Hyde Park
Cytat z Ernest Kubica data 16 czerwca, 2023, 22:52To jest od ponad roku na liście radia 357 i tam jest jakaś wojna o to, bo jedni ostro hejtują, a inni ciągle głosują - może złośliwie.
To jest od ponad roku na liście radia 357 i tam jest jakaś wojna o to, bo jedni ostro hejtują, a inni ciągle głosują - może złośliwie.
Cytat z Mierzwiak data 19 czerwca, 2023, 16:46Jaki fajny powrót do brzmienia prosto z kanału Viva w latach 90-tych / wczesnych 2000!
https://www.youtube.com/watch?v=961v0E3b01g
Jaki fajny powrót do brzmienia prosto z kanału Viva w latach 90-tych / wczesnych 2000!
Cytat z Szaman data 19 czerwca, 2023, 16:50O rany, rzeczywiście! Ale przyznam, że darzę większym, niezasłużonym sentymentem ten przeklęty euro dance w stylu Mr President czy Fun Factory 🙂
O rany, rzeczywiście! Ale przyznam, że darzę większym, niezasłużonym sentymentem ten przeklęty euro dance w stylu Mr President czy Fun Factory 🙂
Cytat z Mierzwiak data 19 czerwca, 2023, 17:08Tak przy okazji... YT podpowiada mi, że Harris i Goulding są na 96. miejscu listy najpopularniejszych teledysków. (w Polsce) Co jest na 1.?
Coś takiego:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL4fGSI1pDJn69d7Zwro65Q7ORLxFVqr_U
Kolejne miejsca sprawdzajcie już na własne ryzyko 🙂
Tak przy okazji... YT podpowiada mi, że Harris i Goulding są na 96. miejscu listy najpopularniejszych teledysków. (w Polsce) Co jest na 1.?
Coś takiego:
Kolejne miejsca sprawdzajcie już na własne ryzyko 🙂
Cytat z Szaman data 19 czerwca, 2023, 17:18Ona działa na mnie jak wódka i bletki. Jak imprezy i setki. Jak pieniądze i fendi.Piękne, wzruszyłem się. Chociaż niezbyt wiem co to fendi 🙂
Ona działa na mnie jak wódka i bletki. Jak imprezy i setki. Jak pieniądze i fendi.
Cytat z Marek Pilarski data 19 czerwca, 2023, 18:17Cytat z Mierzwiak data czerwiec 19, 2023, 16:46Jaki fajny powrót do brzmienia prosto z kanału Viva w latach 90-tych / wczesnych 2000!
https://www.youtube.com/watch?v=961v0E3b01g
Tylko ten dubstep na końcu trochę psuje klimat.
A Ellie wydała ostatnio całkiem fajną płytę.
Cytat z Mierzwiak data czerwiec 19, 2023, 16:46Jaki fajny powrót do brzmienia prosto z kanału Viva w latach 90-tych / wczesnych 2000!
Tylko ten dubstep na końcu trochę psuje klimat.
A Ellie wydała ostatnio całkiem fajną płytę.
Cytat z Szaman data 20 czerwca, 2023, 10:13Filmiku jeszcze nie widziałem, ale według artykułu 22 osoby zadzwoniły w sprawie zakupu zmyślonego "gwizdka motywacyjnego" reklamowanego w "Sukcesach i porażkach".
I co tutaj się dziwić, że potem rzucają kasę przez balkon "policjantom".
https://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/uokik-praca-reklamy-podejrzanych-specyfikow-biostymulator-erekcji-antidotum-na-nadwage-filipinskie-bransoletki-prozdrowotne
Filmiku jeszcze nie widziałem, ale według artykułu 22 osoby zadzwoniły w sprawie zakupu zmyślonego "gwizdka motywacyjnego" reklamowanego w "Sukcesach i porażkach".
I co tutaj się dziwić, że potem rzucają kasę przez balkon "policjantom".
Cytat z robgordon data 20 czerwca, 2023, 21:28Jeśli planujecie jakiś niezobowiązujący urlop gdzieś poza krajem, polecam Czechy. Nie będę ukrywał, że lubię odwiedzać naszych południowych sąsiadów i ten ostatni pobyt (wróciłem w niedzielę) to była już któraś tam wizyta. Oczywiście tydzień to mało, ale lubię ich podejście do życia, kuchnię (aczkkolwiek mało urozmaiconą i dość ciężką), piwo i, co może niektórych zaskoczyć, również (głównie morawskie) wino. Tym razem byliśmy m.in. w Czeskim Krumlowie. Piękne miasteczko i idealne na poddanie się czeskiemu stylowi życia. Z kolei Karlowe Wary (tam też trafiliśmy) to zupełnie inne miejsce, ale również warte zobaczenia. Chyba jedyne takie miejsce, może nawet unikatowe na skalę światową. W każdym razie my już planujemy kolejny wypad do Czech (choć dopiero za kilka lat) 🙂
Jeśli planujecie jakiś niezobowiązujący urlop gdzieś poza krajem, polecam Czechy. Nie będę ukrywał, że lubię odwiedzać naszych południowych sąsiadów i ten ostatni pobyt (wróciłem w niedzielę) to była już któraś tam wizyta. Oczywiście tydzień to mało, ale lubię ich podejście do życia, kuchnię (aczkkolwiek mało urozmaiconą i dość ciężką), piwo i, co może niektórych zaskoczyć, również (głównie morawskie) wino. Tym razem byliśmy m.in. w Czeskim Krumlowie. Piękne miasteczko i idealne na poddanie się czeskiemu stylowi życia. Z kolei Karlowe Wary (tam też trafiliśmy) to zupełnie inne miejsce, ale również warte zobaczenia. Chyba jedyne takie miejsce, może nawet unikatowe na skalę światową. W każdym razie my już planujemy kolejny wypad do Czech (choć dopiero za kilka lat) 🙂
Cytat z Szaman data 21 czerwca, 2023, 11:03Po prostu nie wierzę w to co czytam. Niech to nawet będzie redagowanie szpalty z prognozą pogody, to i tak jedna z największych porażek ludzkości.
https://twitter.com/wirtualnemedia/status/1671457681897390080?t=tA5PDpx_727gPstc0QGAlQ&s=19
Po prostu nie wierzę w to co czytam. Niech to nawet będzie redagowanie szpalty z prognozą pogody, to i tak jedna z największych porażek ludzkości.
„Bild” zwolni redaktorów i zastąpi ich sztuczną inteligencjąhttps://t.co/HWZeRHwOVa
— Wirtualnemedia.pl (@wirtualnemedia) June 21, 2023
Cytat z Szaman data 21 czerwca, 2023, 17:19Właśnie się zorientowałem, że w Laysach znowu można znaleźć banknoty. Michael Keaton gra Batmana, Harrison Ford Indianę Jonesa, teraz to. Strasznie dziwne lato 🙂
Właśnie się zorientowałem, że w Laysach znowu można znaleźć banknoty. Michael Keaton gra Batmana, Harrison Ford Indianę Jonesa, teraz to. Strasznie dziwne lato 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 21 czerwca, 2023, 20:04Ale tylko w małych paczkach, tak?
Ale tylko w małych paczkach, tak?
Cytat z Ernest Kubica data 22 czerwca, 2023, 12:50Trzeba było mnie zapytać, wiem o tym utworze bardzo dużo. Tekst jest irlandzkiego barda z roku ok. 1700. Tłumaczył na polski Ernest Bryll. Gdy Myslovitz chcieli ten tekst wykorzystać poprosili o zgodę Brylla, on zażądał, żeby mu przesłali utwór. Nie był podobno zadowolony i nie chciał się zgodzić.
Wiem o tej wersji 2+1 od bardzo dawna, jeszcze z czasów przedinternetowych. Bardzo chciałem tą wersje usłyszeć i gdy po wielu latach do niej dotarłem totalnie mnie zawiodła, niczym szczególnym się nie wyróżnia. Wygląda trochę jakby muzyka została ułożona w 10 minut.
Trzeba było mnie zapytać, wiem o tym utworze bardzo dużo. Tekst jest irlandzkiego barda z roku ok. 1700. Tłumaczył na polski Ernest Bryll. Gdy Myslovitz chcieli ten tekst wykorzystać poprosili o zgodę Brylla, on zażądał, żeby mu przesłali utwór. Nie był podobno zadowolony i nie chciał się zgodzić.
Wiem o tej wersji 2+1 od bardzo dawna, jeszcze z czasów przedinternetowych. Bardzo chciałem tą wersje usłyszeć i gdy po wielu latach do niej dotarłem totalnie mnie zawiodła, niczym szczególnym się nie wyróżnia. Wygląda trochę jakby muzyka została ułożona w 10 minut.
Cytat z Mierzwiak data 23 czerwca, 2023, 09:21https://twitter.com/ABC/status/1671965549381689533?s=20
‘Titanic’ director James Cameron on the ‘catastrophic implosion’ of Titan submersible: “I’m struck by the similarity of the Titanic disaster itself, where the captain was repeatedly warned about ice ahead of his ship and yet he steamed at full speed into an ice field." pic.twitter.com/vO8JkCXS5f
— ABC News (@ABC) June 22, 2023
Cytat z Ernest Kubica data 23 czerwca, 2023, 15:43Takie menu z Igrzysk Europejskich
Takie menu z Igrzysk Europejskich