aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 53 of 244Next

A dla Ukrainy śpiewa w tym roku Trinity z Matrixa w psychodelicznym utworze o sianiu konopi. W tle tańczą bohaterowie z Tron: Legacy. 😛

W 2009 r. Czechy miały cygańskiego superbohatera

Natrafiłem na FB na fajne zdjęcie jednej z dwóch dzielnic Szczecina (druga to były Westend), które przyciągają tych najbogatszych szczecinian. Wiem, że w Warszawie jest takich miejsc sporo, ale macie coś takiego u siebie, w innych miastach?

Szaman has reacted to this post.
Szaman

HMmm... W Opolu chyba nie ma takiego getta dla bogatych. Najbardziej "ekskluzywną" dzielnicą jest chyba Pasieka.

Szaman

Krótkometrażowy film Bundesligi o Lewandowskim, sprzed kilku dni. Lektor brzmi jak Agent Smith, ale to raczej nie on.

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Codziennie widzę Roberta w lodówce, ale żeby tutaj? Tego już za wiele 🙂

Szaman

No fakt, jest go ostatnio bardzo dużo. Ten filmik wrzuciłem, bo jest dość szczególny. Dobrze zrealizowany i wykorzystujący nieco kontrowersyjny w sumie motyw koszulki reprezentacji Niemiec, którą Robert nosił w dzieciństwie.

Cytat z robgordon data Maj 22, 2021, 09:03

Natrafiłem na FB na fajne zdjęcie jednej z dwóch dzielnic Szczecina (druga to były Westend), które przyciągają tych najbogatszych szczecinian. Wiem, że w Warszawie jest takich miejsc sporo, ale macie coś takiego u siebie, w innych miastach?

Ten las wycięli pod budowę? W Tomaszowie nie ma takich dzielnic bo w samym mieście nie mają już gdzie powstawać. Jest ograniczone przez lasy, rzekę, tereny podmokłe, tereny przemysłowe. Obecnie takim miejscem jest głównie Spała, którą od Tomaszowa oddziela 5 km lasu. Co ciekawe mówiło się o włączeniu jej do miasta, prawdopodobnie ze względu na dochody osób, które tam mieszkają. Takie dzielnice powstają też w innych okolicznych wioskach o których jeszcze nie dawno mówiło się, że "ptaki tam mają pętle" o tak mało prestiżowych nazwach jak Wiaderno czy Łazisko.

Cytat z Ernest Kubica data Maj 22, 2021, 12:16
Cytat z robgordon data Maj 22, 2021, 09:03

Ten las wycięli pod budowę? W Tomaszowie nie ma takich dzielnic bo w samym mieście nie mają już gdzie powstawać. Jest ograniczone przez lasy, rzekę, tereny podmokłe, tereny przemysłowe. Obecnie takim miejscem jest głównie Spała, którą od Tomaszowa oddziela 5 km lasu. Co ciekawe mówiło się o włączeniu jej do miasta, prawdopodobnie ze względu na dochody osób, które tam mieszkają. Takie dzielnice powstają też w innych okolicznych wioskach o których jeszcze nie dawno mówiło się, że "ptaki tam mają pętle" o tak mało prestiżowych nazwach jak Wiaderno czy Łazisko.

Zadałeś pytanie na które przyznam nie znam odpowiedzi 😉 To dzielnica Szczecina, która za czasów niemieckich była wsią. Więc myślę, że ta "wycinka" następowała w miarę naturalnie. Od lat niczego się tam nie wycina, ani dodatkowo nie buduje. Dlatego między innymi jest tak ceniona, wiadomo, że nie walną tam drogi przelotowej czy jakiegoś wielkopowierzchniowego sklepu.

Spała, ta z ośrodkiem sportowym? A Tomaszów jakim jest miastem? Rozwija się, wykorzystuje potencjał Łodzi? Jak to wygląda? Nic przyznam o nic nie wiem.

Trailer Track powraca 🙂

Tak Spała z ośrodkiem. Łódź nie ma obecnie żadnego potencjału, to miasta bardzo starzejące się, tak jak i Tomaszów. Główne zakłady tam jak i w Tomaszowie i okolicach to wszelkiego rodzaju magazyny logistyczne (ze względy na centralne położenie i krzyżowanie się autostrad) z płacą 20zł brutto za godzinę. Tomaszów i okolice mają duży potencjał turystyczny, ale nie do końca wykorzystany. Powiat jest najczęściej odwiedzanym przez turystów w województwie łódzkim. Hitem są spływy kajakowe po Pilicy. Jest bardzo duży i pęknie położony Zalew Sulejowski, ale niestety w lecie kwitną sinice i jest śmierdząca zielona maź.

Zalew Sulejowski. Co dalej? - strona komentarzy: 2 - ePiotrkow.pl - Piotrków Trybunalski

Nie jestem w stanie opisać jak bardzo irytują mnie ludzie na hulajnogach elektrycznych.

#randomconfessions

Cytat z Ernest Kubica data Maj 22, 2021, 13:31

Tak Spała z ośrodkiem. Łódź nie ma obecnie żadnego potencjału, to miasta bardzo starzejące się, tak jak i Tomaszów. Główne zakłady tam jak i w Tomaszowie i okolicach to wszelkiego rodzaju magazyny logistyczne (ze względy na centralne położenie i krzyżowanie się autostrad) z płacą 20zł brutto za godzinę. Tomaszów i okolice mają duży potencjał turystyczny, ale nie do końca wykorzystany. Powiat jest najczęściej odwiedzanym przez turystów w województwie łódzkim. Hitem są spływy kajakowe po Pilicy. Jest bardzo duży i pęknie położony Zalew Sulejowski, ale niestety w lecie kwitną sinice i jest śmierdząca zielona maź.

Zalew Sulejowski. Co dalej? - strona komentarzy: 2 - ePiotrkow.pl - Piotrków Trybunalski

Szkoda, że tak to wygląda. Wydawało mi się, że Łódź idzie raczej w dobrą stronę, że rozwija się. Ale przyznam też, że mimo że dużo jeżdżę po Polsce, w wielu regionach byłem, to nigdy nie pomyślałem, żeby zwiedzić właśnie te okolice. Myślałem, że dlatego, że nie są zbyt ciekawe, ale może dlatego, że nie są wystarczająco wypromowane.

A Spała kojarzy mi się też z jednym z moich dwóch rodzinnych miast, czyli z Wałczem. To w nich znajdują się centralne ośrodki sportu (sprawdziłem, jest ich łącznie 7).

Szkoda, że tak to wygląda. Wydawało mi się, że Łódź idzie raczej w dobrą stronę, że rozwija się. Ale przyznam też, że mimo że dużo jeżdżę po Polsce, w wielu regionach byłem, to nigdy nie pomyślałem, żeby zwiedzić właśnie te okolice. Myślałem, że dlatego, że nie są zbyt ciekawe, ale może dlatego, że nie są wystarczająco wypromowane.

Trochę tak. Raz było pytanie w "Postaw na milion":  O którym Tomaszowie - Mazowieckim czy Lubelskim pisał Tuwim "a może byśmy tak najmilsza wpadli na dzień do Tomaszowa". No i jeden z tych odpowiadających mówi, że kojarzy Tomaszów Mazowiecki i raczej to nie będzie o nim, bo on jeździ często S8 i tam widać głównie zakłady przemysłowe, jakichś przyrodniczych rzeczy nie widać. A te przyrodnicze i inne ciekawostki są po drugiej stronie miasta.

Tutaj chyba wszystkie najciekawsze rzeczy są pokazane - tylko żubrów na ten moment nie ma bo zachorowały na gruźlicę

Wczoraj w Tomaszowie kręcili Dzień Niepodległości (zdjęcie nie moje).

Może być zdjęciem przedstawiającym niebo i przyroda

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon

Nawet dobre CGI.

Ernest Kubica, Szaman and robgordon have reacted to this post.
Ernest KubicaSzamanrobgordon

Łódź, 02.07.2007, fotki moje. (Jakość jest jaka jest, to było jakimś wiekowym - patrz data - telefonem robione)

Ernest Kubica and Szaman have reacted to this post.
Ernest KubicaSzaman

Punkty od Islandii

Ależ ojciec był podobny do swoich synów

PreviousPage 53 of 244Next