aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 105 of 244Next

Mógłby ktoś jeszcze się udzielać, niekoniecznie ze śmietanki 🙂

Precedensowy wyrok Sądu Najwyższego w sprawie chomikuj.pl Platformy udostępniające nielegalne treści użytkowników będą pociągane do odpowiedzialności za współsprawstwo bezpośredni

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/sad-najwyzszy-wyrok-chomikuj-pl-naruszenie-praw-autorskich-jaka-kara-odszkodowanie

No to chyba CDA przyciśnie śrubę? Czy dalej będą bronić się, że są You Tubem?

Ciekawostka hyde-parkowa. Nie przepadam za słuchaniem muzyki na słuchawkach lub oglądaniu filmów/seriali z ich pomocą, ale jakiś czas temu, właśnie dla potrzeb oglądania, zmuszony zostałem do ich nabycia. Kupiłem zwykłe, tanie, przewodowe. Niestety jeden z moich kotów uwielbia przegryzać kabelki, więc po kilku razach, zdecydowałem się kupić bezprzewodowe. Wcześniej się wzbraniałem przed ich zakupem, bo jakoś większość słuchawek tych z przewodami, łatwo mi wypadały z uszu. Więc założyłem, że z tymi będzie podobnie. Zainteresowałem się jednak tematem i okazało się, że da się nabyć takie, gdzie i jakoś dźwięku jest niezgorsza i które trzymają się w uszach całkiem nieźle. Byłem też zaskoczony ich systemem redukcji odgłosów z zewnątrz. Nie miałem pojęcia że może tak dobrze działać (a słuchawki nie są wcale jakieś wybitne), co bardzo przydało się w trakcie ostatniego lotu na wakacje. Polecam, zwłaszcza, jeśli tak jak ja, bardzo nie lubicie latać.

Ja od dwóch lat korzystam z bezprzewodowych nauczników JBL jakiś tam numer. Mam już drugie takie same, bo pierwsze mi się ułamały po kilku miesiącach. zwykłych doucznych słuchawek nie używam, bo większość z nich wypada mi co najmniej z jednego ucha. Trochę szkoda, że nie mogę ich połączyć ani z telewizorem, ani z PS4.

W ogóle ktoś mi kiedyś powiedział, że bezprzewodowe są mega niezdrowe, ale nie zainteresowałem się do tej pory tym tematem, żeby sprawdzić, ile w tym prawdy...

Cytat z Marek Pilarski data wrzesień 17, 2022, 17:33

Ja od dwóch lat korzystam z bezprzewodowych nauczników JBL jakiś tam numer. Mam już drugie takie same, bo pierwsze mi się ułamały po kilku miesiącach. zwykłych doucznych słuchawek nie używam, bo większość z nich wypada mi co najmniej z jednego ucha. Trochę szkoda, że nie mogę ich połączyć ani z telewizorem, ani z PS4.

W ogóle ktoś mi kiedyś powiedział, że bezprzewodowe są mega niezdrowe, ale nie zainteresowałem się do tej pory tym tematem, żeby sprawdzić, ile w tym prawdy...

Niektóre słuchawki bezprzewodowe są szczególnie predysponowane do aktywności (np. sportowej). Ja właśnie takie kupiłem. I faktycznie, trzymają się w uszach o wiele lepiej.

Przekonajcie mnie, że istnieją bardziej kretyńskie, odklejone od rzeczywistości reklamy od spotów z samochodami:

Cytat z Mierzwiak data wrzesień 18, 2022, 18:27

Przekonajcie mnie, że istnieją bardziej kretyńskie, odklejone od rzeczywistości reklamy od spotów z samochodami:

https://youtu.be/OnyxP2p5Jmk

W jakim sensie?

W każdym. O czym jest ta powyższa reklama? Pokazują jakieś głupoty w postaci animowanych sygnalizacji, zgniecionych samochodów i żywych (!?) aut ustępujących przed czworokołową gwiazdą. Nie jestem głupi, wiem że to metafory itp, ale mnie takie spoty wprawiają w zażenowanie swoją dziecinnością i zerowym związkiem z rzeczywistością, bo jeśli wyjdziemy poza wspomniane metafory to okaże się, że dostajemy pojazd jak każdy inny, którym tak samo długo będziemy stać w korkach i szukać miejsca do zaparkowania.

Ostatnio mocno zirytował mnie też spot, nie pamiętam już jakiej marki, w której syn chwali się ojcu swoim nowym samochodem, a ten... ma w garażu taki sam! Starszy pan oczywiście mieszkał w pięknym, wielkim domu z widokiem na ocean, więc było go stać 🙂

Przyznam, że nie przykładam (przynajmniej świadomie, cholera wie jak na takie reklamy reaguje moja podświadomość ;)) większej wagi do tego, co pokazują w reklamach. W tym samochodowych i tak najważniejsze chyba jest, żeby pokazać auto w możliwie jak najlepszych ujęciach (czy to wewnątrz czy zewnątrz), a w konsekwencji wywołać w nas właściwe skojarzenie. I chyba tak działa 99% reklam. Czy to suplementów diety, proszków do prania, telefonii komórkowej, czy samochodów. Oczywiście te pierwsze zawierają o wiele bardziej zrozumiały przekaz (poprawa zdrowia czy samopoczucia, skuteczniejsze pranie i więcej giga lub tańszy abonament), ale efekt jest chyba ten sam. Bo i tak, gdyby mnie ktoś spytał, nie wiedziałbym która oferta/reklama dotyczy którego produktu.

Zgadzam się, ot chciałem wyrazić swoją irytację tymi reklamami, niestety nic nie poradzę na to że mój organizm tak na nie reaguje 🙂

Rozumiem. Przyznam, że mnie wiele rzeczy irytuje w tv (reklamy też, choć może niekoniecznie te z samochodami). I walczę z tym w teoretycznie najprostszy sposób. Staram się jak najmniej jej oglądać. Nie jest łatwo, bo z kolei moja dziewczyna lubi, nawet jeśli się wkurza na to co widzi. Jeśli więc nie mogę nie-oglądać, zakładam słuchawki i słucham sobie jakiegoś indie popu 😉

PS. Przeczytałem mój poprzedni wpis. Za dużo "chyba". Ze dwa można wyrzucić 😉

Jeśli nie wiecie jak wyglądają podwodne drony to z Wiadomości można się dowiedzieć

https://www.youtube.com/watch?v=YSA1-1-Uizo

Ostatnio wracając z pracy wpadłem na to skąd znam nazwisko tego kolesia, który odpowiada za "porządki" w WB:

https://www.zaslaw.pl/

Jeden z moich ulubionych jutuberów rozprawia się z kolejnymi absurdami. O tym kretyńskim pomyśle na wysokie na 500 m i długie na 170 kilometrów miasto-linię czytałem, ale co się wyprawia w Egipcie nie miałem pojęcia!

Wiecie jak to jest z Amazon Prime teraz? W zeszłym roku skorzystałem z tej promocji, że mam na rok za 49 zł, ale nie mogę teraz znaleźć nigdzie informacji na temat aktualnych planów subskrypcji i czy jest możliwość nadal wykupienia dostępu na rok za tę samą cenę..

Zaloguj się na swoje konto na amazonie (na amazonie, nie na prime) i tam w sekcji Konto masz Zarządzaj subskrypcją Prime.

Widzę że cały czas jest opcja 49 zł za rok lub 10,99 zł za miesiąc.

Marek Pilarski and robgordon have reacted to this post.
Marek Pilarskirobgordon

Ok, dzięki. Znalazłem też tutaj info:

https://www.amazon.pl/gp/help/customer/display.html?ref_=hp_left_v4_sib&nodeId=G34EUPKVMYFW8N2U

Swoją drogą od września miły być podwyżki ale widać nas póki co ominęły:

https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1658895050

Wow.. grube te ceny na Zachodzie.. nas pewnie ratuje to, że (póki co) stosunkowo mało osób korzysta w PL z Amazona.

PreviousPage 105 of 244Next