Hyde Park
Cytat z Marek Pilarski data 22 lutego, 2021, 18:04Smutek. 🙁
Smutek. 🙁
Cytat z Szaman data 22 lutego, 2021, 19:43Ostatnio pisaliśmy coś o nowym ładzie w temacie spoilerów. Tutaj dobry przykład mocarnego spoilera z niedawnego odcinka WandaVision wrzuconego przez Discussing Film ot tak, kompletnie z dupy 🙂 W sumie rzecz pochodzi z oficjalnego profilu serialu który też się nie cackał. Pretensji nie widać, albo usunięte. Coś się autentycznie zmieniło.
[spoiler] https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1363912112624533504 [/spoiler]
Ostatnio pisaliśmy coś o nowym ładzie w temacie spoilerów. Tutaj dobry przykład mocarnego spoilera z niedawnego odcinka WandaVision wrzuconego przez Discussing Film ot tak, kompletnie z dupy 🙂 W sumie rzecz pochodzi z oficjalnego profilu serialu który też się nie cackał. Pretensji nie widać, albo usunięte. Coś się autentycznie zmieniło.
Cytat z Ernest Kubica data 22 lutego, 2021, 22:18To że w "M jak miłość" Hanka zginie w kartonach było wiadomo chyba z miesiąc przed emisją, a i tak była wtedy jakaś ogormna widownia. Chyba właśnie dzięki spojlerowi większa niż gdyby go nie nie było.
To że w "M jak miłość" Hanka zginie w kartonach było wiadomo chyba z miesiąc przed emisją, a i tak była wtedy jakaś ogormna widownia. Chyba właśnie dzięki spojlerowi większa niż gdyby go nie nie było.
Cytat z Ernest Kubica data 23 lutego, 2021, 18:11"Kryzys energetyczny, jaki dotknął Teksas – największego producenta energii elektrycznej w USA – powoduje, że koszt naładowania samochodów na prąd rośnie do setek dolarów!"
Gotowy scenariusz dla Mad Maxa w wersji na samochody elektryczne
"Kryzys energetyczny, jaki dotknął Teksas – największego producenta energii elektrycznej w USA – powoduje, że koszt naładowania samochodów na prąd rośnie do setek dolarów!"
Gotowy scenariusz dla Mad Maxa w wersji na samochody elektryczne
Cytat z Juby data 25 lutego, 2021, 21:10Hej, macie jakieś problemy na filmwebie? Bo dziś spotkała mnie dziwna sytuacja, obawiam się że to może być jakiś wirus. W powiadomieniach wyskoczyło mi, że niejaki użytkownik jakub_wojcik_b (którego nie mam w znajomych, więc nie wiem czemu może mi coś lajkować) lubi mój komentarz o nazwie "$webTool.doNotEscapeHTML($text)", którego nie ma i nie wiem co to takiego. Z rozpędu otworzyłem, a tam brak strony, z kolei dziwnie zniknął mój awatar w górnym prawym rogu. Od razu zmieniłem hasło i się wylogowałem. Przeskanowałem kompa, ale nic nie wykryło...
Hej, macie jakieś problemy na filmwebie? Bo dziś spotkała mnie dziwna sytuacja, obawiam się że to może być jakiś wirus. W powiadomieniach wyskoczyło mi, że niejaki użytkownik jakub_wojcik_b (którego nie mam w znajomych, więc nie wiem czemu może mi coś lajkować) lubi mój komentarz o nazwie "$webTool.doNotEscapeHTML($text)", którego nie ma i nie wiem co to takiego. Z rozpędu otworzyłem, a tam brak strony, z kolei dziwnie zniknął mój awatar w górnym prawym rogu. Od razu zmieniłem hasło i się wylogowałem. Przeskanowałem kompa, ale nic nie wykryło...
Cytat z Szaman data 25 lutego, 2021, 21:12Spoko, to nie wirus. Jest taki błąd, że znika avatar i też go miałem, jest też taki, bardzo popularny, że logujesz się przez moment jako ktoś inny. Opis brzmi jak błąd z tej samej kategorii.
Spoko, to nie wirus. Jest taki błąd, że znika avatar i też go miałem, jest też taki, bardzo popularny, że logujesz się przez moment jako ktoś inny. Opis brzmi jak błąd z tej samej kategorii.
Cytat z Juby data 26 lutego, 2021, 08:26Okej, dzięki. Uspokoiłeś mnie trochę. Dopiero w sobotę miałem formatowany laptop, nie chciałbym musieć tego powtarzać w ten weekend, dopiero co wszystko zdążyłem zainstalować. 🙂
Okej, dzięki. Uspokoiłeś mnie trochę. Dopiero w sobotę miałem formatowany laptop, nie chciałbym musieć tego powtarzać w ten weekend, dopiero co wszystko zdążyłem zainstalować. 🙂
Cytat z robgordon data 27 lutego, 2021, 16:49Ciekawostka muzyczna z naszego kraju. Zespół niekoniecznie nowy, ma już na koncie jakieś wcześniejsze dokonania, ale przyznam, że usłyszałem o nich dopiero wczoraj (co mnie nie dziwi, prawie nie słucham nowej polskiej muzyki). Podrzucam, ponieważ dawno nie słyszałem tak wyraźnej inspiracji polską muzyką lat przełomu 80/90. Muzycznie ale i też (a może przede wszystkim) tekstowo:
https://www.youtube.com/watch?v=xTrjg5zk1wUKonia z rzędem temu, kto po przesłuchaniu tej piosenki nie zanuci fragmentu o tym, czego ona słucha 😉
Ciekawostka muzyczna z naszego kraju. Zespół niekoniecznie nowy, ma już na koncie jakieś wcześniejsze dokonania, ale przyznam, że usłyszałem o nich dopiero wczoraj (co mnie nie dziwi, prawie nie słucham nowej polskiej muzyki). Podrzucam, ponieważ dawno nie słyszałem tak wyraźnej inspiracji polską muzyką lat przełomu 80/90. Muzycznie ale i też (a może przede wszystkim) tekstowo:
Konia z rzędem temu, kto po przesłuchaniu tej piosenki nie zanuci fragmentu o tym, czego ona słucha 😉
Cytat z Ernest Kubica data 27 lutego, 2021, 22:42Słyszałem - w Radiu 357 często puszczają, jest nawet na pierwszym miejscu takiej nieoficjalnej listy.
Słyszałem - w Radiu 357 często puszczają, jest nawet na pierwszym miejscu takiej nieoficjalnej listy.
Cytat z Mierzwiak data 27 lutego, 2021, 23:11Nie żeby było w tym coś dziwnego, zwłaszcza że to Netflix, ale zawsze przewracam oczami widząc coś takiego. Otóż 24 lutego miał premierę pierwszy sezon serialu Ginny & Georgia, a 26 lutego zawierający wywiady z obsadą program Ginny & Georgia: The Afterparty, w opisie którego Netflix nazwał swój mający dwa dni na karku serial słowami "hit series". OK.
Nie żeby było w tym coś dziwnego, zwłaszcza że to Netflix, ale zawsze przewracam oczami widząc coś takiego. Otóż 24 lutego miał premierę pierwszy sezon serialu Ginny & Georgia, a 26 lutego zawierający wywiady z obsadą program Ginny & Georgia: The Afterparty, w opisie którego Netflix nazwał swój mający dwa dni na karku serial słowami "hit series". OK.
Cytat z Marek Pilarski data 28 lutego, 2021, 00:01Dlatego kino jest lepsze, bo box office nawet po dwóch dniach jest w stanie wskazać, czy jest hit, czy nie. 🙂
Dlatego kino jest lepsze, bo box office nawet po dwóch dniach jest w stanie wskazać, czy jest hit, czy nie. 🙂
Cytat z Ernest Kubica data 28 lutego, 2021, 09:39Polsat czy TVN potrafią reklamować seriale 2 tygodnie przed premierą jako "nowy serialowy hit"
Polsat czy TVN potrafią reklamować seriale 2 tygodnie przed premierą jako "nowy serialowy hit"
Cytat z Ernest Kubica data 28 lutego, 2021, 11:04A to moje dzisiejsze odkrycie muzyczne prosto z Radio 357. Jak leciało to nie myślałem, że to polski zespół. Piosenka, która powstała chyba pod wpływem jednego z odcinków Czarnego lustra
https://www.youtube.com/watch?v=6F_bRf2zRbw
A to moje dzisiejsze odkrycie muzyczne prosto z Radio 357. Jak leciało to nie myślałem, że to polski zespół. Piosenka, która powstała chyba pod wpływem jednego z odcinków Czarnego lustra
Cytat z robgordon data 28 lutego, 2021, 11:19Na początku cały czas miałem wrażenie, że piosenka zaraz rozwinie się w cover "I'll Stand By You" Pretenders 😉
Na początku cały czas miałem wrażenie, że piosenka zaraz rozwinie się w cover "I'll Stand By You" Pretenders 😉
Cytat z Marek Pilarski data 28 lutego, 2021, 14:21Przynajmniej w instrybutor nie strzelili. 😛
Przynajmniej w instrybutor nie strzelili. 😛