aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 145 of 244Next

Czuję się jakbym żył na jakiejś innej planecie. Niesamowite, nigdy nie słyszałem o tych osobach, o tych produktach.

"Influencerzy należący do Team X zyskali tak dużą popularność, że grali koncerty ze swoimi piosenkami oraz promowali produkty, m.in.płatki śniadaniowe Yummers (sprzedawane w Biedronce) oraz kosmetyki Ingrid (wprowadzone do sprzedaży we współpracy z drogeriami Rossmann)."

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/team-x-seks-grupowy-14-latka-paulina-kostrzycka-tiktok

Nie chcę uprawiać victim shamingu, ale już od dawna obserwuję jak koszmarny wpływ na młodzież ma internet, i ile na ulicy takich właśnie 14-latek widzę które zamiast jak dzieci wyglądają jak, przepraszam, kurwy, więc jak później czytam tego typu historie to ani trochę się nie dziwię. Zawiodło tu jednak dokładnie wszystko, na czele z rodzicami tych dzieciaków.

Fajne czasy.

To jest kombinacja tylu złych rzeczy... Na czele z sytuacją gdy ktoś już o ciele kobiety, ale nadal umyśle dziewczynki jest wpatrzony w swojego dorosłego, ale nadal dziecinnego idola jak w obrazek. Dobrze opisał to Ernest na poprzedniej stronie, oni z dorosłymi potrzebami utknęli w świecie dzieci i musiało to doprowadzić do tragedii.

To prawda, ale z tym Stuu to jednak trochę chyba bardziej śmierdząca sprawa. Wszystko jestem w stanie zrozumieć, ale jeśli w rozmowie ktoś powołuje się na to, że gdzieś tam na świecie seks z 12-latką jest OK, a kiedyś może i z 10-latkami będzie, to już jest dla mnie poważny sygnał ostrzegawczy.

Jakbym słyszał wiesz którego polityka 🙂

Korwina? Zaroiło się w ostatnich latach od różnych dziwadeł więc odpowiedź nie jest wcale taka oczywista 🙂

Tak, Korwina. Tego co w szafie siedzi od kilku miesięcy 🙂

No tak, nasz skarb narodowy i bezdenna kopalnia zlotych myśli.

Jeszcze naszła mnie taka myśl przed snem. Ostatnio czytałem jakiś wspominkowy wywiad z Dariuszem Rusinem, czyli Darem z Vivy. Może pamiętacie tego jegomościa, a może lepiej nie pamiętać. W każdym razie opowiadał jak 20 lat temu odwalali jakieś dziwne rzeczy ze Skibą i tekturową podobizną wokalisty Tokio Hotel. Czyli wtedy 30-letni Daro i 40-letni Skiba mieli pojęcie kim jest Bill Jakiś Tam, niemiecki kinder metal łamiący nastoletnie serca.

Tutaj chyba pierwszy raz w historii popkultury wytworzył się tak hermetyczny mikro świat, o którym nie mają pojęcia nawet ludzie stosunkowo młodzi, w wieku 25-35 lat, którzy mogliby alarmować o pewnych niepokojących zjawiskach (tak wnioskuję po reakcjach w sieci).

Brzmię tutaj jak piernik przestrzegający przed oglądaniem MTV w latach 90-tych, ale czegoś takiego jeszcze naprawdę nie było. Jest tworzone niby przez młodych dorosłych, a jednocześnie tak nieznośne dla samych dorosłych, że mało kto wie co tam się dzieje.

Ernest Kubica and Mierzwiak have reacted to this post.
Ernest KubicaMierzwiak
Cytat z Szaman data październik 5, 2023, 19:53

Jak w pałacu Jabby 😀

Kuglarze - żadna nowość w Watykanie

Piękne 🙂 W temacie afery z you tuberami

Około godz 8:25

O godz 13:39

Bosze co znofu? 🙂

Chodzi podobno o to - ostrzegam możecie tego nie rozchodzić

Właśnie o to. Stanowski też już mu podziękował. Jakby nie wychylał łba do RMF-u to dalej miałby spokojną fuchę na Kanale Sportowym.

Pobijemy chyba jakiś rekord w ilości scancelowań przypadającej na jeden tydzień 🙂

To i tak prawdopodobnie już ostatnie tygodnie Stanowskiego w Kanale Sportowym, ale pozostała trójka pewnie odetchnie, że może wrócić do dziennych rozmów o sporcie, przerywanych jedynie wieczornymi hejt parkami. Tylko, że już nie będzie miliona złotych dywidendy na głowę. Coś za coś.

Żart o jedenastolatce raczej przeważył.

Śmieszne.

No ale lawina ruszyła, jak zwykle każda afera która zaczyna się od czegoś poważnego bardzo szybko przeradza się w dziecinny wyścig kto co komu wytknie, niezależnie od tego jak nieistotne to bzdury.

Podobnie zresztą stało się z #metoo, gdzie od gwałtów i molestowania seksualnego przeszliśmy do kuriozalnego polowania na czarownice, bo nastała moda na publiczne rozliczanie przeszłości i co chwila jakaś laska stwierdza, że w sumie to ta randka sprzed 10 lat nie była tak udana jak miała nadzieję, bo jak dobrowolnie pojechała z celebrytą X do hotelu, to był seks zamiast grania w karty.

A idź pan w chuj z tym wszystkim.

Nie mam pojęcia kim są ci ludzie i o co chodzi w tej całej aferze, ale jeżeli chcecie mi powiedzieć, że jacyś jutubowo-tiktokowo-tłiterowi influenserzy robili brzydkie rzeczy, to nie uwierzę. Widziałem przecież w O psie, który jeździł koleją, że to bardzo empatyczne osoby ratujące serduszka małych dziewczynek i na dodatek kochające pieski.

Cancel culture według najlepszych amerykańskich wzorców 🙂 Ale cholera, jak jakieś takie uczucie żalu za takim Kevinem Spaceyem potrafię z siebie wykrzesać, tak nijak nie potrafię żałować tych ludzi. Tym bardziej robię wielkie oczy widząc osoby atakujące Stanowskiego za wywalenie bezbeka z programu śniadaniowego.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Jest i wyczekiwany materiał konopskyy'ego:

PreviousPage 145 of 244Next