Hyde Park
Cytat z Janko data 17 grudnia, 2020, 23:23Cytat z Szaman data Grudzień 17, 2020, 16:22No to co, w tym roku można zacząć wcześniej niż zwykle, czyli tradycyjnie, choć dziwnie, jeden z corocznych rankingów z bloga:
Lista kinowych seansów w 2020- u mnie wyszło 6
Bad Boys For Life
Richard Jewell
Invisible Man
Unhinged
Tenet
New Mutants
Co oczywiste u mnie też najsłabiej od lat, jak dobrze liczę 40.
Cytat z Szaman data Grudzień 17, 2020, 16:22No to co, w tym roku można zacząć wcześniej niż zwykle, czyli tradycyjnie, choć dziwnie, jeden z corocznych rankingów z bloga:
Lista kinowych seansów w 2020- u mnie wyszło 6
Bad Boys For Life
Richard Jewell
Invisible Man
Unhinged
Tenet
New Mutants
Co oczywiste u mnie też najsłabiej od lat, jak dobrze liczę 40.
Cytat z Janko data 19 grudnia, 2020, 16:54Filmweb rzeczywiście staje się światową stroną skoro Imdb bierze przykład z jego wyglądu 🙂
Filmweb rzeczywiście staje się światową stroną skoro Imdb bierze przykład z jego wyglądu 🙂
Cytat z robgordon data 21 grudnia, 2020, 22:12U mnie seansów filmowych w tym roku wyjątkowo mało, więc i zestawienia najlepszych filmów roku nie będzie. Mimo tego, że obejrzałem też trochę tegorocznych filmów na streamingu. Ale jaki jest ten rok, każdy widzi. Nie potrafiłbym nawet wskazać filmu, który mógłbym z czystym sercem nazwać najlepszym filmem roku.
Ten rok przyczynił się u mnie nie tylko do większej liczby niż dotąd filmów obejrzanych w sieci, ale też do większego niż dotąd zwrócenia się w stronę seriali. Tym bardziej, że obecnie przechodzą one korzystną dla mnie zmianę: coraz więcej powstaje miniseriali, czy seriali z założenia jednosezonowych. Łącznie obejrzałem ich w tym roku kilkanaście (miniseriali albo sezonów seriali). Niestety to też nie jest liczba, która wg mnie byłaby miarodajna do tworzenia zestawienia za cały rok. Tym bardziej, że niektóre z obejrzanych seriali to zaległości z lat wcześniejszych. Tak więc tego rankingu też nie będzie 😉
U mnie seansów filmowych w tym roku wyjątkowo mało, więc i zestawienia najlepszych filmów roku nie będzie. Mimo tego, że obejrzałem też trochę tegorocznych filmów na streamingu. Ale jaki jest ten rok, każdy widzi. Nie potrafiłbym nawet wskazać filmu, który mógłbym z czystym sercem nazwać najlepszym filmem roku.
Ten rok przyczynił się u mnie nie tylko do większej liczby niż dotąd filmów obejrzanych w sieci, ale też do większego niż dotąd zwrócenia się w stronę seriali. Tym bardziej, że obecnie przechodzą one korzystną dla mnie zmianę: coraz więcej powstaje miniseriali, czy seriali z założenia jednosezonowych. Łącznie obejrzałem ich w tym roku kilkanaście (miniseriali albo sezonów seriali). Niestety to też nie jest liczba, która wg mnie byłaby miarodajna do tworzenia zestawienia za cały rok. Tym bardziej, że niektóre z obejrzanych seriali to zaległości z lat wcześniejszych. Tak więc tego rankingu też nie będzie 😉
Cytat z Szaman data 21 grudnia, 2020, 22:14Stworzyłem sobie wstępny ranking, czekam jeszcze 9 dni na jakieś objawienie 🙂 Opublikuję na forum, ale szału nie będzie.
Stworzyłem sobie wstępny ranking, czekam jeszcze 9 dni na jakieś objawienie 🙂 Opublikuję na forum, ale szału nie będzie.
Cytat z Marek Pilarski data 21 grudnia, 2020, 23:02Ja planuję zobaczyć w tym roku jeszcze wszystkie największe zaległości filmowe Netfliksa: Da 5 Bloods, I'm Thinking of Ending Things, The Devil All the Time, Enola Holmes, Chicago 7 i grudniowe premiery: The Prom, Ma Rainey's... i The Midnight Sky. I może jeszcze jakieś, o których zapomniałem. I może Manka jeszcze zdążę powtórzyć. I może uda się stworzyć jakiś przynajmniej TOP5 roku.
Ja planuję zobaczyć w tym roku jeszcze wszystkie największe zaległości filmowe Netfliksa: Da 5 Bloods, I'm Thinking of Ending Things, The Devil All the Time, Enola Holmes, Chicago 7 i grudniowe premiery: The Prom, Ma Rainey's... i The Midnight Sky. I może jeszcze jakieś, o których zapomniałem. I może Manka jeszcze zdążę powtórzyć. I może uda się stworzyć jakiś przynajmniej TOP5 roku.
Cytat z Ernest Kubica data 22 grudnia, 2020, 02:02A co polecasz @Rob z miniseriali?
A co polecasz @Rob z miniseriali?
Cytat z robgordon data 22 grudnia, 2020, 18:23Cytat z Ernest Kubica data Grudzień 22, 2020, 02:02A co polecasz @Rob z miniseriali?
Wiesz, podobały mi się te uznane za najlepsze, więc pewnie Cię nie zaskoczę. Czarnobyl, Ostre przedmioty, Wielkie kłamstewska, Patrick Melrose, Normalni ludzie, Devs, Szukając Alaski, Watchmen. Lubię opowieści obyczajowe (sam takie tworzę, więc to w sumie zrozumiałe) dlatego też chętnie po nie sięgam. I nawet te nieco słabsze, jak Foodie Love, To nie jest OK, Małe ogniska, czy Status związku mi się podobały. Bardziej nietypowe seriale poleciłaby pewnie moja dziewczyna, która ogląda ich tak ze 2-3 razy więcej niż ja. Pamiętam, że największe wrażenie zrobiły na niej czeska Pustina, szwedzkie Miasto niedźwiedzia, czy MotherFatherSon z Richardem Gerem. A z lżejszych (i nie jednosezonowych) francuski Gdzie jest agent.
Cytat z Ernest Kubica data Grudzień 22, 2020, 02:02A co polecasz @Rob z miniseriali?
Wiesz, podobały mi się te uznane za najlepsze, więc pewnie Cię nie zaskoczę. Czarnobyl, Ostre przedmioty, Wielkie kłamstewska, Patrick Melrose, Normalni ludzie, Devs, Szukając Alaski, Watchmen. Lubię opowieści obyczajowe (sam takie tworzę, więc to w sumie zrozumiałe) dlatego też chętnie po nie sięgam. I nawet te nieco słabsze, jak Foodie Love, To nie jest OK, Małe ogniska, czy Status związku mi się podobały. Bardziej nietypowe seriale poleciłaby pewnie moja dziewczyna, która ogląda ich tak ze 2-3 razy więcej niż ja. Pamiętam, że największe wrażenie zrobiły na niej czeska Pustina, szwedzkie Miasto niedźwiedzia, czy MotherFatherSon z Richardem Gerem. A z lżejszych (i nie jednosezonowych) francuski Gdzie jest agent.
Cytat z Marek Pilarski data 22 grudnia, 2020, 19:47Nie widziałem, ale na HBO ciekawie dla mnie wyglądał miniserial "Rok za rokiem".
Nie widziałem, ale na HBO ciekawie dla mnie wyglądał miniserial "Rok za rokiem".
Cytat z Ernest Kubica data 22 grudnia, 2020, 21:27Dzięki, spojrzę na ten czeski bo wygląda, że ma fajny klimat, a dla rodziny na święta Gdzie jest agent i może Rok za rokiem też.
Dzięki, spojrzę na ten czeski bo wygląda, że ma fajny klimat, a dla rodziny na święta Gdzie jest agent i może Rok za rokiem też.
Cytat z Szaman data 23 grudnia, 2020, 17:59Oglądam właśnie Midnight Sky i aż musiałem przerwać, bo mnie olśniło. Młodego Clooneya gra tam Ethan Peck, prywatnie wnuk Gregory'ego i gość nadaje się na nowego Bonda. Tylko, że jest niestety Amerykaninem. Nie mogę znaleźć zdjęcia idealnie podpierającego moją fantasmagorię, więc wrzucam profil na Imdb 🙂
https://www.imdb.com/name/nm0669656/?ref_=nm_mv_close
Oglądam właśnie Midnight Sky i aż musiałem przerwać, bo mnie olśniło. Młodego Clooneya gra tam Ethan Peck, prywatnie wnuk Gregory'ego i gość nadaje się na nowego Bonda. Tylko, że jest niestety Amerykaninem. Nie mogę znaleźć zdjęcia idealnie podpierającego moją fantasmagorię, więc wrzucam profil na Imdb 🙂
Cytat z robgordon data 23 grudnia, 2020, 18:53Zorientowałem się, że zarówno Lovers Rock jak i Sound of Metal są oryginalnymi filmami Amazon Prime Video. Ale w ofercie serwisu w naszym kraju tych filmów brak. Lipa. Bo to oznacza, że taki Coming 2 America też niekoniecznie się pojawi.
Zorientowałem się, że zarówno Lovers Rock jak i Sound of Metal są oryginalnymi filmami Amazon Prime Video. Ale w ofercie serwisu w naszym kraju tych filmów brak. Lipa. Bo to oznacza, że taki Coming 2 America też niekoniecznie się pojawi.
Cytat z Marek Pilarski data 23 grudnia, 2020, 18:54Niestety, też już szukałem Sound of Metal. :/
Wiecie, z czego to wynika?
Niestety, też już szukałem Sound of Metal. :/
Cytat z Marek Pilarski data 23 grudnia, 2020, 18:54Cytat z Szaman data Grudzień 23, 2020, 18:03A, że Grace lubi banować to inna sprawa, pamiętam jak zbanowała Mierzwiaka za jakąś głupotę 😀
Właśnie nie kumam tego banowania, może dlatego, że nie mnie nie śledzi 90 tys. osób na twitterze. Ona jest specyficzna, ale zdążyłem się do tego przyzwyczaić. Nie zawsze zgadzam się z tym, co mówi i widzę też, że żyje w swojej bańce i sądzi, że świat jest faktycznie taki, jak ona go widzi. Wczoraj w filmiku w kontekście tego, czy Kylo Ren jest lubianą i popularną postacią, czy nie, stwierdziła (już w sumie po raz kolejny), że "wszyscy kochają Kylo Rena". 😉
Cytat z Szaman data Grudzień 23, 2020, 18:03A, że Grace lubi banować to inna sprawa, pamiętam jak zbanowała Mierzwiaka za jakąś głupotę 😀
Właśnie nie kumam tego banowania, może dlatego, że nie mnie nie śledzi 90 tys. osób na twitterze. Ona jest specyficzna, ale zdążyłem się do tego przyzwyczaić. Nie zawsze zgadzam się z tym, co mówi i widzę też, że żyje w swojej bańce i sądzi, że świat jest faktycznie taki, jak ona go widzi. Wczoraj w filmiku w kontekście tego, czy Kylo Ren jest lubianą i popularną postacią, czy nie, stwierdziła (już w sumie po raz kolejny), że "wszyscy kochają Kylo Rena". 😉
Cytat z Szaman data 23 grudnia, 2020, 19:02Polskie prawa do Sound of Metal ma M2 Films. Planowali polską premierę kinową na styczeń. Lovers Rock jest u nas na HBO GO (Small Axe, sezon 1, odcinek 2).
Polskie prawa do Sound of Metal ma M2 Films. Planowali polską premierę kinową na styczeń. Lovers Rock jest u nas na HBO GO (Small Axe, sezon 1, odcinek 2).
Cytat z robgordon data 23 grudnia, 2020, 19:03Cytat z Marek Pilarski data Grudzień 23, 2020, 18:54Niestety, też już szukałem Sound of Metal. :/
Też mnie to zastanowiło. I nie mam pojęcia. Bo chyba nie planują wrzucić tych filmów w jakiejś nieokreślonej przyszłości do polskich kin.
Cytat z Marek Pilarski data Grudzień 23, 2020, 18:54Niestety, też już szukałem Sound of Metal. :/
Też mnie to zastanowiło. I nie mam pojęcia. Bo chyba nie planują wrzucić tych filmów w jakiejś nieokreślonej przyszłości do polskich kin.
Cytat z Szaman data 23 grudnia, 2020, 19:15Amazon kupił film już we wrześniu 2019 i chyba czekał na następny sezon oscarowy. "Protagonist Pictures is selling international rights"- z tego wynika chyba, że prawa do międzynarodowej dystrybucji sprzedawano oddzielnie i na Polskę kupiło je właśnie wspomniane przeze mnie wyżej M2 Films.
https://variety.com/2019/film/markets-festivals/toronto-amazon-nabs-sound-of-metal-with-riz-ahmed-1203328055/
Amazon kupił film już we wrześniu 2019 i chyba czekał na następny sezon oscarowy. "Protagonist Pictures is selling international rights"- z tego wynika chyba, że prawa do międzynarodowej dystrybucji sprzedawano oddzielnie i na Polskę kupiło je właśnie wspomniane przeze mnie wyżej M2 Films.
Cytat z Marek Pilarski data 23 grudnia, 2020, 19:16Ja się też zdziwiłem, że nie ma u nas na Amazonie Late Night. Wikipedia podaje jednak, że Amazon jest tylko odpowiedzialny za dystrybucję w Ameryce. W przypadku Sound of Metal może być podobnie, choć tu Wikipeda nie podaje informacji, kto jest odpowiedzialny za dystrybucję poza Ameryką. Jest podany tylko Amazon.
Ja się też zdziwiłem, że nie ma u nas na Amazonie Late Night. Wikipedia podaje jednak, że Amazon jest tylko odpowiedzialny za dystrybucję w Ameryce. W przypadku Sound of Metal może być podobnie, choć tu Wikipeda nie podaje informacji, kto jest odpowiedzialny za dystrybucję poza Ameryką. Jest podany tylko Amazon.