aby założyć posty i tematy.

Festiwale i nagrody filmowe

PreviousPage 56 of 93Next

W tym roku rozdanie nagród SAG można oglądać na kanale Netfliksa na YouTube 🙂

No to pozamiatane. Nagrody także dla Yeoh, Quana i Curtis, historyczny rekord.

Żeby nawet Curtis, przecież to rola jak z polskich kabaretów, a już szczególnie przy Condon. Pokraczny biały urzędnik przeszkadzający azjatyckiej rodzinie. Powinna jeszcze mieć wykrzywioną twarz jak w Dicku Tracym.

To jakaś zbiorowa halucynacja, dosypali coś do tego filmu.

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon

Dramat. Oby Akademia wykazała się rozumem i nagrodziła Blanchett, nawet jeśli na drugim planie męskim zamierza zignorować genialne występy z Banshees.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

SAG Awards aka EEAAO Awards..

Mogli dać remis u drugoplanowych z Hsu. 😜

Można było się spodziewać, że tutaj wygra Yeoh... oni nagrodzili dwukrotnie Davis, gdy ta później przegrała na Oscarach ze Streep i McDormand.

Ciekawie zrobiło się też u aktorów. Farrell chyba jednak już bez szans. Jest Fraser vs. Butler.

Wykonawcy czterech z pięciu nominowanych piosenek zostali już potwierdzeni na Oscary, została Gaga..

Gaga zajęta na planie Jokera, albo zrobi przerwę, albo Maryla pojedzie w zastępstwie 🙂

Szaman
Cytat z Marek Pilarski data luty 27, 2023, 10:12

Można było się spodziewać, że tutaj wygra Yeoh... oni nagrodzili dwukrotnie Davis, gdy ta później przegrała na Oscarach ze Streep i McDormand.

Ciekawie zrobiło się też u aktorów. Farrell chyba jednak już bez szans. Jest Fraser vs. Butler.

Ciągle trzymam kciuki za Frasera, ale stawiam raczej na Butlera. Mimo wszystko, wielkie osiągnięcie w tym wieku i kapitalna trampolina. Teraz w tym roku ma już trzy bardzo duże projekty, zobaczymy jak będzie dalej. Jestem też ciekaw w którą stronę pójdzie kariera Frasera - na razie ciekawie tylko występ u Scorsese się zapowiada.

Butler tyle razy pieprzył że chyba sobie głos trwale uszkodził, że już niech mu dadzą tego Oscara w ramach odszkodowania. Ciekawe że Amanda Seyfried nie miała tego problemu przy The Dropout, co? 🙂

Fraser? Jedna rola która eksplodowała w sezonie nagród o niczym nie świadczy, równie dobrze za rok facet znowu zniknie.

Niestety Fraser zniknie jak Rourke. Wykorzystywanie sukcesu nie jest jego mocną stroną.

Co do Butlera, zawsze się krzywię na to jego pieprzenie o głosie i pokazywanie jak to niby nie może zerwać z akcentem. Jeszcze brakuje gadki o nawiedzaniu przez ducha Elvisa. Takie kawałki dla mediów i środowiska.

Co do przełomu, całkiem normalne, po prostu on i Mescal zamiast drużyny MCU albo DC wybrali sobie jak na razie Diunę i Gladiatora ze swoich biurek.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

No, dlatego napisałem, że jestem ciekaw w którą stronę pójdzie ta kariera teraz 🙂

Cytat z Szaman data luty 28, 2023, 20:52

Niestety Fraser zniknie jak Rourke. Wykorzystywanie sukcesu nie jest jego mocną stroną.

Co do Butlera, zawsze się krzywię na to jego pieprzenie o głosie i pokazywanie jak to niby nie może zerwać z akcentem. Jeszcze brakuje gadki o nawiedzaniu przez ducha Elvisa. Takie kawałki dla mediów i środowiska.

Co do przełomu, całkiem normalne, po prostu on i Mescal zamiast drużyny MCU albo DC wybrali sobie jak na razie Diunę i Gladiatora ze swoich biurek.

Czy ja wiem czy zawsze jest jedna normalna ścieżka po przełomie. Gdzie jest Lucas Hedges? Chalamet w żadnej taśmowej serii nie skończył. U Butler Diuna to jeden strzał.

A Mescala w ogóle bym nie porównywał. Butler to jednak dość znana już wcześniej twarz i gwiazda w pewnych grupach, rola Elvisa była czymś nowym, nagłym i zmieniającym jego karierę w pełni. W przypadku Mescala Aftersun to zupełnie standardowy projekt w jego filmografii i z zapowiedzianych kolejnych dziesięciu praktycznie każdy trzyma się tego co tworzył do tej pory. Jedyna różnica to Gladiator - też żadna długa seria czy nawet standardowy blockbuster, na dodatek na tyle ważna współpraca dla Scotta, że wstrzymał start zdjęć na miesiąc/dwa bo Mescal sobie uznał że pogra w sztuce.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Kurz już dawno opadł po plebiscycie Sight & Sound. Teraz można sobie podejrzeć jak głosował każdy z 2 tys dziennikarzy i ludzi kina.

https://www.bfi.org.uk/sight-and-sound/greatest-films-all-time/all-voters

W ostatnim tygodniu Michelle Yeoh zdobyła dwie ważne nagrody: SAG i Indie Spirit. Głosowanie na Oscary zaczęło się w czwartek... 😛

Proszę nie przewidywać tak fatalnego upokorzenia Akademii 🙂

Ja już się pogodziłem z Oscarami za film, reżyserię, scenariusz i trzema aktorskimi. Trudno, lud przemówił, lud wybrał sobie nowoczesny klasyk. Historia oceni.

Dzisiaj w dobrym tonie jest śmiać się z Crash, American Beauty, czy poza Oscarami z Requiem dla snu. Więc zobaczymy za 20 lat. Oby wszyscy 🙂

Nie no, trzech aktorskich nie będzie. Może nawet dwóch.

Wszystko, wszędzie naraz dostało nagrody scenarzystów i montażystów. Ma wszystkie kamienie.

Za scenariusz Banshees nie było kwalifikowane i nagroda tej gildii nic nie znaczy.

Szaman
PreviousPage 56 of 93Next