Hyde Park
Cytat z Marek Pilarski data 21 maja, 2021, 23:15A dla Ukrainy śpiewa w tym roku Trinity z Matrixa w psychodelicznym utworze o sianiu konopi. W tle tańczą bohaterowie z Tron: Legacy. 😛
https://www.youtube.com/watch?v=fV4EKm5lkVk
A dla Ukrainy śpiewa w tym roku Trinity z Matrixa w psychodelicznym utworze o sianiu konopi. W tle tańczą bohaterowie z Tron: Legacy. 😛
Cytat z Ernest Kubica data 21 maja, 2021, 23:38W 2009 r. Czechy miały cygańskiego superbohatera
https://www.youtube.com/watch?v=JsjBPt-GeFc
W 2009 r. Czechy miały cygańskiego superbohatera
Cytat z robgordon data 22 maja, 2021, 09:03Natrafiłem na FB na fajne zdjęcie jednej z dwóch dzielnic Szczecina (druga to były Westend), które przyciągają tych najbogatszych szczecinian. Wiem, że w Warszawie jest takich miejsc sporo, ale macie coś takiego u siebie, w innych miastach?
Natrafiłem na FB na fajne zdjęcie jednej z dwóch dzielnic Szczecina (druga to były Westend), które przyciągają tych najbogatszych szczecinian. Wiem, że w Warszawie jest takich miejsc sporo, ale macie coś takiego u siebie, w innych miastach?

Cytat z Marek Pilarski data 22 maja, 2021, 09:29HMmm... W Opolu chyba nie ma takiego getta dla bogatych. Najbardziej "ekskluzywną" dzielnicą jest chyba Pasieka.
HMmm... W Opolu chyba nie ma takiego getta dla bogatych. Najbardziej "ekskluzywną" dzielnicą jest chyba Pasieka.

Cytat z robgordon data 22 maja, 2021, 10:02Krótkometrażowy film Bundesligi o Lewandowskim, sprzed kilku dni. Lektor brzmi jak Agent Smith, ale to raczej nie on.
https://www.youtube.com/watch?v=aCiM44cCeuw&t=1s
Krótkometrażowy film Bundesligi o Lewandowskim, sprzed kilku dni. Lektor brzmi jak Agent Smith, ale to raczej nie on.
Cytat z Mierzwiak data 22 maja, 2021, 10:57Codziennie widzę Roberta w lodówce, ale żeby tutaj? Tego już za wiele 🙂
Codziennie widzę Roberta w lodówce, ale żeby tutaj? Tego już za wiele 🙂
Cytat z robgordon data 22 maja, 2021, 11:58No fakt, jest go ostatnio bardzo dużo. Ten filmik wrzuciłem, bo jest dość szczególny. Dobrze zrealizowany i wykorzystujący nieco kontrowersyjny w sumie motyw koszulki reprezentacji Niemiec, którą Robert nosił w dzieciństwie.
No fakt, jest go ostatnio bardzo dużo. Ten filmik wrzuciłem, bo jest dość szczególny. Dobrze zrealizowany i wykorzystujący nieco kontrowersyjny w sumie motyw koszulki reprezentacji Niemiec, którą Robert nosił w dzieciństwie.
Cytat z Ernest Kubica data 22 maja, 2021, 12:16Cytat z robgordon data Maj 22, 2021, 09:03Natrafiłem na FB na fajne zdjęcie jednej z dwóch dzielnic Szczecina (druga to były Westend), które przyciągają tych najbogatszych szczecinian. Wiem, że w Warszawie jest takich miejsc sporo, ale macie coś takiego u siebie, w innych miastach?
Ten las wycięli pod budowę? W Tomaszowie nie ma takich dzielnic bo w samym mieście nie mają już gdzie powstawać. Jest ograniczone przez lasy, rzekę, tereny podmokłe, tereny przemysłowe. Obecnie takim miejscem jest głównie Spała, którą od Tomaszowa oddziela 5 km lasu. Co ciekawe mówiło się o włączeniu jej do miasta, prawdopodobnie ze względu na dochody osób, które tam mieszkają. Takie dzielnice powstają też w innych okolicznych wioskach o których jeszcze nie dawno mówiło się, że "ptaki tam mają pętle" o tak mało prestiżowych nazwach jak Wiaderno czy Łazisko.
Cytat z robgordon data Maj 22, 2021, 09:03Natrafiłem na FB na fajne zdjęcie jednej z dwóch dzielnic Szczecina (druga to były Westend), które przyciągają tych najbogatszych szczecinian. Wiem, że w Warszawie jest takich miejsc sporo, ale macie coś takiego u siebie, w innych miastach?
Ten las wycięli pod budowę? W Tomaszowie nie ma takich dzielnic bo w samym mieście nie mają już gdzie powstawać. Jest ograniczone przez lasy, rzekę, tereny podmokłe, tereny przemysłowe. Obecnie takim miejscem jest głównie Spała, którą od Tomaszowa oddziela 5 km lasu. Co ciekawe mówiło się o włączeniu jej do miasta, prawdopodobnie ze względu na dochody osób, które tam mieszkają. Takie dzielnice powstają też w innych okolicznych wioskach o których jeszcze nie dawno mówiło się, że "ptaki tam mają pętle" o tak mało prestiżowych nazwach jak Wiaderno czy Łazisko.
Cytat z robgordon data 22 maja, 2021, 12:27Cytat z Ernest Kubica data Maj 22, 2021, 12:16Cytat z robgordon data Maj 22, 2021, 09:03Natrafiłem na FB na fajne zdjęcie jednej z dwóch dzielnic Szczecina (druga to były Westend), które przyciągają tych najbogatszych szczecinian. Wiem, że w Warszawie jest takich miejsc sporo, ale macie coś takiego u siebie, w innych miastach?
Zadałeś pytanie na które przyznam nie znam odpowiedzi 😉 To dzielnica Szczecina, która za czasów niemieckich była wsią. Więc myślę, że ta "wycinka" następowała w miarę naturalnie. Od lat niczego się tam nie wycina, ani dodatkowo nie buduje. Dlatego między innymi jest tak ceniona, wiadomo, że nie walną tam drogi przelotowej czy jakiegoś wielkopowierzchniowego sklepu.
Spała, ta z ośrodkiem sportowym? A Tomaszów jakim jest miastem? Rozwija się, wykorzystuje potencjał Łodzi? Jak to wygląda? Nic przyznam o nic nie wiem.
Cytat z Ernest Kubica data Maj 22, 2021, 12:16Cytat z robgordon data Maj 22, 2021, 09:03Natrafiłem na FB na fajne zdjęcie jednej z dwóch dzielnic Szczecina (druga to były Westend), które przyciągają tych najbogatszych szczecinian. Wiem, że w Warszawie jest takich miejsc sporo, ale macie coś takiego u siebie, w innych miastach?
Zadałeś pytanie na które przyznam nie znam odpowiedzi 😉 To dzielnica Szczecina, która za czasów niemieckich była wsią. Więc myślę, że ta "wycinka" następowała w miarę naturalnie. Od lat niczego się tam nie wycina, ani dodatkowo nie buduje. Dlatego między innymi jest tak ceniona, wiadomo, że nie walną tam drogi przelotowej czy jakiegoś wielkopowierzchniowego sklepu.
Spała, ta z ośrodkiem sportowym? A Tomaszów jakim jest miastem? Rozwija się, wykorzystuje potencjał Łodzi? Jak to wygląda? Nic przyznam o nic nie wiem.
Cytat z Szaman data 22 maja, 2021, 13:06Trailer Track powraca 🙂
https://twitter.com/antovolk/status/1395849598460178432
Trailer Track powraca 🙂
NEWS.
You may have seen some activity from @trailertrack over the last few days...
I am excited to confirm that the website is indeed coming back for good, with a brand new team taking it on moving forward!
(1/) pic.twitter.com/cSKPQoZOMR
— Anton Volkov (@antovolk) May 21, 2021
Cytat z Ernest Kubica data 22 maja, 2021, 13:31Tak Spała z ośrodkiem. Łódź nie ma obecnie żadnego potencjału, to miasta bardzo starzejące się, tak jak i Tomaszów. Główne zakłady tam jak i w Tomaszowie i okolicach to wszelkiego rodzaju magazyny logistyczne (ze względy na centralne położenie i krzyżowanie się autostrad) z płacą 20zł brutto za godzinę. Tomaszów i okolice mają duży potencjał turystyczny, ale nie do końca wykorzystany. Powiat jest najczęściej odwiedzanym przez turystów w województwie łódzkim. Hitem są spływy kajakowe po Pilicy. Jest bardzo duży i pęknie położony Zalew Sulejowski, ale niestety w lecie kwitną sinice i jest śmierdząca zielona maź.
Tak Spała z ośrodkiem. Łódź nie ma obecnie żadnego potencjału, to miasta bardzo starzejące się, tak jak i Tomaszów. Główne zakłady tam jak i w Tomaszowie i okolicach to wszelkiego rodzaju magazyny logistyczne (ze względy na centralne położenie i krzyżowanie się autostrad) z płacą 20zł brutto za godzinę. Tomaszów i okolice mają duży potencjał turystyczny, ale nie do końca wykorzystany. Powiat jest najczęściej odwiedzanym przez turystów w województwie łódzkim. Hitem są spływy kajakowe po Pilicy. Jest bardzo duży i pęknie położony Zalew Sulejowski, ale niestety w lecie kwitną sinice i jest śmierdząca zielona maź.
Cytat z Mierzwiak data 22 maja, 2021, 17:52Nie jestem w stanie opisać jak bardzo irytują mnie ludzie na hulajnogach elektrycznych.
#randomconfessions
Nie jestem w stanie opisać jak bardzo irytują mnie ludzie na hulajnogach elektrycznych.
#randomconfessions
Cytat z robgordon data 22 maja, 2021, 20:41Cytat z Ernest Kubica data Maj 22, 2021, 13:31Tak Spała z ośrodkiem. Łódź nie ma obecnie żadnego potencjału, to miasta bardzo starzejące się, tak jak i Tomaszów. Główne zakłady tam jak i w Tomaszowie i okolicach to wszelkiego rodzaju magazyny logistyczne (ze względy na centralne położenie i krzyżowanie się autostrad) z płacą 20zł brutto za godzinę. Tomaszów i okolice mają duży potencjał turystyczny, ale nie do końca wykorzystany. Powiat jest najczęściej odwiedzanym przez turystów w województwie łódzkim. Hitem są spływy kajakowe po Pilicy. Jest bardzo duży i pęknie położony Zalew Sulejowski, ale niestety w lecie kwitną sinice i jest śmierdząca zielona maź.
Szkoda, że tak to wygląda. Wydawało mi się, że Łódź idzie raczej w dobrą stronę, że rozwija się. Ale przyznam też, że mimo że dużo jeżdżę po Polsce, w wielu regionach byłem, to nigdy nie pomyślałem, żeby zwiedzić właśnie te okolice. Myślałem, że dlatego, że nie są zbyt ciekawe, ale może dlatego, że nie są wystarczająco wypromowane.
Cytat z Ernest Kubica data Maj 22, 2021, 13:31Tak Spała z ośrodkiem. Łódź nie ma obecnie żadnego potencjału, to miasta bardzo starzejące się, tak jak i Tomaszów. Główne zakłady tam jak i w Tomaszowie i okolicach to wszelkiego rodzaju magazyny logistyczne (ze względy na centralne położenie i krzyżowanie się autostrad) z płacą 20zł brutto za godzinę. Tomaszów i okolice mają duży potencjał turystyczny, ale nie do końca wykorzystany. Powiat jest najczęściej odwiedzanym przez turystów w województwie łódzkim. Hitem są spływy kajakowe po Pilicy. Jest bardzo duży i pęknie położony Zalew Sulejowski, ale niestety w lecie kwitną sinice i jest śmierdząca zielona maź.
Szkoda, że tak to wygląda. Wydawało mi się, że Łódź idzie raczej w dobrą stronę, że rozwija się. Ale przyznam też, że mimo że dużo jeżdżę po Polsce, w wielu regionach byłem, to nigdy nie pomyślałem, żeby zwiedzić właśnie te okolice. Myślałem, że dlatego, że nie są zbyt ciekawe, ale może dlatego, że nie są wystarczająco wypromowane.
Cytat z robgordon data 22 maja, 2021, 20:44A Spała kojarzy mi się też z jednym z moich dwóch rodzinnych miast, czyli z Wałczem. To w nich znajdują się centralne ośrodki sportu (sprawdziłem, jest ich łącznie 7).
A Spała kojarzy mi się też z jednym z moich dwóch rodzinnych miast, czyli z Wałczem. To w nich znajdują się centralne ośrodki sportu (sprawdziłem, jest ich łącznie 7).
Cytat z Ernest Kubica data 22 maja, 2021, 21:39Szkoda, że tak to wygląda. Wydawało mi się, że Łódź idzie raczej w dobrą stronę, że rozwija się. Ale przyznam też, że mimo że dużo jeżdżę po Polsce, w wielu regionach byłem, to nigdy nie pomyślałem, żeby zwiedzić właśnie te okolice. Myślałem, że dlatego, że nie są zbyt ciekawe, ale może dlatego, że nie są wystarczająco wypromowane.
Trochę tak. Raz było pytanie w "Postaw na milion": O którym Tomaszowie - Mazowieckim czy Lubelskim pisał Tuwim "a może byśmy tak najmilsza wpadli na dzień do Tomaszowa". No i jeden z tych odpowiadających mówi, że kojarzy Tomaszów Mazowiecki i raczej to nie będzie o nim, bo on jeździ często S8 i tam widać głównie zakłady przemysłowe, jakichś przyrodniczych rzeczy nie widać. A te przyrodnicze i inne ciekawostki są po drugiej stronie miasta.
Tutaj chyba wszystkie najciekawsze rzeczy są pokazane - tylko żubrów na ten moment nie ma bo zachorowały na gruźlicę
https://www.youtube.com/watch?v=n5qfR6U9bJM
Trochę tak. Raz było pytanie w "Postaw na milion": O którym Tomaszowie - Mazowieckim czy Lubelskim pisał Tuwim "a może byśmy tak najmilsza wpadli na dzień do Tomaszowa". No i jeden z tych odpowiadających mówi, że kojarzy Tomaszów Mazowiecki i raczej to nie będzie o nim, bo on jeździ często S8 i tam widać głównie zakłady przemysłowe, jakichś przyrodniczych rzeczy nie widać. A te przyrodnicze i inne ciekawostki są po drugiej stronie miasta.
Tutaj chyba wszystkie najciekawsze rzeczy są pokazane - tylko żubrów na ten moment nie ma bo zachorowały na gruźlicę
Cytat z Ernest Kubica data 23 maja, 2021, 09:10Wczoraj w Tomaszowie kręcili Dzień Niepodległości (zdjęcie nie moje).
Wczoraj w Tomaszowie kręcili Dzień Niepodległości (zdjęcie nie moje).

Cytat z Mierzwiak data 23 maja, 2021, 11:03Łódź, 02.07.2007, fotki moje. (Jakość jest jaka jest, to było jakimś wiekowym - patrz data - telefonem robione)
Łódź, 02.07.2007, fotki moje. (Jakość jest jaka jest, to było jakimś wiekowym - patrz data - telefonem robione)

Cytat z Ernest Kubica data 23 maja, 2021, 11:50Punkty od Islandii
https://www.youtube.com/watch?v=areHsUOFXrE
Punkty od Islandii
Cytat z Szaman data 23 maja, 2021, 14:52Ależ ojciec był podobny do swoich synów
https://twitter.com/tedraimi/status/1396460014722813958
Ależ ojciec był podobny do swoich synów
So long, Old Boy.
Thank you for your endless patience and understanding when I was 17 and left for NYC to be an actor.
Staying so calm then laughing when I destroyed your new Ford. "Its just a car".
Thank you for making me the man I am today.
Leonard Raimi b.1926-d.2021 pic.twitter.com/SFCHA1QimG
— Ted Raimi (@tedraimi) May 23, 2021