Festiwale i nagrody filmowe
Cytat z Marek Pilarski data 26 kwietnia, 2021, 03:39Piosenka dla H.E.R. za Judas and the Black Messiah, ale tutaj także nie było wyraźnego faworyta.
Piosenka dla H.E.R. za Judas and the Black Messiah, ale tutaj także nie było wyraźnego faworyta.
Cytat z Marek Pilarski data 26 kwietnia, 2021, 04:01Ale dziwne, wręczają najlepszy film przed aktorką i aktorem.
Ale dziwne, wręczają najlepszy film przed aktorką i aktorem.
Cytat z Marek Pilarski data 26 kwietnia, 2021, 04:06And Nomadland it is!
And Nomadland it is!
Cytat z Marek Pilarski data 26 kwietnia, 2021, 04:09No to teraz ciekawe, czy Nomadland zakończy z dwoma czy trzema Oscarami. Frances miała już swoją przemowę, tak na wszelki wypadek chyba.
No to teraz ciekawe, czy Nomadland zakończy z dwoma czy trzema Oscarami. Frances miała już swoją przemowę, tak na wszelki wypadek chyba.
Cytat z Marek Pilarski data 26 kwietnia, 2021, 04:11Przedostatnia nagroda dla aktorki, czyli ostatnia dla aktora... czy zakładają, że wygra Chadwick? 😛
Przedostatnia nagroda dla aktorki, czyli ostatnia dla aktora... czy zakładają, że wygra Chadwick? 😛
Cytat z Marek Pilarski data 26 kwietnia, 2021, 04:13Jednak Frances, dwa Oscary dla niej dzisiaj, w sumie czwarty, i trzeci aktorski, i trzy Oscary dla Nomadland.
Jednak Frances, dwa Oscary dla niej dzisiaj, w sumie czwarty, i trzeci aktorski, i trzy Oscary dla Nomadland.
Cytat z Marek Pilarski data 26 kwietnia, 2021, 04:14Anthony nawet nie pojawił się, więc chyba jednak Chadwick. 😛
Anthony nawet nie pojawił się, więc chyba jednak Chadwick. 😛
Cytat z Marek Pilarski data 26 kwietnia, 2021, 04:14Anthony!!!
Anthony!!!
Cytat z Marek Pilarski data 26 kwietnia, 2021, 04:18Ale końcówka była szybka, Frances przemawiała przez pół minuty, chwilę później wszedł Joaquin, coś tam powiedział, że wszystkie nominowane role były inspirujące, odczytał nazwiska i role, otworzył kopertę i przeczytał nazwisko zwycięzcy, a że Hopkins nie pojawił się ani w LA, ani w Londynie, nie było przemowy. Kurtyna. LOL
Ale końcówka była szybka, Frances przemawiała przez pół minuty, chwilę później wszedł Joaquin, coś tam powiedział, że wszystkie nominowane role były inspirujące, odczytał nazwiska i role, otworzył kopertę i przeczytał nazwisko zwycięzcy, a że Hopkins nie pojawił się ani w LA, ani w Londynie, nie było przemowy. Kurtyna. LOL
Cytat z Marek Pilarski data 26 kwietnia, 2021, 04:22There's a shitstorm coming. I can feel it. 😛
There's a shitstorm coming. I can feel it. 😛
Cytat z Szaman data 26 kwietnia, 2021, 04:24O rany, nie wiem czy jestem bardziej pod wrażeniem jak wiele pokonał Hopkins, czy procesów myślowych u tego kto zdecydował nie przyznać najlepszego filmu na koniec ceremonii. Idę dalej spać 🙂
Niesamowite jak gładko Frances napisała historię kina.
O rany, nie wiem czy jestem bardziej pod wrażeniem jak wiele pokonał Hopkins, czy procesów myślowych u tego kto zdecydował nie przyznać najlepszego filmu na koniec ceremonii. Idę dalej spać 🙂
Niesamowite jak gładko Frances napisała historię kina.
Cytat z Marek Pilarski data 26 kwietnia, 2021, 04:26Ja też. Dobranoc. 🙂
Ja też. Dobranoc. 🙂
Cytat z Szaman data 26 kwietnia, 2021, 04:32Nię będzie shitstormu bo rola Hopkinsa jest za mocna i zbyt powszechnie doceniana, a najbardziej prymitywna grupa fanów MCU raczej nie żyje nagrodami filmowymi.
Ale to jest kompletna masakra, przecież nawet ustawiono ceremonię pod stypę po Bosemanie, bo jak inaczej wytłumaczyć podmiankę kategorii? Miał być cytowany w mediach mocny, wzruszający akcent na koniec, a tutaj wychodzi, a właściwie nie wychodzi Lecter i pozamiatane.
Łysina Soderbergha musiała być purpurowa ze złości 🙂
Pantera zagrał bardzo dobrze, ale wynik pokazuje, że jednak nie tak łatwo odwoływać się do najprostszych emocji tłumu, co pewnie potwierdzą starzy wyjadacze branży reklamowej.
Nię będzie shitstormu bo rola Hopkinsa jest za mocna i zbyt powszechnie doceniana, a najbardziej prymitywna grupa fanów MCU raczej nie żyje nagrodami filmowymi.
Ale to jest kompletna masakra, przecież nawet ustawiono ceremonię pod stypę po Bosemanie, bo jak inaczej wytłumaczyć podmiankę kategorii? Miał być cytowany w mediach mocny, wzruszający akcent na koniec, a tutaj wychodzi, a właściwie nie wychodzi Lecter i pozamiatane.
Łysina Soderbergha musiała być purpurowa ze złości 🙂
Pantera zagrał bardzo dobrze, ale wynik pokazuje, że jednak nie tak łatwo odwoływać się do najprostszych emocji tłumu, co pewnie potwierdzą starzy wyjadacze branży reklamowej.
Cytat z Szaman data 26 kwietnia, 2021, 06:47Rany boskie, przeciętny aktor który raz zagrał jakby jutra nie było. Bo nie było... Niesanowity jest psychologiczny wpływ śmierci na postrzeganie danej osoby.
https://twitter.com/GraceRandolph/status/1386531911082946566?s=19
https://twitter.com/THR/status/1386541747514261504?s=19
https://twitter.com/empiremagazine/status/1386544644071305217?s=19
Rany boskie, przeciętny aktor który raz zagrał jakby jutra nie było. Bo nie było... Niesanowity jest psychologiczny wpływ śmierci na postrzeganie danej osoby.
Listen, no matter how u feel about #ChadwickBoseman’s performance
- he won every other Best Actor award this season
- Academy often awards for body of work because “it’s time”, why change that now?!
HUGE snub which Boseman doesn’t deserve to be part of his legacy.#Oscars pic.twitter.com/TwKn7QQlBO
— Grace Randolph (@GraceRandolph) April 26, 2021
Oscars Face Backlash Over Chadwick Boseman Snub https://t.co/bV4Uj40od3
— The Hollywood Reporter (@THR) April 26, 2021
Chadwick Boseman deserved better at the #Oscars: https://t.co/3hBHWavvRk pic.twitter.com/EkvX5Y78xo
— Empire Magazine (@empiremagazine) April 26, 2021
Cytat z Mierzwiak data 26 kwietnia, 2021, 07:59Mam wrażenie że od dawna starano się stworzyć atmosferę że Chadwickowi należał się pośmiertny Oscar, ale gdzieś w tym wszystkim zginęła jego - bardzo dobra, owszem - rola a skupiono się tylko na tym że nie żyje wiec trzeba go nagrodzić, a przecież nie na tym to polega? Randolph całkiem odpłynęła i według jej logiki Chadwick miał zostać nagrodzony bo umarł. Tyle. A gdyby jego ostatnim filmem było 21 Bridges? 🙂
Co do reszty: dawno nie byłem tak zadowolony z wyników, miło że Promising Young Woman zdobyła przynajmniej tę nagrodę i tylko to że obudziłem się w rzeczywistości w której TENET jest zdobywcą Oscara niezbyt mi odpowiada 😀
Mam wrażenie że od dawna starano się stworzyć atmosferę że Chadwickowi należał się pośmiertny Oscar, ale gdzieś w tym wszystkim zginęła jego - bardzo dobra, owszem - rola a skupiono się tylko na tym że nie żyje wiec trzeba go nagrodzić, a przecież nie na tym to polega? Randolph całkiem odpłynęła i według jej logiki Chadwick miał zostać nagrodzony bo umarł. Tyle. A gdyby jego ostatnim filmem było 21 Bridges? 🙂
Co do reszty: dawno nie byłem tak zadowolony z wyników, miło że Promising Young Woman zdobyła przynajmniej tę nagrodę i tylko to że obudziłem się w rzeczywistości w której TENET jest zdobywcą Oscara niezbyt mi odpowiada 😀
Cytat z Szaman data 26 kwietnia, 2021, 08:18Dla Bosemana już sama nominacja jest wyróżnieniem i przejściem do innej ligi. Widzę, że lud raczej zadowolony z Hopkinsa, więc próbom fochów szybko wyczerpie się paliwo.
Dla Bosemana już sama nominacja jest wyróżnieniem i przejściem do innej ligi. Widzę, że lud raczej zadowolony z Hopkinsa, więc próbom fochów szybko wyczerpie się paliwo.
Cytat z Janko data 26 kwietnia, 2021, 08:43Ha, miałem nosa, postawiłem u buków na Hopkinsa.
Tenet musiał dostać za prawie w 100% świetne, praktyczne efekty, pozostałe miały głównie dobre CGI.
Na szczęście jedno się nie zmienia: Juby zawsze skomentuje nic nie warte Oscary, które ma w dupie. I tak będzie co roku i to jest piękne 🙂
Ha, miałem nosa, postawiłem u buków na Hopkinsa.
Tenet musiał dostać za prawie w 100% świetne, praktyczne efekty, pozostałe miały głównie dobre CGI.
Na szczęście jedno się nie zmienia: Juby zawsze skomentuje nic nie warte Oscary, które ma w dupie. I tak będzie co roku i to jest piękne 🙂
Cytat z Kuba data 26 kwietnia, 2021, 10:37Wywalone miałem w ten sezon i mam w większość zwycięzców, ale Hopkins cieszy strasznie
Wywalone miałem w ten sezon i mam w większość zwycięzców, ale Hopkins cieszy strasznie
Cytat z Janko data 26 kwietnia, 2021, 10:41Poniekąd był to komentarz do wyników (i to na forum nagród), ale mniejsza z tym. Im więcej się osób wypowiada tym lepiej.
Poniekąd był to komentarz do wyników (i to na forum nagród), ale mniejsza z tym. Im więcej się osób wypowiada tym lepiej.