aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 118 of 244Next
Cytat z Marek Pilarski data styczeń 13, 2023, 19:53
Cytat z Mierzwiak data styczeń 5, 2023, 22:54

Miley wraca!

https://youtu.be/Hn4AGj_aRo4

https://www.youtube.com/watch?v=G7KNmW9a75Y

Ależ to przeciętne i bez wyrazu.

Z ręka na sercu przyznam, że nie kojarzyłem człowieka, ale CV miał imponujące

Cytat z Szaman data styczeń 15, 2023, 09:53

Z ręka na sercu przyznam, że nie kojarzyłem człowieka, ale CV miał imponujące

https://twitter.com/RMF24pl/status/1614538052772286467

Ja zapamiętam go przede wszystkim jako prowadzącego w latach 80-tych audycję muzyczną w programie drugim Polskiego Radia zatytułowaną "Muzyka Młodych". Prezentował w niej płyty heavy metalowe albo hard rockowe. W każdy poniedziałek o 15.10 (jeśli z jakiś powodów nie mogłem, w niedzielę o 7.10 była powtórka), z przygotowaną kasetą Stilon, Wiskord lub (na specjalne okazje) BASF albo TDK, czekałem w napięciu na informację, jaki album przyniósł tego dnia do studia 🙂 To była jedna z niewielu wtedy możliwości dotarcia do takiej muzyki.

Dokładnie 40 lat temu miała premiera mojego ulubionego heavy metalowego albumu wszech czasów: Def Leppard - "Pyromania" 🙂

To jednocześnie album, który z wszystkich na świecie słyszałem prawdopodobnie najwięcej razy 🙂

Cytat z Szaman data grudzień 27, 2022, 22:52

Obywatel Kane to już w ogóle wygląda jakby nakręcił go podróżnik w czasie. Niesamowicie wizjonerskie dzieło. Już dawno wziąłbym się za podobną wycieczkę, ale Angielski pacjent, czy Gandhi raczej usypiają mnie już samym tytułem 🙂

Widzę, że jednak zmęczyłeś Pacjenta

Na dwie raty dało radę. To nie jest zły filn, ale w pierwszej połowie potwornie nudny. Pewnie urzekła ich ta staroświeckość, plus czarny humor Fargo mógł niektórych irytować. Zresztą obrywa się Oscarom, a Pacjent zbierał wtedy od góry do dołu wszystkie nagrody i nominacje.

Pewnie pamiętacie, że pytałem kiedyś o możliwe powody wyłączania się filmów/seriali oglądanych na streamingu. Myślałem, że to może internet, kwestia ustawień, czegoś tam jeszcze. Ale któregoś razu zwróciłem na coś uwagę. Coś, co zakrawa wręcz na teorię spiskową 😉 Otóż "wyrzuca" mnie z filmu/serialu prawie za każdym razem (np. i wczoraj i dziś w trakcie seansów na Netfliksie). Ale... zawsze dwukrotnie. I zawsze to tej samej (mniej więcej) porze. Za pierwszym razem ok 8-10 minuty, za drugim ok. 18-20 minuty. Zaobserwowane kilkadziesiąt razy. Nie mam pojęcia co z tym zrobić 😉

Czyli w ciągu miesiąca poparzył sobie twarz w pożarze garażu, połamał się na motocyklu i skasowano jego program w telewizji. Pamiętajcie o Jayu Leno gdy uznacie, że mieliście beznadziejny styczeń 🙂

Trochę już nieświeże, ale nie wiem czy natknęliście się gdzieś na taką informację:

https://kultura.onet.pl/muzyka/wiadomosci/zenon-martyniuk-nie-wystapi-w-poznaniu-protestowali-lokalni-artysci/7jgbwc2

Oczywiście nie wszystko w Poznaniu mi się podoba, ale na zewnątrz staram się zawsze chwalić swoje miasto. Tym razem jednak nie mogę się zgodzić z takim zachowaniem.

Uważam, że przeciwnicy tego wydarzenia wykazali się dużą hipokryzją. Co ciekawe, tym razem chyba nie poszło to po linii politycznej, a po prostu okazało się zwykłym snobizmem.

Żenada i traktowanie publicznej auli uniwersytetu z jakąś rytualną czcią. To jak z filharmonią w każdym mieście, raz przyjadą tenorzy, a raz polscy aktorzy serialowi z obwoźnym teatrem.

Filharmonia Poznańska nie ma własnej siedziby. Wynajmują aulę od UAMu. I to właśnie artyści wymusili na władzach uniwersytetu odwołanie koncertu.

Cytat z Szaman data luty 3, 2023, 23:05

Żenada i traktowanie publicznej auli uniwersytetu z jakąś rytualną czcią. To jak z filharmonią w każdym mieście, raz przyjadą tenorzy, a raz polscy aktorzy serialowi z obwoźnym teatrem.

Myślę, że nie w każdym.

Szczecińska ma nową siedzibę od 2014 roku. Atrakcyjną, nowoczesną, nagradzaną. Organizuje własne koncerty i festiwale. Z muzyką różną. Symfoniczną ale również nowoczesną, elektroniczną, ambient, akustyczną, jazz, filmową. Zawsze w pewnych ramach, bez jarmarku. Sale od filharmonii wynajmują też  inni, na koncerty muzyki popularniejszej. Nie pamiętam jednak, by wystąpili tam wykonawcy disco polo, czy coś w tym stylu. Zakładam więc, że zarządzający filharmonią nie oddadzą sali każdemu kto się zgłosi.
Co ciekawe, nowoczesna i dobrze zarządzana filharmonia może być bardzo popularna wśród mieszkańców. I nie tylko tych ze Szczecina. Często widuję na parkingu obok autobusy z niemieckimi wycieczkami. Ale nie ma co się dziwić. Ostatnio moja dziewczyna była na koncercie z muzyką Mozarta, z jakimiś zagranicznymi wykonawcami. Bilet 80 zł, czyli ok. 17 euro.

😀

Nie chce mi się nawet zagłębiać w to jak bardzo ona bredzi, ale naprawdę niewiele jest rzeczy zabawniejszych od tego jak krzycząca o patriarchacie i dyskryminacji ze względu na wiek kobieta robi dokładnie to - tańczy pod męskie dyktando na siłę robiąc z siebie seksowną lolitę nawet po sześćdziesiątce i wpada w wir operacji plastycznych, bo nie jest w stanie zaakceptować swojego wieku. Żałosna hipokrytka. Może tak powiedziałaby coś o Putinie zamiast wypinać dupę na TikToku?

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Ale ona robi to dla siebie, a nie dla innych mężczyzn. A już na pewno nie dla swojego dwudziestopięcioletniego chłopaka. 😛

Jeszcze słówko przy okazji Madonny obwiniającej zdjęcia robione teleobiektywem za deformację swojej twarzy - tutaj fotka zrobiona w dokładnie ten sam sposób podczas jej występu na Super Bowl 11 lat temu:

😀

Przebijam:

Sam Smith 2015 / 2023

Ja to widzę tak, że gość zestarzał się w chłopaka z baraków, więc zamiast dawnego podbijania młodych, męskich serc wymyślili mu tryb skandalisty. Jedzie po bandzie tak bardzo, że jest to aż sztuczne.

PreviousPage 118 of 244Next