aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 37 of 244Next

Smutek. 🙁

Ostatnio pisaliśmy coś o nowym ładzie w temacie spoilerów. Tutaj dobry przykład mocarnego spoilera z niedawnego odcinka WandaVision wrzuconego przez Discussing Film ot tak, kompletnie z dupy 🙂 W sumie rzecz pochodzi z oficjalnego profilu serialu który też się nie cackał. Pretensji nie widać, albo usunięte. Coś się autentycznie zmieniło.

To że w "M jak miłość" Hanka zginie w kartonach było wiadomo chyba z miesiąc przed emisją, a i tak była wtedy jakaś ogormna widownia. Chyba właśnie dzięki spojlerowi większa niż gdyby go nie nie było.

Inna sytuacja. Szanowni widzowie zgromadzili się dla przysłowiowej beki.

"Kryzys energetyczny, jaki dotknął Teksas – największego producenta energii elektrycznej w USA – powoduje, że koszt naładowania samochodów na prąd rośnie do setek dolarów!"

Gotowy scenariusz dla Mad Maxa w wersji na samochody elektryczne

Samwise Gamgee kończy dziś 50 lat.

Hej, macie jakieś problemy na filmwebie? Bo dziś spotkała mnie dziwna sytuacja, obawiam się że to może być jakiś wirus. W powiadomieniach wyskoczyło mi, że niejaki użytkownik jakub_wojcik_b (którego nie mam w znajomych, więc nie wiem czemu może mi coś lajkować) lubi mój komentarz o nazwie "$webTool.doNotEscapeHTML($text)", którego nie ma i nie wiem co to takiego. Z rozpędu otworzyłem, a tam brak strony, z kolei dziwnie zniknął mój awatar w górnym prawym rogu. Od razu zmieniłem hasło i się wylogowałem. Przeskanowałem kompa, ale nic nie wykryło...

Spoko, to nie wirus. Jest taki błąd, że znika avatar i też go miałem, jest też taki, bardzo popularny, że logujesz się przez moment jako ktoś inny. Opis brzmi jak błąd z tej samej kategorii.

Okej, dzięki. Uspokoiłeś mnie trochę. Dopiero w sobotę miałem formatowany laptop, nie chciałbym musieć tego powtarzać w ten weekend, dopiero co wszystko zdążyłem zainstalować. 🙂

Ciekawostka muzyczna z naszego kraju. Zespół niekoniecznie nowy, ma już na koncie jakieś wcześniejsze dokonania, ale przyznam, że usłyszałem o nich dopiero wczoraj (co mnie nie dziwi, prawie nie słucham nowej polskiej muzyki). Podrzucam, ponieważ dawno nie słyszałem tak wyraźnej inspiracji polską muzyką lat przełomu 80/90. Muzycznie ale i też (a może przede wszystkim) tekstowo:

Konia z rzędem temu, kto po przesłuchaniu tej piosenki nie zanuci fragmentu o tym, czego ona słucha 😉

Słyszałem - w Radiu 357 często puszczają, jest nawet na pierwszym miejscu takiej nieoficjalnej listy.

Tak, Stelmachowi ponoć się bardzo podoba.

Nie żeby było w tym coś dziwnego, zwłaszcza że to Netflix, ale zawsze przewracam oczami widząc coś takiego. Otóż 24 lutego miał premierę pierwszy sezon serialu Ginny & Georgia, a 26 lutego zawierający wywiady z obsadą program Ginny & Georgia: The Afterparty, w opisie którego Netflix nazwał swój mający dwa dni na karku serial słowami "hit series". OK.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Dlatego kino jest lepsze, bo box office nawet po dwóch dniach jest w stanie wskazać, czy jest hit, czy nie. 🙂

Polsat czy TVN potrafią reklamować seriale 2 tygodnie przed premierą jako "nowy serialowy hit"

A to moje dzisiejsze odkrycie muzyczne prosto z Radio 357. Jak leciało to nie myślałem, że to polski zespół. Piosenka, która powstała chyba pod wpływem jednego z odcinków Czarnego lustra

Na początku cały czas miałem wrażenie, że piosenka zaraz rozwinie się w cover "I'll Stand By You" Pretenders 😉

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Ci policjanci są tak nieudolni że wygląda to jak scena z filmu Vegi 🙂

Przynajmniej w instrybutor nie strzelili. 😛

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Nowe Horyzonty mają od piątku swój vod. Można nadrobić nieco festiwalowych tytułów.

PreviousPage 37 of 244Next