aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 114 of 244Next
Cytat z Janko data grudzień 9, 2022, 19:54

Raczej nie. Krytyka widzów dotyczących wielu współczesnych silnych kobiecych postaci koncentruje się na tym, że nie różnią się od facetów, wszystko im wychodzi, nie potrzebują pomocy itd. Te przykłady z lat 80. czy chociażby czy niedawne jak Rita z Na skraju jutra, to nie faceci w spódnicy, ale silne i bardzo kobiece postaci.

Uwielbiam Emily Blunt, a w "Na skraju jutra" jest niesamowita. Ale która z typowych kobiecych cech tej postaci determinuje jej działanie? Co świadczy o tym, że jej kobiecość jest w tym filmie ważna?
Idąc dalej. Co zmieniłoby się w samym filmie, gdyby postać Rity była facetem? Poza tym, że Tomek nie miałby do kogo wzdychać.

A czy musi być ważna? To dobrze napisana postać i wszystko się tam idealnie uzupełnia. No, ale jak sam wspomniałeś scenariusz to podstawa, na szczęście w niezależnych produkcjach lepiej to ogarniają i mamy tam dobrze stworzone postacie kobiece jak chociażby w "Wszystko wszędzie naraz".

Cytat z Janko data grudzień 10, 2022, 00:19

A czy musi być ważna? To dobrze napisana postać i wszystko się tam idealnie uzupełnia. No, ale jak sam wspomniałeś scenariusz to podstawa, na szczęście w niezależnych produkcjach lepiej to ogarniają i mamy tam dobrze stworzone postacie kobiece jak chociażby w "Wszystko wszędzie naraz".

Absolutnie nie musi. Ale całe moje rozważania nie tego dotyczą.

Cytat z Mierzwiak data grudzień 3, 2022, 12:39

Dobrze widzieć popularność Bloody Mary, pozostaje mieć nadzieję, że i sam album Born This Way zostanie przez wiele osób dzięki temu odkryty.

Teraz Universal na swoim TikToku promuje M3GAN tym utworem.

Tymczasem Bloody Mary wskoczyło po raz pierwszy na listy przebojów w kilku krajach. xD

https://variety.com/2022/digital/news/bored-ape-yacht-club-class-action-suit-kevin-hart-jimmy-fallon-madonna-1235456896/

Nie mam ani grama współczucia dla ludzi którzy byli na tyle głupi, by dać się na to nabrać (NFT od początku brzmiało jak zwykły kretynizm i nie rozumiem jak można było odbierać to inaczej), ale jednocześnie celebryci którzy byli na tyle głupi, by dać się wciągnąć w promowanie tego, tak, powinni dostać ostro po kieszeni.

Michael Scott naprawdę istnieje i jest kierownikiem w Amazon Polska xD

Pytanie mam. Mimo normalnego netu (sprawdzałem na speedtest), dość często przerywa mi streaming oglądanych na telewizorze filmów/seriali. Nawet na Netfliksie (np. ostatnio oglądałem 1899 i standard to min. 2 razy na odcinek). Nie ma z tym właściwie żadnych problemów na telefonie (dziewczyna często tak ogląda). Jak to wygląda u Was? Jak sprawdzić gdzie leży problem? Macie jakiś pomysł?

Resetowałeś router? 😅

Ja zauważyłem, że niekiedy na HBO albo Netfliksie "szarpie" mi obraz, ale nie przerywa. Oglądam na PS4.

Cytat z Marek Pilarski data grudzień 14, 2022, 19:46

Resetowałeś router? 😅

Ja zauważyłem, że niekiedy na HBO albo Netfliksie "szarpie" mi obraz, ale nie przerywa. Oglądam na PS4.

Tak, resetowałem :/

Daredevil postanowił skończyć dziś 40 lat.

Cytat z robgordon data grudzień 14, 2022, 19:44

Pytanie mam. Mimo normalnego netu (sprawdzałem na speedtest), dość często przerywa mi streaming oglądanych na telewizorze filmów/seriali. Nawet na Netfliksie (np. ostatnio oglądałem 1899 i standard to min. 2 razy na odcinek). Nie ma z tym właściwie żadnych problemów na telefonie (dziewczyna często tak ogląda). Jak to wygląda u Was? Jak sprawdzić gdzie leży problem? Macie jakiś pomysł?

Przerywa? To znaczy całkiem wywala czy się na chwilę zatrzymuje?  Telewizor masz przez Wi-fi czy przez kabel? To jest odtwarzanie w 4k czy mniejsza rozdzielczość? Może telefon jest FullHD i internet daje radę, a w 4k już nie. Przy FullHD wystarczy coś ok.8-10Mb/s, a do 4k powinno być ok.40Mb/s

1. Jakie wyniki masz na speedtest?
  2. Może wypróbuj googlowskie serwery DNS: 8.8.8.8 i 8.8.4.4
Cytat z Ernest Kubica data grudzień 15, 2022, 18:01
Cytat z robgordon data grudzień 14, 2022, 19:44

Przerywa? To znaczy całkiem wywala czy się na chwilę zatrzymuje?  Telewizor masz przez Wi-fi czy przez kabel? To jest odtwarzanie w 4k czy mniejsza rozdzielczość? Może telefon jest FullHD i internet daje radę, a w 4k już nie. Przy FullHD wystarczy coś ok.8-10Mb/s, a do 4k powinno być ok.40Mb/s

Całkiem wywala z aplikacji. Telewizor mam przez wi-fi. Netflix mam ten wersję standard, tam chyba nie ma 4K.

Cytat z Mierzwiak data grudzień 15, 2022, 18:59
  1. Jakie wyniki masz na speedtest?
  2. Może wypróbuj googlowskie serwery DNS: 8.8.8.8 i 8.8.4.4
  1. Zrobiłem test przed chwilą na lapie. PING 10, Download 255,39, Upload 24,67. Jak sprawdzałem w weekend to było trochę lepiej, a na telewizorze nieco gorzej.
  2. Tego drugiego nie kumam 😉 Coś jaśniej? 😉

Jak wywala z aplikacji to problem raczej z nią 🙂 Odinstalować, zainstalować raz jeszcze.

Przyznam, że cały czas mam jakieś podskórne wrażenie, że to w jakimś sensie wina telewizora. Ale nie mam pojęcia jak to sprawdzić.

No właśnie, w sensie telewizora, czyli aplikacji. Ale to nie tylko Netflix, inne także. Choć musiałbym sprawdzić dokładnie i zapisywać, na których mnie wywala, na których nie.

jeśli w innych też wywala to spróbuj może odtworzyć jakiś film z pendrive - czy nie ma problemów. Chyba pamiętam, że ty masz nowy telewizor więc nie powinien mieć problemów z aplikacjami. A da się u ciebie netflixa odpalić z przeglądarki?

Cytat z Ernest Kubica data grudzień 15, 2022, 19:54

jeśli w innych też wywala to spróbuj może odtworzyć jakiś film z pendrive - czy nie ma problemów. Chyba pamiętam, że ty masz nowy telewizor więc nie powinien mieć problemów z aplikacjami. A da się u ciebie netflixa odpalić z przeglądarki?

Lapa da się podłączyć. Choć tak jak pisałem, na telefonie (więc i pewnie na kompie) działa bez zarzutu. Ale w weekend spróbuję różnych rzeczy. Zrestartuję telewizor, jeszcze raz zainstaluję aplikacje. Będę kombinował. Choć przyznam też, że szukałem w necie i nic mnie nie skierowało w żadną stronę.

ale film z pendrive i netflix z przeglądarki bezpośrednio z telewizora.

PreviousPage 114 of 244Next