Hyde Park
Cytat z Szaman data 28 listopada, 2020, 22:19A może utwory Gagi słabo wypadają w badaniach grup fokusowych? A w końcu jest tak, że wytwórnie płytowe dopłacają do grania w prime time, czy to taka miejska legenda?
A może utwory Gagi słabo wypadają w badaniach grup fokusowych? A w końcu jest tak, że wytwórnie płytowe dopłacają do grania w prime time, czy to taka miejska legenda?
Cytat z Marek Pilarski data 28 listopada, 2020, 22:21No właśnie zastanawia mnie, co może mieć na to wpływ. Co do wytwórni płytowych, to nie mam pojęcia. Myślałem, że może ktoś z Was będzie wiedział. 🙂
No właśnie zastanawia mnie, co może mieć na to wpływ. Co do wytwórni płytowych, to nie mam pojęcia. Myślałem, że może ktoś z Was będzie wiedział. 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 28 listopada, 2020, 22:45Dostałem dzisiaj na Filmwebie pierwsze zaproszenie od bota. 🙂
Dostałem dzisiaj na Filmwebie pierwsze zaproszenie od bota. 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 28 listopada, 2020, 22:55

Cytat z Ernest Kubica data 28 listopada, 2020, 23:25Co ciekawe, kiedyś Niedźwiecki powiedział w Trójce, że nie spodziewałby się, że będzie kiedyś polecał utwór Lady Gagi, ale Shallow mu się podoba i będzie go puszczał. Piosenka była potem ponad 30 tygodni na liście przebojów i 3 razy na pierwszym miejscu. Potem jeszcze na Liście Trójki były Look What I Found i Always Remember Us This Way ale już nie tak popularne.
Pamiętam, że Poker Face był mocno puszczany w jakichś 4FunTV czy Viva jak tyko wyszedł - dosłownie leciał co godzinę.
Ciężko powiedzieć czy wytwórnie coś płacą za puszczanie konkretnych utworów. Dawniej jak wychodziła nowa płyta kogoś w miarę znanego, to w ten dzień ten zespół czy wykonawca był z tą płytą we wszystkich mediach - u Sierockiego w Teleexpresie, w Jedynce Radiowej, na Polsacie w jakimś programie muzycznym itd. Musieli ładować wtedy ostro kasę w marketing. Teraz rynek płytowy jest strasznie marny, nie to co 20 lat temu. Wtedy raczej płaciły, ale jak to się przekładało potem na sprzedaż 100-200 tys. płyt to była to opłacalna rzecz. Pewnie niektóre rozgłośnie mają jakieś tam układy -puszczanie piosenek w zamian za wywiad itp.
Co ciekawe, kiedyś Niedźwiecki powiedział w Trójce, że nie spodziewałby się, że będzie kiedyś polecał utwór Lady Gagi, ale Shallow mu się podoba i będzie go puszczał. Piosenka była potem ponad 30 tygodni na liście przebojów i 3 razy na pierwszym miejscu. Potem jeszcze na Liście Trójki były Look What I Found i Always Remember Us This Way ale już nie tak popularne.
Pamiętam, że Poker Face był mocno puszczany w jakichś 4FunTV czy Viva jak tyko wyszedł - dosłownie leciał co godzinę.
Ciężko powiedzieć czy wytwórnie coś płacą za puszczanie konkretnych utworów. Dawniej jak wychodziła nowa płyta kogoś w miarę znanego, to w ten dzień ten zespół czy wykonawca był z tą płytą we wszystkich mediach - u Sierockiego w Teleexpresie, w Jedynce Radiowej, na Polsacie w jakimś programie muzycznym itd. Musieli ładować wtedy ostro kasę w marketing. Teraz rynek płytowy jest strasznie marny, nie to co 20 lat temu. Wtedy raczej płaciły, ale jak to się przekładało potem na sprzedaż 100-200 tys. płyt to była to opłacalna rzecz. Pewnie niektóre rozgłośnie mają jakieś tam układy -puszczanie piosenek w zamian za wywiad itp.
Cytat z robgordon data 29 listopada, 2020, 12:22Stacje radiowe oczywiście płacą za puszczanie piosenek. Choć dokładnie nie wiem na jakich zasadach. Myślę, że przede wszystkim za te z playlist (może wyznacznikiem jest liczba odtworzeń), a raczej nie za te z programów autorskich. Kilkoro moich znajomych swego czasu prowadziło takie audycje w lokalnym szczecińskim radio, a jeden mój kumpel zapraszał mnie czasem na prowadzenie wspólnych audycji. I nigdy, w związku z tymi audycjami, ten temat się nie pojawił.
Stacje radiowe oczywiście płacą za puszczanie piosenek. Choć dokładnie nie wiem na jakich zasadach. Myślę, że przede wszystkim za te z playlist (może wyznacznikiem jest liczba odtworzeń), a raczej nie za te z programów autorskich. Kilkoro moich znajomych swego czasu prowadziło takie audycje w lokalnym szczecińskim radio, a jeden mój kumpel zapraszał mnie czasem na prowadzenie wspólnych audycji. I nigdy, w związku z tymi audycjami, ten temat się nie pojawił.
Cytat z robgordon data 29 listopada, 2020, 12:23Cytat z Marek Pilarski data Listopad 28, 2020, 22:55
Też otrzymałem zaproszenie, choć od innej "dziewczyny", aczkolwiek równie atrakcyjnej.
Cytat z Marek Pilarski data Listopad 28, 2020, 22:55
Też otrzymałem zaproszenie, choć od innej "dziewczyny", aczkolwiek równie atrakcyjnej.
Cytat z Marek Pilarski data 29 listopada, 2020, 14:12Od jakiegoś czasu łapię się na tym, że nie pamiętam, kiedy jakaś znana osoba umarła, albo czy ktoś w ogóle jeszcze żyje lub nie (dotyczy to oczywiście starszych aktorów/aktorek). Nigdy bym nie powiedział, że Leslie Nielsen nie żyje już od 10 lat. A inna kwestia jeszcze jest taka, że nigdy bym go nie poznał, gdyby ktoś pokazał mi jego zdjęcia z młodości. Dla mnie zawsze kojarzył się z wyglądem z jego późniejszych filmów. 😛
Od jakiegoś czasu łapię się na tym, że nie pamiętam, kiedy jakaś znana osoba umarła, albo czy ktoś w ogóle jeszcze żyje lub nie (dotyczy to oczywiście starszych aktorów/aktorek). Nigdy bym nie powiedział, że Leslie Nielsen nie żyje już od 10 lat. A inna kwestia jeszcze jest taka, że nigdy bym go nie poznał, gdyby ktoś pokazał mi jego zdjęcia z młodości. Dla mnie zawsze kojarzył się z wyglądem z jego późniejszych filmów. 😛

Cytat z Mierzwiak data 29 listopada, 2020, 14:23O kurczę, jaki przystojniak 🙂 Na górnym zdjęciu wygląda jakby mógł być ojcem Daniela Craiga.
O kurczę, jaki przystojniak 🙂 Na górnym zdjęciu wygląda jakby mógł być ojcem Daniela Craiga.
Cytat z Ernest Kubica data 29 listopada, 2020, 14:42Zakazaną planetę z której jest pierwsze zdjęcie sobie obejrzyjcie bo to klasyka S-F - pierwszy z takimi efektami, scenagrafią itd. Chyba trochę kosztował jak na tamte czasy.
Zakazaną planetę z której jest pierwsze zdjęcie sobie obejrzyjcie bo to klasyka S-F - pierwszy z takimi efektami, scenagrafią itd. Chyba trochę kosztował jak na tamte czasy.
Cytat z Szaman data 30 listopada, 2020, 13:04Idealna historia na film, koleś jest sobowtórem Willa Smitha i krąży po świecie zarabiając na oszustwach matrymonialnych 🙂 Jeśli to był deep fake no to nie.
https://www.lublin112.pl/poznala-mezczyzne-podajacego-sie-za-amerykanskiego-aktora-stracila-45-tys-zlotych/
Idealna historia na film, koleś jest sobowtórem Willa Smitha i krąży po świecie zarabiając na oszustwach matrymonialnych 🙂 Jeśli to był deep fake no to nie.
Poznała mężczyznę podającego się za amerykańskiego aktora. Straciła 45 tys. złotych
Cytat z Szaman data 30 listopada, 2020, 16:06Z ciekawości, jest jakieś info skąd ostatnio te wszystkie polskie filmy wyciekają? W Full HD pojawił się Tomek Komenda, Magnezja i Śniegu już nigdy nie będzie, dwa ostatnie chyba przed kinową premierą. Winna jest Gdynia? Camerimage?
Z ciekawości, jest jakieś info skąd ostatnio te wszystkie polskie filmy wyciekają? W Full HD pojawił się Tomek Komenda, Magnezja i Śniegu już nigdy nie będzie, dwa ostatnie chyba przed kinową premierą. Winna jest Gdynia? Camerimage?
Cytat z Ernest Kubica data 30 listopada, 2020, 16:31Ja bym dawał w którymś momencie inny znak wodny na każdej kopii, żeby było wiadomo kto wrzucił.
Ja bym dawał w którymś momencie inny znak wodny na każdej kopii, żeby było wiadomo kto wrzucił.
Cytat z robgordon data 30 listopada, 2020, 18:16Obiecałem Wam podesłać projekt pomnika Szefa Wszystkich Szefów, który wygrał konkurs:
https://wszczecinie.pl/aktualnosci,tak_bedzie_wygladal_krzysztof_jarzyna_na_bulwarach_bedzie_mial_wiele_twarzy,id-36398.html?fbclid=IwAR0cOjlfhjkNZwt8XfhQzcK-OGCBCSiAnx86rhzYwSZyCxQRkaOFXFV10Bk#&gid=1&pid=2
Obiecałem Wam podesłać projekt pomnika Szefa Wszystkich Szefów, który wygrał konkurs:
Cytat z Mierzwiak data 2 grudnia, 2020, 00:33Tylko ja nie mogę przestać słuchać nowego albumu Miley? 🙂
https://www.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_nKm8aKNeEbp9U0pQ61S95ndQ3O17SUBLo
Tylko ja nie mogę przestać słuchać nowego albumu Miley? 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 2 grudnia, 2020, 10:17Chyba tak, ale widziałem, że dostał dobre recenzje, więc może przesłucham. 😉
Chyba tak, ale widziałem, że dostał dobre recenzje, więc może przesłucham. 😉
Cytat z Szaman data 3 grudnia, 2020, 17:07Oby tylko razem nie śpiewali 😀
https://twitter.com/THR/status/1334527895843254274
Oby tylko razem nie śpiewali 😀
Lin-Manuel Miranda and Pearl Jam are joining forces for the Georgia runoff election https://t.co/Vr56FSu1ek pic.twitter.com/6Pg3aCht42
— The Hollywood Reporter (@THR) December 3, 2020