Hyde Park
Cytat z robgordon data 12 lutego, 2021, 15:46Cytat z Szaman data Luty 12, 2021, 08:29Ostatnio Rob pisał o Pogodno, właśnie trafiłem na "Alinkę" w radiu 357 i uświadomiłem sobie, że jednak znam więcej ich piosenek niż "Orkiestrę". Właśnie Alinkę, Panią w obuwniczym i Uśmiech się grano często w Radiu Bis które bardzo lubiłem słuchać w latach dwutysięcznych. Ale jakoś nie skojarzyłem ich z tym wszystkim
Pani w obuwniczym i Uśmiech się to oczywiście klasyka 🙂
Jednym z ich nieśmiertelnych evergreenów, zwłaszcza często prezentowanych w alternatywnych klubach na koniec biby, jest ten numer:
https://www.youtube.com/watch?v=oVKdDOnMyOE
🙂
A jednym z najbardziej lubianych ten:
https://www.youtube.com/watch?v=VxD5vb8n6OU
🙂
Cytat z Szaman data Luty 12, 2021, 08:29Ostatnio Rob pisał o Pogodno, właśnie trafiłem na "Alinkę" w radiu 357 i uświadomiłem sobie, że jednak znam więcej ich piosenek niż "Orkiestrę". Właśnie Alinkę, Panią w obuwniczym i Uśmiech się grano często w Radiu Bis które bardzo lubiłem słuchać w latach dwutysięcznych. Ale jakoś nie skojarzyłem ich z tym wszystkim
Pani w obuwniczym i Uśmiech się to oczywiście klasyka 🙂
Jednym z ich nieśmiertelnych evergreenów, zwłaszcza często prezentowanych w alternatywnych klubach na koniec biby, jest ten numer:
🙂
A jednym z najbardziej lubianych ten:
🙂
Cytat z Ernest Kubica data 12 lutego, 2021, 17:34Jak jesteśmy przy polskiej muzyce to znacie Bass Astral x Igo. Sam Igo to stał się znany przez Męskie Granie, ale to co tworzą razem Astralem to nipowtarzalna sprawa w polskij muzyce.
https://www.youtube.com/watch?v=B4A15QmX86s
https://www.youtube.com/watch?v=WxelhxuZVq4
Jak jesteśmy przy polskiej muzyce to znacie Bass Astral x Igo. Sam Igo to stał się znany przez Męskie Granie, ale to co tworzą razem Astralem to nipowtarzalna sprawa w polskij muzyce.
Cytat z Szaman data 12 lutego, 2021, 17:46Mam koleżankę co ich uwielbia i zawsze katuje mnie ich coverem "Would?". W sumie całkiem fajnym 🙂
Mam koleżankę co ich uwielbia i zawsze katuje mnie ich coverem "Would?". W sumie całkiem fajnym 🙂
Cytat z Ernest Kubica data 12 lutego, 2021, 17:59Mojej żony siostra jest psychofanką Igo - jest na każym koncercie. Jeszcze od czasów Clock Machine.
Mojej żony siostra jest psychofanką Igo - jest na każym koncercie. Jeszcze od czasów Clock Machine.
Cytat z robgordon data 12 lutego, 2021, 18:49Tak, kilku moich znajomych ich nawet bardzo lubi (a teoretycznie wiekowo nie powinni ;)) Aczkolwiek mnie jakoś ta muza nie potrafiła porwać. Ale doceniam.
Tak, kilku moich znajomych ich nawet bardzo lubi (a teoretycznie wiekowo nie powinni ;)) Aczkolwiek mnie jakoś ta muza nie potrafiła porwać. Ale doceniam.
Cytat z Marek Pilarski data 16 lutego, 2021, 20:11Ta nowa polska komedia na Netfliksie wylądowała w niedzielę na ósmym miejscu w Ameryce. #Walentynki
Ta nowa polska komedia na Netfliksie wylądowała w niedzielę na ósmym miejscu w Ameryce. #Walentynki
Cytat z Marek Pilarski data 18 lutego, 2021, 23:28Nie wiem czemu, ale postanowiłem przed chwilą sprawdzić, ile lat ma Joseph Gordon-Levitt i się okazało, że... wczoraj skończył 40 lat...
Nie wiem czemu, ale postanowiłem przed chwilą sprawdzić, ile lat ma Joseph Gordon-Levitt i się okazało, że... wczoraj skończył 40 lat...
Cytat z Marek Pilarski data 19 lutego, 2021, 17:37Obi-Wan robi formę do serialu?
Obi-Wan robi formę do serialu?

Cytat z Szaman data 19 lutego, 2021, 17:52Już były takie zdjęcia ze dwa lata temu i też pisaliśmy, że pewnie robi formę do serialu 🙂 Dlaczego jego trenerem jest Jason Mewes? 🙂
Już były takie zdjęcia ze dwa lata temu i też pisaliśmy, że pewnie robi formę do serialu 🙂 Dlaczego jego trenerem jest Jason Mewes? 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 19 lutego, 2021, 17:56Ano faktycznie, było takie coś u tego samego trenera 😉
Ale teraz wiemy, że serial będzie powstawał, a wtedy też były pogłoski, że powstanie. Jeśli wierzyć Grace, to już jakiś czas temu nad nim pracowali, ale pojawiły się problemy, więc wtedy może już też faktycznie zaczął się przygotowywać.
Ano faktycznie, było takie coś u tego samego trenera 😉
Ale teraz wiemy, że serial będzie powstawał, a wtedy też były pogłoski, że powstanie. Jeśli wierzyć Grace, to już jakiś czas temu nad nim pracowali, ale pojawiły się problemy, więc wtedy może już też faktycznie zaczął się przygotowywać.
Cytat z Szaman data 19 lutego, 2021, 21:59Może Depp odetchnie 🙂
https://twitter.com/THR/status/1362864637696483332
Może Depp odetchnie 🙂
Kanye West and Kim Kardashian Are Getting a Divorce (Report) https://t.co/DgeNytnC1D
— The Hollywood Reporter (@THR) February 19, 2021
Cytat z robgordon data 20 lutego, 2021, 10:39Kanye nie sprawia wrażenie normalnego gościa (przed chwilą mówili w tv, że ma dwubiegunówkę), ale muzykę faktycznie tworzył (tworzył?) niezłą. Nie do końca w moich obszarach zainteresowań, ale jednak niezłą.
Kanye nie sprawia wrażenie normalnego gościa (przed chwilą mówili w tv, że ma dwubiegunówkę), ale muzykę faktycznie tworzył (tworzył?) niezłą. Nie do końca w moich obszarach zainteresowań, ale jednak niezłą.
Cytat z Marek Pilarski data 20 lutego, 2021, 10:48Związki celebrytów rozpadają się w wielu przypadkach po jakimś czasie, ale tutaj akurat myślałem, że się dobrali, i że będą ze sobą do końca reality show o Kardashiankach przynajmniej.
Związki celebrytów rozpadają się w wielu przypadkach po jakimś czasie, ale tutaj akurat myślałem, że się dobrali, i że będą ze sobą do końca reality show o Kardashiankach przynajmniej.
Cytat z robgordon data 20 lutego, 2021, 10:59Z rozmyślań przy śniadaniu. Jak myślicie, kto z obecnych 20-, 30-stolatków stanie się ikoną aktorstwa, na poziomie tych największych (nie tylko umiejętnościami, ale również sławą, charyzmą)? Oczywiście trudno sobie wyobrazić, że kiedykolwiek doczekamy pokolenia na miarę dzisiejszych 60-80-stolatków. Pacino, de Niro, Hanks, Stallone, Arnie, Mel Gibson, DDL, Denzel, Hopkins, Morgan Freeman, Han Solo, Gary Oldman, można jeszcze długo wymieniać. Kolejne pokolenie to di Caprio, Fassbender, Tom Hardy, Bale, Gosling, Gyllenhaal, Cumberbatch, McConaughey, Matt Damon, Joaquin Phoenix, RDJ, Jude Law... Tu też można wymieniać długo. Na dodatek wielu aktorów właśnie przekracza lub przekroczyło 40 lat (Loki, Joseph Gordon, Oscar Isaac, Gyllenhaal, James Franco). Ale ci młodsi? Strasznie mi trudno znaleźć jakiegoś pewniaka. Timothee? Tom Holland?
Z rozmyślań przy śniadaniu. Jak myślicie, kto z obecnych 20-, 30-stolatków stanie się ikoną aktorstwa, na poziomie tych największych (nie tylko umiejętnościami, ale również sławą, charyzmą)? Oczywiście trudno sobie wyobrazić, że kiedykolwiek doczekamy pokolenia na miarę dzisiejszych 60-80-stolatków. Pacino, de Niro, Hanks, Stallone, Arnie, Mel Gibson, DDL, Denzel, Hopkins, Morgan Freeman, Han Solo, Gary Oldman, można jeszcze długo wymieniać. Kolejne pokolenie to di Caprio, Fassbender, Tom Hardy, Bale, Gosling, Gyllenhaal, Cumberbatch, McConaughey, Matt Damon, Joaquin Phoenix, RDJ, Jude Law... Tu też można wymieniać długo. Na dodatek wielu aktorów właśnie przekracza lub przekroczyło 40 lat (Loki, Joseph Gordon, Oscar Isaac, Gyllenhaal, James Franco). Ale ci młodsi? Strasznie mi trudno znaleźć jakiegoś pewniaka. Timothee? Tom Holland?
Cytat z Marek Pilarski data 20 lutego, 2021, 11:20Ja właśnie w zeszłym tygodniu sprawdziłem sobie mój rocznik, i w sumie jest to chyba najlepszy rocznik młodego pokolenia (P.S. innych młodych, powiedzmy po 1985, nie sprawdzałem) 😛
Ja właśnie w zeszłym tygodniu sprawdziłem sobie mój rocznik, i w sumie jest to chyba najlepszy rocznik młodego pokolenia (P.S. innych młodych, powiedzmy po 1985, nie sprawdzałem) 😛