Hyde Park
Cytat z Janko data 24 grudnia, 2020, 22:33To jakaś nowa świąteczna tradycja z filmikami Kevina? Może i dobrze, że raczej nie wróci do filmu, bo 1-800 XMAS ma dość nieporadną reżyserię, średni aktorstwo, słabe zdjęcia, nijaki scenariusz. Liczyłem na jakiś twist na końcu, że 1-800 to numer wsparcia dla zboków, a tu nic...
To jakaś nowa świąteczna tradycja z filmikami Kevina? Może i dobrze, że raczej nie wróci do filmu, bo 1-800 XMAS ma dość nieporadną reżyserię, średni aktorstwo, słabe zdjęcia, nijaki scenariusz. Liczyłem na jakiś twist na końcu, że 1-800 to numer wsparcia dla zboków, a tu nic...
Cytat z Ernest Kubica data 24 grudnia, 2020, 23:33Również życzę wszystkim Zdrowych i Wesołych Świąt. Dopiero mam trochę czasu w tym zaganianym dniu żeby usiąść i coś napisać.
U mnie jest tradycja (bardziej wśród Pań) oglądania w święta Love Actually - dzisiaj znów oglądały. Jest jeszcze druga tradycja, że ja wyszukuje coś lekkiego przy czym dobrze bawić się może 70 letnia teściowa jak i dzieciaki. W tamtym roku był Klaus, dwa lata temu Eddie zwany Orłem, wcześniej Kot Bob i Ja, Dzikie Łowy, Pan Popper i Pingwiny. W tym roku jeszcze nie mam pomysłu, myślałem o Onward, ale jeszcze się rozejrzę.
Również życzę wszystkim Zdrowych i Wesołych Świąt. Dopiero mam trochę czasu w tym zaganianym dniu żeby usiąść i coś napisać.
U mnie jest tradycja (bardziej wśród Pań) oglądania w święta Love Actually - dzisiaj znów oglądały. Jest jeszcze druga tradycja, że ja wyszukuje coś lekkiego przy czym dobrze bawić się może 70 letnia teściowa jak i dzieciaki. W tamtym roku był Klaus, dwa lata temu Eddie zwany Orłem, wcześniej Kot Bob i Ja, Dzikie Łowy, Pan Popper i Pingwiny. W tym roku jeszcze nie mam pomysłu, myślałem o Onward, ale jeszcze się rozejrzę.
Cytat z Szaman data 24 grudnia, 2020, 23:41Kot Bob i ja ma świąteczną kontynuację, która chyba krąży już gdzieś na piracie 🙂
Edit: Ale w sumie co Ci po niej jak Ty pewnie napisów dla rodzinki potrzebujesz.
Kot Bob i ja ma świąteczną kontynuację, która chyba krąży już gdzieś na piracie 🙂
Edit: Ale w sumie co Ci po niej jak Ty pewnie napisów dla rodzinki potrzebujesz.
Cytat z Ernest Kubica data 25 grudnia, 2020, 00:54Raczej lektora
Raczej lektora
Cytat z Marek Pilarski data 25 grudnia, 2020, 23:01Przegapiłem miliard dla "Shallow" na YT..
Przy okazji takie coś, na co ostatnio trafiłem w sieci 😉
Przegapiłem miliard dla "Shallow" na YT..
Przy okazji takie coś, na co ostatnio trafiłem w sieci 😉

Cytat z Mierzwiak data 25 grudnia, 2020, 23:03Wow! To zdaje się dopiero drugi po Bad Romance kawałek LG który przekroczył tę granicę.
Wow! To zdaje się dopiero drugi po Bad Romance kawałek LG który przekroczył tę granicę.
Cytat z Marek Pilarski data 25 grudnia, 2020, 23:07Yup. Pamiętam, że czas "miliarderów" na YT zaczął się gdzieś pod koniec 2011 albo 2012 roku, akurat jak przestała mieć mega-przeboje. I teraz znów jakoś od dwóch lat zdobycie miliarda jest sporym wyczynem dla teledysków, z tego co zauważyłem. 2012-2018 były chyba najlepszym czasem na przekraczenie tego pułapu.
Yup. Pamiętam, że czas "miliarderów" na YT zaczął się gdzieś pod koniec 2011 albo 2012 roku, akurat jak przestała mieć mega-przeboje. I teraz znów jakoś od dwóch lat zdobycie miliarda jest sporym wyczynem dla teledysków, z tego co zauważyłem. 2012-2018 były chyba najlepszym czasem na przekraczenie tego pułapu.
Cytat z Marek Pilarski data 25 grudnia, 2020, 23:10Ogólnie wkurza mnie baba w tym roku, wydała bodajże najlepiej oceniany album w karierze, a praktycznie w ogóle go nie promuje. Wypuściła sobie trzy single i teledyski, jeszcze jako promo ten utwór z Blackpink czy jak im tam przy okazji premiery albumu, a poza tym nic nie robi z tym.
Ogólnie wkurza mnie baba w tym roku, wydała bodajże najlepiej oceniany album w karierze, a praktycznie w ogóle go nie promuje. Wypuściła sobie trzy single i teledyski, jeszcze jako promo ten utwór z Blackpink czy jak im tam przy okazji premiery albumu, a poza tym nic nie robi z tym.
Cytat z Marek Pilarski data 25 grudnia, 2020, 23:19Skoro już o muzyce mowa, tak sobie ostatnio słuchałem kilka utworów z 2010 roku i aż trudno uwierzyć, że minęła aż dekada. Może wynika to także z tego, że te utwory mogłyby wyjść spokojnie w tym roku i pasowałyby do tego, co w tej chwili jest produkowane. Ogólnie wydaje mi się, że od początku lat dwutysięcznych ogólnie ciężko wyróżnić jakikolwiek charakterystyczny styl jak chociażby w poprzednich trzech dekadach. Być może już pisaliśmy o tym kiedyś tu lub jeszcze na blogu, ale chciałem po prostu o tym napisać teraz. 😉
Skoro już o muzyce mowa, tak sobie ostatnio słuchałem kilka utworów z 2010 roku i aż trudno uwierzyć, że minęła aż dekada. Może wynika to także z tego, że te utwory mogłyby wyjść spokojnie w tym roku i pasowałyby do tego, co w tej chwili jest produkowane. Ogólnie wydaje mi się, że od początku lat dwutysięcznych ogólnie ciężko wyróżnić jakikolwiek charakterystyczny styl jak chociażby w poprzednich trzech dekadach. Być może już pisaliśmy o tym kiedyś tu lub jeszcze na blogu, ale chciałem po prostu o tym napisać teraz. 😉
Cytat z robgordon data 26 grudnia, 2020, 00:15Dziś muzyka jest sumą tego wszystkiego co już znamy. I dlatego rzeczy sprzed 10 lat brzmią jak te wyprodukowane dziś. I za 10 kolejnych lat. Obecnie trudniej o muzykę ściśle gatunkową, tego rodzaju granie jest mniejszą lub większa niszą. I być może dlatego nie wywołuje już tak silnych emocji jak dekady temu.
Dziś muzyka jest sumą tego wszystkiego co już znamy. I dlatego rzeczy sprzed 10 lat brzmią jak te wyprodukowane dziś. I za 10 kolejnych lat. Obecnie trudniej o muzykę ściśle gatunkową, tego rodzaju granie jest mniejszą lub większa niszą. I być może dlatego nie wywołuje już tak silnych emocji jak dekady temu.
Cytat z robgordon data 26 grudnia, 2020, 00:17Zagadka filmowo-telewizyjna. Dziś natrafiłem w tv m.in. na trzy filmy: Asterix i Obelix: Misja Kleopatra, Po zachodzie słońca i Godziny szczytu 3. Co je łączy?
Zagadka filmowo-telewizyjna. Dziś natrafiłem w tv m.in. na trzy filmy: Asterix i Obelix: Misja Kleopatra, Po zachodzie słońca i Godziny szczytu 3. Co je łączy?
Cytat z Marek Pilarski data 26 grudnia, 2020, 00:24Pierwsza myśl: Francja. 😛
Pierwsza myśl: Francja. 😛
Cytat z Marek Pilarski data 26 grudnia, 2020, 00:25P.S. Nie widziałem żadnego Asteriksa ani Godzin szczytu 3.
P.S. Nie widziałem żadnego Asteriksa ani Godzin szczytu 3.
Cytat z robgordon data 26 grudnia, 2020, 00:26Cytat z Marek Pilarski data Grudzień 26, 2020, 00:24Pierwsza myśl: Francja.
Blisko.
Cytat z Marek Pilarski data Grudzień 26, 2020, 00:24Pierwsza myśl: Francja.
Blisko.
Cytat z Marek Pilarski data 26 grudnia, 2020, 00:32żemapel pari? 😛
żemapel pari? 😛
Cytat z Marek Pilarski data 26 grudnia, 2020, 00:36Jessie Ware - ktoś słucha? Widzę, że ma wysokie oceny za tegoroczny album. Kilka utworów właśnie odsłuchałem, dobre, taki mix Robyn i Marka Ronsona.
Jessie Ware - ktoś słucha? Widzę, że ma wysokie oceny za tegoroczny album. Kilka utworów właśnie odsłuchałem, dobre, taki mix Robyn i Marka Ronsona.
Cytat z Szaman data 26 grudnia, 2020, 00:39Cytat z robgordon data Grudzień 26, 2020, 00:17Zagadka filmowo-telewizyjna. Dziś natrafiłem w tv m.in. na trzy filmy: Asterix i Obelix: Misja Kleopatra, Po zachodzie słońca i Godziny szczytu 3. Co je łączy?
Bez sprawdzania- jednak we wszystkich trzech cameo ma Roman Polański? 🙂
Cytat z robgordon data Grudzień 26, 2020, 00:17Zagadka filmowo-telewizyjna. Dziś natrafiłem w tv m.in. na trzy filmy: Asterix i Obelix: Misja Kleopatra, Po zachodzie słońca i Godziny szczytu 3. Co je łączy?
Bez sprawdzania- jednak we wszystkich trzech cameo ma Roman Polański? 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 26 grudnia, 2020, 00:41A propos Robyn - świetne użycie jej "Honey" w ostatnim filmie, który widziałem w kinie, "A potem tańczyliśmy". W innej scenie użyli też utworu ABBA. Szwedzki reżyser, od razu poznać. 😛
A propos Robyn - świetne użycie jej "Honey" w ostatnim filmie, który widziałem w kinie, "A potem tańczyliśmy". W innej scenie użyli też utworu ABBA. Szwedzki reżyser, od razu poznać. 😛
Cytat z Marek Pilarski data 26 grudnia, 2020, 00:42Cytat z Szaman data Grudzień 26, 2020, 00:39Cytat z robgordon data Grudzień 26, 2020, 00:17Zagadka filmowo-telewizyjna. Dziś natrafiłem w tv m.in. na trzy filmy: Asterix i Obelix: Misja Kleopatra, Po zachodzie słońca i Godziny szczytu 3. Co je łączy?
Bez sprawdzania- jednak we wszystkich trzech cameo ma Roman Polański?
Nie kojarzę go z "Po zachodzie słońca", więc chyba nie. Choć wiem, że był w GS3. 😛
Cytat z Szaman data Grudzień 26, 2020, 00:39Cytat z robgordon data Grudzień 26, 2020, 00:17Zagadka filmowo-telewizyjna. Dziś natrafiłem w tv m.in. na trzy filmy: Asterix i Obelix: Misja Kleopatra, Po zachodzie słońca i Godziny szczytu 3. Co je łączy?
Bez sprawdzania- jednak we wszystkich trzech cameo ma Roman Polański?
Nie kojarzę go z "Po zachodzie słońca", więc chyba nie. Choć wiem, że był w GS3. 😛