aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 246 of 247Next

Co za tytuł! 🙂

😀

Plus pełne wideo z Blejk:

Gaga x Kavinsky

Polacy nie gęsi i też swój wkład w Backrooms mają, tutaj wideo od bardzo utalentowanego twórcy efektów specjalnych znad Wisły.

Jak ktoś nie ma czasu na całość to polecam fragment z upadającą kamerą od 11:35. Wow 🙂

Powoli tracę supermoce 🙂 Najpierw scena w sypialni z Obsesji, gdzie bałem się na horrorze chyba po raz pierwszy od 25 lat ("Nie lubię moich snów"!!!!!), teraz to potrafiło nawet nieco zaniepokoić. Chociaż może jakby stał w miejscu, to efekt byłby mocniejszy.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

No to przetestuj się jeszcze tym - od 36:50 🙂

Dałem się zaskoczyć 🙂 Ale jeszcze się nie bałem. Spokojnie, ja się odbuduję, nie będą mnie te młodziaki z You Tube'a straszyć 🙂

Mierzwiak

O rany!

W ogóle wyglądały jakby się zakleszczyły, ale nie wiem czy to możliwe. Zaczęli drugie życie, co więcej napisać.

Rozwala mnie to 😀

Pep Guardiola, odchodzący trener Manchesteru City

Enzo Maresca, następca Pepa w Machesterze City

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Obosze.

https://www.well.pl/life/148/juz_nie_awokado_i_nie_matcha_generacja_z_ma_nowa_kulinarna_obsesje,24408.html

W życiu bym nie wpadł, lubię ryby, ale jakoś nie przepadam za sardynkami.

Taka historyjka - we wrześniu zeszłego roku jedząc porzeczki (po trzech dniach pobytu w lodówce) zauważyłem, całe szczęście!, że wśród nich ktoś się zawieruszył a mianowicie maleńki wstężyk gajowy:

Tutaj Kuba, bo takie imię dostał, już nieco większy, 3 tygodnie później:

I obecnie:

Urocze stworzonko, mające swoje zwyczaje i rytuały. Oglądanie go jak wcina zieleninę jest mega relaksujące 🙂

Jest jeszcze bonus w postaci, zgaduję, jaj które przyniosłem nieświadomie z dworu w mchu / ziemi (Kuba jest obojnakiem ale nie miał się z kim zapłodnić) do jego pierwszego pojemnika w którym żył bo z czasem zauważyłem jednego, potem następnego i tak dalej mikro-ślimaczka (serio, one miały może 1mm średnicy), w tym trzy innego gatunku. (podłużna skorupka) Podczas przeprowadzki do porządnego faunarium naliczyłem tych mikrusów... 28 😀

Marek Pilarski and Szaman have reacted to this post.
Marek PilarskiSzaman

Chyba najbardziej zaskakujący post na tym forum 🙂 Nie wiedziałem ani, że one znoszą zimno z lodówki, ani, że można próbować hodować takiego "zwykłego z dworu". Ale w sumie to nic nie wiem o ślimakach.

Mierzwiak

Jakiś czas temu kliknąłem na filmik na YT z brytyjskiego teleturnieju "Pointless". No i wciągnąłem się trochę w niego. Można powiedzieć, że to odwrócona Familiada, bo liczą się poprawne odpowiedzi na pytania, ale gra polega na tym, żeby zdobyć jak najmniej punktów i podawać odpowiedzi, które podało jak najmniej ankietowanych. No i gra się w parach. Dzisiaj algorytm znów podsunął mi kolejne filmiki i zacząłem się zastanawiać, czemu nie powstały nigdy wersje tego teleturnieju w innych krajach (bo nie kojarzyłem, żeby były). Okazuje się jednak, że były podejmowane próby, także w Polsce w 2014 roku ("Tylko Ty!"), ale wygląda na to, że nigdzie - poza Danią i Francją - teleturniej nie przyjął się. W Polsce był emitowany tylko przez trzy miesiące.

https://www.youtube.com/@PointlessTVUK/videos

Za zdjęcia do najnowszego teledysku Ariany Grande odpowiada Janusz Kamiński

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Zdjęcie z mojego osiedla. Wygląda na to, że zrezygnował 🙂

Dodane pliki:
  • IMG_20260605_184002.jpg
Mierzwiak
PreviousPage 246 of 247Next