aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 116 of 244Next

Powiem Ci, że ja coś pokasłuje, pół mojego biura w tym tygodniu kasłało, a właściwie wszystkie dzieci moich znajomych są chore. Chyba w całej Polsce tak.

Cytat z Marek Pilarski data grudzień 24, 2022, 12:02

Wesołych Świąt.. I zdrowych. Bo u mnie połowa rodziny choruje.

U mnie się te życzenia o tyle nie sprawdzą, bo ja też chory :/

Dzięki i nawzajem.

Cytat z Szaman data grudzień 24, 2022, 12:24

Powiem Ci, że ja coś pokasłuje, pół mojego biura w tym tygodniu kasłało, a właściwie wszystkie dzieci moich znajomych są chore. Chyba w całej Polsce tak.

Tak, z tego co słyszę, to w ostatnim czasie łączyli grupy w przedszkolu, a w klasach po kilka dzieci. Reszta chora.

Cytat z robgordon data grudzień 24, 2022, 13:03
Cytat z Marek Pilarski data grudzień 24, 2022, 12:02

Wesołych Świąt.. I zdrowych. Bo u mnie połowa rodziny choruje.

U mnie się te życzenia o tyle nie sprawdzą, bo ja też chory :/

No to uzdrawiajacych Świąt życzę 🙂

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Również życzę Wesołych i Pogodnych, żeby się reszta nie rozchorowała

U mnie żona i jeden syn chorzy.

mnie akurat dzisiaj gorączka po 4 dniach przestała męczyć ;p

Nie wiedziałem, że ta mała dziewczynka z Grincha teraz głównie śpiewa i koncertuje:

Święta, święta, i po świętach..

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Jezu, nie przed snem! Myślicie, że ja nie mam koszmarów bo tyle horrorów oglądam? 🙂

Mierzwiak

Patrzę, patrzę i zupełnie nie wiem co chodzi z tym zdjęciem. Naprawdę dużo czasu mi zajęło, żeby zajarzyć, że to jest onna.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Znowu piszą o Cebulandii 🙂

Tak przy okazji nie podniecałbym się zbytnio jej heroizmem, słusznie wbijają jej szpilę, że jeszcze 4 lata temu występowała w Rosji, prawnie zakazującej "promocji LGBT". Gdyby Polacy nie narobili szumu na jej socjalach, to wystąpiłaby i w Zakopanem.

Mierzwiak
Cytat z Ernest Kubica data grudzień 27, 2022, 01:02

Patrzę, patrzę i zupełnie nie wiem co chodzi z tym zdjęciem. Naprawdę dużo czasu mi zajęło, żeby zajarzyć, że to jest onna.

Miałem tak samo. Długo myślalem, że to Kate McKinnon.

Jeszcze co do Mel C, można to odbijać tym, że nie chciała być twarzą konkretnej, państwowej firmy. Ale i tak, zdążyła nagrać filmik promocyjny i doszłoby do występu gdyby nie sami nasi rodacy.

Mierzwiak

Groteskowe to zdjęcie Madonny. Jakby grupka dzieciaków dla jaj zaprosiła do siebie znaną w okolicy sąsiadkę o której krążą legendy. Jedni mówią, że jest w takim stanie odkąd przedawkowała kokainę, inni, że to efekt przerwanej w połowie lobotomii.

Ernest Kubica and Szaman have reacted to this post.
Ernest KubicaSzaman

Pamiętacie jeszcze moje wyzwanie obejrzenia wszystkich filmów oskarowych? Doszedłem na ten moment do roku 1993. Ostatnio spowolniłem bo trudniej dostępne są te filmy z lat 80 niż np. z 50/60. Z tych nowszych dużo widziałem, ale część bardzo dawno, część nie w całości, do niektórych jestem uprzedzony i nie wiem czy się zbiorę np. Angielski pacjent.

Ominąle chyba trzy filmy - nie mogłem znaleźć albo kopia była tragiczna. Nie obejrzałem do końca tylko "Olivier". To jest musical - wytrzymałem chyba pół godziny, przez ten czas niewiele się działo, ale najgorsze były bardzo wysokie głosy dzieci, które tam śpiewały. Najbardziej mnie zmęczyły "Zwyczajni ludzie" i "Zielona dolina".

Z tych mniej znanych mogę polecić "W upalną noc" - jakoś nigdy nie obił mi się o uszy.

Oglądanie filmów chronologicznie daje ogląd jakw ypadały  na tle epoki. Kiedyś oglądałem Casablancę i wydawał mi się bardzo dobry, a w porówaniu do produkcji z tamtych lat to realizacyjnie jest nadfilm. Gdyby był kolorowy wyglądałby jak filmy z lat 70.

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Obywatel Kane to już w ogóle wygląda jakby nakręcił go podróżnik w czasie. Niesamowicie wizjonerskie dzieło. Już dawno wziąłbym się za podobną wycieczkę, ale Angielski pacjent, czy Gandhi raczej usypiają mnie już samym tytułem 🙂

Gratulacje! Może kiedyś też mi się to uda.

Tak na marginesie - to jest temat, który można spokojnie pociągnąć w Filmowym Hyde Parku 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Cytat z Szaman data grudzień 27, 2022, 22:52

Obywatel Kane to już w ogóle wygląda jakby nakręcił go podróżnik w czasie. Niesamowicie wizjonerskie dzieło. Już dawno wziąłbym się za podobną wycieczkę, ale Angielski pacjent, czy Gandhi raczej usypiają mnie już samym tytułem 🙂

Ghandi polecam. Jest trochę dłużyzn, ale świetnie zrealizowany i można go traktować w dużej części jako dokument. Ogólnie ciekawy życiorys i jedyna w swoim rodzaju walka o nieodległość kraju. Kingsley jest rewelacyjny i zapomina się momentami, że to aktor, a nie prawdziwy Ghandi.

PreviousPage 116 of 244Next