Hyde Park
Cytat z Szaman data 24 grudnia, 2022, 12:24Powiem Ci, że ja coś pokasłuje, pół mojego biura w tym tygodniu kasłało, a właściwie wszystkie dzieci moich znajomych są chore. Chyba w całej Polsce tak.
Powiem Ci, że ja coś pokasłuje, pół mojego biura w tym tygodniu kasłało, a właściwie wszystkie dzieci moich znajomych są chore. Chyba w całej Polsce tak.
Cytat z robgordon data 24 grudnia, 2022, 13:03Cytat z Marek Pilarski data grudzień 24, 2022, 12:02Wesołych Świąt.. I zdrowych. Bo u mnie połowa rodziny choruje.
U mnie się te życzenia o tyle nie sprawdzą, bo ja też chory :/
Cytat z Marek Pilarski data grudzień 24, 2022, 12:02Wesołych Świąt.. I zdrowych. Bo u mnie połowa rodziny choruje.
Cytat z Marek Pilarski data 24 grudnia, 2022, 15:12Cytat z Szaman data grudzień 24, 2022, 12:24Powiem Ci, że ja coś pokasłuje, pół mojego biura w tym tygodniu kasłało, a właściwie wszystkie dzieci moich znajomych są chore. Chyba w całej Polsce tak.
Tak, z tego co słyszę, to w ostatnim czasie łączyli grupy w przedszkolu, a w klasach po kilka dzieci. Reszta chora.
Cytat z Szaman data grudzień 24, 2022, 12:24Powiem Ci, że ja coś pokasłuje, pół mojego biura w tym tygodniu kasłało, a właściwie wszystkie dzieci moich znajomych są chore. Chyba w całej Polsce tak.
Tak, z tego co słyszę, to w ostatnim czasie łączyli grupy w przedszkolu, a w klasach po kilka dzieci. Reszta chora.
Cytat z Marek Pilarski data 24 grudnia, 2022, 15:12Cytat z robgordon data grudzień 24, 2022, 13:03Cytat z Marek Pilarski data grudzień 24, 2022, 12:02Wesołych Świąt.. I zdrowych. Bo u mnie połowa rodziny choruje.
No to uzdrawiajacych Świąt życzę 🙂
Cytat z robgordon data grudzień 24, 2022, 13:03Cytat z Marek Pilarski data grudzień 24, 2022, 12:02Wesołych Świąt.. I zdrowych. Bo u mnie połowa rodziny choruje.
No to uzdrawiajacych Świąt życzę 🙂
Cytat z Ernest Kubica data 24 grudnia, 2022, 23:30Również życzę Wesołych i Pogodnych, żeby się reszta nie rozchorowała
U mnie żona i jeden syn chorzy.
Również życzę Wesołych i Pogodnych, żeby się reszta nie rozchorowała
U mnie żona i jeden syn chorzy.
Cytat z robgordon data 26 grudnia, 2022, 17:18Nie wiedziałem, że ta mała dziewczynka z Grincha teraz głównie śpiewa i koncertuje:
https://www.youtube.com/watch?v=rHBxJCq99jA
Nie wiedziałem, że ta mała dziewczynka z Grincha teraz głównie śpiewa i koncertuje:
Cytat z Marek Pilarski data 26 grudnia, 2022, 23:42Święta, święta, i po świętach..
Święta, święta, i po świętach..
Cytat z Szaman data 26 grudnia, 2022, 23:44Jezu, nie przed snem! Myślicie, że ja nie mam koszmarów bo tyle horrorów oglądam? 🙂
Jezu, nie przed snem! Myślicie, że ja nie mam koszmarów bo tyle horrorów oglądam? 🙂
Cytat z Ernest Kubica data 27 grudnia, 2022, 01:02Patrzę, patrzę i zupełnie nie wiem co chodzi z tym zdjęciem. Naprawdę dużo czasu mi zajęło, żeby zajarzyć, że to jest onna.
Patrzę, patrzę i zupełnie nie wiem co chodzi z tym zdjęciem. Naprawdę dużo czasu mi zajęło, żeby zajarzyć, że to jest onna.
Cytat z Mierzwiak data 27 grudnia, 2022, 08:38Znowu piszą o Cebulandii 🙂
https://twitter.com/DEADLINE/status/1607512241925984256?s=20&t=ikpWu1qj7BGy6YhKTo6MOw
Znowu piszą o Cebulandii 🙂
Spice Girls Star Mel C Pulls Out Of New Year’s Eve Gig In Poland Over “Issues That Do Not Align With Communities I Support” https://t.co/xKnlEyDE0p
— Deadline Hollywood (@DEADLINE) December 26, 2022
Cytat z Szaman data 27 grudnia, 2022, 08:49Tak przy okazji nie podniecałbym się zbytnio jej heroizmem, słusznie wbijają jej szpilę, że jeszcze 4 lata temu występowała w Rosji, prawnie zakazującej "promocji LGBT". Gdyby Polacy nie narobili szumu na jej socjalach, to wystąpiłaby i w Zakopanem.
Tak przy okazji nie podniecałbym się zbytnio jej heroizmem, słusznie wbijają jej szpilę, że jeszcze 4 lata temu występowała w Rosji, prawnie zakazującej "promocji LGBT". Gdyby Polacy nie narobili szumu na jej socjalach, to wystąpiłaby i w Zakopanem.
Cytat z robgordon data 27 grudnia, 2022, 08:50Cytat z Ernest Kubica data grudzień 27, 2022, 01:02Patrzę, patrzę i zupełnie nie wiem co chodzi z tym zdjęciem. Naprawdę dużo czasu mi zajęło, żeby zajarzyć, że to jest onna.
Miałem tak samo. Długo myślalem, że to Kate McKinnon.
Cytat z Ernest Kubica data grudzień 27, 2022, 01:02Patrzę, patrzę i zupełnie nie wiem co chodzi z tym zdjęciem. Naprawdę dużo czasu mi zajęło, żeby zajarzyć, że to jest onna.
Miałem tak samo. Długo myślalem, że to Kate McKinnon.
Cytat z Szaman data 27 grudnia, 2022, 08:52Jeszcze co do Mel C, można to odbijać tym, że nie chciała być twarzą konkretnej, państwowej firmy. Ale i tak, zdążyła nagrać filmik promocyjny i doszłoby do występu gdyby nie sami nasi rodacy.
Jeszcze co do Mel C, można to odbijać tym, że nie chciała być twarzą konkretnej, państwowej firmy. Ale i tak, zdążyła nagrać filmik promocyjny i doszłoby do występu gdyby nie sami nasi rodacy.
Cytat z Mierzwiak data 27 grudnia, 2022, 11:25Groteskowe to zdjęcie Madonny. Jakby grupka dzieciaków dla jaj zaprosiła do siebie znaną w okolicy sąsiadkę o której krążą legendy. Jedni mówią, że jest w takim stanie odkąd przedawkowała kokainę, inni, że to efekt przerwanej w połowie lobotomii.
Groteskowe to zdjęcie Madonny. Jakby grupka dzieciaków dla jaj zaprosiła do siebie znaną w okolicy sąsiadkę o której krążą legendy. Jedni mówią, że jest w takim stanie odkąd przedawkowała kokainę, inni, że to efekt przerwanej w połowie lobotomii.
Cytat z Ernest Kubica data 27 grudnia, 2022, 22:39Pamiętacie jeszcze moje wyzwanie obejrzenia wszystkich filmów oskarowych? Doszedłem na ten moment do roku 1993. Ostatnio spowolniłem bo trudniej dostępne są te filmy z lat 80 niż np. z 50/60. Z tych nowszych dużo widziałem, ale część bardzo dawno, część nie w całości, do niektórych jestem uprzedzony i nie wiem czy się zbiorę np. Angielski pacjent.
Ominąle chyba trzy filmy - nie mogłem znaleźć albo kopia była tragiczna. Nie obejrzałem do końca tylko "Olivier". To jest musical - wytrzymałem chyba pół godziny, przez ten czas niewiele się działo, ale najgorsze były bardzo wysokie głosy dzieci, które tam śpiewały. Najbardziej mnie zmęczyły "Zwyczajni ludzie" i "Zielona dolina".
Z tych mniej znanych mogę polecić "W upalną noc" - jakoś nigdy nie obił mi się o uszy.
Oglądanie filmów chronologicznie daje ogląd jakw ypadały na tle epoki. Kiedyś oglądałem Casablancę i wydawał mi się bardzo dobry, a w porówaniu do produkcji z tamtych lat to realizacyjnie jest nadfilm. Gdyby był kolorowy wyglądałby jak filmy z lat 70.
Pamiętacie jeszcze moje wyzwanie obejrzenia wszystkich filmów oskarowych? Doszedłem na ten moment do roku 1993. Ostatnio spowolniłem bo trudniej dostępne są te filmy z lat 80 niż np. z 50/60. Z tych nowszych dużo widziałem, ale część bardzo dawno, część nie w całości, do niektórych jestem uprzedzony i nie wiem czy się zbiorę np. Angielski pacjent.
Ominąle chyba trzy filmy - nie mogłem znaleźć albo kopia była tragiczna. Nie obejrzałem do końca tylko "Olivier". To jest musical - wytrzymałem chyba pół godziny, przez ten czas niewiele się działo, ale najgorsze były bardzo wysokie głosy dzieci, które tam śpiewały. Najbardziej mnie zmęczyły "Zwyczajni ludzie" i "Zielona dolina".
Z tych mniej znanych mogę polecić "W upalną noc" - jakoś nigdy nie obił mi się o uszy.
Oglądanie filmów chronologicznie daje ogląd jakw ypadały na tle epoki. Kiedyś oglądałem Casablancę i wydawał mi się bardzo dobry, a w porówaniu do produkcji z tamtych lat to realizacyjnie jest nadfilm. Gdyby był kolorowy wyglądałby jak filmy z lat 70.
Cytat z Szaman data 27 grudnia, 2022, 22:52Obywatel Kane to już w ogóle wygląda jakby nakręcił go podróżnik w czasie. Niesamowicie wizjonerskie dzieło. Już dawno wziąłbym się za podobną wycieczkę, ale Angielski pacjent, czy Gandhi raczej usypiają mnie już samym tytułem 🙂
Obywatel Kane to już w ogóle wygląda jakby nakręcił go podróżnik w czasie. Niesamowicie wizjonerskie dzieło. Już dawno wziąłbym się za podobną wycieczkę, ale Angielski pacjent, czy Gandhi raczej usypiają mnie już samym tytułem 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 27 grudnia, 2022, 23:05Gratulacje! Może kiedyś też mi się to uda.
Tak na marginesie - to jest temat, który można spokojnie pociągnąć w Filmowym Hyde Parku 🙂
Gratulacje! Może kiedyś też mi się to uda.
Tak na marginesie - to jest temat, który można spokojnie pociągnąć w Filmowym Hyde Parku 🙂
Cytat z Ernest Kubica data 28 grudnia, 2022, 01:08Cytat z Szaman data grudzień 27, 2022, 22:52Obywatel Kane to już w ogóle wygląda jakby nakręcił go podróżnik w czasie. Niesamowicie wizjonerskie dzieło. Już dawno wziąłbym się za podobną wycieczkę, ale Angielski pacjent, czy Gandhi raczej usypiają mnie już samym tytułem
Ghandi polecam. Jest trochę dłużyzn, ale świetnie zrealizowany i można go traktować w dużej części jako dokument. Ogólnie ciekawy życiorys i jedyna w swoim rodzaju walka o nieodległość kraju. Kingsley jest rewelacyjny i zapomina się momentami, że to aktor, a nie prawdziwy Ghandi.
Cytat z Szaman data grudzień 27, 2022, 22:52Obywatel Kane to już w ogóle wygląda jakby nakręcił go podróżnik w czasie. Niesamowicie wizjonerskie dzieło. Już dawno wziąłbym się za podobną wycieczkę, ale Angielski pacjent, czy Gandhi raczej usypiają mnie już samym tytułem
Ghandi polecam. Jest trochę dłużyzn, ale świetnie zrealizowany i można go traktować w dużej części jako dokument. Ogólnie ciekawy życiorys i jedyna w swoim rodzaju walka o nieodległość kraju. Kingsley jest rewelacyjny i zapomina się momentami, że to aktor, a nie prawdziwy Ghandi.