Eternals
Cytat z robgordon data 24 maja, 2021, 17:22Mnie się zwiastun spodobał. Tzn. nie wywołał opadu szczęki, ale potwierdził to czego oczekuję od tego filmu. Tego, o czym wspomniał Mierzwiak, że będzie czymś nowym i w miarę (jak na MCU) świeżym.
Mnie się zwiastun spodobał. Tzn. nie wywołał opadu szczęki, ale potwierdził to czego oczekuję od tego filmu. Tego, o czym wspomniał Mierzwiak, że będzie czymś nowym i w miarę (jak na MCU) świeżym.
Cytat z Kuba data 24 maja, 2021, 18:26Zwiastun pokazuje coś co ma pełny potencjał być dobrym, świezym filmem. Ale sam w sobie jest..kiepski? Wywołał u mnie kompletne zero emocji. Co do zdjęć, pracy kamery etc to już się wyróżnia na tle innych marvelków i pewnie będą te aspekty znacznie lepsze niż w większości tych blockbusterów, ale nie powiedziałbym aby to co zobaczyłem mnie szczególnie powaliło. "Nomadland" na trailerze wyglądał lepiej. No i scenografie - moim zdaniem kompletnie na ten moment nic ciekawego. A stroje (poza Jolie) w ruchu też wyglądają tak sobie.
Ale hype nadal jest wielki.
Zwiastun pokazuje coś co ma pełny potencjał być dobrym, świezym filmem. Ale sam w sobie jest..kiepski? Wywołał u mnie kompletne zero emocji. Co do zdjęć, pracy kamery etc to już się wyróżnia na tle innych marvelków i pewnie będą te aspekty znacznie lepsze niż w większości tych blockbusterów, ale nie powiedziałbym aby to co zobaczyłem mnie szczególnie powaliło. "Nomadland" na trailerze wyglądał lepiej. No i scenografie - moim zdaniem kompletnie na ten moment nic ciekawego. A stroje (poza Jolie) w ruchu też wyglądają tak sobie.
Ale hype nadal jest wielki.
Cytat z Szaman data 24 maja, 2021, 19:21Niby zasady WGA. Ale nie wiem czy mają rację.
https://twitter.com/slashfilm/status/1396889244921073668
Niby zasady WGA. Ale nie wiem czy mają rację.
Why Does Marvel's 'Eternals' Poster Credit Chloé Zhao With Two Writing Credits? https://t.co/q65ha4GMHt pic.twitter.com/Q9dFPgWyeW
— Peter Sciretta (@slashfilm) May 24, 2021
Cytat z Janko data 24 maja, 2021, 21:56Jako, że jestem świeżo po wczorajszym seansie Nomadland (który mi się bardzo spodobał), to pierwsze sekundy zwiastuna to wręcz sequel tego filmu.
Jako, że jestem świeżo po wczorajszym seansie Nomadland (który mi się bardzo spodobał), to pierwsze sekundy zwiastuna to wręcz sequel tego filmu.
Cytat z Kuba data 25 maja, 2021, 11:11Są nawet plotki, że David Strathairn ma tutaj cameo 😛
A swoją drogą to ten trailer względnie zgadza się w większości z tamtym leakiem. Więc będzie ciekawie..
Są nawet plotki, że David Strathairn ma tutaj cameo 😛
A swoją drogą to ten trailer względnie zgadza się w większości z tamtym leakiem. Więc będzie ciekawie..
Cytat z Mierzwiak data 8 czerwca, 2021, 13:44"We shot it like it was an indie film, almost completely on location using natural light, pretty much all at magic hour,” adds Chan. “It’s such an epic, ambitious film, with [Zhao] bringing her signature style and sensibility."
https://www.comicbookmovie.com/eternals/eternals-star-gemma-chan-on-returning-to-the-mcu-as-a-different-character-after-captain-marvel-a185443#gs.2tnlpb
Na tym etapie jest już oczywiste jakich formułek do opowiadania w wywiadach musieli nauczyć się aktorzy.
"We shot it like it was an indie film, almost completely on location using natural light, pretty much all at magic hour,” adds Chan. “It’s such an epic, ambitious film, with [Zhao] bringing her signature style and sensibility."
Na tym etapie jest już oczywiste jakich formułek do opowiadania w wywiadach musieli nauczyć się aktorzy.
Cytat z Szaman data 27 czerwca, 2021, 10:46https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1409084970509950978
Wyciekły grafiki koncepcyjne przedstawiające alternatywne projekty Dewiantów, z którymi będą mierzyli się bohaterowie filmu „Eternals”https://t.co/uDPE4ET3z3
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) June 27, 2021
Cytat z Kuba data 27 czerwca, 2021, 10:51Żaba jest w sumie fajna i odróżnia się od normalnych przeciwników tego rodzaju. Reszta może dobrze wypadnie w filmie, ale jakoś bez szału te projekty
Żaba jest w sumie fajna i odróżnia się od normalnych przeciwników tego rodzaju. Reszta może dobrze wypadnie w filmie, ale jakoś bez szału te projekty
Cytat z Mierzwiak data 27 czerwca, 2021, 11:16Biorąc pod uwagę że projekty niemal zawsze są ciekawsze od tego co ostatecznie znajduje się w filmie, a te tutaj to totalnie generyczne stwory jakie przewijały się przez fantastykę milion razy...
Wnioskując po trailerze mam wrażenie że Zhao celuje właśnie w taki maksymalnie przyziemny, naturalny wygląd i będę autentycznie zaskoczony jeśli nagle w trakcie filmu wjedzie coś, co wizualnie wymiecie pod względem abstrakcyjności, wyobraźni, kosmicznego szaleństwa. W Marvelu chyba po prostu nie ma miejsca na takie rzeczy.
Biorąc pod uwagę że projekty niemal zawsze są ciekawsze od tego co ostatecznie znajduje się w filmie, a te tutaj to totalnie generyczne stwory jakie przewijały się przez fantastykę milion razy...
Wnioskując po trailerze mam wrażenie że Zhao celuje właśnie w taki maksymalnie przyziemny, naturalny wygląd i będę autentycznie zaskoczony jeśli nagle w trakcie filmu wjedzie coś, co wizualnie wymiecie pod względem abstrakcyjności, wyobraźni, kosmicznego szaleństwa. W Marvelu chyba po prostu nie ma miejsca na takie rzeczy.
Cytat z Kuba data 27 czerwca, 2021, 11:25Przy Dewiantach pasowałaby mi ta przyziemność gdyby te potwory były faktycznie obrzydliwe (w dobrym heh tego słowa znaczeniu), odpychające i wyglądające jak z koszmaru, ale jednocześnie właśnie takie "uziemione". No a tutaj wygląda to jak pierwszy szkic z tysiąca na drodze do takiego efektu. Plus jest taki, że Zhao ma rekordowy w MCU czas na dopracowanie efektów i istnieje wielka szansa na to, że CGI będzie wyglądać tak jak powinno i nie dostaniemy sytuacji rodem z Black Panther czy Captain Marvel - tutaj zresztą to samo zapunktuje przy Doctorze Strangu i mam nadzieje Shang Chi.
Przy Dewiantach pasowałaby mi ta przyziemność gdyby te potwory były faktycznie obrzydliwe (w dobrym heh tego słowa znaczeniu), odpychające i wyglądające jak z koszmaru, ale jednocześnie właśnie takie "uziemione". No a tutaj wygląda to jak pierwszy szkic z tysiąca na drodze do takiego efektu. Plus jest taki, że Zhao ma rekordowy w MCU czas na dopracowanie efektów i istnieje wielka szansa na to, że CGI będzie wyglądać tak jak powinno i nie dostaniemy sytuacji rodem z Black Panther czy Captain Marvel - tutaj zresztą to samo zapunktuje przy Doctorze Strangu i mam nadzieje Shang Chi.
Cytat z Szaman data 18 sierpnia, 2021, 10:01https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1427911657842429952?t=UTzmbjpxOjRtZKTY9urpEg&s=19
Wygląda na to, że jeszcze w tym tygodniu do sieci może trafić nowy zwiastun filmu #Eternals, widowiska Marvela, w którym poznamy zupełnie nowych bohaterów MCU.https://t.co/pTQvLpaXpd
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) August 18, 2021
Cytat z Szaman data 18 sierpnia, 2021, 14:50https://twitter.com/EW/status/1427983645290254349?t=4MVr2Yh5IGMsjJk3ZM5onQ&s=19
Gemma Chan, Richard Madden, Angelina Jolie, Salma Hayek, Kumail Nanjiani, and more break down their immortal characters. https://t.co/B0UtKTlfXr
— Entertainment Weekly (@EW) August 18, 2021
Cytat z Szaman data 18 sierpnia, 2021, 15:51https://twitter.com/GraceRandolph/status/1427979898023555079
The rumors about a new #Eternals trailer this Thursday (tomorrow) are CORRECT!
Will cover!#Marvel #MCU pic.twitter.com/YA10EUGtK8
— Grace Randolph (@GraceRandolph) August 18, 2021
Cytat z Szaman data 19 sierpnia, 2021, 08:07https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1428251548744765440?t=cilitkzTR5B17q2hsqj-Uw&s=19
The official poster for ‘ETERNALS’ has been released. pic.twitter.com/icqTmcl64X
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) August 19, 2021
Cytat z Marek Pilarski data 19 sierpnia, 2021, 08:19Ale dziwna godzina wypuszczenia zwiastuna. Cała Ameryka śpi w tej chwili. 😛
Ale dziwna godzina wypuszczenia zwiastuna. Cała Ameryka śpi w tej chwili. 😛
Cytat z Szaman data 19 sierpnia, 2021, 08:20Dobra, to wychylę się, że król jest nagi. Przecież to jest zupełnie nieciekawe, a bohaterowie są tak interesujący jak wyblakła kolorystyka. Film bardziej skierowany do tych których podniecają hasła o różnorodności obsady, azjatyckiej reżyserce i moje ulubione, o wyjściu ze studia w plener.
W tych dwóch zwiastunach drużyna jest jedną wielką, szarą masą, mimo, że niby jest różnorodna. Nawet nie znając wcześniej Avengers czy Strażników Galaktyki mieli oni w sobie coś zapamiętywalnego, była chodząca flaga Ameryki, RoboCop i zielony olbrzym, po drugiej stronie wielkie drzewo i szop z karabinem. Tutaj jest Angelina Jolie i ten gość z Gry o tron.
Dobra, to wychylę się, że król jest nagi. Przecież to jest zupełnie nieciekawe, a bohaterowie są tak interesujący jak wyblakła kolorystyka. Film bardziej skierowany do tych których podniecają hasła o różnorodności obsady, azjatyckiej reżyserce i moje ulubione, o wyjściu ze studia w plener.
W tych dwóch zwiastunach drużyna jest jedną wielką, szarą masą, mimo, że niby jest różnorodna. Nawet nie znając wcześniej Avengers czy Strażników Galaktyki mieli oni w sobie coś zapamiętywalnego, była chodząca flaga Ameryki, RoboCop i zielony olbrzym, po drugiej stronie wielkie drzewo i szop z karabinem. Tutaj jest Angelina Jolie i ten gość z Gry o tron.
Cytat z Szaman data 19 sierpnia, 2021, 08:21Cytat z Marek Pilarski data Sierpień 19, 2021, 08:19Ale dziwna godzina wypuszczenia zwiastuna. Cała Ameryka śpi w tej chwili.
O tym samym pomyślałem, ale uznałem, że szukam dziury w całym 🙂 może nie na Ameryce im zależy?
Cytat z Marek Pilarski data Sierpień 19, 2021, 08:19Ale dziwna godzina wypuszczenia zwiastuna. Cała Ameryka śpi w tej chwili.
O tym samym pomyślałem, ale uznałem, że szukam dziury w całym 🙂 może nie na Ameryce im zależy?
Cytat z Kuba data 19 sierpnia, 2021, 08:39Myślę Szaman, że akurat obawy o bohaterów są kompletnie nieuzasadnione. Co by nie było, jeśli coś trzymało nas przy MCU tyle lat to były to postaci. Zdarzały się filmy średnie i tragiczne, ale bohaterowie byli zawsze na wysokim poziomie, dla nich się wracało do tych filmów. Nie mam żadnych obaw, że akurat tu, zwłaszcza z tak fajna obsada, nie dowiozą.
Kolory są rzeczywiście bardzo wyblakłe. Sam trailer ma sprzedawać nie bohaterów (a to zazwyczaj dokładnie robią te trailery) a formę i ten odłam mitologii - zero zaskoczenia biorąc pod uwagę jak wygląda marketing tego filmu. No i Eternals mocno się wyróżniają. Wrażenie robią te designy, nie każdy jest dobry (nadal mam sporo wątpliwości co do Deviantow), ale jest w nich pomysł, jedna spójna wizja. CGI wygląda fenomenalnie na tle BP, Cap Marvel czy BW a bardzo się bałem o ten aspekt. Rzeczywiście czuć też przestrzenie i rozmiary lokacji w których bawiła się drużyna. Zdjęcia może nie są jakies wybitne, ale dobrze wyglądają a i muzyka pasuje do tematu.
Nadal wyczuwam wpadkę, ale sam trailer moim zdaniem najlepszy jaki Marvel wypuścił od lat.
Falcon i tak pozostanie najlepszym Marvelem roku 😉
Myślę Szaman, że akurat obawy o bohaterów są kompletnie nieuzasadnione. Co by nie było, jeśli coś trzymało nas przy MCU tyle lat to były to postaci. Zdarzały się filmy średnie i tragiczne, ale bohaterowie byli zawsze na wysokim poziomie, dla nich się wracało do tych filmów. Nie mam żadnych obaw, że akurat tu, zwłaszcza z tak fajna obsada, nie dowiozą.
Kolory są rzeczywiście bardzo wyblakłe. Sam trailer ma sprzedawać nie bohaterów (a to zazwyczaj dokładnie robią te trailery) a formę i ten odłam mitologii - zero zaskoczenia biorąc pod uwagę jak wygląda marketing tego filmu. No i Eternals mocno się wyróżniają. Wrażenie robią te designy, nie każdy jest dobry (nadal mam sporo wątpliwości co do Deviantow), ale jest w nich pomysł, jedna spójna wizja. CGI wygląda fenomenalnie na tle BP, Cap Marvel czy BW a bardzo się bałem o ten aspekt. Rzeczywiście czuć też przestrzenie i rozmiary lokacji w których bawiła się drużyna. Zdjęcia może nie są jakies wybitne, ale dobrze wyglądają a i muzyka pasuje do tematu.
Nadal wyczuwam wpadkę, ale sam trailer moim zdaniem najlepszy jaki Marvel wypuścił od lat.
Falcon i tak pozostanie najlepszym Marvelem roku 😉
Cytat z robgordon data 19 sierpnia, 2021, 08:48Ja również jestem na tak. Zwiastun oferuje pewien mistycyzm, którego jak dotąd w MCU nie było. Oczywiście wciąż w ramach kina popularnego, ale jednak. Mnie ta inność ciekawi, ale spodziewam się że dla fanów bardziej "konkretnych" herosów może to być niejadalne. Sama zapowiedź, wg mnie jest całkiem niezła, z pewnością dużo lepsza niż teaser.
Ja również jestem na tak. Zwiastun oferuje pewien mistycyzm, którego jak dotąd w MCU nie było. Oczywiście wciąż w ramach kina popularnego, ale jednak. Mnie ta inność ciekawi, ale spodziewam się że dla fanów bardziej "konkretnych" herosów może to być niejadalne. Sama zapowiedź, wg mnie jest całkiem niezła, z pewnością dużo lepsza niż teaser.