aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 15 of 244Next

A może utwory Gagi słabo wypadają w badaniach grup fokusowych? A w końcu jest tak, że wytwórnie płytowe dopłacają do grania w prime time, czy to taka miejska legenda?

No właśnie zastanawia mnie, co może mieć na to wpływ. Co do wytwórni płytowych, to nie mam pojęcia. Myślałem, że może ktoś z Was będzie wiedział. 🙂

Dostałem dzisiaj na Filmwebie pierwsze zaproszenie od bota. 🙂

Ładna chociaż? 🙂

Baranka? Niezbyt sexy 🙂

Co ciekawe, kiedyś Niedźwiecki powiedział w Trójce, że nie spodziewałby się, że będzie kiedyś polecał utwór Lady Gagi, ale Shallow mu się podoba i będzie go puszczał. Piosenka była potem ponad 30 tygodni na liście przebojów i 3 razy na pierwszym miejscu. Potem jeszcze na Liście Trójki były Look What I Found i Always Remember Us This Way ale już nie tak popularne.

Pamiętam, że Poker Face był mocno puszczany w jakichś 4FunTV czy Viva jak tyko wyszedł - dosłownie leciał co godzinę.

Ciężko powiedzieć czy wytwórnie coś płacą za puszczanie konkretnych utworów. Dawniej jak wychodziła nowa płyta kogoś w miarę znanego, to w ten dzień ten zespół czy wykonawca był z tą płytą we wszystkich mediach - u Sierockiego w Teleexpresie, w Jedynce Radiowej, na Polsacie w jakimś programie muzycznym itd. Musieli ładować wtedy ostro kasę w marketing. Teraz rynek płytowy jest strasznie marny, nie to co 20 lat temu. Wtedy raczej płaciły, ale jak to się przekładało potem na sprzedaż 100-200 tys. płyt to była to opłacalna rzecz. Pewnie niektóre rozgłośnie mają jakieś tam układy -puszczanie piosenek w zamian za wywiad itp.

Marek Pilarski and Szaman have reacted to this post.
Marek PilarskiSzaman

Stacje radiowe oczywiście płacą za puszczanie piosenek. Choć dokładnie nie wiem na jakich zasadach. Myślę, że przede wszystkim za te z playlist (może wyznacznikiem jest liczba odtworzeń), a raczej nie za te z programów autorskich. Kilkoro moich znajomych swego czasu prowadziło takie audycje w lokalnym szczecińskim radio, a jeden mój kumpel zapraszał mnie czasem na prowadzenie wspólnych audycji. I nigdy, w związku z tymi audycjami, ten temat się nie pojawił.

Cytat z Marek Pilarski data Listopad 28, 2020, 22:55

Też otrzymałem zaproszenie, choć od innej "dziewczyny", aczkolwiek równie atrakcyjnej.

Wczoraj minęło 10 lat od śmierci Leslie Nielsena 🙁

Od jakiegoś czasu łapię się na tym, że nie pamiętam, kiedy jakaś znana osoba umarła, albo czy ktoś w ogóle jeszcze żyje lub nie (dotyczy to oczywiście starszych aktorów/aktorek). Nigdy bym nie powiedział, że Leslie Nielsen nie żyje już od 10 lat. A inna kwestia jeszcze jest taka, że nigdy bym go nie poznał, gdyby ktoś pokazał mi jego zdjęcia z młodości. Dla mnie zawsze kojarzył się z wyglądem z jego późniejszych filmów. 😛

O kurczę, jaki przystojniak 🙂 Na górnym zdjęciu wygląda jakby mógł być ojcem Daniela Craiga.

Zakazaną planetę z której jest pierwsze zdjęcie sobie obejrzyjcie bo to klasyka S-F - pierwszy z takimi efektami, scenagrafią itd. Chyba trochę kosztował jak na tamte czasy.

Idealna historia na film, koleś jest sobowtórem Willa Smitha i krąży po świecie zarabiając na oszustwach matrymonialnych 🙂 Jeśli to był deep fake no to nie.

Poznała mężczyznę podającego się za amerykańskiego aktora. Straciła 45 tys. złotych

Z ciekawości, jest jakieś info skąd ostatnio te wszystkie polskie filmy wyciekają? W Full HD pojawił się Tomek Komenda, Magnezja i Śniegu już nigdy nie będzie, dwa ostatnie chyba przed kinową premierą. Winna jest Gdynia? Camerimage?

Ja bym dawał w którymś momencie inny znak wodny na każdej kopii, żeby było wiadomo kto wrzucił.

Obiecałem Wam podesłać projekt pomnika Szefa Wszystkich Szefów, który wygrał konkurs:

https://wszczecinie.pl/aktualnosci,tak_bedzie_wygladal_krzysztof_jarzyna_na_bulwarach_bedzie_mial_wiele_twarzy,id-36398.html?fbclid=IwAR0cOjlfhjkNZwt8XfhQzcK-OGCBCSiAnx86rhzYwSZyCxQRkaOFXFV10Bk#&gid=1&pid=2

Tylko ja nie mogę przestać słuchać nowego albumu Miley? 🙂

Chyba tak, ale widziałem, że dostał dobre recenzje, więc może przesłucham. 😉

Oby tylko razem nie śpiewali 😀

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
PreviousPage 15 of 244Next