aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 20 of 244Next

To jakaś nowa świąteczna tradycja z filmikami Kevina? Może i dobrze, że raczej nie wróci do filmu, bo 1-800 XMAS ma dość nieporadną reżyserię, średni aktorstwo, słabe zdjęcia, nijaki scenariusz. Liczyłem na jakiś twist na końcu, że 1-800 to numer wsparcia dla zboków, a tu nic...

A mógłby po prostu siedzieć cicho w zamrażarce jak James Franco...

Również życzę wszystkim Zdrowych i Wesołych Świąt. Dopiero mam trochę czasu w tym zaganianym dniu żeby usiąść i coś napisać.

U mnie jest tradycja (bardziej wśród Pań) oglądania w święta Love Actually - dzisiaj znów oglądały. Jest jeszcze druga tradycja, że ja wyszukuje coś lekkiego przy czym dobrze bawić się może 70 letnia teściowa jak i dzieciaki. W tamtym roku był Klaus, dwa lata temu Eddie zwany Orłem, wcześniej Kot Bob i Ja, Dzikie Łowy, Pan Popper i Pingwiny. W tym roku jeszcze nie mam pomysłu, myślałem o Onward, ale jeszcze się rozejrzę.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Kot Bob i ja ma świąteczną kontynuację, która chyba krąży już gdzieś na piracie 🙂

Edit: Ale w sumie co Ci po niej jak Ty pewnie napisów dla rodzinki potrzebujesz.

Raczej lektora

Przegapiłem miliard dla "Shallow" na YT..

Przy okazji takie coś, na co ostatnio trafiłem w sieci 😉

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Wow! To zdaje się dopiero drugi po Bad Romance kawałek LG który przekroczył tę granicę.

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Yup. Pamiętam, że czas "miliarderów" na YT zaczął się gdzieś pod koniec 2011 albo 2012 roku, akurat jak przestała mieć mega-przeboje. I teraz znów jakoś od dwóch lat zdobycie miliarda jest sporym wyczynem dla teledysków, z tego co zauważyłem. 2012-2018 były chyba najlepszym czasem na przekraczenie tego pułapu.

Ogólnie wkurza mnie baba w tym roku, wydała bodajże najlepiej oceniany album w karierze, a praktycznie w ogóle go nie promuje. Wypuściła sobie trzy single i teledyski, jeszcze jako promo ten utwór z Blackpink czy jak im tam przy okazji premiery albumu, a poza tym nic nie robi z tym.

Skoro już o muzyce mowa, tak sobie ostatnio słuchałem kilka utworów z 2010 roku i aż trudno uwierzyć, że minęła aż dekada. Może wynika to także z tego, że te utwory mogłyby wyjść spokojnie w tym roku i pasowałyby do tego, co w tej chwili jest produkowane. Ogólnie wydaje mi się, że od początku lat dwutysięcznych ogólnie ciężko wyróżnić jakikolwiek charakterystyczny styl jak chociażby w poprzednich trzech dekadach. Być może już pisaliśmy o tym kiedyś tu lub jeszcze na blogu, ale chciałem po prostu o tym napisać teraz. 😉

Dziś muzyka jest sumą tego wszystkiego co już znamy. I dlatego rzeczy sprzed 10 lat brzmią jak te wyprodukowane dziś. I za 10 kolejnych lat. Obecnie trudniej o muzykę ściśle gatunkową, tego rodzaju granie jest mniejszą lub większa niszą. I być może dlatego nie wywołuje już tak silnych emocji jak dekady temu.

Zagadka filmowo-telewizyjna. Dziś natrafiłem w tv m.in. na trzy filmy: Asterix i Obelix: Misja Kleopatra, Po zachodzie słońca i Godziny szczytu 3. Co je łączy?

Pierwsza myśl: Francja. 😛

P.S. Nie widziałem żadnego Asteriksa ani Godzin szczytu 3.

Cytat z Marek Pilarski data Grudzień 26, 2020, 00:24

Pierwsza myśl: Francja. 😛

Blisko.

żemapel pari? 😛

Jessie Ware - ktoś słucha? Widzę, że ma wysokie oceny za tegoroczny album. Kilka utworów właśnie odsłuchałem, dobre, taki mix Robyn i Marka Ronsona.

Mierzwiak
Cytat z robgordon data Grudzień 26, 2020, 00:17

Zagadka filmowo-telewizyjna. Dziś natrafiłem w tv m.in. na trzy filmy: Asterix i Obelix: Misja Kleopatra, Po zachodzie słońca i Godziny szczytu 3. Co je łączy?

Bez sprawdzania- jednak we wszystkich trzech cameo ma Roman Polański? 🙂

A propos Robyn - świetne użycie jej "Honey" w ostatnim filmie, który widziałem w kinie, "A potem tańczyliśmy". W innej scenie użyli też utworu ABBA. Szwedzki reżyser, od razu poznać. 😛

Mierzwiak
Cytat z Szaman data Grudzień 26, 2020, 00:39
Cytat z robgordon data Grudzień 26, 2020, 00:17

Bez sprawdzania- jednak we wszystkich trzech cameo ma Roman Polański? 🙂

Nie kojarzę go z "Po zachodzie słońca", więc chyba nie. Choć wiem, że był w GS3. 😛

PreviousPage 20 of 244Next