aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 19 of 244Next

Zamieszane. Pamiętacie, mówiliśmy chyba o tym, że HBO Max nie weszło do wielu krajów, w tym do nas, z powodów różnorodności praw. Tu chyba mamy jeden z dowodów.

Jak chcecie sprawdzić gdzie co jest, to polecam Upflix https://upflix.pl

Sprawdzam tam. Ale sprawdziłem Sound of Metal, okazało się, że filmu nigdzie nie ma, więc założyłem, nie sprawdzając już, że skoro na Prime Video nie ma też Lovers Rock, to nie ma go nigdzie 😉

Jeszcze co do wnuka Pecka na Bonda, znalazłem odpowiednie zdjęcie (no ten film Clooneya nie za ciekawy, taki Logan dla ubogich 🙂 ) Aż szkoda, że facet nie urodził się Brytyjczykiem.

Brytyjczycy mają podobnego Brytyjczyka u siebie w tym samym wieku, który nie ma za dużo zajęć w ostatnim czasie. Były chłopak Tatiany naszej maślanej.

Tom Cullen bardziej przypomina mi młodego Richarda Armitage'a, sprawia bardziej szorstkie wrażenie.

Cytat z Szaman data Grudzień 23, 2020, 19:58

Jeszcze co do wnuka Pecka na Bonda, znalazłem odpowiednie zdjęcie (no ten film Clooneya nie za ciekawy, taki Logan dla ubogich 🙂 ) Aż szkoda, że facet nie urodził się Brytyjczykiem.

A tak się teraz zastanawiam, bo w rok temu na AFF była retrospektywa Gregory Pecka i byłem z damianemsportem na pokazie Zabić Drozda, i byli tam dwaj wnukowie Pecka przed pokazem i chyba też na Q&A po, ale teraz nie pamiętam, czy właśnie był to ten Ethan, czy ktoś inny..

Cytat z Marek Pilarski data Grudzień 23, 2020, 20:16

Brytyjczycy mają podobnego Brytyjczyka u siebie w tym samym wieku, który nie ma za dużo zajęć w ostatnim czasie. Były chłopak Tatiany naszej maślanej.

A skoro już mowa o maśle, zrobiłem dzisiaj sobie pierwszy raz piwo kremowe z Harry'ego Pottera i kurde nie spodziewałem się, że takie dobre to będzie. Tzn. przypuszczam, że po trzecim bym się zrzygał, ale dwa można wypić w zimowy, świąteczny wieczór. 😉

Nie, to byli Chris Peck i Harper Peck.

https://www.americanfilmfestival.pl/artykul.do?id=2566

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski
Cytat z Marek Pilarski data Grudzień 23, 2020, 20:25
Cytat z Marek Pilarski data Grudzień 23, 2020, 20:16

A skoro już mowa o maśle, zrobiłem dzisiaj sobie pierwszy raz piwo kremowe z Harry'ego Pottera i kurde nie spodziewałem się, że takie dobre to będzie. Tzn. przypuszczam, że po trzecim bym się zrzygał, ale dwa można wypić w zimowy, świąteczny wieczór. 😉

Piwo kremowe? W sensie? Nie jestem znawcą tej serii, tam było jakieś piwo?

https://harrypotter.fandom.com/pl/wiki/Piwo_kremowe

🙂

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon

Nadszedł czas na życzenia 😉

Wesołych Świąt!

Wytchnienia w te dni i co najmniej kilku przyjemnych seansów filmowych/serialowych.
I oby za rok o tej porze, 2020-sty był dla nas wszystkich jedynie przykrym wspomnieniem.

Marek Pilarski and Mierzwiak have reacted to this post.
Marek PilarskiMierzwiak

Wesołych Świąt dla wszystkich! Niech to będzie radosny, ciepły czas mimo tego parszywego roku! A po 1 stycznia niech wszyscy wokół Toma Cruise'a noszą maseczki, Christopher Nolan znowu przytuli swoją podusię z logiem Warnera, Grace mniej (no dobra, Święta są...), Filmweb naprawi powiadomienia, a Tobey Maguire wreszcie siądzie przy biurku z piórem w ręce 🙂

Marek Pilarski and Mierzwiak have reacted to this post.
Marek PilarskiMierzwiak

Wszystkiego najlepszego (w tym filmowego), dużo zdrowia i tak po prostu spokoju w tych dziwnych czasach 🙂

Marek Pilarski and Szaman have reacted to this post.
Marek PilarskiSzaman

Wszystkiego najlepszego na te Święta, przede wszystkim dużo zdrowia, spokoju i radości dla Was i najbliższych.

Macie jakieś filmowe tradycje związane ze Bożym Narodzeniem? 😉

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Nie mam. Za filmami typowo świątecznymi nie przepadam, a Kevina widziałem raz w życiu i raczej więcej nie zobaczę (choć już obie pierwsze części Die Hard i Zabójczej broni widziałem wiele razy).

Może do zwyczajów świątecznych mógłbym zaliczyć nadrabianie zaległości filmowych. Zacząłem wczoraj od Blinding by the Light, dziś pewnie też coś szarpniemy.

Ja właśnie też nie. Oglądam to, co leci w telewizji przy rodzinnych spotkaniach, choć to raczej oglądanie przy okazji, i są to najczęściej świąteczne filmy czy jakieś animacje, ale sam też raczej nie mam zwyczaju oglądania jakichś konkretnych filmów. Kevina naoglądałem się jako dzieciak, miałem go nagranego na kasecie i puszczałem sobie nawet kilka razy w roku. Jeżeli jakiś film świąteczny oglądam, to są to świąteczne przygody Griswoldów, ale to raczej kilka lat temu miałem tak, że oglądałem co roku, teraz już nie.

Wesołych Świąt wszystkim!

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

@szaman - usunąłem Twój wpis o Spacey przez przypadek, chciałem usunąć swój, bo widziałem, że Ty wrzuciłeś coś, jak ja dałem swój wpis. :/ Można to jakoś przywrócić?

Spoko, nic się nie stało 🙂 Wrzucam świecką tradycję jeszcze raz.

Nie spodziewałem się, że to video zamiast cringe'u zaoferuje tak poważny temat. Ciężko mi jednak zmienić moje zdanie o Spacey'em, wydaje się dość niepokojącą osobą, która chyba jednak potrzebuje pomocy psychologa.

PreviousPage 19 of 244Next