Hyde Park
Cytat z Marek Pilarski data 1 czerwca, 2021, 16:33Pewnie, amfiteatr na Górze Świętej Anny. 😉
Pewnie, amfiteatr na Górze Świętej Anny. 😉
Cytat z Marek Pilarski data 1 czerwca, 2021, 20:05Cytat z Marek Pilarski data Maj 17, 2021, 19:23Nazwa spółki ma być ogłoszona w najbliższych dwóch tygodniach. Nie zdziwi mnie, jak będzie to po prostu Warner Discovery albo Discovery Warner.
https://www.hollywoodreporter.com/business/business-news/discovery-att-deal-ceo-stankey-zaslav-1234954116/
Cytat z Marek Pilarski data Maj 17, 2021, 19:23Nazwa spółki ma być ogłoszona w najbliższych dwóch tygodniach. Nie zdziwi mnie, jak będzie to po prostu Warner Discovery albo Discovery Warner.
Cytat z robgordon data 2 czerwca, 2021, 22:24Dziś czterdzieste któreś urodziny obchodzą Wentworth Miller, Justin Long, Zachary Quinto i Dominic Cooper. Wydaje się, że każdy z nich w pewnym momencie był bliski większej kariery. I chyba żaden z nich nie osiągnął tego, czego się być może spodziewał.
Dziś czterdzieste któreś urodziny obchodzą Wentworth Miller, Justin Long, Zachary Quinto i Dominic Cooper. Wydaje się, że każdy z nich w pewnym momencie był bliski większej kariery. I chyba żaden z nich nie osiągnął tego, czego się być może spodziewał.
Cytat z Mierzwiak data 3 czerwca, 2021, 00:03We wczorajszym losowaniu osoby do "scancelowania" padło na Ellie Kemper:
https://news.yahoo.com/rush-cancel-ellie-kemper-based-171436333.html
We wczorajszym losowaniu osoby do "scancelowania" padło na Ellie Kemper:
https://news.yahoo.com/rush-cancel-ellie-kemper-based-171436333.html
Cytat z robgordon data 3 czerwca, 2021, 11:23Pytanie narodowościowe. Jak w Waszych miastach wygląda sytuacja z Ukraińcami? Ilu ich jest? Są zauważali w przestrzeni publicznej? Mają własne sklepy, knajpy? Jak są postrzegani przez Polaków?
Pytanie narodowościowe. Jak w Waszych miastach wygląda sytuacja z Ukraińcami? Ilu ich jest? Są zauważali w przestrzeni publicznej? Mają własne sklepy, knajpy? Jak są postrzegani przez Polaków?
Cytat z Ernest Kubica data 3 czerwca, 2021, 14:04W Tomaszowie jest ich bardzo dużo ze względu na dużą ilość niskopłatnych miejsc pracy. Tyle, że na pierwszy rzut oka nie są zauważalni. W tygodniu robią prawdopodobnie dużo nadgodzin i w takich normalnych godzinach 6-20 ich raczej nie widać. Nie widziałem, żeby prowadzili jakąś działalność typu sklep, knajpa. Raczej nie integrują się z Polakami i bywają w swoim towarzystwie. Widoczni są w niedzielę do południa bo pewnie mają wolne. Przez to, że to są stanowiska niskopłatne dla słabo wykształconych to są to osoby mocno wyróżniające się wyglądem i ubiorem - wyglądają jak Polacy sprzed 30 lat, można się poczuć jak podróżnik w czasie.
Zdarza się, że można faktycznie odczuć, że jest ich dużo. Kiedyś wracałem autobusem z Warszawy i trochę się zdziwiłem, że w poniedziałem wieczorem jedzie do Tomaszowa pełny autobus, a tam chyba 80% to byli Ukraińcy wracający ze swoich świąt Bożego Narodzenia. Tylko że 3/4 ludzi wysiadło w Rawie Mazowieckiej, gdziej jest ogromna liczba magazynów np. firm kurierskich. Brat mi mówił, że jak jechał autobusem MPK na pociąg po godz.5 rano to myślał, że autobus będzie pusty, a ledwo się zmieścił bo na godz. 6 do pracy jechali Ukraińcy.
Jak są postrzegani to szczerze nie wiem bo nie znam chyba nikogo kto przebywa z nimi często. W internecie widzę głosy z tych firm gdzie pracują, że przez Ukraińców nie ma tam szans na podwyżki.
Na przeciwko mnie wynajmują mieszkanie w szeregowcu po przeciwnej stronie ulicy. Ciężko coś o nich powiedzieć, widzę ich tylko jak wychodzą zapalić. Jakoś nie słychać, żeby głośno imprezowali no i chyba właściciel wymaga, żeby nie palili w mieszaniu bo nawet w największe mrozy palą na balkonie.
W Tomaszowie jest ich bardzo dużo ze względu na dużą ilość niskopłatnych miejsc pracy. Tyle, że na pierwszy rzut oka nie są zauważalni. W tygodniu robią prawdopodobnie dużo nadgodzin i w takich normalnych godzinach 6-20 ich raczej nie widać. Nie widziałem, żeby prowadzili jakąś działalność typu sklep, knajpa. Raczej nie integrują się z Polakami i bywają w swoim towarzystwie. Widoczni są w niedzielę do południa bo pewnie mają wolne. Przez to, że to są stanowiska niskopłatne dla słabo wykształconych to są to osoby mocno wyróżniające się wyglądem i ubiorem - wyglądają jak Polacy sprzed 30 lat, można się poczuć jak podróżnik w czasie.
Zdarza się, że można faktycznie odczuć, że jest ich dużo. Kiedyś wracałem autobusem z Warszawy i trochę się zdziwiłem, że w poniedziałem wieczorem jedzie do Tomaszowa pełny autobus, a tam chyba 80% to byli Ukraińcy wracający ze swoich świąt Bożego Narodzenia. Tylko że 3/4 ludzi wysiadło w Rawie Mazowieckiej, gdziej jest ogromna liczba magazynów np. firm kurierskich. Brat mi mówił, że jak jechał autobusem MPK na pociąg po godz.5 rano to myślał, że autobus będzie pusty, a ledwo się zmieścił bo na godz. 6 do pracy jechali Ukraińcy.
Jak są postrzegani to szczerze nie wiem bo nie znam chyba nikogo kto przebywa z nimi często. W internecie widzę głosy z tych firm gdzie pracują, że przez Ukraińców nie ma tam szans na podwyżki.
Na przeciwko mnie wynajmują mieszkanie w szeregowcu po przeciwnej stronie ulicy. Ciężko coś o nich powiedzieć, widzę ich tylko jak wychodzą zapalić. Jakoś nie słychać, żeby głośno imprezowali no i chyba właściciel wymaga, żeby nie palili w mieszaniu bo nawet w największe mrozy palą na balkonie.
Cytat z robgordon data 4 czerwca, 2021, 15:23Mam zbliżone spostrzeżenia. W Szczecinie jest podobnie, choć z drobnymi różnicami. Jest jeden sklep z ukraińskimi produktami, zdarza się ich zauważać w przestrzeni publicznej. Np. dość duże grupy pojawiają się na szczecińskich bulwarach. To jedyne miejsce w mieście, gdzie można pić alkohol na zewnątrz, nic dziwnego więc, że tam bywają. Ale np. zdarzyło mi się dwa razy widzieć jak jacyś kolesie przynieśli tam "podręczny" sprzęt koncertowy i dali występ dla grupki pobratymców.
Pytałem bo ciekawi mnie jak ich sytuacja rozwinie się w naszym kraju. Czy dopiero kolejne pokolenia się prawdziwie zintegrują? Ostatnio obejrzałem kilka videoblogów młodych Ukraińców (ale też Białorusinów i Rosjan), opowiadających o tym co im się podoba, a co nie w Polsce, co ich zaskoczyło itd. Fajnie czasem dowiedzieć się jak Polska postrzegana jest w oczach przyjezdnych.
Mam zbliżone spostrzeżenia. W Szczecinie jest podobnie, choć z drobnymi różnicami. Jest jeden sklep z ukraińskimi produktami, zdarza się ich zauważać w przestrzeni publicznej. Np. dość duże grupy pojawiają się na szczecińskich bulwarach. To jedyne miejsce w mieście, gdzie można pić alkohol na zewnątrz, nic dziwnego więc, że tam bywają. Ale np. zdarzyło mi się dwa razy widzieć jak jacyś kolesie przynieśli tam "podręczny" sprzęt koncertowy i dali występ dla grupki pobratymców.
Pytałem bo ciekawi mnie jak ich sytuacja rozwinie się w naszym kraju. Czy dopiero kolejne pokolenia się prawdziwie zintegrują? Ostatnio obejrzałem kilka videoblogów młodych Ukraińców (ale też Białorusinów i Rosjan), opowiadających o tym co im się podoba, a co nie w Polsce, co ich zaskoczyło itd. Fajnie czasem dowiedzieć się jak Polska postrzegana jest w oczach przyjezdnych.
Cytat z Mierzwiak data 4 czerwca, 2021, 16:30W firmie w której pracuję wśród pracowników produkcji już grubo ponad połowa, a może nawet więcej, to Ukraińcy.
Nie ma co komentować, ludzie jak ludzie, tak jak i wśród "naszych" są fajni i sympatyczni, jest też prostactwo i patola.
Przywieźli natomiast od siebie dziwne zwyczaje, słyszałem od koleżanek że panie zużyty papier toaletowy wyrzucają do kosza a nie do klozetu. Ostatnio też w damskiej toalecie ktoś zrobił "dwójkę" na podłodze, ale nie ma co bezpodstawnie podejrzewać konkretnej narodowości 😛
W firmie w której pracuję wśród pracowników produkcji już grubo ponad połowa, a może nawet więcej, to Ukraińcy.
Nie ma co komentować, ludzie jak ludzie, tak jak i wśród "naszych" są fajni i sympatyczni, jest też prostactwo i patola.
Przywieźli natomiast od siebie dziwne zwyczaje, słyszałem od koleżanek że panie zużyty papier toaletowy wyrzucają do kosza a nie do klozetu. Ostatnio też w damskiej toalecie ktoś zrobił "dwójkę" na podłodze, ale nie ma co bezpodstawnie podejrzewać konkretnej narodowości 😛
Cytat z Szaman data 4 czerwca, 2021, 16:39U mnie w pracy jest dwójka Ukraińców, jakby nie mocny akcent w bardzo dobrej polszczyźnie (studiowali już tutaj, nie wiem jak to wyglądało wcześniej), to nawet bym nie rozpoznał.
U mnie w pracy jest dwójka Ukraińców, jakby nie mocny akcent w bardzo dobrej polszczyźnie (studiowali już tutaj, nie wiem jak to wyglądało wcześniej), to nawet bym nie rozpoznał.
Cytat z robgordon data 4 czerwca, 2021, 16:59Cytat z Mierzwiak data Czerwiec 4, 2021, 16:30W firmie w której pracuję wśród pracowników produkcji już grubo ponad połowa, a może nawet więcej, to Ukraińcy.
Przywieźli natomiast od siebie dziwne zwyczaje, słyszałem od koleżanek że panie zużyty papier toaletowy wyrzucają do kosza a nie do klozetu. Ostatnio też w damskiej toalecie ktoś zrobił "dwójkę" na podłodze, ale nie ma co bezpodstawnie podejrzewać konkretnej narodowości
Z tym papierem to przypadłość wielu nacji, a właściwie krajów. Zwłaszcza południowych (Grecja, Bułgaria, Albania). Ich kanalizacja nie daje rady.
Cytat z Mierzwiak data Czerwiec 4, 2021, 16:30W firmie w której pracuję wśród pracowników produkcji już grubo ponad połowa, a może nawet więcej, to Ukraińcy.
Przywieźli natomiast od siebie dziwne zwyczaje, słyszałem od koleżanek że panie zużyty papier toaletowy wyrzucają do kosza a nie do klozetu. Ostatnio też w damskiej toalecie ktoś zrobił "dwójkę" na podłodze, ale nie ma co bezpodstawnie podejrzewać konkretnej narodowości
Z tym papierem to przypadłość wielu nacji, a właściwie krajów. Zwłaszcza południowych (Grecja, Bułgaria, Albania). Ich kanalizacja nie daje rady.
Cytat z robgordon data 5 czerwca, 2021, 15:57Mark Wahlberg kończy dziś 50 lat. A polska B(rigitte) B(ardot) czyli Barbara Brylska - 80.
Mark Wahlberg kończy dziś 50 lat. A polska B(rigitte) B(ardot) czyli Barbara Brylska - 80.
Cytat z Mierzwiak data 6 czerwca, 2021, 18:54Uwielbiam aktorskie odkrycia przy wracaniu do starszych filmów lub, jak w moim przypadku dzisiaj, skakaniu po kanałach.
Tym razem Kate i Leopold i Viola Davis jako policjantka pytająca Jackmana czy sprzątnie psią kupę 🙂
Uwielbiam aktorskie odkrycia przy wracaniu do starszych filmów lub, jak w moim przypadku dzisiaj, skakaniu po kanałach.
Tym razem Kate i Leopold i Viola Davis jako policjantka pytająca Jackmana czy sprzątnie psią kupę 🙂
Cytat z Mierzwiak data 7 czerwca, 2021, 14:47Clickbaitowa desperacja:
https://www.o2.pl/informacje/tyle-zaplacil-za-obiad-dla-dwoch-osob-nad-morzem-elegancka-restauracja-skad-6647717547625088a
Najlepsze jest jednak stwierdzenie według którego obiad dla dwóch osób w DROGIEJ restauracji kosztuje 100 zł 🙂
Clickbaitowa desperacja:
Najlepsze jest jednak stwierdzenie według którego obiad dla dwóch osób w DROGIEJ restauracji kosztuje 100 zł 🙂
Cytat z Szaman data 7 czerwca, 2021, 15:01Mam wrażenie, że co roku wrzucają ten sam artykuł, a może nawet i ten sam paragon 🙂
Mam wrażenie, że co roku wrzucają ten sam artykuł, a może nawet i ten sam paragon 🙂
Cytat z Ernest Kubica data 7 czerwca, 2021, 17:00Ludzie nie jedzą zwykle ryby w restauracjach i są nagle zdziwieni wysokimi cenami dań z ryby. Tylko, że filety z ryb kosztują dużo więcej niż mięso na schabowe nie mówiąc o filetach z kurczaka. Nie odróżniają ceny ryby od ceny fileta, a to różnica jest ogromna. W sklepie filet z dorsza prawie 50zł https://www.rybna-kraina.pl/dorsz-filet-bez-skory-i-bez-osci-,produkt-77-79, a taki okoń w całości 30zł/kg https://www.irybka.pl/product-pol-9352-Okon-swiezy-wypatroszony-z-glowa.html, ale filet z okonia ponad 100zł/kg wychodzi https://ranozebrano.pl/product-1070-oko-filet-ok-250g
Ludzie nie jedzą zwykle ryby w restauracjach i są nagle zdziwieni wysokimi cenami dań z ryby. Tylko, że filety z ryb kosztują dużo więcej niż mięso na schabowe nie mówiąc o filetach z kurczaka. Nie odróżniają ceny ryby od ceny fileta, a to różnica jest ogromna. W sklepie filet z dorsza prawie 50zł https://www.rybna-kraina.pl/dorsz-filet-bez-skory-i-bez-osci-,produkt-77-79, a taki okoń w całości 30zł/kg https://www.irybka.pl/product-pol-9352-Okon-swiezy-wypatroszony-z-glowa.html, ale filet z okonia ponad 100zł/kg wychodzi https://ranozebrano.pl/product-1070-oko-filet-ok-250g
Cytat z robgordon data 7 czerwca, 2021, 18:38Zgadza się. Sam kupuję rybę w sklepie stosunkowo rzadko (właśnie ze względu na cenę). A lubię 😉
Zgadza się. Sam kupuję rybę w sklepie stosunkowo rzadko (właśnie ze względu na cenę). A lubię 😉
Cytat z Mierzwiak data 8 czerwca, 2021, 16:55Widzieliście najnowszy klip Billie Eilish? A okładkę nowego singla Lorde?
Przemysł muzyczny jest taki przewidywalny; mogą nam wmawiać jak bardzo edgy i alternatywne są te gwiazdki, a koniec końców i tak wszystko sprowadza się, mówiąc najprościej, do cycków i dup. No ale mamy 2021 rok, więc to pewnie feminist i empowering.
Widzieliście najnowszy klip Billie Eilish? A okładkę nowego singla Lorde?
Przemysł muzyczny jest taki przewidywalny; mogą nam wmawiać jak bardzo edgy i alternatywne są te gwiazdki, a koniec końców i tak wszystko sprowadza się, mówiąc najprościej, do cycków i dup. No ale mamy 2021 rok, więc to pewnie feminist i empowering.
Cytat z Mierzwiak data 8 czerwca, 2021, 17:29Cytat z Mierzwiak data Czerwiec 7, 2021, 14:47Clickbaitowa desperacja:
https://www.o2.pl/informacje/tyle-zaplacil-za-obiad-dla-dwoch-osob-nad-morzem-elegancka-restauracja-skad-6647717547625088a
https://aszdziennik.pl/133749,szokujacy-paragon-w-knajpie-nad-morzem-koncowa-kwota-to-suma-cen-z-menu
🙂
Cytat z Mierzwiak data Czerwiec 7, 2021, 14:47Clickbaitowa desperacja:
🙂
Cytat z Szaman data 8 czerwca, 2021, 17:56Cytat z Mierzwiak data Czerwiec 8, 2021, 16:55Widzieliście najnowszy klip Billie Eilish? A okładkę nowego singla Lorde?
Już na starym blogu głosiłem bardzo, bardzo niepopularną tezę, że Eilish jest tylko produktem którym będą dowolnie sterować i ta jej niby dojrzała przemiana zdaje się to potwierdzać. Dla mnie przewidywalne, jak to, że w końcu zaczną "korzystać" z jej ogromnych piersi 🙂
Cytat z Mierzwiak data Czerwiec 8, 2021, 16:55Widzieliście najnowszy klip Billie Eilish? A okładkę nowego singla Lorde?
Już na starym blogu głosiłem bardzo, bardzo niepopularną tezę, że Eilish jest tylko produktem którym będą dowolnie sterować i ta jej niby dojrzała przemiana zdaje się to potwierdzać. Dla mnie przewidywalne, jak to, że w końcu zaczną "korzystać" z jej ogromnych piersi 🙂