aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 112 of 244Next

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon

Nie widzialem jeszcze tak bezczelnych pedofilskich aluzji w mainstreamie. Ewidentnie swoi do swoich puszczali oko.

Szkoda, że jakoś zaplątały się w to dwie słynne aktorki.

https://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/balenciaga-pozew-projektant-producent-sesja-reklamowa-wiosenna-kampania

Ale już mu się odkleiło

Gaga, u la la . . . 😀

Tak se po prostu wrzuciłeś to zdjęcie czy odnosi się ono do czegoś?

Skoro już mowa o Gadze.. na Spotify od kilku dni w siłę rośnie jej Bloody Mary z Born This Way, bo ktoś podłożył ten utwór do sceny tańca netfliksowej Wednesday i wrzucił filmik na TikToka, który stał się viralem.

Już doszło też do jakichś interakcji na Twitterze:

https://twitter.com/ladygaga/status/1598421125679091712?t=ZtY1SkX5Oh7KMYkhRPW2yA&s=19

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
Cytat z Marek Pilarski data grudzień 2, 2022, 12:11

Tak se po prostu wrzuciłeś to zdjęcie czy odnosi się ono do czegoś?

Chyba do jej tyłka, a przynajmniej tego jak wyglądał w 2014 roku 😛

Dobrze widzieć popularność Bloody Mary, pozostaje mieć nadzieję, że i sam album Born This Way zostanie przez wiele osób dzięki temu odkryty.

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski
Cytat z Szaman data grudzień 1, 2022, 20:09

Nie widzialem jeszcze tak bezczelnych pedofilskich aluzji w mainstreamie. Ewidentnie swoi do swoich puszczali oko.

https://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/balenciaga-pozew-projektant-producent-sesja-reklamowa-wiosenna-kampania

Tutaj więcej na ten temat:

Blaire dobrze mówi, gdyby Balenciaga zawarła w swojej kampanii jakąś kontrowersyjną treść obrażającą społeczność LGBTQ+, to Hollywood by sie posrało. Tymczasem cisza. Nic. Gdzie są ci wszyscy celebryci którzy gotowi są oddać życie w imię sprawy?

🙂

Marek Pilarski

Słowo / wyrażenie roku według Oxfordu:

Goblin mode

To, jak tłumaczą językoznawcy z Oksfordu, wyrażenie slangowe używane w kontekście tego, że ktoś "jest w trybie goblina" albo "wchodzi w tryb goblina". W praktyce oznacza, że ktoś jest wobec siebie pobłażliwy, leniwy, niechlujny lub chciwy. I to zazwyczaj w sposób "odrzucający normy społeczne" lub "oczekiwania innych ludzi".

Jestem już albo stary, albo to nie jest planeta dla mnie. Chyba jedno i drugie.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Ja już miałem takie odczucia, kiedy zaczęto wybierać te wszystkie "słowa roku" :p

Cytat z Mierzwiak data grudzień 5, 2022, 10:00
Cytat z Szaman data grudzień 1, 2022, 20:09

Tutaj więcej na ten temat:

Blaire dobrze mówi, gdyby Balenciaga zawarła w swojej kampanii jakąś kontrowersyjną treść obrażającą społeczność LGBTQ+, to Hollywood by sie posrało. Tymczasem cisza. Nic. Gdzie są ci wszyscy celebryci którzy gotowi są oddać życie w imię sprawy?

Celebryci, gdy słyszą "Balenciaga" w październiku 2022:

Celebryci, gdy słyszą "Balenciaga" w grudniu 2022:

Cytat z Ernest Kubica data grudzień 5, 2022, 15:43

🙂

No ładna ta sukienka, a o co chodzi?

😉

poważnie nie wiesz o co chodzi? Przyjrzyj się twarzy tej Pani i nazwisku.

Poważnie to widzę tam p. Smoczyńską podpisaną jako Binoche, za to Ty nie widzisz emotki w moim poście 🙂

Myślę, że ta emotka na dole nie pojawiła się przypadkowo. 😉

Cytat z Fandorin data grudzień 5, 2022, 22:59

Poważnie to widzę tam p. Smoczyńską podpisaną jako Binoche, za to Ty nie widzisz emotki w moim poście 🙂

Nie przewinąłem tak nisko 🙂

Hehe ale jak tak przymrużyć oczy to ma coś z Binoche 🙂

Jakoś zupełnie zapomniałem, że mój okres rozliczeniowy w Prime Video kończy się 13.11 (myślałem, że 13.12). Chciałem zrezygnować na jakiś czas, no ale cóż. Się jednak okazało, że cena nadal wynosi 49 zł za rok (nie było gdzieś informacji, że drożeje?), więc w sumie nie ma problemu.

Ciekawe jest też to, że jak na ich niezbyt bogatą ofertę, zaskakująco dużo seriali u nich widziałem. The Boys (3 sezony), Invincible, Undone (2 sezony), Fleabag, Pierścienie władzy, Terminal List, Reacher, może jeszcze zerknę na Peripheral. Na pewno czekam na Daisy i 6, ciekawie zapowiada się Anansi Boys na podstawie prozy Geimana, Citadel Russo, seria o Aleksie Crossie, czy Blade Runner 2099.

Dla zainteresowanych, właśnie wjechał na Prime, jak się okazuje oskarowy gracz, czyli Wszystko wszędzie naraz.

Cytat z robgordon data grudzień 6, 2022, 19:24

Dla zainteresowanych, właśnie wjechał na Prime, jak się okazuje oskarowy gracz, czyli Wszystko wszędzie naraz.

Dzięki za info. To sobie powtórzę chyba, bo za pierwszym razem średnio mi wszedł.

Terminatory Camerona byś powtórzył. Od 2015 roku się z tym ociągasz.

Marek Pilarski
PreviousPage 112 of 244Next