Hyde Park
Cytat z robgordon data 20 listopada, 2023, 21:10Nie zaradziłem. Nadal to mam (a właściwie miałem, o czym dalej), próbowałem różnych rzeczy i nic. Przyzwyczaiłem się :/ Z tym, że "nadal to mam" jest o tyle nieaktualne, że w czwartek zmieniliśmy sprzęt UPC na Play. I na razie jest spokój, ale się okaże w ciągu kilku dni, co i jak.
To, co opisałeś to wygląda mi bardziej na problemy z internetem. Skąd bierzesz? My mieliśmy w UPC (które przejęło Play). I od pewnego czasu mieliśmy częste problemy z netem i TV. Po zmianach jest lepiej, ale na ostateczny osąd jeszcze poczekam.
Nie zaradziłem. Nadal to mam (a właściwie miałem, o czym dalej), próbowałem różnych rzeczy i nic. Przyzwyczaiłem się :/ Z tym, że "nadal to mam" jest o tyle nieaktualne, że w czwartek zmieniliśmy sprzęt UPC na Play. I na razie jest spokój, ale się okaże w ciągu kilku dni, co i jak.
To, co opisałeś to wygląda mi bardziej na problemy z internetem. Skąd bierzesz? My mieliśmy w UPC (które przejęło Play). I od pewnego czasu mieliśmy częste problemy z netem i TV. Po zmianach jest lepiej, ale na ostateczny osąd jeszcze poczekam.
Cytat z Szaman data 20 listopada, 2023, 21:22Mam w UPC i po przejęciu przez Play mam jak na razie ten sam router, ale skończyły się takie mikro przerwy w dostawie, może nie od razu awarie, ale przerwy występujące raz na kilka dni. Nie wiem czy po prostu nie trafiam, czy coś tam poprawili.
Mam w UPC i po przejęciu przez Play mam jak na razie ten sam router, ale skończyły się takie mikro przerwy w dostawie, może nie od razu awarie, ale przerwy występujące raz na kilka dni. Nie wiem czy po prostu nie trafiam, czy coś tam poprawili.
Cytat z Ernest Kubica data 20 listopada, 2023, 21:29ja mam światłowód od prywatnego dostawcy z Tomaszowa- na komórce i komputerze śmiga.
Znalazłem takie rozwiązanie w internecie, akurat dotyczy UPC. Ktoś miał problem tylko z Netflix, wszystko inne śmigało "opisałem mój problem konsultantowi na czacie UPC. Okazało się że włączyli mi na routerze IPv6. Po przełączeniu z powrotem na IPv4 wszystko śmiga aż miło."
Inna osoba pisze to samo
"Dziś wykonałem telefon do upc opisując usterkę - rwiący netflix od około miesiąca na tv. W odpowiedzi to samo: została u mnie wdrożona usługa ipv6 a raczej zmiana z v4 na v6. Konsultant przywrócił ipv4 - efekt, netflix działa prawidłowo."
Zobaczę chyba jak to będzie wyglądać jak udostępnię internet komórkowy na telewizor. Najwyżej zadzwonię tam i zapytam czy nie zmieniali ustawień.
ja mam światłowód od prywatnego dostawcy z Tomaszowa- na komórce i komputerze śmiga.
Znalazłem takie rozwiązanie w internecie, akurat dotyczy UPC. Ktoś miał problem tylko z Netflix, wszystko inne śmigało "opisałem mój problem konsultantowi na czacie UPC. Okazało się że włączyli mi na routerze IPv6. Po przełączeniu z powrotem na IPv4 wszystko śmiga aż miło."
Inna osoba pisze to samo
"Dziś wykonałem telefon do upc opisując usterkę - rwiący netflix od około miesiąca na tv. W odpowiedzi to samo: została u mnie wdrożona usługa ipv6 a raczej zmiana z v4 na v6. Konsultant przywrócił ipv4 - efekt, netflix działa prawidłowo."
Zobaczę chyba jak to będzie wyglądać jak udostępnię internet komórkowy na telewizor. Najwyżej zadzwonię tam i zapytam czy nie zmieniali ustawień.
Cytat z Szaman data 22 listopada, 2023, 20:20Ale parszywy koniec sobie wybrali
https://twitter.com/THR/status/1727406145395101928
Ale parszywy koniec sobie wybrali
Daryl Hall Secures Restraining Order Against John Oates In Unfolding Business Dispute https://t.co/LNBMTpD8eC
— The Hollywood Reporter (@THR) November 22, 2023
Cytat z robgordon data 22 listopada, 2023, 21:12Cytat z Szaman data listopad 22, 2023, 20:20Ale parszywy koniec sobie wybrali
https://twitter.com/THR/status/1727406145395101928
A takie mieli fajne parę piosenek.
Cytat z Szaman data listopad 22, 2023, 20:20Ale parszywy koniec sobie wybrali
A takie mieli fajne parę piosenek.
Cytat z Marek Pilarski data 22 listopada, 2023, 21:49Akurat oglądałem dzisiejszy odcinek. Gościu odpowiedział poprawnie na osiem pytań w pierwszej rundzie i na wszystkie 40 w finale. Miazga.
https://twitter.com/donald_PL_/status/1727404938442297851?t=jO64ASpGhZjzogc2KZnEnw&s=19
Akurat oglądałem dzisiejszy odcinek. Gościu odpowiedział poprawnie na osiem pytań w pierwszej rundzie i na wszystkie 40 w finale. Miazga.
W "Jednym z Dziesięciu" działy się dziś rzeczy niesłychane, pan Artur nie dość, że pobił rekord teleturnieju, to jeszcze odpowiedział poprawnie na wszystkie 40 finałowych pytań.
Gratulujemy i szanujemy. pic.twitter.com/o4t5DjefsI
— donald.pl (@donald_PL_) November 22, 2023
Cytat z Ernest Kubica data 23 listopada, 2023, 00:28najlepszy komentarz "Dobrze, że wolał zostać graczem teleturniejów a nie super-złoczyńcą"
najlepszy komentarz "Dobrze, że wolał zostać graczem teleturniejów a nie super-złoczyńcą"
Cytat z Mierzwiak data 25 listopada, 2023, 14:02Cytat z Marek Pilarski data listopad 22, 2023, 21:49Akurat oglądałem dzisiejszy odcinek. Gościu odpowiedział poprawnie na osiem pytań w pierwszej rundzie i na wszystkie 40 w finale. Miazga.
https://twitter.com/donald_PL_/status/1727404938442297851?t=jO64ASpGhZjzogc2KZnEnw&s=19
Od kilku dni codziennie widzę newsy o nim, a dzisiaj już nawet na plotku wylądował:
https://www.plotek.pl/plotek/7,154063,30442623,jeden-z-dziesieciu-sasiedzi-artura-baranowskiego-martwia.html#s=BoxOpImg5
Chore.
Cytat z Marek Pilarski data listopad 22, 2023, 21:49Akurat oglądałem dzisiejszy odcinek. Gościu odpowiedział poprawnie na osiem pytań w pierwszej rundzie i na wszystkie 40 w finale. Miazga.
Od kilku dni codziennie widzę newsy o nim, a dzisiaj już nawet na plotku wylądował:
Chore.
Cytat z Szaman data 26 listopada, 2023, 11:30Trochę więcej muzyki w MTV. 20 lat już się zapierają, dziwię się, że to jeszcze nie upadło.
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/mtv-polska-mtv-breakfast-club-pasmo-muzyczne-programy-rozrywkowe-godziny-paramount-global
Trochę więcej muzyki w MTV. 20 lat już się zapierają, dziwię się, że to jeszcze nie upadło.
Cytat z Fandorin data 28 listopada, 2023, 23:22Zdarzyło wam się kiedyś brać udział w badaniach GUSu? Do mnie nigdy wcześniej nawet żadne sondażownie nie dzwoniły (tylko zaproszenia na pokazy garnków), a wczoraj odezwała się do mnie osoba z tej instytucji i okazało się, że wylosowano mnie do udziału w badaniu dotyczącym budżetów gospodarstw domowych. Przez cały grudzień muszę zbierać paragony ze wszystkich zakupów. Nawet się cieszę, spełnię swój obywatelski obowiązek 🙂
Zdarzyło wam się kiedyś brać udział w badaniach GUSu? Do mnie nigdy wcześniej nawet żadne sondażownie nie dzwoniły (tylko zaproszenia na pokazy garnków), a wczoraj odezwała się do mnie osoba z tej instytucji i okazało się, że wylosowano mnie do udziału w badaniu dotyczącym budżetów gospodarstw domowych. Przez cały grudzień muszę zbierać paragony ze wszystkich zakupów. Nawet się cieszę, spełnię swój obywatelski obowiązek 🙂
Cytat z Fandorin data 28 listopada, 2023, 23:36Zdaje się, że są jakieś upominki. Ale przecież nie dla nagród
idzie się dorządubierze się udział w czymś takim.
Zdaje się, że są jakieś upominki. Ale przecież nie dla nagród idzie się do rządu bierze się udział w czymś takim.
Cytat z Fandorin data 28 listopada, 2023, 23:44E, chodzi tylko o zbieranie paragonów. To nie jest jakieś superbohaterskie wyzwanie.
E, chodzi tylko o zbieranie paragonów. To nie jest jakieś superbohaterskie wyzwanie.
Cytat z Mierzwiak data 1 grudnia, 2023, 13:58No bo ileż może być punktów z takimi rzeczami? Przecież sprzętu RTV, AGD itp. nie kupuje się jak bułek w Biedronce, jakiś umiar w ilości tych sklepów by się przydał.
No bo ileż może być punktów z takimi rzeczami? Przecież sprzętu RTV, AGD itp. nie kupuje się jak bułek w Biedronce, jakiś umiar w ilości tych sklepów by się przydał.
Cytat z Szaman data 1 grudnia, 2023, 14:10Ciekawe który z graczy przejmie teraz całkiem pokaźną infrastrukturę. Mieszkam niedaleko Neonetu, czasem tam wpadałem po jakieś drobne rzeczy i miałem już takie wrażenie, że się zwijają. Ale tłumaczyłem sobie to przeciętną wielkością sklepu 🙂
Ciekawe który z graczy przejmie teraz całkiem pokaźną infrastrukturę. Mieszkam niedaleko Neonetu, czasem tam wpadałem po jakieś drobne rzeczy i miałem już takie wrażenie, że się zwijają. Ale tłumaczyłem sobie to przeciętną wielkością sklepu 🙂
Cytat z Ernest Kubica data 2 grudnia, 2023, 02:17Myślę, że przejmowanie całości nikomu się nie kalkuluje i nie ma to sensu, Media Expert nie będzie dublował sobie sklepów bo to tylko zwiększy koszty, a przychodów nie. Były to dość specyficzne sklepy - bardzo małe jak na tą branżę obecnie i jak widać ten model się teraz nie sprawdza. Przejęte będą pewnie tylko jakieś większe sklepy w dobrych lokalizacjach. Sklepy i tak nie są własnością Neonet tylko to wszystko wynajem. Więcej chętnych może być na sklep internetowy bo tam dużych graczy jest więcej.
Ogólnie jestem trochę zdziwiony bo właśnie wczoraj zauważyłem, że powieszony został mniej więcej naprzeciwko media-expert ogromny baner reklamowy Neonetu, taki na całą ścianę boczną dużej kamienicy.
Myślę, że przejmowanie całości nikomu się nie kalkuluje i nie ma to sensu, Media Expert nie będzie dublował sobie sklepów bo to tylko zwiększy koszty, a przychodów nie. Były to dość specyficzne sklepy - bardzo małe jak na tą branżę obecnie i jak widać ten model się teraz nie sprawdza. Przejęte będą pewnie tylko jakieś większe sklepy w dobrych lokalizacjach. Sklepy i tak nie są własnością Neonet tylko to wszystko wynajem. Więcej chętnych może być na sklep internetowy bo tam dużych graczy jest więcej.
Ogólnie jestem trochę zdziwiony bo właśnie wczoraj zauważyłem, że powieszony został mniej więcej naprzeciwko media-expert ogromny baner reklamowy Neonetu, taki na całą ścianę boczną dużej kamienicy.