aby założyć posty i tematy.

Festiwale i nagrody filmowe

PreviousPage 16 of 93Next

Jak to się mówi... spóźnione, ale szczere 🙂

https://www.instagram.com/p/COHpbqpHcqY/

Cytat z Szaman data Kwiecień 26, 2021, 06:47

Rany boskie, przeciętny aktor który raz zagrał jakby jutra nie było. Bo nie było... Niesanowity jest psychologiczny wpływ śmierci na postrzeganie danej osoby.

Łatwo można obalić argumenty Grace.

Chadwick nie wygrał wszystkich najważniejszych nagród, bo nie wygrał BAFTA.

Narracja "It's time" nie zawsze wypala, o czym przekonała się chociażby Glenn Close dwa lata temu, i wczoraj w sumie też. Ale Glenn zaliczyła za to najzabawniejszy moment tej okropnej gali, i już za to powinni jej dać honorowego Oscara. 😛

Najlepsze jest to, że ze wszystkich osób wokół sprawy akurat Bosemanowi ten Oscar był najmniej potrzebny. Bo tak naprawdę, co mu po tej statuetce, co po niej rodzinie. Już nominacja jest wielkim wyróżnieniem.

A kreacja Hopkinsa jest wspaniała, dla mnie chyba najlepsza z ostatnich 20 lat obok Heatha w TDK i Simmonsa w Whiplash. Sądzę, że historia nie będzie miała wątpliwości.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

W polskich internetach, przynajmniej na Filmawce i jeszcze w co najmniej dwóch innych miejscach, największy backlash pojawił się po zdobyciu przez Manka Oscara za zdjęcia. Jak wiem, że Camerimage jest polski, ale nie każdy Polak jest ekspertem w tej dziedzinie, nawet ktoś, kto jest na pierwszym roku filmoznawstwa. 😛

Tam jest pewnie tyle sztuczek odwzorująch kino z lat 40-tych, że my laicy nawet nie zdajemy sobie z tego sprawy. No i znowu, dla Wolskiego sama nominacja jest ukoronowaniem pięknej kariery i wyciągniciem go z ligi rzemieślników.

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Ten komentarz o zdjęciach w Manku najbardziej mnie rozbawił. 😛

https://www.facebook.com/lysyzmarvela/posts/149191463875370

Cytat z Szaman data Kwiecień 26, 2021, 11:30

No i znowu, dla Wolskiego sama nominacja jest ukoronowaniem pięknej kariery i wyciągniciem go z ligi rzemieślników.

A Wolski nie pojawił się na gali, ani w LA, ani nie wdzwonił się z miejsca, gdzie kręci właśnie House of Gucci.

Cytat z Marek Pilarski data Kwiecień 26, 2021, 11:34

Ten komentarz o zdjęciach w Manku najbardziej mnie rozbawił. 😛

https://www.facebook.com/lysyzmarvela/posts/149191463875370

Myślałem, że to żart, a tutaj w komentarzach wygląda, że na poważnie. Mi tam zdjęcia w Manku średnio się podobały, ale to jest jak z efektami w Tenecie. Widzę przewijanie i parę miniatur, a Juby dowiedział się więcej i jest zadowolony. Tak samo tutaj dopuszczam, że Mank odnosi się do okresu kinematografii o którym mam niewielką wiedzę.

Cytat z Marek Pilarski data Kwiecień 26, 2021, 11:35
Cytat z Szaman data Kwiecień 26, 2021, 11:30

No i znowu, dla Wolskiego sama nominacja jest ukoronowaniem pięknej kariery i wyciągniciem go z ligi rzemieślników.

A Wolski nie pojawił się na gali, ani w LA, ani nie wdzwonił się z miejsca, gdzie kręci właśnie House of Gucci.

Pobawie sie w proroka i powiem, że jeśli Wolski za coś wygra to za Kitbag o ile da rade jakkolwiek zbliżyć się do poziomu operatorki z "Waterloo"

Jestem jednym z trzech fanów Manka wiec na nagrode nie narzekam chociaż pewnie Nomadland zasłużyło bardziej. Ale jednocześnie uważam, że od obu bardziej zasłużył film Kaufmana

Umarłem.

Marek Pilarski and Szaman have reacted to this post.
Marek PilarskiSzaman

Koszmarna oglądalność tegorocznej gali, spadek o 58% względem zeszłego roku.

Można się było tego spodziewać. Większość tytułów niewiele mówiła statystycznemu widzowi, więc nie mieli komu kibicować.

W sumie to myślałem, że będzie jeszcze gorzej. 😛

Ja dzisiaj czytałem / słyszałem że tegoroczne nagrody były niedostatecznie "diverse". Nic dziwnego że ludzie mają to gdzieś skoro pierwsze skrzypce gra polityka a dopiero drugie kino. (A że faktycznie było w tym roku Kino to inna sprawa, mieli szczęście)

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Ja też czytałem takie teksty, ale to glównie od dzieci na Twitterze, naprawdę nie chce mi się wierzyć, że ktoś szanujący sam siebie jest w stanie napisać, że to rozdanie nie było "diverse" i to w najlepszy możliwy sposób bo doceniano osoby które faktycznie zasługiwaly na to.

To obejrzyj to:

(Oczywiście w bredniach przoduje biała prowadząca)

Troche się boje 🙂

Rasizm był tak przebiegły, że dla przykrywki przyznał takie a nie inne nagrody za drugi plan i reżyserię 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Na Deadline też coś o tym piszą, ale jeszcze nie czytałem, więc nie wiem dokładnie co. Jednak właśnie spodziewałem się tam tego typu tekstu od tego kolesia, bo pamiętam, że po Globach też marudził.

Oscar Wins For Chloé Zhao, Yuh-Jung Youn, Daniel Kaluuya & ‘Ma Rainey’s Black Bottom’ Make History, But Diversity In Hollywood Remains A Work In Progress

To się nigdy nie skończy bo daje im paliwo. Pocieszające, że wszystkie komentarze pod tekstem są negatywne.

PreviousPage 16 of 93Next