aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 146 of 244Next

Właśnie skończyłem oglądać. Nie znam większości osób, których nazwiska tam padają, ale dobrze wiedzieć, co się dzieje.

Niecałe dwie godziny, a już 665 tys. łapek w górę. To już pewnie kilka milionów wyświetleń...

Na twitterze napisał, że był ponad milion w 10 minut. Licznik który my widzimy zawsze ma opóźnienie.

Przeleciałem ten filmik na szybko - to gówno, które do sprawy nic nie wnosi i zero jakichkolwiek faktów za które ktoś mógłby beknąć. Jest powtórką z Wardęgi, dorzuca kilku patojutuberów, którzy z pedofilią (na razie) nie mają wiele wspólnego. Taki Pallaside ma jak dla mnie nierówno pod sufitem (albo tak dobrze gra) i zabroniłem go kiedyś oglądać mojemu synowi - ale w tym filmie nie ma niczego więcej niż to co jest oficjalnie na jego kanale.

Koleś stworzył filmik w stylu tego co robi na kanale - jakiś yutubowy Pudelek, w którym przewijają się ciągle te same (sławne) ksywki.

Faktycznie wiele nowego tu nie ma, natomiast ja niezmiennie nie mogę wyjść z podziwu jakich idoli mają współczesne dzieciaki. Oczywiście łatwo to oceniać z pozycji dorosłego, no ale jednak; tłumy dzieciaków ślepo zapatrzone, zafascynowane, piszczące z radości na widok kogoś, kto tak naprawdę jest nikim.

😀

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon

Widzieliście kiedyś debatę w której prowadzący udając że zadają pytania najpierw wygłaszają monolg zawierający gotowe tezy na temat tego jak wspaniały jest rząd i jakie ma stanowisko w danej sprawie, a jakie opozycja, z naciskiem na jej lidera? 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Wstydziłem się jakbym był jego bratem. Kiedyś wajcha się przestawi, a TV Republika ich wszystkich nie pomieści.

Ernest Kubica and Mierzwiak have reacted to this post.
Ernest KubicaMierzwiak

Okładka Bravo oczywiście cudowna, no i w tym numerze dali plakat z SKKF, jak mówi google jakimś - niespodzianka - jutuberem.

Cytat z Mierzwiak data październik 9, 2023, 18:32

Widzieliście kiedyś debatę w której prowadzący udając że zadają pytania najpierw wygłaszają monolg zawierający gotowe tezy na temat tego jak wspaniały jest rząd i jakie ma stanowisko w danej sprawie, a jakie opozycja, z naciskiem na jej lidera? 🙂

Niczego innego nie spodziewałem się po tym ścieku. 🙂

Widzieliście już koncert U2 na otwarcie The Sphere? Najlepszy moment od 46:00 - wygląda jakby grali faktycznie na pustyni

To kiedy Disney zacznie tam kręcić swoje seriale? 🙂

Marek Pilarski and Szaman have reacted to this post.
Marek PilarskiSzaman

Wiem że to detal o nieistotnej w obliczu aktualnych wydarzeń wadze, ale słyszałem z ust premiera Izraela i masy innych komentatorów, zresztą nie tylko przy tej okazji, porównywanie tego co robi Hamas, Rosjanie itd. do zwierząt. Zwierzęta! Bezlistosne, okrutne zwierzęta! Ależ mnie to zawsze irytuje. Rozumiem genezę tego określenia, swego rodzaju podkreślenie, że ich czyny są niegodne człowieka, że są niżej nas, ludzi, a niżej nas są zwierzęta. Tylko że to właśnie one są lepsze od nas, ponieważ w świecie zwierząt tego typu zjawiska przecież nie występują.

Nie chce się z rana kłócić, ale nawet cieszące się u nas ogromną symaptią bociany bywają okrutne. I pewnie stąd wziął się taki kod w potocznych komunikatach. Sam jednak też nie lubię używać, proszę mi nie znajdować 10 postów w których tego użyłem 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Nie zgodzę się. Wiele razy zetknąłem się już z podobnym oburzeniem. "Zachować się jak zwierzę" ma znaczenie negatywne i oznacza, że ktoś zachował się bestia. Prymitywnie i okrutnie. Tak jak, z naszego punktu widzenia, zachowują się zwierzęta. Przy całej naszej miłości do zwierząt, nie możemy udawać, że zwierzęta, przynajmniej z naszej perspektywy, tak się właśnie zachowują. I zakładam, że co do tego nie mamy wątpliwości.

Użycie  tego porównania oznacza, że ktoś uważa, że ktoś inny tak właśnie się zachował. Czyli w tym wypadku, że np. Rosjanie zachowują się bestialsko w stosunku do ludności cywilnej Ukrainy. Porównanie (prawidłowo użyte) odnosi się jednak konkretnie do tego fragmentu ludzkiego zachowania, a nie do całokształtu działań czy zagadnienia. Nie do powodów takiego zachowania, nie do jego moralnej dwuznaczności (a właściwie w tym wypadku jednoznaczności), nie do możliwości innego sposobu rozwiązania sporu. Oczywiście osoba, która go używa, pomija te aspekty, chcąc skupić się na tym najbardziej jaskrawym i najbardziej przemawiającym do wyobraźni. Często w celu zmanipulowania odbiorcy. Ale t0 temat na inną dyskusję.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Widzę, że poranek minął pod znakiem zwierzęt. Tu dyskusja, w Disneyu news o Zwierzogrodzie 2... ciekawe, co jeszcze dzisiaj nas czeka.. Mam nadzieję, że nie będzie to nic związanego z polskimi jutuberami 😉

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Kilka dni temu wróciłem z wakacji, m.in. w Bari. Jeśli chcecie zobaczyć Italię mniej turystyczną, a jednocześnie prawdziwie włoską, polecam. Dobre połączenie lotnicze z Polski, sporo atrakcji blisko Bari, ceny nie zwalają z nóg, a pogoda na przełomie września i października - idealna. Tylko powrót do naszej szarzyzny nieco boli 😉

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Ale koleś skończył, z okładki Bravo do czegoś takiego

To nie okazało się fejkiem?

Poza tym dlaczego miałby być przekazany policji? Ominęło nnie to, że jest poszukiwany i ma konkretne zarzuty?

Ej no właśnie. Sorry, chyba się nabrałem.

Wardęga to jest dla mnie jeden z największych raków youtuba - wszystko co robi robi dla wyświetleń i sławy.

A to ostatni przykład, jak tu się dobrze bawi, zachęcająć laski do duszenia i podtapiania się

PreviousPage 146 of 244Next