aby założyć posty i tematy.

Eternals

PreviousPage 4 of 11Next

Mnie się zwiastun spodobał. Tzn. nie wywołał opadu szczęki, ale potwierdził to czego oczekuję od tego filmu. Tego, o czym wspomniał Mierzwiak, że będzie czymś nowym i w miarę (jak na MCU) świeżym.

Zwiastun pokazuje coś co ma pełny potencjał być dobrym, świezym filmem. Ale sam w sobie jest..kiepski? Wywołał u mnie kompletne zero emocji. Co do zdjęć, pracy kamery etc to już się wyróżnia na tle innych marvelków i pewnie będą te aspekty znacznie lepsze niż w większości tych blockbusterów, ale nie powiedziałbym aby to co zobaczyłem mnie szczególnie powaliło. "Nomadland" na trailerze wyglądał lepiej. No i scenografie - moim zdaniem kompletnie na ten moment nic ciekawego. A stroje (poza Jolie) w ruchu też wyglądają tak sobie.

Ale hype nadal jest wielki.

Niby zasady WGA. Ale nie wiem czy mają rację.

Jako, że jestem świeżo po wczorajszym seansie Nomadland (który mi się bardzo spodobał), to pierwsze sekundy zwiastuna to wręcz sequel tego filmu.

Marek Pilarski and Mierzwiak have reacted to this post.
Marek PilarskiMierzwiak

Są nawet plotki, że David Strathairn ma tutaj cameo 😛

A swoją drogą to ten trailer względnie zgadza się w większości z tamtym leakiem. Więc będzie ciekawie..

"We shot it like it was an indie film, almost completely on location using natural light, pretty much all at magic hour,” adds Chan. “It’s such an epic, ambitious film, with [Zhao] bringing her signature style and sensibility."

https://www.comicbookmovie.com/eternals/eternals-star-gemma-chan-on-returning-to-the-mcu-as-a-different-character-after-captain-marvel-a185443#gs.2tnlpb

Na tym etapie jest już oczywiste jakich formułek do opowiadania w wywiadach musieli nauczyć się aktorzy.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Żaba jest w sumie fajna i odróżnia się od normalnych przeciwników tego rodzaju. Reszta może dobrze wypadnie w filmie, ale jakoś bez szału te projekty

Biorąc pod uwagę że projekty niemal zawsze są ciekawsze od tego co ostatecznie znajduje się w filmie, a te tutaj to totalnie generyczne stwory jakie przewijały się przez fantastykę milion razy...

Wnioskując po trailerze mam wrażenie że Zhao celuje właśnie w taki maksymalnie przyziemny, naturalny wygląd i będę autentycznie zaskoczony jeśli nagle w trakcie filmu wjedzie coś, co wizualnie wymiecie pod względem abstrakcyjności, wyobraźni, kosmicznego szaleństwa. W Marvelu chyba po prostu nie ma miejsca na takie rzeczy.

Przy Dewiantach pasowałaby mi ta przyziemność gdyby te potwory były faktycznie obrzydliwe (w dobrym heh tego słowa znaczeniu), odpychające i wyglądające jak z koszmaru, ale jednocześnie właśnie takie "uziemione". No a tutaj wygląda to jak pierwszy szkic z tysiąca na drodze do takiego efektu. Plus jest taki, że Zhao ma rekordowy w MCU czas na dopracowanie efektów i istnieje wielka szansa na to, że CGI będzie wyglądać tak jak powinno i nie dostaniemy sytuacji rodem z Black Panther czy Captain Marvel - tutaj zresztą to samo zapunktuje przy Doctorze Strangu i mam nadzieje Shang Chi.

Ale dziwna godzina wypuszczenia zwiastuna. Cała Ameryka śpi w tej chwili. 😛

Dobra, to wychylę się, że król jest nagi. Przecież to jest zupełnie nieciekawe, a bohaterowie są tak interesujący jak wyblakła kolorystyka. Film bardziej skierowany do tych których podniecają hasła o różnorodności obsady, azjatyckiej reżyserce i moje ulubione, o wyjściu ze studia w plener.

W tych dwóch zwiastunach drużyna jest jedną wielką, szarą masą, mimo, że niby jest różnorodna. Nawet nie znając wcześniej Avengers czy Strażników Galaktyki mieli oni w sobie coś zapamiętywalnego, była chodząca flaga Ameryki, RoboCop i zielony olbrzym, po drugiej stronie wielkie drzewo i szop z karabinem. Tutaj jest Angelina Jolie i ten gość z Gry o tron.

Cytat z Marek Pilarski data Sierpień 19, 2021, 08:19

Ale dziwna godzina wypuszczenia zwiastuna. Cała Ameryka śpi w tej chwili. 😛

O tym samym pomyślałem, ale uznałem, że szukam dziury w całym 🙂 może nie na Ameryce im zależy?

Myślę Szaman, że akurat obawy o bohaterów są kompletnie nieuzasadnione. Co by nie było, jeśli coś trzymało nas przy MCU tyle lat to były to postaci. Zdarzały się filmy średnie i tragiczne, ale bohaterowie byli zawsze na wysokim poziomie, dla nich się wracało do tych filmów. Nie mam żadnych obaw, że akurat tu, zwłaszcza z tak fajna obsada, nie dowiozą.

Kolory są rzeczywiście bardzo wyblakłe. Sam trailer ma sprzedawać nie bohaterów (a to zazwyczaj dokładnie robią te trailery) a formę i ten odłam mitologii - zero zaskoczenia biorąc pod uwagę jak wygląda marketing tego filmu. No i Eternals mocno się wyróżniają. Wrażenie robią te designy, nie każdy jest dobry (nadal mam sporo wątpliwości co do Deviantow), ale jest w nich pomysł, jedna spójna wizja. CGI wygląda fenomenalnie na tle BP, Cap Marvel czy BW a bardzo się bałem o ten aspekt. Rzeczywiście czuć też przestrzenie i rozmiary lokacji w których bawiła się drużyna. Zdjęcia może nie są jakies wybitne, ale dobrze wyglądają a i muzyka pasuje do tematu.

Nadal wyczuwam wpadkę, ale sam trailer moim zdaniem najlepszy jaki Marvel wypuścił od lat.

Falcon i tak pozostanie najlepszym Marvelem roku 😉

Ja również jestem na tak. Zwiastun  oferuje pewien mistycyzm, którego jak dotąd w MCU nie było. Oczywiście wciąż w ramach kina popularnego, ale jednak. Mnie ta inność ciekawi, ale spodziewam się że dla fanów bardziej "konkretnych" herosów może to być niejadalne. Sama zapowiedź, wg mnie jest całkiem niezła, z pewnością dużo lepsza niż teaser.

PreviousPage 4 of 11Next