Hyde Park
Cytat z robgordon data 26 grudnia, 2020, 00:44Cytat z Marek Pilarski data Grudzień 26, 2020, 00:36Jessie Ware - ktoś słucha? Widzę, że ma wysokie oceny za tegoroczny album. Kilka utworów właśnie odsłuchałem, dobre, taki mix Robyn i Marka Ronsona.
Mierzwiak chyba polecał jakiś czas temu jej nowy album, wskazując na ejtisowe inspiracje. Przesłuchałem kilka razy i jakoś mnie nie uwiodła. Zabrakło mi dobrych melodii.
Cytat z Marek Pilarski data Grudzień 26, 2020, 00:36Jessie Ware - ktoś słucha? Widzę, że ma wysokie oceny za tegoroczny album. Kilka utworów właśnie odsłuchałem, dobre, taki mix Robyn i Marka Ronsona.
Mierzwiak chyba polecał jakiś czas temu jej nowy album, wskazując na ejtisowe inspiracje. Przesłuchałem kilka razy i jakoś mnie nie uwiodła. Zabrakło mi dobrych melodii.
Cytat z Marek Pilarski data 26 grudnia, 2020, 00:49Jeszcze w temacie muzyki: HAIM są nominowane za album roku do Grammy. Pamiętam, że zacząłem słuchać jak wyszedł w czerwcu chyba, ale nie dokończyłem słuchać wtedy, choć chętnie wracam do poprzednich dwóch albumów, szczególnie drugiego, więc trochę dziwne. Część utworów znaliśmy już, bo PTA reżyserował teledyski. Ja lubię szczególnie Summer Girl za saksa i Hallelujah, bo jest dobre.
Jeszcze w temacie muzyki: HAIM są nominowane za album roku do Grammy. Pamiętam, że zacząłem słuchać jak wyszedł w czerwcu chyba, ale nie dokończyłem słuchać wtedy, choć chętnie wracam do poprzednich dwóch albumów, szczególnie drugiego, więc trochę dziwne. Część utworów znaliśmy już, bo PTA reżyserował teledyski. Ja lubię szczególnie Summer Girl za saksa i Hallelujah, bo jest dobre.
Cytat z Marek Pilarski data 26 grudnia, 2020, 00:52A HAIMki teraz chyba pomagały przy tym najnowszym albumie Taylor Swift. Zacząłem słuchać Folklore, ale chyab nie w odpowiednim momencie, bo nie dokończyłem i wszystko brzmiało tak samo. Ale nie jestem fanem. W sumie lubię tylko to "haters gonna hate" od niej.
A HAIMki teraz chyba pomagały przy tym najnowszym albumie Taylor Swift. Zacząłem słuchać Folklore, ale chyab nie w odpowiednim momencie, bo nie dokończyłem i wszystko brzmiało tak samo. Ale nie jestem fanem. W sumie lubię tylko to "haters gonna hate" od niej.
Cytat z Marek Pilarski data 26 grudnia, 2020, 01:06Do przesłuchania są trzy albumy. 😉
A ja ostatnio trafiłem na Nine Inch Nails, a dokładnie na "Came Back Haunted", wersje live, bardzo mi się podobała. A Reznor i Ross dostaną w tym roku Oscara za Soul i może będą nominowani za Manka.
Do przesłuchania są trzy albumy. 😉
A ja ostatnio trafiłem na Nine Inch Nails, a dokładnie na "Came Back Haunted", wersje live, bardzo mi się podobała. A Reznor i Ross dostaną w tym roku Oscara za Soul i może będą nominowani za Manka.
Cytat z Marek Pilarski data 26 grudnia, 2020, 02:39Podsumowanie roku 20 lat temu....Masakra
https://www.youtube.com/watch?v=PSu5nAQ7uZw&list=RDPSu5nAQ7uZw&start_radio=1
Podsumowanie roku 20 lat temu....Masakra
Cytat z Szaman data 26 grudnia, 2020, 08:21Cytat z Marek Pilarski data Grudzień 26, 2020, 01:06Do przesłuchania są trzy albumy.
Hehe znam jeszcze sporo ich piosenek, także dzięki Wam 🙂
A powyższa Dido kojarzy mi się z serialem Roswell, który za dzieciaka oglądałem co tydzień na Polsacie.
Cytat z Marek Pilarski data Grudzień 26, 2020, 01:06Do przesłuchania są trzy albumy.
Hehe znam jeszcze sporo ich piosenek, także dzięki Wam 🙂
A powyższa Dido kojarzy mi się z serialem Roswell, który za dzieciaka oglądałem co tydzień na Polsacie.
Cytat z robgordon data 26 grudnia, 2020, 09:46Ja słucham głównie indie, choć obecnie raczej indie pop niż indie rocka. A to dlatego, gdyż rockowy odłam indie przeżywa spory kryzys. Za to w popie jest dużo fajnej muzyki, wrzucę za kilka dni zestawienie moich ulubionych "hitów" tego roku w formie składaka na spotify (choć nie wiem w sumie, czy korzystacie).
Ja słucham głównie indie, choć obecnie raczej indie pop niż indie rocka. A to dlatego, gdyż rockowy odłam indie przeżywa spory kryzys. Za to w popie jest dużo fajnej muzyki, wrzucę za kilka dni zestawienie moich ulubionych "hitów" tego roku w formie składaka na spotify (choć nie wiem w sumie, czy korzystacie).
Cytat z robgordon data 26 grudnia, 2020, 09:49A propos Lady Gagi. Ostatnia w tv można się natknąć na reklamę perfum z jej udziałem. Plus za to, że jest inna, bardziej naturalna od tych wszystkich okropnych reklam z udziałem innych gwiazd popkultury.
A propos Lady Gagi. Ostatnia w tv można się natknąć na reklamę perfum z jej udziałem. Plus za to, że jest inna, bardziej naturalna od tych wszystkich okropnych reklam z udziałem innych gwiazd popkultury.
Cytat z Ernest Kubica data 26 grudnia, 2020, 10:00A polski Nine Inch Nails znacie? Agressiva 69. A tak poważnie, perkusista NIN brał udział w nagraniu ich płyty z 15 lat temu.
A polski Nine Inch Nails znacie? Agressiva 69. A tak poważnie, perkusista NIN brał udział w nagraniu ich płyty z 15 lat temu.
Cytat z Ernest Kubica data 26 grudnia, 2020, 13:11Też fanem nie jestem, ale pamiętam jak ponad 20 lat temu zrobił na mnie wrażenie utwór "Point of view" z filmu Gniew. Fajne są jeszcze "Pure" i "Situations" z teledyskiem w stylu Tool
https://www.youtube.com/watch?v=uiRfbjqF1sU
Też fanem nie jestem, ale pamiętam jak ponad 20 lat temu zrobił na mnie wrażenie utwór "Point of view" z filmu Gniew. Fajne są jeszcze "Pure" i "Situations" z teledyskiem w stylu Tool
Cytat z Ernest Kubica data 26 grudnia, 2020, 13:46Jak już jesteśmy przy muzyce to wyświetlił mi się kiedyś po prawej stronie w Youtube ten utwór, nie wchodził bym w niego gdyby nie to, że zdziwiło mnie prawie 30 mln wyświetleń z chorwackiego Voice. Wykonanie jest nieziemskie. Sprawdziłem sobie i okazuje się, że ostatecznie zajęli 2. i 3. miejsce w finale.
https://www.youtube.com/watch?v=_-PT8qmFl_0
Kto więc mógł być lepszy? Poziom tam mają kosmiczny.
https://www.youtube.com/watch?v=-FFm3W6UOl4
Jak już jesteśmy przy muzyce to wyświetlił mi się kiedyś po prawej stronie w Youtube ten utwór, nie wchodził bym w niego gdyby nie to, że zdziwiło mnie prawie 30 mln wyświetleń z chorwackiego Voice. Wykonanie jest nieziemskie. Sprawdziłem sobie i okazuje się, że ostatecznie zajęli 2. i 3. miejsce w finale.
Kto więc mógł być lepszy? Poziom tam mają kosmiczny.
Cytat z robgordon data 26 grudnia, 2020, 15:55Nie jestem przekonany. Nie uważam, że jeśli ktoś skopiuje oryginał, jak zrobił to Vinko w tym wykonaniu, to oznacza to nieziemski poziom. Oglądam polski Voice od kilku sezonów i uważam, że tegoroczna odsłona była na bardzo wysokim poziomie. Nie przekonał mnie może sam zwycięzca, ale kilkoro innych wokalistów wymiatało.
Nie jestem przekonany. Nie uważam, że jeśli ktoś skopiuje oryginał, jak zrobił to Vinko w tym wykonaniu, to oznacza to nieziemski poziom. Oglądam polski Voice od kilku sezonów i uważam, że tegoroczna odsłona była na bardzo wysokim poziomie. Nie przekonał mnie może sam zwycięzca, ale kilkoro innych wokalistów wymiatało.
Cytat z robgordon data 26 grudnia, 2020, 16:21Moją faworytką była Anna Byrcyn-Gąsienica. Poza umiejętnościami, frazowaniem (lata śpiewania w kapeli góralskiej robią swoje) ma też delikatną chrypkę, która dodatkowo wyróżnia ją z tłumu jej podobnych wokalistek w kraju. Oczywiście szanse na karierę w szołbiznesie, tak jak reszta uczestników tego rodzaju programów, ma niewielkie ale nie uważam, by odstępowała chorwackim finalistom.
Moją faworytką była Anna Byrcyn-Gąsienica. Poza umiejętnościami, frazowaniem (lata śpiewania w kapeli góralskiej robią swoje) ma też delikatną chrypkę, która dodatkowo wyróżnia ją z tłumu jej podobnych wokalistek w kraju. Oczywiście szanse na karierę w szołbiznesie, tak jak reszta uczestników tego rodzaju programów, ma niewielkie ale nie uważam, by odstępowała chorwackim finalistom.
Cytat z Szaman data 27 grudnia, 2020, 21:43Dopiero teraz nadrobiłem tego od Black. No niby ładnie, ale to taki dubler, impersonator, czuję się z nim jakoś nieswojo. Przypomniał mi się gość na którego trafiłem kiedyś na You Tubie, udaje on mianowicie Layne'a Staleya. No i wszystko byłoby w porządku, ładnie mu to wychodzi, ale on nawet stoi przy mikrofonie i rusza się jak on co już sprowadza całość do dziwacznego cyrku. Zwłaszcza, że Layne zachowywał się na scenie tak, a nie inaczej z doskonale wiadomych powodów. Chociaż i tak za miękka z niego pipka, aby tak szaleńczo wyciągnąć trzeci refren jak oryginał 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=_HUPdAopjAI
Dopiero teraz nadrobiłem tego od Black. No niby ładnie, ale to taki dubler, impersonator, czuję się z nim jakoś nieswojo. Przypomniał mi się gość na którego trafiłem kiedyś na You Tubie, udaje on mianowicie Layne'a Staleya. No i wszystko byłoby w porządku, ładnie mu to wychodzi, ale on nawet stoi przy mikrofonie i rusza się jak on co już sprowadza całość do dziwacznego cyrku. Zwłaszcza, że Layne zachowywał się na scenie tak, a nie inaczej z doskonale wiadomych powodów. Chociaż i tak za miękka z niego pipka, aby tak szaleńczo wyciągnąć trzeci refren jak oryginał 🙂
Cytat z Szaman data 27 grudnia, 2020, 21:49Cytat z robgordon data Grudzień 26, 2020, 16:21Moją faworytką była Anna Byrcyn-Gąsienica. Poza umiejętnościami, frazowaniem (lata śpiewania w kapeli góralskiej robią swoje) ma też delikatną chrypkę, która dodatkowo wyróżnia ją z tłumu jej podobnych wokalistek w kraju. Oczywiście szanse na karierę w szołbiznesie, tak jak reszta uczestników tego rodzaju programów, ma niewielkie ale nie uważam, by odstępowała chorwackim finalistom.
A masz pod ręką jakąś jej popisówkę? Bo trafiłem właśnie na "Pocałuj noc", no i szału nie było...
Cytat z robgordon data Grudzień 26, 2020, 16:21Moją faworytką była Anna Byrcyn-Gąsienica. Poza umiejętnościami, frazowaniem (lata śpiewania w kapeli góralskiej robią swoje) ma też delikatną chrypkę, która dodatkowo wyróżnia ją z tłumu jej podobnych wokalistek w kraju. Oczywiście szanse na karierę w szołbiznesie, tak jak reszta uczestników tego rodzaju programów, ma niewielkie ale nie uważam, by odstępowała chorwackim finalistom.
A masz pod ręką jakąś jej popisówkę? Bo trafiłem właśnie na "Pocałuj noc", no i szału nie było...
Cytat z robgordon data 27 grudnia, 2020, 22:46"Pocałuj noc" jest zwykłą popową piosenką, nie ma jak się wykazać. Lepiej wypada w tych soulowych numerach, w balladach.
https://www.youtube.com/watch?v=UPmU_SDOlPs
"Pocałuj noc" jest zwykłą popową piosenką, nie ma jak się wykazać. Lepiej wypada w tych soulowych numerach, w balladach.