Hyde Park
Cytat z Ernest Kubica data 28 lutego, 2021, 16:44Cytat z Mierzwiak data Luty 28, 2021, 14:04Ci policjanci są tak nieudolni że wygląda to jak scena z filmu Vegi
Kobeta przejechała potem 50 km i zgłosiła się sama na komisariat
Cytat z Mierzwiak data Luty 28, 2021, 14:04Ci policjanci są tak nieudolni że wygląda to jak scena z filmu Vegi
Kobeta przejechała potem 50 km i zgłosiła się sama na komisariat
Cytat z Janko data 28 lutego, 2021, 17:13Ja pierniczę, ja bym sobie lepiej poradził, a jednak filmy Vergi nie są tak oderwane od rzeczywistości.
Ja pierniczę, ja bym sobie lepiej poradził, a jednak filmy Vergi nie są tak oderwane od rzeczywistości.
Cytat z Mierzwiak data 28 lutego, 2021, 18:23Chyba wspominałem ostatnio o tym jak oczyściłem listę na Netfliksie zdając się na postanowienie oglądania tylko tego co mnie naprawdę interesuje (nawet jeśli miałbym powtórzyć coś, co mi się nie spodobało; ostatnio zaserwowałem sobie powtórkę Alien: Covenant), natomiast seans White Boy Rick uświadomił mi, że nie chce mi się już zmuszać do kończenia filmów których oglądanie nie daje mi grama satysfakcji tylko po to, by potem zjechać je w filmwebowej notce. Tym samym postanowiłem, że nie będę się cackał i w razie potrzeby wyłączę film w cholerę.
W ten sposób szybko odpadłem przy próbie obejrzenia She's Gotta Have It Spike'a Lee, The Salvation z Mikkelsenem nadużyło mojej cierpliwości (i drażniło oczy zdjęciami) po jakiejś pół godzinie a wczorajsza próba obejrzenia The Life Aquatic with Steve Zissou ostatecznie uświadomiła mi, że nie jestem adresatem kina Wesa Andersona. (Swoją drogą Isle of Dogs mocno mnie ostatnio rozczarowało, choć Fantastic Mr. Fox wspominam bardzo miło) Podobny los spotkał Possessora Cronenberga Juniora i, co zwykle robię, rzut oka na późniejsze sceny i zakończenie tylko utwierdził mnie w przekonaniu, że dobrze zrobiłem.
A Wy? Zawsze kończycie jak już zaczęliście czy zdarza Wam się wyłączać film w trakcie?
Chyba wspominałem ostatnio o tym jak oczyściłem listę na Netfliksie zdając się na postanowienie oglądania tylko tego co mnie naprawdę interesuje (nawet jeśli miałbym powtórzyć coś, co mi się nie spodobało; ostatnio zaserwowałem sobie powtórkę Alien: Covenant), natomiast seans White Boy Rick uświadomił mi, że nie chce mi się już zmuszać do kończenia filmów których oglądanie nie daje mi grama satysfakcji tylko po to, by potem zjechać je w filmwebowej notce. Tym samym postanowiłem, że nie będę się cackał i w razie potrzeby wyłączę film w cholerę.
W ten sposób szybko odpadłem przy próbie obejrzenia She's Gotta Have It Spike'a Lee, The Salvation z Mikkelsenem nadużyło mojej cierpliwości (i drażniło oczy zdjęciami) po jakiejś pół godzinie a wczorajsza próba obejrzenia The Life Aquatic with Steve Zissou ostatecznie uświadomiła mi, że nie jestem adresatem kina Wesa Andersona. (Swoją drogą Isle of Dogs mocno mnie ostatnio rozczarowało, choć Fantastic Mr. Fox wspominam bardzo miło) Podobny los spotkał Possessora Cronenberga Juniora i, co zwykle robię, rzut oka na późniejsze sceny i zakończenie tylko utwierdził mnie w przekonaniu, że dobrze zrobiłem.
A Wy? Zawsze kończycie jak już zaczęliście czy zdarza Wam się wyłączać film w trakcie?
Cytat z robgordon data 28 lutego, 2021, 18:54Zawsze oglądam do końca. Ale (główny) tego powód odkryłem już dawno temu. Filmy dobieram w przemyślany sposób. Po dekadach bycia kinomanem znam swój gust na tyle, by z prawie 100-procentową pewnością, znając twórców, gatunek, zwiastun, recenzje krytyków, a czasem też opinie znajomych, rozpoznać te filmy, które mi się nie spodobają. I po prostu ich nie oglądam. W konsekwencji oceny poniżej 5 filmwebowych gwiazdek zdarzają mi się bardzo rzadko.
Zawsze oglądam do końca. Ale (główny) tego powód odkryłem już dawno temu. Filmy dobieram w przemyślany sposób. Po dekadach bycia kinomanem znam swój gust na tyle, by z prawie 100-procentową pewnością, znając twórców, gatunek, zwiastun, recenzje krytyków, a czasem też opinie znajomych, rozpoznać te filmy, które mi się nie spodobają. I po prostu ich nie oglądam. W konsekwencji oceny poniżej 5 filmwebowych gwiazdek zdarzają mi się bardzo rzadko.
Cytat z Marek Pilarski data 28 lutego, 2021, 19:31Pod tym względem blisko mi do sposobu Roba.
Pod tym względem blisko mi do sposobu Roba.
Cytat z Ernest Kubica data 28 lutego, 2021, 20:28Wychodzę z założenia, żę jest tak wiele dobrych filmów, że szkoda czasu na zaczynanie tych słabych 🙂 Wolę stracić pół godziny na poszukiwania i odsianie tego co mi się nie spodoba, niż wyłączyć po pół godzinie. Częściej zdarza mi się przerywanie seriali i to już po 2-3 odcinkach.
Wychodzę z założenia, żę jest tak wiele dobrych filmów, że szkoda czasu na zaczynanie tych słabych 🙂 Wolę stracić pół godziny na poszukiwania i odsianie tego co mi się nie spodoba, niż wyłączyć po pół godzinie. Częściej zdarza mi się przerywanie seriali i to już po 2-3 odcinkach.
Cytat z Szaman data 28 lutego, 2021, 20:39Jakiegoś rozbudowanego sposobu selekcji nie mam, chociaż zauważyłem, że częściej wybieram po lubianych aktorach. Mam grupkę najbardziej ulubionych i sporą grupę lubianych. Czy przerywam oglądanie? Częściej oglądam na raty, a potem czasami okazuje się, że nie wróciłem 🙂
Jakiegoś rozbudowanego sposobu selekcji nie mam, chociaż zauważyłem, że częściej wybieram po lubianych aktorach. Mam grupkę najbardziej ulubionych i sporą grupę lubianych. Czy przerywam oglądanie? Częściej oglądam na raty, a potem czasami okazuje się, że nie wróciłem 🙂
Cytat z Szaman data 28 lutego, 2021, 20:42WOW, 1,5 mln zł rocznie z tantiem za świętej pamięci Osiecką? To z tych wszystkich Złotych Przebojów, Plusów, itd? To ile można zarobić dostarczając co roku świeże przeboje na ZET-kę i RMF?
https://kobieta.wp.pl/ponad-milion-zlotych-rocznie-agata-passent-tyle-tantiem-dostaje-po-agnieszce-osieckiej-6612343880354720a?fbclid=IwAR3MhFK-vEabB5T1K5DssmFssAq4VcJf_fUJefbrWeOgvmXPNBw1V1SktfE
WOW, 1,5 mln zł rocznie z tantiem za świętej pamięci Osiecką? To z tych wszystkich Złotych Przebojów, Plusów, itd? To ile można zarobić dostarczając co roku świeże przeboje na ZET-kę i RMF?
Cytat z Marek Pilarski data 28 lutego, 2021, 20:56Cytat z Ernest Kubica data Luty 28, 2021, 20:28Częściej zdarza mi się przerywanie seriali i to już po 2-3 odcinkach.
Ja tak mam z Umbrella Academy. Pierwszy odcinek widziałem w zeszłym roku, taki se był i nie wróciłem. Teraz kilka tygodni temu zrobiłem drugie podejście i obejrzałem dwa odcinki, i teraz znów przerwa. Nie wiem, czy dam trzecią szansę.
Cytat z Ernest Kubica data Luty 28, 2021, 20:28Częściej zdarza mi się przerywanie seriali i to już po 2-3 odcinkach.
Ja tak mam z Umbrella Academy. Pierwszy odcinek widziałem w zeszłym roku, taki se był i nie wróciłem. Teraz kilka tygodni temu zrobiłem drugie podejście i obejrzałem dwa odcinki, i teraz znów przerwa. Nie wiem, czy dam trzecią szansę.
Cytat z Ernest Kubica data 28 lutego, 2021, 23:32Cytat z Szaman data Luty 28, 2021, 20:42WOW, 1,5 mln zł rocznie z tantiem za świętej pamięci Osiecką? To z tych wszystkich Złotych Przebojów, Plusów, itd? To ile można zarobić dostarczając co roku świeże przeboje na ZET-kę i RMF?
https://kobieta.wp.pl/ponad-milion-zlotych-rocznie-agata-passent-tyle-tantiem-dostaje-po-agnieszce-osieckiej-6612343880354720a?fbclid=IwAR3MhFK-vEabB5T1K5DssmFssAq4VcJf_fUJefbrWeOgvmXPNBw1V1SktfE
To nie tylko z Radia bo ona ma też piosenki w filmach np. Czterej pancerni, no i jeszcze wykonania na weselach plus covery. Taka Małgośka jest wykonywane pewnie tysiące razy rocznie.
W 2011 r. Staszczyk mówił, że on ma z ZAIKSu ok. pół miliona.
Cytat z Szaman data Luty 28, 2021, 20:42WOW, 1,5 mln zł rocznie z tantiem za świętej pamięci Osiecką? To z tych wszystkich Złotych Przebojów, Plusów, itd? To ile można zarobić dostarczając co roku świeże przeboje na ZET-kę i RMF?
To nie tylko z Radia bo ona ma też piosenki w filmach np. Czterej pancerni, no i jeszcze wykonania na weselach plus covery. Taka Małgośka jest wykonywane pewnie tysiące razy rocznie.
W 2011 r. Staszczyk mówił, że on ma z ZAIKSu ok. pół miliona.
Cytat z Szaman data 28 lutego, 2021, 23:40A teraz jeszcze temu nienażartemu towarzystwu dojdzie opłata reprograficzna. Ech, może kiedyś obudzę się w świecie bez Beatlesów 🙂
A teraz jeszcze temu nienażartemu towarzystwu dojdzie opłata reprograficzna. Ech, może kiedyś obudzę się w świecie bez Beatlesów 🙂
Cytat z Ernest Kubica data 1 marca, 2021, 19:563 lata przed tym zanim usłyszał o nich świat dzięki hitowi Tubthumping, Chumbawamba wystąpiłą w MDKu w Zgorzelcu 🙂 Zanim stali się popularni miałem chyba z 5 ich wcześniejszych kaset.
https://www.youtube.com/watch?v=0Ad7c-iu-X8
3 lata przed tym zanim usłyszał o nich świat dzięki hitowi Tubthumping, Chumbawamba wystąpiłą w MDKu w Zgorzelcu 🙂 Zanim stali się popularni miałem chyba z 5 ich wcześniejszych kaset.
Cytat z robgordon data 1 marca, 2021, 20:02Pewnie promowali wtedy swoją najlepszą, wg mnie, płytę, czyli Anarchy. Ernest, byłeś na tym koncercie? 😉
Pewnie promowali wtedy swoją najlepszą, wg mnie, płytę, czyli Anarchy. Ernest, byłeś na tym koncercie? 😉
Cytat z Ernest Kubica data 1 marca, 2021, 20:14Nie, nie miałbym jak dojechać do Zgorzelca. Byłem na Chumbawambie dopiero w 2001 r. w Warszawie - grali na Juvenaliach na Agrykoli.
Nie, nie miałbym jak dojechać do Zgorzelca. Byłem na Chumbawambie dopiero w 2001 r. w Warszawie - grali na Juvenaliach na Agrykoli.
Cytat z Szaman data 1 marca, 2021, 20:38Czyli Wonder Woman 3, Kleopatra i szpiegowski film akcji odłożone na później.
https://twitter.com/THR/status/1366472037900951557
Czyli Wonder Woman 3, Kleopatra i szpiegowski film akcji odłożone na później.
Gal Gadot and Husband Yaron Varsano Expecting Third Child https://t.co/7eA1YG4RfH
— The Hollywood Reporter (@THR) March 1, 2021