Hyde Park
Cytat z Szaman data 1 stycznia, 2021, 16:36Szczególnie Niewolski popadł w całkiem ładny i błyszczący kryzys, sprawiając sobie na urodziny nowe Porsche 🙂
https://www.facebook.com/photo?fbid=741750303414722&set=pcb.741751230081296
Szczególnie Niewolski popadł w całkiem ładny i błyszczący kryzys, sprawiając sobie na urodziny nowe Porsche 🙂
https://www.facebook.com/photo?fbid=741750303414722&set=pcb.741751230081296
Cytat z Janko data 1 stycznia, 2021, 16:50Złośliwi mogliby powiedzieć, że jakiś nowy wirus objawiający się totalnym pierdolcem roznosi się wśród artystów. Ale tak serio pomysł Niewolskiego jest ciekawy. Szczególnie podoba mi się to, że każdy po uzyskania paszportu tego pięknego kraju, mógłby si e ubiegać o tytuł szlachecki, a jednym z moich marzeń zawsze było zostać szlachcicem. Gorzej jeżeli okazałoby się że dodatkowym warunkiem jest znajomość wszystkich filmów Niewolskiego, aż tak zdesperowany nie jestem.
Złośliwi mogliby powiedzieć, że jakiś nowy wirus objawiający się totalnym pierdolcem roznosi się wśród artystów. Ale tak serio pomysł Niewolskiego jest ciekawy. Szczególnie podoba mi się to, że każdy po uzyskania paszportu tego pięknego kraju, mógłby si e ubiegać o tytuł szlachecki, a jednym z moich marzeń zawsze było zostać szlachcicem. Gorzej jeżeli okazałoby się że dodatkowym warunkiem jest znajomość wszystkich filmów Niewolskiego, aż tak zdesperowany nie jestem.
Cytat z Szaman data 1 stycznia, 2021, 16:58Przyznam, że fascynuje mnie ten człowiek, bo z jednej strony sprawia wrażenie, powiedzmy nie do końca standardowego, a z drugiej jest w stanie obracać wokół siebie dużymi pieniędzmi i niezłymi nazwiskami. Czy to taka sytuacja w której lepiej nie drążyć sprawy jego finansów bo jest jakimś słupem? Czy to jakaś kreowana poza? Czy znani aktorzy po prostu rzucają, że Konrad "ma swój świat i za dużo czyta tych internetów"? Oczywiście od razu przychodzi mi na myśl Tommy Wiseau który, mając jakieś nazwijmy to niedoskonałości, utopił w The Room kilka milionów dolarów, będąc właścicielem sklepu z jeansami w galerii handlowej.
Przyznam, że fascynuje mnie ten człowiek, bo z jednej strony sprawia wrażenie, powiedzmy nie do końca standardowego, a z drugiej jest w stanie obracać wokół siebie dużymi pieniędzmi i niezłymi nazwiskami. Czy to taka sytuacja w której lepiej nie drążyć sprawy jego finansów bo jest jakimś słupem? Czy to jakaś kreowana poza? Czy znani aktorzy po prostu rzucają, że Konrad "ma swój świat i za dużo czyta tych internetów"? Oczywiście od razu przychodzi mi na myśl Tommy Wiseau który, mając jakieś nazwijmy to niedoskonałości, utopił w The Room kilka milionów dolarów, będąc właścicielem sklepu z jeansami w galerii handlowej.
Cytat z robgordon data 2 stycznia, 2021, 12:10Jak wspominałem wcześniej, na spotify stworzyłem playlistę szczególnie lubianych przeze mnie piosenek, które towarzyszyły mi w minionym roku, zarówno w podróżach autem, drodze do pracy, jak i w domu. Udostępniam ją, może utwory te sprawią komuś choć część tej frajdy, jaką ja sam miałem ich słuchającZebrała się tego całkiem pokaźna liczba. To piosenki wg mnie z przebojowym potencjałem, choć o zdecydowanej większości ich przeciętny słuchacz polskich stacji muzycznych nie ma pojęcia.
https://open.spotify.com/playlist/2iA9TfZbTSPqpG3HVvVZhO?si=r8oB_fL7QjS6pBHkpGLp7g
A jeśli nie korzystacie ze spotify, albo nie chce się Wam przedzierać przez tę masę, kilka subiektywnych wyborów (bez problemu znajdziecie je na YT):
1. Foreign Air - "The Apartment"
Zaczyna się dość zwyczajnie, ale kończy w ekscytującym elektronicznym rozbuchaniem. PS. To też moja płyta roku, indie rockowo-popowy debiut, kipiący pomysłami.
2. The Sweet Serenades - "Without You Baby I'm Nothing"
Przywidzi na myśl Joy Division (a może bardziej wczesne Editors). Bardzo klimatyczny, nostalgiczny numer. Jeśli się spodoba, polecam zerknąć również na "Bring the Fire" (Editors spotyka Sisters of Mercy i Rammstein ;))
3. Circa Waves - "By Your Drug"
Energetycznie, rockowo.
4. Darlyn - "Make It Mine"
Gdybym miał szukać określeń, to ten numer jest taką nieco bardziej rockową Amy Winehouse. Lubię jego energię. A gdy słyszę pierwsze dźwięki gitarowej solówki, mam ciary 😉
5. Jadu Heart - "Woman"
Jedna z najpiękniejszych piosenek zeszłego roku. Na dodatek cudownie psychodeliczna.
6. Diggy Dex - "Gelukkig (Ben Ik Niet de Enige)"
Holenderski (sic!) rap. Wykonywany przez gościa, który zupełnie nie wygląda jak raper. A i sama piosenka, takim czystym rapem nie jest.
7. Blossoms - "If You Think This Is Real Life"
Niesamowicie przebojowy indie pop.
8. Jack Garratt - "Time"
Pomysłowy numer (jak i cała płyta). Jest indie pop, jest trochę musicalu.
9. Giant Rooks - "Very Soon You'll See"
Jeden z moich ulubionych "przebojów" zeszłego roku.
10. Magic Giant - "Disaster Party"
Bardzo imprezowy i śpiewny rockowy numer 🙂
A jeśli nie korzystacie ze spotify, albo nie chce się Wam przedzierać przez tę masę, kilka subiektywnych wyborów (bez problemu znajdziecie je na YT):
1. Foreign Air - "The Apartment"
Zaczyna się dość zwyczajnie, ale kończy w ekscytującym elektronicznym rozbuchaniem. PS. To też moja płyta roku, indie rockowo-popowy debiut, kipiący pomysłami.
2. The Sweet Serenades - "Without You Baby I'm Nothing"
Przywidzi na myśl Joy Division (a może bardziej wczesne Editors). Bardzo klimatyczny, nostalgiczny numer. Jeśli się spodoba, polecam zerknąć również na "Bring the Fire" (Editors spotyka Sisters of Mercy i Rammstein ;))
3. Circa Waves - "By Your Drug"
Energetycznie, rockowo.
4. Darlyn - "Make It Mine"
Gdybym miał szukać określeń, to ten numer jest taką nieco bardziej rockową Amy Winehouse. Lubię jego energię. A gdy słyszę pierwsze dźwięki gitarowej solówki, mam ciary 😉
5. Jadu Heart - "Woman"
Jedna z najpiękniejszych piosenek zeszłego roku. Na dodatek cudownie psychodeliczna.
6. Diggy Dex - "Gelukkig (Ben Ik Niet de Enige)"
Holenderski (sic!) rap. Wykonywany przez gościa, który zupełnie nie wygląda jak raper. A i sama piosenka, takim czystym rapem nie jest.
7. Blossoms - "If You Think This Is Real Life"
Niesamowicie przebojowy indie pop.
8. Jack Garratt - "Time"
Pomysłowy numer (jak i cała płyta). Jest indie pop, jest trochę musicalu.
9. Giant Rooks - "Very Soon You'll See"
Jeden z moich ulubionych "przebojów" zeszłego roku.
10. Magic Giant - "Disaster Party"
Bardzo imprezowy i śpiewny rockowy numer 🙂
Cytat z Szaman data 3 stycznia, 2021, 12:44Przyznam, że pod mój kamień nie dotarła informacja o tym renesansie, ani o tym, że znowu wydają nowe albumy na kasetach.
https://twitter.com/wirtualnemedia/status/1345696036006866944
Przyznam, że pod mój kamień nie dotarła informacja o tym renesansie, ani o tym, że znowu wydają nowe albumy na kasetach.
W Wielkiej Brytanii w 2020 roku sprzedano około 157 tys. kaset magnetofonowych. To dwa razy więcej niż rok wcześniej i najwięcej od 2003 rokuhttps://t.co/FtiUbXRLBv
— Wirtualnemedia.pl (@wirtualnemedia) January 3, 2021
Cytat z Marek Pilarski data 3 stycznia, 2021, 12:59Czytałem właśnie jakoś w połowie roku o tym, bodajże na stronie UK charts, gdzie pisali wtedy bodajże o wydaniu nowego albumy Gagi na kasecie. I ta moda na kasety dotyczy chyba właśnie głównie UK.
Czytałem właśnie jakoś w połowie roku o tym, bodajże na stronie UK charts, gdzie pisali wtedy bodajże o wydaniu nowego albumy Gagi na kasecie. I ta moda na kasety dotyczy chyba właśnie głównie UK.
Cytat z robgordon data 3 stycznia, 2021, 15:30W tym roku dwa bardzo ważne filmy dla amerykańskiego kina gatunkowego będą obchodziły 30 lat od premiery: Terminator 2 oraz Milczenie owiec. Z kolei dwadzieścia lat zaliczą: pierwsza opowieść o Harrym Potterze i pierwsza o Bridget Jones.
W tym roku dwa bardzo ważne filmy dla amerykańskiego kina gatunkowego będą obchodziły 30 lat od premiery: Terminator 2 oraz Milczenie owiec. Z kolei dwadzieścia lat zaliczą: pierwsza opowieść o Harrym Potterze i pierwsza o Bridget Jones.
Cytat z Marek Pilarski data 4 stycznia, 2021, 13:37Wyświetliło mi na Facebooku link do felietonu o Wszyscy moi przyjaciele nie żyją.
Wchodzę, a tam tytuł: "WSZYSCY MOI PRZYJACIELE NIE ŻYJĄ to polskie kino, na które się NIE GODZĘ". Patrzę na autora: Jan Tracz, i się zaczynam się zastanawiać, czy jest on jakimkolwiek autorytetem w dziedzinie krytyki filmowej. Wchodzę w starsze teksty i widzę, że to przecież autor innego "wspaniałego" felietonu, w którym pisze, że chodzi na filmy Marvela tylko dlatego, że jest zmuszony przez przyjaciół. No ale to w końcu film.org.pl 😛
Kojarzycie gościa?
Wyświetliło mi na Facebooku link do felietonu o Wszyscy moi przyjaciele nie żyją.
Wchodzę, a tam tytuł: "WSZYSCY MOI PRZYJACIELE NIE ŻYJĄ to polskie kino, na które się NIE GODZĘ". Patrzę na autora: Jan Tracz, i się zaczynam się zastanawiać, czy jest on jakimkolwiek autorytetem w dziedzinie krytyki filmowej. Wchodzę w starsze teksty i widzę, że to przecież autor innego "wspaniałego" felietonu, w którym pisze, że chodzi na filmy Marvela tylko dlatego, że jest zmuszony przez przyjaciół. No ale to w końcu film.org.pl 😛
Kojarzycie gościa?
Cytat z Szaman data 4 stycznia, 2021, 13:59Nie kojarzę, ale tam na film.org doszło do kompletnego przewrotu w redakcji i pozostała tylko nazwa. Teraz teksty nastawione są na tanią kontrowersję, zaangażowanie polityczne i klikalność, co krytykuje z pewnym żalem bo lubiłem z forum obecnego redaktora naczelnego i zastępcę naczelnego.
Nie kojarzę, ale tam na film.org doszło do kompletnego przewrotu w redakcji i pozostała tylko nazwa. Teraz teksty nastawione są na tanią kontrowersję, zaangażowanie polityczne i klikalność, co krytykuje z pewnym żalem bo lubiłem z forum obecnego redaktora naczelnego i zastępcę naczelnego.
Cytat z Ernest Kubica data 4 stycznia, 2021, 17:40Cytat z Marek Pilarski data Styczeń 4, 2021, 13:37
Kojarzycie gościa?
Musisz pytać chłopaków z filmawki https://www.filmawka.pl/author/jtracz/
Cytat z Marek Pilarski data Styczeń 4, 2021, 13:37
Kojarzycie gościa?
Musisz pytać chłopaków z filmawki https://www.filmawka.pl/author/jtracz/
Cytat z Ernest Kubica data 4 stycznia, 2021, 22:11Trochę niespodzianka w TOP10 Netflixa - na 7. miejscu "Sekretarka". Chyba to dzięki plakatowi tyle ludzi wchodzi.
Trochę niespodzianka w TOP10 Netflixa - na 7. miejscu "Sekretarka". Chyba to dzięki plakatowi tyle ludzi wchodzi.
Cytat z Szaman data 6 stycznia, 2021, 16:29Z kolei Andrzej Piaseczny kończy dzisiaj 50 lat. To dopiero koniec epoki. Mały wtedy byłem, ale szaleństwa nastolatek na jego punkcie nie zapomnę nigdy 🙂
Z kolei Andrzej Piaseczny kończy dzisiaj 50 lat. To dopiero koniec epoki. Mały wtedy byłem, ale szaleństwa nastolatek na jego punkcie nie zapomnę nigdy 🙂
Cytat z Ernest Kubica data 6 stycznia, 2021, 21:56W latach 90. gdześ na Polsacie recenzowali nową płytę Piaska i recenzent ostro ją pojechał, a na koniec mówi - "to nieważna, gdyby na tej płycie Piasek tylko stepował to i tak się sprzeda." Od tamtej pory przeszedł długą drogę - z idola nastolatek do idola emerytek
W latach 90. gdześ na Polsacie recenzowali nową płytę Piaska i recenzent ostro ją pojechał, a na koniec mówi - "to nieważna, gdyby na tej płycie Piasek tylko stepował to i tak się sprzeda." Od tamtej pory przeszedł długą drogę - z idola nastolatek do idola emerytek
Cytat z Janko data 7 stycznia, 2021, 17:02Przyglądając się temu co ostatnio zaszło w USA naszła mnie refleksja, że rzeczywistość nie tyle dogoniła filmowy scenariusz, co go raczej przegoniła i podeptała. Oglądając takie filmy jak Olymous has fallen czy White House down, zawsze sobie myślałem, fajne akcyjniaki, ale kompletnie niewiarygodne, nawet dobrze uzbrojeni terroryści nie mieliby szans wedrzeć się do Białego Domu, czy innej tego typu ważnego budynku. Po tym jak Kapitol został zdobyty przez grupę randomowych, nieuzbrojonych ludzi z Indianinem na czele cofam wszystkie zarzuty. Teraz scenarzyści mają ułatwione zadanie, gdyby chcieli pokazać realistyczny atak na ważny państwowy obiekt. Do zdobycia Białego Domu wystarczy kilku ludzi uzbrojonych w kastety, włócznie i dilda.
Przyglądając się temu co ostatnio zaszło w USA naszła mnie refleksja, że rzeczywistość nie tyle dogoniła filmowy scenariusz, co go raczej przegoniła i podeptała. Oglądając takie filmy jak Olymous has fallen czy White House down, zawsze sobie myślałem, fajne akcyjniaki, ale kompletnie niewiarygodne, nawet dobrze uzbrojeni terroryści nie mieliby szans wedrzeć się do Białego Domu, czy innej tego typu ważnego budynku. Po tym jak Kapitol został zdobyty przez grupę randomowych, nieuzbrojonych ludzi z Indianinem na czele cofam wszystkie zarzuty. Teraz scenarzyści mają ułatwione zadanie, gdyby chcieli pokazać realistyczny atak na ważny państwowy obiekt. Do zdobycia Białego Domu wystarczy kilku ludzi uzbrojonych w kastety, włócznie i dilda.
Cytat z Mierzwiak data 7 stycznia, 2021, 17:54Cytat z janko data Styczeń 7, 2021, 17:02
Po tym jak Kapitol został zdobyty przez grupę randomowych, nieuzbrojonych ludzi z Indianinem na czele cofam wszystkie zarzuty.
Rzeczywistość zwyczajnie wzięła nas z zaskoczenia, bo okazało się że bliżej jej nie rozbuchanym akcyjniakom, ale przygodom Franka Drebina.
Cytat z janko data Styczeń 7, 2021, 17:02
Po tym jak Kapitol został zdobyty przez grupę randomowych, nieuzbrojonych ludzi z Indianinem na czele cofam wszystkie zarzuty.
Rzeczywistość zwyczajnie wzięła nas z zaskoczenia, bo okazało się że bliżej jej nie rozbuchanym akcyjniakom, ale przygodom Franka Drebina.
Cytat z Janko data 7 stycznia, 2021, 18:24Ha, właśnie. Nie wiedziałem, że do wielu zalet Nagiej broni dodam jeszcze jedną - doskonale oddaje naszą rzeczywistość.
Ha, właśnie. Nie wiedziałem, że do wielu zalet Nagiej broni dodam jeszcze jedną - doskonale oddaje naszą rzeczywistość.