aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 12 of 244Next
Cytat z robgordon data Listopad 20, 2020, 15:37

Nie, w żadnym wypadku nie piszę przez pryzmat tego z czym się zmagam.

Gwoli wyjaśnienia: dopiero teraz zauważyłem że wcześniej napisałeś "Mamy nietypową, ciężką sytuację" a nie "mam". Sorki, wszystko jasne 🙂

Nowy singiel Miley, tym razem w duecie z Dua Lipą:

A te balują, jakby pandemii nie było. Jak im nie wstyd???!!11111

Kolejna ciekawostka obsadowa. Nadrobiłem wczoraj jedną z moich najbardziej wstydliwych zaległości, czyli "Donnie Darko". A tam, w obsadzie, w pierwszej swojej filmowej roli... Seth Rogen 🙂 Którego zresztą poznałem dopiero w trzeciej, czy czwartej scenie.

Z okazji zbliżającej się premiery Manka, czas na ranking filmów Finchera wśród moich znajomych na FW. Pierwsze dwa miejsca nie są zaskoczeniem, ale zwracam uwagę na różnicę w ocenach 😉

1. Podziemny krąg: 8,76
  2. Siedem: 8,75
  3. Zaginiona dziewczyna: 8,25
  4. Gra: 7,87
  5. Social Network: 7,8
  6. Dziewczyna z tatuażem: 7,62
  7. Zodiak: 7,59
  8. Obcy 3: 7,47
  9. Ciekawy przypadek Benjamin Buttona: 7,03
  10. Azyl: 6,75

Jak myślicie, gdzie uplasuje się Mank?

Mój prywatny ranking:

David Fincher Ranked https://boxd.it/8ZJww

Wśród ocen ludzi obstawiam gdzieś po środku, u siebie - hmm, nie wiem, ale coś mi mówi że to nie będzie film o zbyt dużym potencjale powtórkowym. (ha! a już miałem użyć replay value) Niemniej nastawienie mam bardzo pozytywne!

No to od moich filmwebowych znajomych:

1. Siedem 8,89
2. Podziemny krąg 8,48
3. Social Network 7,88
4. Zaginiona dziewczyna 7,87
5. Zodiak 7,79
6. Gra 7,64
7. Obcy III 7,56
8. Dziewczyna z tatuażem 7,47
9. Ciekawy przypadek Benjamina Buttona 6,65
10. Azyl 6,59

Cytat z Mierzwiak data Listopad 21, 2020, 12:02

Mój prywatny ranking:

David Fincher Ranked https://boxd.it/8ZJww

Wśród ocen ludzi obstawiam gdzieś po środku, u siebie - hmm, nie wiem, ale coś mi mówi że to nie będzie film o zbyt dużym potencjale powtórkowym. (ha! a już miałem użyć replay value) Niemniej nastawienie mam bardzo pozytywne!

Gra ostatnia za końcówkę? 😉

Ja się obawiam, że Mank mi się nie spodoba, ale w sumie The Social Network za pierwszym razem też mi nie podszedł do końca. Uważałem, że był wtedy przehajpowany przez recenzentów, ale oglądałem już kilka razy i z każdym kolejnym seansem podobał mi się bardziej, czyli ma bardzo duży "potencjał powtórkowy". 😉

Cytat z Marek Pilarski data Listopad 21, 2020, 13:43

Gra ostatnia za końcówkę? 😉

Za całokształt. Nigdy nie przemawiał do mnie ten film (choć nie uważam by był zły, nic z tych rzeczy), a widziałem go już kilka razy i na tym chyba zakończę, bo raczej już się nie polubimy 🙂

To jeszcze mój ranking z ocenami. Możecie sprawdzić jak one wpływają na Wasze rankingi znajomych 😉

1. Se7en - 10/10
  2. Fight Club - 9/10 (muszę powtórzyć)
  3. The Social Network - 8,5/10
  4. Gone Girl - 8/10
  5. The Girl with the Dragon Tattoo - 7,5/10
  6. Zodiac - 7,5/10 (muszę powtórzyć)
  7. Panic Room - 7,5/10
  8. The Curious Case of Benjamin Button - 7/10
  9. The Game - 6,5/10
  10. Alien 3 - 6,5/10
Cytat z Mierzwiak data Listopad 21, 2020, 13:51

Za całokształt. Nigdy nie przemawiał do mnie ten film (choć nie uważam by był zły, nic z tych rzeczy), a widziałem go już kilka razy i na tym chyba zakończę, bo raczej już się nie polubimy 🙂

Dla mnie całość OK, ale końcówka strasznie mi się nie podoba.

Teraz już nie kupię DVD, a Blu-Ray sporadycznie. Ale przez lata udało mi się zebrać siedem filmów Finchera, m.in. niemieckie wydanie Se7en, polskie wydania TGWTDT i Gone Girl z oryginalnymi tytułami na opakowaniu, a Alien 3 w zestawie z pozostałymi częściami (kupiłem przed premierą Prometeusza, żeby nadrobić zaległości). 😛

Grę widziałem tylko raz, w kinie, gdy wyszła. Pamiętam, że sam koncept mi się podobał, ale jednocześnie dostrzegałem w scenariusz sporo luk. A Buttona i Social do dziś nie widziałem.

Cytat z robgordon data Listopad 21, 2020, 14:29

A Buttona i Social do dziś nie widziałem.

Gdzie jestem i co się dzieje 🙂

Button w kinie mnie jakoś ominął, a ponieważ nie ciągnęło mnie do seansu to i do dziś go nie zaliczyłem. A do Social się zbieram od pewnego czasu i myślę, że jakoś niedługo go nadrobię.

Obydwa są na Netflixie, teraz jest dobra okazja 🙂

Wiem, choć na Buttona nadal nie mam ochoty 😉

W grudniu zamierzam w końcu siąść do Obywatela Kane'a, sądzę, że to większe wyzwanie niż Button 🙂

Ja już widziałem, ale tak dawno że nie zdziwi mnie zupełnie inny odbiór przy powtórce (też planuję przed Mankiem), bo tamten był mocno taki sobie 🙂

Cytat z Szaman data Listopad 21, 2020, 15:01

W grudniu zamierzam w końcu siąść do Obywatela Kane'a, sądzę, że to większe wyzwanie niż Button 🙂

Nie wiem czy aż tak duże wyzwanie. To film który wyprzedził swoje czasy. To chyba tam po raz pierwszy została poniekąd wprowadzona formuła mockumentu, czy mocno zaburzona chronologia zdarzeń. Jakby tego było mało Orson Welles przewidział, że na starość będzie gruby:)

Szaman has reacted to this post.
Szaman
PreviousPage 12 of 244Next