że każdą taka informację trzeba traktować jakby była faktem 🙂
Coraz gorzej zapowiada się ten film? Nie wiem, na pewno można się spodziewać że poprzez multiwersum będą chcieli wprowadzić do MCU mutantów.
Przykłady może i złe co nie znaczy że każdą taka informację trzeba traktować jakby była faktem 🙂
Coraz gorzej zapowiada się ten film? Nie wiem, na pewno można się spodziewać że poprzez multiwersum będą chcieli wprowadzić do MCU mutantów.
Cytat z Kuba data 2 września, 2021, 21:03https://thedirect.com/article/doctor-strange-2-owen-wilson-mobius-sophia-di-martino-sylvie
Źródło dobre. Przewija się też od nich plota o powrocie Thora.
Zapowiada sięcoraz lepiej 😀 😀
https://thedirect.com/article/doctor-strange-2-owen-wilson-mobius-sophia-di-martino-sylvie
Źródło dobre. Przewija się też od nich plota o powrocie Thora.
Zapowiada sięcoraz lepiej 😀 😀
Cytat z Szaman data 2 września, 2021, 21:12Ale przecież oni mogą mieć po jednej scenie. Niesamowicie przeładowane znanymi twarzami są również powszechnie lubiane Infinity War i Endgame. Zresztą pewnie teraz każdy Marvel będzie tak wyglądał, bo lud domaga się tego typu igrzysk.
Ale przecież oni mogą mieć po jednej scenie. Niesamowicie przeładowane znanymi twarzami są również powszechnie lubiane Infinity War i Endgame. Zresztą pewnie teraz każdy Marvel będzie tak wyglądał, bo lud domaga się tego typu igrzysk.
Cytat z Kuba data 2 września, 2021, 21:17No może i mają. Pewnie nawet na pewno. Ale czy zmienia to fakt, że film zdaje się zmierzać bardziej w kierunku flasowego multiversum niż takiego co faktycznie będzie bazować na magii i horrorach? Nie żebym się ich spodziewał, ale pierwotna wersja DS2 zawierająca po prostu Nightmara jako przeciwnika dla Stranga i popchnięcie dalej gotyckich klimatów brzmi nadal znacznie ciekawiej niż to co się ostatnio wyłania z obecnego stanu MoM.
No może i mają. Pewnie nawet na pewno. Ale czy zmienia to fakt, że film zdaje się zmierzać bardziej w kierunku flasowego multiversum niż takiego co faktycznie będzie bazować na magii i horrorach? Nie żebym się ich spodziewał, ale pierwotna wersja DS2 zawierająca po prostu Nightmara jako przeciwnika dla Stranga i popchnięcie dalej gotyckich klimatów brzmi nadal znacznie ciekawiej niż to co się ostatnio wyłania z obecnego stanu MoM.
Cytat z Szaman data 2 września, 2021, 21:36Być może mamy jak na dłoni dlaczego odszedł Derrickson. O czym wszyscy już zapomnieli, bo każdy zachłysnął się Raimim. A internauci nawet nie pamiętają, że "ostatnio" zupełnie zniknął w krainie Oz, dla nich Sam w superprodukcji to coraz bardziej lubiane Spider-Many.
Może i to gorzkie słowa o moim ulubionym reżyserze, ale tym bardziej wiem, że on potrzebuje "powietrza" na swoje pomysły wizualne.
Być może mamy jak na dłoni dlaczego odszedł Derrickson. O czym wszyscy już zapomnieli, bo każdy zachłysnął się Raimim. A internauci nawet nie pamiętają, że "ostatnio" zupełnie zniknął w krainie Oz, dla nich Sam w superprodukcji to coraz bardziej lubiane Spider-Many.
Może i to gorzkie słowa o moim ulubionym reżyserze, ale tym bardziej wiem, że on potrzebuje "powietrza" na swoje pomysły wizualne.
Cytat z Kuba data 8 września, 2021, 19:59Obejrzałem odcinek What If z Doctorem. Pozostawię temat tego jak masakrycznie zły był..to jednak kompletnie się nie zdziwie jeśli [spoiler] tamtejszy Strange pojawi się w MoM i w jakiś sposób będzie powiązany z Wandą, ich wątki są zbyt podobne aby z tego nie skorzystali [/spoiler]. Ale naczytałem się mnóstwo zachwytów i aż mnie to przyznam rozbawiło. Naprawdę, niesamowicie nie wiele potrzeba aby większość widzów uznała, że Marvel dobrze pobawił się jakimś tematem.
+ utwierdzam się w przekonaniu, że dla mnie historie "what if" polegające na absurdalnych, większych niż zycie zmianach rzeczywistości nie działają. Znacznie bardziej przemawia do mnie podejście do tematu jak w Counterpart i pokazywanie alternatywnej rzeczywistości która wyrosła z tej "głównej" bo bohater skręcił w prawo a nie w lewo a nie robienie punktu wyjścia z sytuacji która i tak nijak nie współgra z pierwowzorem.
Obejrzałem odcinek What If z Doctorem. Pozostawię temat tego jak masakrycznie zły był..to jednak kompletnie się nie zdziwie jeśli
+ utwierdzam się w przekonaniu, że dla mnie historie "what if" polegające na absurdalnych, większych niż zycie zmianach rzeczywistości nie działają. Znacznie bardziej przemawia do mnie podejście do tematu jak w Counterpart i pokazywanie alternatywnej rzeczywistości która wyrosła z tej "głównej" bo bohater skręcił w prawo a nie w lewo a nie robienie punktu wyjścia z sytuacji która i tak nijak nie współgra z pierwowzorem.
Cytat z Mierzwiak data 8 września, 2021, 20:59Cytat z Kuba data Wrzesień 8, 2021, 19:59Naprawdę, niesamowicie nie wiele potrzeba aby większość widzów uznała, że Marvel dobrze pobawił się jakimś tematem
Tak się właśnie zastanawiam czy Multiverse of Madness nie skończy tak samo. Źle Raimiemu nie życzę, nadchodzący Spider-Man też będzie (chyba?) pewnym przedsmakiem nadchodzących natrakcji, ale żeby się nie okazało, że cały ten koncept jest w gruncie rzeczy bardzo ograniczony, co w sumie What If...? zdaje się potwierdzać swoimi totalnie nieciekawymi historiami.
Cytat z Kuba data Wrzesień 8, 2021, 19:59Naprawdę, niesamowicie nie wiele potrzeba aby większość widzów uznała, że Marvel dobrze pobawił się jakimś tematem
Tak się właśnie zastanawiam czy Multiverse of Madness nie skończy tak samo. Źle Raimiemu nie życzę, nadchodzący Spider-Man też będzie (chyba?) pewnym przedsmakiem nadchodzących natrakcji, ale żeby się nie okazało, że cały ten koncept jest w gruncie rzeczy bardzo ograniczony, co w sumie What If...? zdaje się potwierdzać swoimi totalnie nieciekawymi historiami.
Cytat z Fandorin data 8 września, 2021, 21:38Cytat z Kuba data Wrzesień 8, 2021, 19:59(...) bo bohater skręcił w prawo a nie w lewo...
Będę nudny 😛
Polecam Turn Left, 11. odcinek 4. sezonu Doctora Who. Świetnie pokazuje jak jedna błaha decyzja może zmienić historię. Choć, aby docenić tę historię, dobrze znać cały sezon.
Cytat z Kuba data Wrzesień 8, 2021, 19:59(...) bo bohater skręcił w prawo a nie w lewo...
Będę nudny 😛
Polecam Turn Left, 11. odcinek 4. sezonu Doctora Who. Świetnie pokazuje jak jedna błaha decyzja może zmienić historię. Choć, aby docenić tę historię, dobrze znać cały sezon.
Cytat z Kuba data 8 września, 2021, 21:48Walkę z Doctorem Who zostawiam sobie na prawdopodobnie emeryturę 😛
Ale chętnie przyjmę każda inną propozycję dotycząca Multiversum i alternatywnych linii czasowych bo to jedne z najbardziej fascynujących mnie tematów w nauce a kultura niezbyt radzi sobie z ich wykorzystaniem w satysfakcjonujący sposób.
Walkę z Doctorem Who zostawiam sobie na prawdopodobnie emeryturę 😛
Ale chętnie przyjmę każda inną propozycję dotycząca Multiversum i alternatywnych linii czasowych bo to jedne z najbardziej fascynujących mnie tematów w nauce a kultura niezbyt radzi sobie z ich wykorzystaniem w satysfakcjonujący sposób.
Cytat z Szaman data 8 września, 2021, 21:50Mi najbardziej kojarzy się z serialem Sliders który uwielbiałem w dzieciństwie. Ale pamiętam też, że rzecz totalnie spieprzyła się po pierwszym sezonie.
Mi najbardziej kojarzy się z serialem Sliders który uwielbiałem w dzieciństwie. Ale pamiętam też, że rzecz totalnie spieprzyła się po pierwszym sezonie.
Cytat z Mierzwiak data 8 września, 2021, 21:58Cytat z Kuba data Wrzesień 8, 2021, 21:48Ale chętnie przyjmę każda inną propozycję dotycząca Multiversum i alternatywnych linii czasowych bo to jedne z najbardziej fascynujących mnie tematów w nauce a kultura niezbyt radzi sobie z ich wykorzystaniem w satysfakcjonujący sposób.
Ano, póki co Multiversum według Marvela to wariacje na temat tego kto jakie nosi cichy i czy jest zły zamiast dobrego i na odwrót 😛
A przecież możliwości są nieograniczone, od świata w którym dinozaury nigdy nie wyginęły po linię czasową w której doszło do wojny nuklearnej między USA i Rosją. Oczywiście nawet nie łudzę się, że to będzie coś innego niż najbardziej oczywiste pomysły właśnie w stylu tych z serialu.
Cytat z Kuba data Wrzesień 8, 2021, 21:48Ale chętnie przyjmę każda inną propozycję dotycząca Multiversum i alternatywnych linii czasowych bo to jedne z najbardziej fascynujących mnie tematów w nauce a kultura niezbyt radzi sobie z ich wykorzystaniem w satysfakcjonujący sposób.
Ano, póki co Multiversum według Marvela to wariacje na temat tego kto jakie nosi cichy i czy jest zły zamiast dobrego i na odwrót 😛
A przecież możliwości są nieograniczone, od świata w którym dinozaury nigdy nie wyginęły po linię czasową w której doszło do wojny nuklearnej między USA i Rosją. Oczywiście nawet nie łudzę się, że to będzie coś innego niż najbardziej oczywiste pomysły właśnie w stylu tych z serialu.
Cytat z Fandorin data 8 września, 2021, 22:01A, to nie! Jeżeli chcesz naukowego podejścia, to nie w DW. Przynajmniej jeśli chodzi o kwestie dotyczące science, bo jako lekcja historii jest OK.
A tak ogólnie, to wystarczy kilka miesięcy i jest się na bieżąco 😉 New Who można oglądać bez znajomości klasycznych serii.
A, to nie! Jeżeli chcesz naukowego podejścia, to nie w DW. Przynajmniej jeśli chodzi o kwestie dotyczące science, bo jako lekcja historii jest OK.
A tak ogólnie, to wystarczy kilka miesięcy i jest się na bieżąco 😉 New Who można oglądać bez znajomości klasycznych serii.