aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 17 of 244Next

Reno gdzieś mi się tak kojarzył niekoniecznie z Francuzem z dziada pradziada, ale de Funes, a właściwie Louis Germain David de Funès de Galarza, to jednak spore zaskoczenie.

Dla mnie też zaskoczenie, a tak naprawdę Francuzi zmienili tylko wymowę jego imienia i nazwiska z Luisa de Funesa (Funiesa?) zrobił się Lui de Fine

Elizabeth Debicki także urodzona w Paryżu, kilka miesięcy po Emmie Watson. Gdybym nie wiedział, to nigdy nie powiedziałbym, że są z tego samego rocznika.

Z kolei irlandzka Saoirse Ronan urodziła się w Nowym Jorku, a Gillian Anderson jest tak naprawdę Amerykanką urodzoną w Chicago. Myślałem, że jest Brytyjką. 😛

A tu początki Grace na YouTube. xD

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Hmmm czyli nie będzie w tym roku "sezonu zwiastunów"? Naiwnie liczyłem na chyba już dawno gotowego Venoma 2, albo przynajmniej na Warnera skoro już wyrył daty w kamieniu. Ale wiem, wiem, wszyscy siedzą na beczce prochu, a Warner dodatkowo podłożył sobie pod tyłek kilka gwoździ.

Chyba nie, choć do końca roku może wpadnie zwiastun jakiejś większej przyszłorocznej premiery...

Są za to pierwsze recenzje Wonder Woman 1984.

https://www.rottentomatoes.com/m/wonder_woman_1984

Czemu nie w temacie dotyczącym filmu?

A nie wiem, w ogóle o tym nie pomyślałem. 😛

Dopiero dzisiaj zorientowałem się, że te wszystkie horrory komediowe "Happy Death Day", "Freaky" i tak dalej kręci syn... Michaela Landona. Tak, tego Landona z Bonanzy, Domku na prerii i Autostrady do nieba.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
Cytat z Szaman data Grudzień 16, 2020, 18:39

Dopiero dzisiaj zorientowałem się, że te wszystkie horrory komediowe "Happy Death Day", "Freaky" i tak dalej kręci syn... Michaela Landona. Tak, tego Landona z Bonanzy, Domku na prerii i Autostrady do nieba.

Dość daleko w tym przypadku spadło jabłko.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Ale ojciec zagrał w latach 50-tych w "Byłem nastoletnim wilkołakiem" 🙂

Ale znalezisko, normalnie przeniosłem się 30 lat do tyłu - totalna klasyka VHSów i do tego z kasety przegrana (w rewelacyjnej jakości). Szczerze to myślałem, że wyglądał gorzej. Ogólnie nie polecam oglądać całego bo to strata czasu, ale jak ktoś nie zna to może sobie na szybko podejrzeć co królowało wtedy na piratach.

O, nie znałem tego. A jak pięknie zaginęło w akcji, tylko 600 głosów na Filmwebie.

SOOOOŁ xD

To akurat pochodzi z mojego ulubionego kanału na YT z kategorii "Co ja pacze" 🙂

No to co, w tym roku można zacząć wcześniej niż zwykle, czyli tradycyjnie, choć dziwnie, jeden z corocznych rankingów z bloga:

Lista kinowych seansów w 2020- u mnie wyszło 6

Bad Boys For Life

Richard Jewell

Invisible Man

Unhinged

Tenet

New Mutants

Nie wiem czemu, ale patrząc na to, przypomniały mi się wakacje 2003, gdy grałem w GTA: Vice City. Piękne wspomnienia...

Cytat z Szaman data Grudzień 17, 2020, 16:22

No to co, w tym roku można zacząć wcześniej niż zwykle, czyli tradycyjnie, choć dziwnie, jeden z corocznych rankingów z bloga:

Lista kinowych seansów w 2020- u mnie wyszło 6

U mnie 18. Miałem nadzieję, że będzie jednak ponad 20... ale przynajmniej dwa razy IMAXa zaliczyłem.

Le Mans '66

Gorący temat

Małe kobietki

1917

I młodzi pozostaną

Sokół z masłem orzechowym

Ptaki nocy

Dżentelmeni

Naprzód

Niewidzialny człowiek

Richard Jewell

Mechaniczna pomarańcza