aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 39 of 244Next
Cytat z robgordon data Marzec 1, 2021, 20:02

Pewnie promowali wtedy swoją najlepszą, wg mnie, płytę, czyli Anarchy. Ernest, byłeś na tym koncercie? 😉

Tak btw, w Zgorzelcu byłem w tym roku, jesienią. Tylko kilka godzin (kiedyś byłem na kilka dni). Sympatyczna mieścina, choć oczywiście to Gorlitz wymiata.

Cytat z Ernest Kubica data Marzec 1, 2021, 19:56

3 lata przed tym zanim usłyszał o nich świat dzięki hitowi Tubthumping, Chumbawamba wystąpiłą w MDKu w Zgorzelcu 🙂 Zanim stali się popularni miałem chyba z 5 ich wcześniejszych kaset.

https://www.youtube.com/watch?v=0Ad7c-iu-X8

Już kiedyś o tym pisałem, ale może nie wiesz 😉 Podobnie z jak Chumbawambą było kiedyś z Green Day. Grali w podszczecińskim Gryfinie w 1991 roku, czyli ponad 2 lata przed ich wielkim sukcesem jakim była płyta "Dookie".

Edit: Oczywiście nie tylko w Gryfinie. Trasa obejmowała jeszcze... Białystok i Bydgoszcz 😉

Ernest Kubica and Szaman have reacted to this post.
Ernest KubicaSzaman

Underground na całego.

QQRYQ - Poznałem kiedyś Wierzbickiego, robiliśmy w Tomaszowie koncert Dezertera a on był ich managerem

Trafiłem na to i zgoglowałem, że jej synowie będą mieli w tym roku 15 i 16 lat. I że ona w grudniu skończy 40. I poczułem się naprawdę staro 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Pamiętam zdjęcia z premiery Charlie i fabryka czekolady, jak właśnie była w zaawansowanej ciąży. 🙂

Baby 1 more time... będzie miał w tym roku 23 lata.

Mierzwiak

Trochę jednak martwi ten nowy wygląd Afflecka. Widać po szyi jak gwałtownie schudł

wg tego badania, tylko 10% ludzi w Polsce korzysta z płatnych serwisów VOD https://film.wp.pl/wielki-raport-o-polskim-kinie-widzowie-podzieleni-6614763485846176a

Wczoraj ładna pogoda była w okolicy, ustrzeliłem kilka fotek nad rzeką "mierzwiakowym" telefonem. Chyba jestem zadowolony.

https://www.instagram.com/p/CMHkME3gU1l/?utm_source=ig_web_copy_link

Bez filtrów.

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Ładne. A przelewu od Samsunga jak nie było tak nie ma 🙂

Marek Pilarski and Szaman have reacted to this post.
Marek PilarskiSzaman

Kto zasiada dzisiaj z popcornem by obejrzeć na TVN24 wywiad Oprah z Harrym i Meghan?

Ja nie, ale pytam z ciekawości bo widziałem wypowiedzi o nim nawet w komentarzach pod newsem o wywiadzie z Kathryn Hahn więc raczej trudno dzisiaj wejść do internetu i nie natknąć się na informacje o nim.

Osobiście nie staję po żadnej stronie, ale też uważam samo istnienie rodziny królewskiej w 2021 roku za patologię i podejrzewam że to straszliwie toksyczne środowisko i ludzie, z drugiej strony pchanie się Harry'ego i Meghan przed kamery? Po co im to?

Nie mam TVN24, ale nawet jeżeli bym miał, to raczej nie obejrzałbym. Czytałem już trochę w necie, głównie nagłówki, i wystarczy.

Liczę na to, że Netflix przedłuży jeszcze serial The Crown, i obejrzę to sobie za kilka lat w dziesiątym sezonie, czy coś. 😛

Mierzwiak

Gdzieś mignęły mi informacje o tym wywiadzie, ale nie mam zielonego pojęcia dlaczego miałbym go oglądać. To lata świetlne od moich zainteresowań.

Mierzwiak
Cytat z Marek Pilarski data Marzec 7, 2021, 23:21

Wczoraj ładna pogoda była w okolicy, ustrzeliłem kilka fotek nad rzeką "mierzwiakowym" telefonem. Chyba jestem zadowolony.

Bez filtrów.

Ale to jest chyba HDR?

yyyy.. chyba tak. Jak włączam aparat, to jest napisane HDR. 😛

Cytat z Mierzwiak data Marzec 8, 2021, 13:20

Kto zasiada dzisiaj z popcornem by obejrzeć na TVN24 wywiad Oprah z Harrym i Meghan?

Ja nie, ale pytam z ciekawości bo widziałem wypowiedzi o nim nawet w komentarzach pod newsem o wywiadzie z Kathryn Hahn więc raczej trudno dzisiaj wejść do internetu i nie natknąć się na informacje o nim.

Osobiście nie staję po żadnej stronie, ale też uważam samo istnienie rodziny królewskiej w 2021 roku za patologię i podejrzewam że to straszliwie toksyczne środowisko i ludzie, z drugiej strony pchanie się Harry'ego i Meghan przed kamery? Po co im to?

Na mój nos to wygląda jakby ona go zupełnie "opętała" i nakłoniła do zwrócenia przeciwko swojej rodzinie wyolbrzymiając pewne sytuacje. Jednocześnie siedząc u Winfrey wytoczone zostały ciężkie armaty z napisami "rasizm" i "myśli samobójcze" tak aby żaden dbający o swój PR przedstawiciel życia publicznego nie ważył się z tym dyskutować. Jakieś to sztuczne wszystko, wygląda jak wyreżyserowane show, tylko nie wiem jak można byłoby je spieniężyć. Albo po prostu show jest elementem prania mózgu małżonkowi.

Obrzydza mnie sama myśl, że mógłbym należeć do rodziny królewskiej i również zastanawiam się dlaczego nie można tak po prostu odejść zaczynając nowe i szczęśliwe życie w Ameryce z daleka od cyrku, zamiast kręcić afery z różnych półsłówek, dziwnych rozmów i krzywych spojrzeń tworząc jeszcze większy cyrk.

Możliwe też, że mają pragnienie zemsty i rozbicia tego wszystkiego od środka, tylko, że w ciągu pięciu lat Karol na pewno zostanie nowym królem i wszystko stopniowo samo zacznie się sypać, a oni mogliby patrzeć z jakiegoś basenu na ten archaiczny klub do krykieta. Bo czym innym to będzie pod rządami Karola.

Mierzwiak

A to nie jest tak, że oni teraz na ten basen muszą sobie jakoś sami zarobić? I to wygląda na jeden ze sposobów.

Swoją drogą, jakiś czas temu Harry zagadywał na czerwonym dywanie Boba Igera o pracę dla swojej małżonki, reklamując ją jako lektorkę. No i kto rok temu był lektorem w dokumencie Elephant od Disneynature? 😛

Straszny krindż

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Hmmm nie zagłębiałem się aż tak, a oni nie mieli utrzymywać się z jakiejś fundacji charytatywnej? Plus ona jednak zagrała w tych 108 odcinkach "Suits", popularnego serialu z amerykańskiej kablówki, więc chyba coś tam ma na koncie.

Cytat z Marek Pilarski data Marzec 8, 2021, 21:55

yyyy.. chyba tak. Jak włączam aparat, to jest napisane HDR. 😛

To działa trochę jak filtr - podciąga barwy i kontrast, ale fakt że robi to dobrze - nie ma przepaleń w jasnych miejscach i wygląda to tak jak powinno być w założeniu, czyli zbliżone to tego co widzi ludzkie oko. To np. jest HDR mocno przesadzony

Jak robić zdjęcia HDR? [poradnik] | Fotoblogia.pl

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski
PreviousPage 39 of 244Next