Hyde Park
Cytat z Marek Pilarski data 26 maja, 2021, 20:38Nie słyszałem o tym. Ale widzę, że to na drugim końcu Opola. 😛
Nie słyszałem o tym. Ale widzę, że to na drugim końcu Opola. 😛
Cytat z Szaman data 26 maja, 2021, 21:18A pamiętam jak byli zbyt wielcy by upaść 🙂
https://twitter.com/PolsatNewsPL/status/1397579497130668034?s=19
A pamiętam jak byli zbyt wielcy by upaść 🙂
Serwis Nasza Klasa znika z internetu. Był popularny w pierwszej dekadzie XXI wieku, zanim w Polsce pojawił się Facebookhttps://t.co/aS9i1mI6H2
— PolsatNews.pl (@PolsatNewsPL) May 26, 2021
Cytat z Marek Pilarski data 26 maja, 2021, 21:24I tak długo utrzymali się. FB zaczął wygryzać ich już 10 lat temu.
I tak długo utrzymali się. FB zaczął wygryzać ich już 10 lat temu.
Cytat z Mierzwiak data 28 maja, 2021, 11:55@marek
Jest sprawa 🙂 Niestety miała miejsce, ekhm, katastrofa i wyświetlacz w moim Samsungu M31s wyzionął ducha dlatego mam gorącą prośbę / pytanie - czy jesteś w stanie podłączyć do swojego telefonu klawiaturę? Jeśli masz klawiaturę ze zwykłym wejściem USB to potrzebna jest do tego przejściówka USB-C - USB, ewentualnie bezprzewodowa.
Tak czy inaczej chodzi mi o obsługę telefonu za pomocą wyłącznie podłączonej klawiatury i spisanie dokładnej sekwencji klawiszy jakie muszę wcisnąć począwszy od odblokowania (zdaje się że ekran wprowadzania PINu aktywuje się spacją a następnie wystarczy wklepać sam PIN i gotowe), po wejście w menu z ustawieniami, dalej ustawienia programisty aż do aktywowania opcji debugowania USB. Niestety miałem ją wyłączoną dlatego nie jestem w stanie dostać się do niczego co miałem w pamięci telefonu 🙁
Będę baaardzo wdzięczny za pomoc!
Jest sprawa 🙂 Niestety miała miejsce, ekhm, katastrofa i wyświetlacz w moim Samsungu M31s wyzionął ducha dlatego mam gorącą prośbę / pytanie - czy jesteś w stanie podłączyć do swojego telefonu klawiaturę? Jeśli masz klawiaturę ze zwykłym wejściem USB to potrzebna jest do tego przejściówka USB-C - USB, ewentualnie bezprzewodowa.
Tak czy inaczej chodzi mi o obsługę telefonu za pomocą wyłącznie podłączonej klawiatury i spisanie dokładnej sekwencji klawiszy jakie muszę wcisnąć począwszy od odblokowania (zdaje się że ekran wprowadzania PINu aktywuje się spacją a następnie wystarczy wklepać sam PIN i gotowe), po wejście w menu z ustawieniami, dalej ustawienia programisty aż do aktywowania opcji debugowania USB. Niestety miałem ją wyłączoną dlatego nie jestem w stanie dostać się do niczego co miałem w pamięci telefonu 🙁
Będę baaardzo wdzięczny za pomoc!
Cytat z Marek Pilarski data 28 maja, 2021, 14:57Hmmmm..Obawiam się, że nie będę w stanie pomóc, bo nie posiadam klawiatury do komputera. Prywatny i pracowy komputer to laptopy. :/
Czy jeszcze jakoś inaczej mogę ewentualnie pomóc?
A co się stało z wyświetlaczem? Sam z siebie padł?
Hmmmm..Obawiam się, że nie będę w stanie pomóc, bo nie posiadam klawiatury do komputera. Prywatny i pracowy komputer to laptopy. :/
Czy jeszcze jakoś inaczej mogę ewentualnie pomóc?
A co się stało z wyświetlaczem? Sam z siebie padł?
Cytat z Mierzwiak data 28 maja, 2021, 15:22Nic o czym chciałbym ze szczegółami opowiadać bo telefon zepsuł się z mojej winy niestety 😛
Udaje mi się go odblokować i tyle, ale dalsze poruszanie się na ślepo jest z oczywistych wzgledów problematyczne.
Jeśli nie sprawi Ci to wielkiego kłopotu to możesz mi napisać:
- którą pozycją w ustawienia -> informacje o telefonie (są na końcu, prawda?) jest informacja o oprogramowaniu, a następnie którą pozycją jest wersja jądra
- jeśli klikniesz na wersję jądra 7 razy to aktywujesz opcje programisty które powinny się pojawić na końcu ustawień po informacjach telefonie
- następnie potrzebuję wiedzieć którą pozycją w opcjach programisty jest debugowanie USB
Dodatkowo mogłaby mi pomóc informacja o tym którą pozycją w ustawieniach są ułatwienia dostępności / dostępność i czy pierwszą pozycją w nich jest asystent głosowy.
Z góry dzięki 🙂
Nic o czym chciałbym ze szczegółami opowiadać bo telefon zepsuł się z mojej winy niestety 😛
Udaje mi się go odblokować i tyle, ale dalsze poruszanie się na ślepo jest z oczywistych wzgledów problematyczne.
Jeśli nie sprawi Ci to wielkiego kłopotu to możesz mi napisać:
- którą pozycją w ustawienia -> informacje o telefonie (są na końcu, prawda?) jest informacja o oprogramowaniu, a następnie którą pozycją jest wersja jądra
- jeśli klikniesz na wersję jądra 7 razy to aktywujesz opcje programisty które powinny się pojawić na końcu ustawień po informacjach telefonie
- następnie potrzebuję wiedzieć którą pozycją w opcjach programisty jest debugowanie USB
Dodatkowo mogłaby mi pomóc informacja o tym którą pozycją w ustawieniach są ułatwienia dostępności / dostępność i czy pierwszą pozycją w nich jest asystent głosowy.
Z góry dzięki 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 28 maja, 2021, 15:48
- informacje o telefonie są na końcu, później informacje o oprogramowaniu jest trzecią pozycją, Wersja jądra jest później piąta.
- kliknąłem siedem razy, ale nic się nie pojawiło. ;/
Dostępność jest czwarta od końca w Ustawieniach (19. od góry)
Czy Talk Back to asystent głosowy? Jeśli tak, to jest to druga opcja od góry w Dostępności.
- informacje o telefonie są na końcu, później informacje o oprogramowaniu jest trzecią pozycją, Wersja jądra jest później piąta.
- kliknąłem siedem razy, ale nic się nie pojawiło. ;/
Dostępność jest czwarta od końca w Ustawieniach (19. od góry)
Czy Talk Back to asystent głosowy? Jeśli tak, to jest to druga opcja od góry w Dostępności.
Cytat z Mierzwiak data 28 maja, 2021, 15:58To już zawsze do przodu, dzięki 🙂 Może na tym modelu nie jest to siedem razy, ale tak czy siak trzeba wersję jądra stukać palcem aż pojawi się info o zostaniu programistą 🙂
To już zawsze do przodu, dzięki 🙂 Może na tym modelu nie jest to siedem razy, ale tak czy siak trzeba wersję jądra stukać palcem aż pojawi się info o zostaniu programistą 🙂
Cytat z Mierzwiak data 28 maja, 2021, 17:23Niestety nie jestem w stanie nic zrobić, tym bardziej że tak naprawdę nawet nie wiem czy wchodzę do menu ustawień czy nie.
Na innym Samsungu kolegi używam na klawiaturze skrótu ctrl+a który otwiera pasek wyszukiwania i z jego poziomu wstukując "ustawienia" się tam przenoszę, ale czy działa to identycznie na M31s? Być może nie, pozycje w menu które podałeś u niego były zupełnie inne...
Rozbraja mnie to że z jednej strony sytuacja nie jest zbyt skomplikowana, mogę nawet przy pomocy podłączonej klawiatury odebrać telefon, ale przez brak włączonego debugowania USB mam tak naprawdę kawałek złomu z którego nie mogę odzyskać nawet jednego zdjęcia :/
Niestety nie jestem w stanie nic zrobić, tym bardziej że tak naprawdę nawet nie wiem czy wchodzę do menu ustawień czy nie.
Na innym Samsungu kolegi używam na klawiaturze skrótu ctrl+a który otwiera pasek wyszukiwania i z jego poziomu wstukując "ustawienia" się tam przenoszę, ale czy działa to identycznie na M31s? Być może nie, pozycje w menu które podałeś u niego były zupełnie inne...
Rozbraja mnie to że z jednej strony sytuacja nie jest zbyt skomplikowana, mogę nawet przy pomocy podłączonej klawiatury odebrać telefon, ale przez brak włączonego debugowania USB mam tak naprawdę kawałek złomu z którego nie mogę odzyskać nawet jednego zdjęcia :/
Cytat z Marek Pilarski data 28 maja, 2021, 17:48Próbowałem jeszcze kilka razy klikać w wersję jądra, ale nic się nie dzieje..
Próbowałem jeszcze kilka razy klikać w wersję jądra, ale nic się nie dzieje..
Cytat z Mierzwiak data 28 maja, 2021, 17:56Google podpowiada że trzeba klikać w numer kompilacji, nie wiem czy to jest to samo bo nie widzę 😀
Google podpowiada że trzeba klikać w numer kompilacji, nie wiem czy to jest to samo bo nie widzę 😀
Cytat z Marek Pilarski data 28 maja, 2021, 18:01Udało się. Trzeba klikać w Numer wersji, który jest pod Wersją jądra, czyli jest to szósta pozycja w Informacjach o oprogramowaniu. 🙂
W opcjach programisty Debugowanie USB jest w sumie 13. pozycją.
Udało się. Trzeba klikać w Numer wersji, który jest pod Wersją jądra, czyli jest to szósta pozycja w Informacjach o oprogramowaniu. 🙂
W opcjach programisty Debugowanie USB jest w sumie 13. pozycją.
Cytat z Ernest Kubica data 28 maja, 2021, 18:19Przypomniało mi się jak obsługiwałem windowsa "na ślepo". Padł mi Windows (chyba XP) i mogłem mieć instalację dopiero na drugi dzień, a bardzo czegoś na szybko potrzebowałem z komputera. Ściągnąłem więc sobie Windowsa z Osiołka. Instalacje przebiegła pomyślnie, po angielsku. Odpala się, a tam chiński.
Przypomniało mi się jak obsługiwałem windowsa "na ślepo". Padł mi Windows (chyba XP) i mogłem mieć instalację dopiero na drugi dzień, a bardzo czegoś na szybko potrzebowałem z komputera. Ściągnąłem więc sobie Windowsa z Osiołka. Instalacje przebiegła pomyślnie, po angielsku. Odpala się, a tam chiński.
Cytat z Mierzwiak data 28 maja, 2021, 19:15
Tak, metoda wejścia w ustawienia podpatrzona na innym Samsungu okazała się trafna, tak, @marek okazał się moim wybawcą ale ostatecznie zagadkę rozwiązał geniusz Mierzwiaka który wpadł na pomysł by spróbować raz jeszcze, tym razem zamiast enterem potwierdzać spacją i podziałało 🙂
Dla zabawy podaję kombinację:
Alt + a (wcześniej błędnie napisałem że ctrl)
Strzałka do góry
Spacja
wpisać "ustawienia"
Spacja x2
Dół trzymać kilka sekund
Spacja
Dół x3
Spacja
Dół x6
Spacja x7
Escape x2
Dół
Spacja
Dół x13
Spacja x2

Tak, metoda wejścia w ustawienia podpatrzona na innym Samsungu okazała się trafna, tak, @marek okazał się moim wybawcą ale ostatecznie zagadkę rozwiązał geniusz Mierzwiaka który wpadł na pomysł by spróbować raz jeszcze, tym razem zamiast enterem potwierdzać spacją i podziałało 🙂
Dla zabawy podaję kombinację:
Alt + a (wcześniej błędnie napisałem że ctrl)
Strzałka do góry
Spacja
wpisać "ustawienia"
Spacja x2
Dół trzymać kilka sekund
Spacja
Dół x3
Spacja
Dół x6
Spacja x7
Escape x2
Dół
Spacja
Dół x13
Spacja x2
Cytat z Marek Pilarski data 28 maja, 2021, 20:25

Cytat z Ernest Kubica data 30 maja, 2021, 23:25Dziennikarstwo sięga dna. To coś nazwane jest recenzją? Raczej artykuł sponsorowany. Jeśli ta Pani w ogóle widziała ten film to jest to na poziomie wypracowania w podstawówce https://www.wprost.pl/kraj/10451716/recenzja-druga-polowa-musial-w-futrze-pazura-trenerem-krychowiak-gwiazda.html
Dziennikarstwo sięga dna. To coś nazwane jest recenzją? Raczej artykuł sponsorowany. Jeśli ta Pani w ogóle widziała ten film to jest to na poziomie wypracowania w podstawówce https://www.wprost.pl/kraj/10451716/recenzja-druga-polowa-musial-w-futrze-pazura-trenerem-krychowiak-gwiazda.html
Cytat z Szaman data 31 maja, 2021, 07:50"Raindrops..." już zawsze będzie mi się kojarzyć ze Spider-Manem 2, a "Hooked on a feeling" ze Strażnikami Galaktyki.
https://twitter.com/DEADLINE/status/1398776135064948739?s=19
"Raindrops..." już zawsze będzie mi się kojarzyć ze Spider-Manem 2, a "Hooked on a feeling" ze Strażnikami Galaktyki.
BJ Thomas Dies: Grammy-Winning Hit Songwriter Was 78 https://t.co/Pnu1JTaolS
— Deadline Hollywood (@DEADLINE) May 29, 2021
Cytat z robgordon data 1 czerwca, 2021, 16:13Mister, kolejna zagadka geograficzna 😉 Kojarzysz ostatnią lokalizację z tego klipu (pojawia się ok. 2.00)?
https://www.youtube.com/watch?v=5ewENntV0uY
Mister, kolejna zagadka geograficzna 😉 Kojarzysz ostatnią lokalizację z tego klipu (pojawia się ok. 2.00)?