Hyde Park
Cytat z Kuba data 9 marca, 2021, 20:16Nie żebym był już tak wielkim fanem tego co robi Kennedy jak byłem przy okazji TLJ, ale powierzenie całej imprezy Filoniemu to byłoby jakieś totalne nieporozumienie.
Nie żebym był już tak wielkim fanem tego co robi Kennedy jak byłem przy okazji TLJ, ale powierzenie całej imprezy Filoniemu to byłoby jakieś totalne nieporozumienie.
Cytat z Szaman data 10 marca, 2021, 21:49Zapowiada się drugie Quibi? Bo to, że ludziom będzie bardziej pasować wizja z trzema głównymi graczami (Netflix, Disney Plus, HBO Max) niż z planktonem jakoś nie jest dla mnie wielkim zaskoczeniem.
https://twitter.com/Variety/status/1369338953380331525
Zapowiada się drugie Quibi? Bo to, że ludziom będzie bardziej pasować wizja z trzema głównymi graczami (Netflix, Disney Plus, HBO Max) niż z planktonem jakoś nie jest dla mnie wielkim zaskoczeniem.
Peacock Lost $914 Million in 2020, Comcast Filing Reveals https://t.co/4jPRFrA8E6
— Variety (@Variety) March 9, 2021
Cytat z Mierzwiak data 10 marca, 2021, 22:42Wcale mnie to nie dziwi. Ciekawe jakie straty przynosi Apple TV 🙂
A jak poradzi sobie Paramount+?
Wcale mnie to nie dziwi. Ciekawe jakie straty przynosi Apple TV 🙂
A jak poradzi sobie Paramount+?
Cytat z Szaman data 12 marca, 2021, 08:51Znany z dawnego KMF-u Motoduf, teraz już Doktor Motoduf u Oleszczyka. Fajny odcinek
https://youtu.be/ajGqqgke45Y
Znany z dawnego KMF-u Motoduf, teraz już Doktor Motoduf u Oleszczyka. Fajny odcinek
Cytat z Ernest Kubica data 12 marca, 2021, 13:35Wiecie, że nasza dumna, narodowa telewizja kupiła Brzozowskiemu na Eurowizję piosenkę której autorami są Szwedzi? To jej oryginał https://streamable.com/l0p7on
Wiecie, że nasza dumna, narodowa telewizja kupiła Brzozowskiemu na Eurowizję piosenkę której autorami są Szwedzi? To jej oryginał https://streamable.com/l0p7on
Cytat z Marek Pilarski data 12 marca, 2021, 17:50Liczy się to, że w imieniu ma polskie "Ł", choć najwyraźniej zabrakło im odwagi, żeby go wysłać wraz z nazwiskiem. 😛
Gdy bezbarwny ulubieniec polskich emerytek z przeciętnym głosem próbuje podbić Europę kolorowym teledyskiem i generycznym, mimo że szwedzkim, popem z nutką modnej ejtisowej nostalgii.
https://www.youtube.com/watch?v=xsWwLWaZBq8
Liczy się to, że w imieniu ma polskie "Ł", choć najwyraźniej zabrakło im odwagi, żeby go wysłać wraz z nazwiskiem. 😛
Gdy bezbarwny ulubieniec polskich emerytek z przeciętnym głosem próbuje podbić Europę kolorowym teledyskiem i generycznym, mimo że szwedzkim, popem z nutką modnej ejtisowej nostalgii.
Cytat z robgordon data 12 marca, 2021, 19:22Cytat z Mierzwiak data Marzec 12, 2021, 17:58Ten moment gdy nie odróżniasz szwedzkiego popu od współczesnego disco polo.
Świadczy to nie najlepiej o słuchaczu, a nie o szwedzkim popie 😉
Cytat z Mierzwiak data Marzec 12, 2021, 17:58Ten moment gdy nie odróżniasz szwedzkiego popu od współczesnego disco polo.
Świadczy to nie najlepiej o słuchaczu, a nie o szwedzkim popie 😉
Cytat z robgordon data 12 marca, 2021, 19:29Cytat z Marek Pilarski data Marzec 12, 2021, 17:50Liczy się to, że w imieniu ma polskie "Ł", choć najwyraźniej zabrakło im odwagi, żeby go wysłać wraz z nazwiskiem.
https://www.youtube.com/watch?v=xsWwLWaZBq8
Eurowizja to już od dawna (może od zawsze?) festiwal kiczu. Trudno tam o piosenki naprawdę dobre, a rzadko zdarzają się tam rzeczy inne niż mniej lub bardziej miałki pop (spytajcie sami siebie, którego z wykonawców festiwalu, poza Abbą i Celine Dion, zapamiętaliście na dłużej). Ja akurat stanę w obronie tej konkretnej piosenki (może dlatego, że mam słabość do skandynawskiego popu). W wersji Brzozowskiego brzmi ona lepiej niż oryginał i nawet da się słuchać. Choć oczywiście wybitne dzieło to nie jest.
Cytat z Marek Pilarski data Marzec 12, 2021, 17:50Liczy się to, że w imieniu ma polskie "Ł", choć najwyraźniej zabrakło im odwagi, żeby go wysłać wraz z nazwiskiem.
Eurowizja to już od dawna (może od zawsze?) festiwal kiczu. Trudno tam o piosenki naprawdę dobre, a rzadko zdarzają się tam rzeczy inne niż mniej lub bardziej miałki pop (spytajcie sami siebie, którego z wykonawców festiwalu, poza Abbą i Celine Dion, zapamiętaliście na dłużej). Ja akurat stanę w obronie tej konkretnej piosenki (może dlatego, że mam słabość do skandynawskiego popu). W wersji Brzozowskiego brzmi ona lepiej niż oryginał i nawet da się słuchać. Choć oczywiście wybitne dzieło to nie jest.
Cytat z Ernest Kubica data 12 marca, 2021, 19:52Ogólnie utwór wpada w ucho, ale jeśli o chodzi o wokal to wydaje się, że nałożono na niego mnóstwo efektów i brzmi jakoś mechanicznie i totalnie jednostajnie. Ciekawe co z tego wyjdzie na żywo.
Co do wykonań które zapamiętałem na dłużej to przedstawicielki estońskiego pop-rocka 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=OJX8RWJg7y4
i jeszcze zespół Herreys, którego wstyd się przyznać byłem fanem jak miałem te 8-9 lat i miałem nawet płytę na winylu. Aż sobie sprawdziłem teraz o czym to oni tam śpiewają i to o jakimś chodzeniu w złotych butach i tańczeniu na ulicy, chociaż bardziej to przypomina "Hej ho, hej ho do pracy by się szło." Potem wygrali Festiwal w Sopocie.
https://www.youtube.com/watch?v=UTFec_mrD-c
Ogólnie utwór wpada w ucho, ale jeśli o chodzi o wokal to wydaje się, że nałożono na niego mnóstwo efektów i brzmi jakoś mechanicznie i totalnie jednostajnie. Ciekawe co z tego wyjdzie na żywo.
Co do wykonań które zapamiętałem na dłużej to przedstawicielki estońskiego pop-rocka 🙂
i jeszcze zespół Herreys, którego wstyd się przyznać byłem fanem jak miałem te 8-9 lat i miałem nawet płytę na winylu. Aż sobie sprawdziłem teraz o czym to oni tam śpiewają i to o jakimś chodzeniu w złotych butach i tańczeniu na ulicy, chociaż bardziej to przypomina "Hej ho, hej ho do pracy by się szło." Potem wygrali Festiwal w Sopocie.
Cytat z robgordon data 12 marca, 2021, 20:19Ale przyznasz, że nadal ci wykonawcy to w praktyce no-name'y. Właśnie dlatego, że to po prostu gwiazdki pop, które często nawet na swoim, lokalnym rynku nie należą do potentatów. Zresztą każdy poważny wykonawca (zwłaszcza z Wysp, Francji, Włoch, krajów skandynawskich) omija ten festiwal z daleka. To raczej impreza dla takich grajdołków jak nasz, które w szeroko pojętym popie nie potrafią wyjść poza raczej nieudolne kopiowanie muzyki z krajów anglosaskich czy ewentualnie tych bardziej rozwiniętych muzycznie regionów Europy.
Ale przyznasz, że nadal ci wykonawcy to w praktyce no-name'y. Właśnie dlatego, że to po prostu gwiazdki pop, które często nawet na swoim, lokalnym rynku nie należą do potentatów. Zresztą każdy poważny wykonawca (zwłaszcza z Wysp, Francji, Włoch, krajów skandynawskich) omija ten festiwal z daleka. To raczej impreza dla takich grajdołków jak nasz, które w szeroko pojętym popie nie potrafią wyjść poza raczej nieudolne kopiowanie muzyki z krajów anglosaskich czy ewentualnie tych bardziej rozwiniętych muzycznie regionów Europy.
Cytat z Mierzwiak data 12 marca, 2021, 20:29Cytat z robgordon data Marzec 12, 2021, 19:22Świadczy to nie najlepiej o słuchaczu, a nie o szwedzkim popie
Nie, to świadczy tylko o tej piosence która jest straszna. A może to tylko beznadziejny wokal Brzozowskiego? Nie wiem, mam nadzieję więcej tego nie słyszeć 🙂
Cytat z robgordon data Marzec 12, 2021, 19:22Świadczy to nie najlepiej o słuchaczu, a nie o szwedzkim popie
Nie, to świadczy tylko o tej piosence która jest straszna. A może to tylko beznadziejny wokal Brzozowskiego? Nie wiem, mam nadzieję więcej tego nie słyszeć 🙂
Cytat z Ernest Kubica data 12 marca, 2021, 20:30U nas na pączątku te większe gwiazdy się zgłaszały do udziału (Kowalska, Steczkowska, Piasek) ale się mocno przejechali i teraz na eliminacjach jest raczej też 2 i 3 liga. Raz pamiętam, że startowali Romina Power i Al Bano kiedy byli bardzo popularni, ale jakieś dalekie miejsce zajęli.
https://www.youtube.com/watch?v=y0X_tqgeOsg
U nas na pączątku te większe gwiazdy się zgłaszały do udziału (Kowalska, Steczkowska, Piasek) ale się mocno przejechali i teraz na eliminacjach jest raczej też 2 i 3 liga. Raz pamiętam, że startowali Romina Power i Al Bano kiedy byli bardzo popularni, ale jakieś dalekie miejsce zajęli.
Cytat z Marek Pilarski data 12 marca, 2021, 20:35Cytat z Mierzwiak data Marzec 12, 2021, 17:58Ten moment gdy nie odróżniasz szwedzkiego popu od współczesnego disco polo.
Można łatwo odróżnić. W disco polo śpiewają po noszymu, w szwedzkim popie po łobcemu. 😛
Cytat z Mierzwiak data Marzec 12, 2021, 17:58Ten moment gdy nie odróżniasz szwedzkiego popu od współczesnego disco polo.
Można łatwo odróżnić. W disco polo śpiewają po noszymu, w szwedzkim popie po łobcemu. 😛
Cytat z Marek Pilarski data 12 marca, 2021, 20:40Kiedyś trafiłem przypadkowo na to cudo i od razu zakochałem się. 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=jJPK8ATnRt0
Kiedyś trafiłem przypadkowo na to cudo i od razu zakochałem się. 🙂
Cytat z Szaman data 12 marca, 2021, 21:40Przemęczyłem do końca. Czyli ten pan prowadzący startuje jako Rafał, a nie Rafał Brzozowski. I utwór jest taki jak ten pomysł, jest królestwem bezpłciowości. Przy nim Stachursky to Johnny Cash 🙂
Przemęczyłem do końca. Czyli ten pan prowadzący startuje jako Rafał, a nie Rafał Brzozowski. I utwór jest taki jak ten pomysł, jest królestwem bezpłciowości. Przy nim Stachursky to Johnny Cash 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 12 marca, 2021, 23:23Kontynuując wątek muzyczny i jednocześnie odnosząc się do ostatniego wpisu Szamana w temacie festiwalowo-nagrodowym (bo chyba dlatego pokazało mi w proponowanych) - Wanna feel old, czyli 100 piosenek, które kończą w tym roku 20 lat.
Odnoszę wrażenie, że wzięli je z niemieckiego MTV/VIVY, bo wszystkie kojarzę, a właśnie na przełomie 2000/2001 zacząłem przerzucać się z animowanych seriali na RTL2 na muzyczne kanały. 😛
https://www.youtube.com/watch?v=V7ANHQXc1FY
Kontynuując wątek muzyczny i jednocześnie odnosząc się do ostatniego wpisu Szamana w temacie festiwalowo-nagrodowym (bo chyba dlatego pokazało mi w proponowanych) - Wanna feel old, czyli 100 piosenek, które kończą w tym roku 20 lat.
Odnoszę wrażenie, że wzięli je z niemieckiego MTV/VIVY, bo wszystkie kojarzę, a właśnie na przełomie 2000/2001 zacząłem przerzucać się z animowanych seriali na RTL2 na muzyczne kanały. 😛
Cytat z Szaman data 12 marca, 2021, 23:42Specjalnie liczyłem ilu nie kojarzę/nie pamiętam i wyszło mi, że 21 (Kate Winslet? WTF?!). Na liście przebojów z 2020 roku proporcje byłyby pewnie odwrotne 🙂 Są utwory które bardzo wtedy lubiłem (Puddle of Mudd- Blurry, P.O.D.- Alive), są piosenkarki które czyniły mnie powiedzmy niespokojnym (Sophie Ellis Bextor, ech...), są takie co ich autentycznie nie słyszałem z 20 lat (OPM- Heaven is A Halfpipe, chociaż to jakoś mi się ze Shrekiem kojarzy) i jeden z najpiękniejszych teledysków w historii pięknych teledysków: Weezer- Island in The Sun w wersji od Spike'a Jonze'a.
Specjalnie liczyłem ilu nie kojarzę/nie pamiętam i wyszło mi, że 21 (Kate Winslet? WTF?!). Na liście przebojów z 2020 roku proporcje byłyby pewnie odwrotne 🙂 Są utwory które bardzo wtedy lubiłem (Puddle of Mudd- Blurry, P.O.D.- Alive), są piosenkarki które czyniły mnie powiedzmy niespokojnym (Sophie Ellis Bextor, ech...), są takie co ich autentycznie nie słyszałem z 20 lat (OPM- Heaven is A Halfpipe, chociaż to jakoś mi się ze Shrekiem kojarzy) i jeden z najpiękniejszych teledysków w historii pięknych teledysków: Weezer- Island in The Sun w wersji od Spike'a Jonze'a.
Cytat z Marek Pilarski data 12 marca, 2021, 23:53No właśnie utwór Kate Winslet był wtedy dość dużym przebojem w Europie, choć chyba nie w Polsce. To piosenka do animowanej "Opowieści wigilijnej".
No właśnie utwór Kate Winslet był wtedy dość dużym przebojem w Europie, choć chyba nie w Polsce. To piosenka do animowanej "Opowieści wigilijnej".