lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Festiwale i nagrody filmowe

PreviousPage 58 of 61Next

W sumie ona i tak pewnie dowiedziała się po fakcie i nie ma nad czym się pochylać. Zamieszanie wokół Riseborough doprowadziło raczej do powszechnej konkluzji, że martwe przepisy swoje, a życie swoje.

Cytat z Kuba data marzec 11, 2023, 12:59

Ta nagroda, podobnie jak każda Złota Malina w historii, nie będzie miała żadnych konsekwencji.

Myślę że Elizabeth Berkley by się nie zgodziła 😉

Szaman has reacted to this post.
Szaman

To nie ja jak coś 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Roger Deakins jak zwykle w punkt:

In his view several of the best examples of cinematography are missing from this year’s Oscars list.

“The best cinematography hasn’t been nominated,” he tells me at the British consul general’s Oscars reception.

Which film I ask?

“It’s The Batman.That’s the best work in my view,” he says as he heaped acclaim on Greig Fraser’s “extraordinary” visual flair for the Warner Bros movie directed by Matt Reeves.

Breaking Baz: Oscar Winner Sir Roger Deakins Says, “The Best Cinematography Hasn’t Been Nominated” This Year, Thinks Oscars Are “Snobby” About Cinematographers Of Popular Movies

:O

Ale to tak z marszu wejdzie, bez żadnych prób i przygotowań?

Nie mam pojęcia...

Będzie playback w stylu Deszczowej piosenki, Gaga będzie ruszać ustami na scenie a Maryla śpiewać za kurtyną.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Bliżej mają Trishę Paytas 😛

Jeszcze wczoraj ktoś z ekipy Oscarów zapewniał na Deadline, że w tym roku "skupią się na Tomie Cruise'ie, a nie na polityce". Czyli jednak będzie polityka.

Dopiero teraz zorientowałem się, że Oscary zaczną się w tym roku o 1:00 naszego czasu, a nie o 2:00, bo Amerykanie wczoraj przestawiali czas na letni. Jupi 🙂

Może kiedyś zechcą w jakimś celu powalczyć o ogólnoświatową widownię i przestawią Oscary na piątek, albo sobotę. Wtedy może się skuszę 🙂

The Whale wygrał właśnie Oscara za charakteryzację. Czy to zwiastun Oscara dla Brendana Frasera? 🙂

Wakanda Forever wygrało właśnie Oscara za kostiumy. Elvis bez kolejnego Oscara. 😛

Oh... nie wspomniałem nawet, że w aktorce drugoplanowej wygrała jednak Jamie Lee Curtis. xD

Więc jeśli chodzi o aktorskie, to póki co SAG vs. BAFTA jest 2:0.

Nie tylko BAFTA lubi All Quiet... po zdjęciach i filmie międzynarodowym, teraz wpadł Oscar za scenografię. Elvis nadal bez niczego. 😛

I czwarty Oscar dla All Quiet.. tym razem za muzykę.

Cytat z Szaman data marzec 12, 2023, 19:35

Ale to tak z marszu wejdzie, bez żadnych prób i przygotowań?

Chyba tak było xD

Colin Farrell zabrał ze sobą na Oscary syna Henry'ego Tadeusza Farella Bachledę-Curuś.

EEAAO z Oscarem za najlepszy scenariusz oryginalny.. To teraz jeszcze tylko montaż, aktorka pierwszoplanowa, reżyseria i film, i mamy sweep...7 Oscarów.

PreviousPage 58 of 61Next