Hyde Park
Cytat z Marek Pilarski data 5 sierpnia, 2021, 12:07Ja do niedawna oglądałem głównie na laptopie (14 cali), bo byłem zbyt leniwy, żeby się zalogować na telewizorze. Poza tym miałem dobre słuchawki, których nie byłem w stanie połączyć z TV. Aż ze wzrok mi się nieco popsuł jakiś czas temu i oglądając coś na telewizorze z kanapy miałem trochę rozmazany obraz, szczególnie napisy, to lapek był opcją wygodniejszą i mniej męczącą dla oczu (wiem, muszę się w końcu wybrać do okulisty :P). A później zepsuły mi się te słuchawki (jeszcze nie zakupiłem nowych, używam tych od telefonu), to byłem trochę zmuszony przerzucić się znów na telewizor, bo w lapku ujowe głośniki, a do telewizora mam kino domowe. Więc teraz oglądam znów na telewizorze (jakiś LG 42 cale), tyle że nie z kanapy, ale z fotela. 😛
Ja do niedawna oglądałem głównie na laptopie (14 cali), bo byłem zbyt leniwy, żeby się zalogować na telewizorze. Poza tym miałem dobre słuchawki, których nie byłem w stanie połączyć z TV. Aż ze wzrok mi się nieco popsuł jakiś czas temu i oglądając coś na telewizorze z kanapy miałem trochę rozmazany obraz, szczególnie napisy, to lapek był opcją wygodniejszą i mniej męczącą dla oczu (wiem, muszę się w końcu wybrać do okulisty :P). A później zepsuły mi się te słuchawki (jeszcze nie zakupiłem nowych, używam tych od telefonu), to byłem trochę zmuszony przerzucić się znów na telewizor, bo w lapku ujowe głośniki, a do telewizora mam kino domowe. Więc teraz oglądam znów na telewizorze (jakiś LG 42 cale), tyle że nie z kanapy, ale z fotela. 😛
Cytat z Ernest Kubica data 5 sierpnia, 2021, 17:38Balcerek w Alternatywy 4 streszcza fabułę Blade Runnera 2049
https://www.youtube.com/watch?v=84s6Z2wllAA&t=0s
Balcerek w Alternatywy 4 streszcza fabułę Blade Runnera 2049
Cytat z Mierzwiak data 7 sierpnia, 2021, 18:22Słuchaliście nowego albumu Billie Eilish?
Według niektórych leczy raka, ale ja się do dziewczyny przekonać się nie potrafię. (choć międzyalbumowy singiel everything i wanted naprawdę lubię) Produkcyjnie trudno coś zarzucić (I Didn't Change My Number czy Oxytocin są pod tym względem świetne), jednak na dłuższą metę jej wokal jest tak monotonny i ograniczony, że mnie zwyczajnie nudzi. Nie trafia do mnie ta pościelowo, szepcząco-zblazowana maniera której bliżej do mówienia niż śpiewania.
https://youtu.be/Fcd8UbutjIg
https://youtu.be/FP-IopSHomc
Słuchaliście nowego albumu Billie Eilish?
Według niektórych leczy raka, ale ja się do dziewczyny przekonać się nie potrafię. (choć międzyalbumowy singiel everything i wanted naprawdę lubię) Produkcyjnie trudno coś zarzucić (I Didn't Change My Number czy Oxytocin są pod tym względem świetne), jednak na dłuższą metę jej wokal jest tak monotonny i ograniczony, że mnie zwyczajnie nudzi. Nie trafia do mnie ta pościelowo, szepcząco-zblazowana maniera której bliżej do mówienia niż śpiewania.
Cytat z Szaman data 7 sierpnia, 2021, 18:30Strasznie uwiera mnie jej wokal, więc znam tylko kilka singli. Najlepiej sprawdził się przy piosence z Bonda.
Strasznie uwiera mnie jej wokal, więc znam tylko kilka singli. Najlepiej sprawdził się przy piosence z Bonda.
Cytat z Ernest Kubica data 7 sierpnia, 2021, 19:05To, że ona ma słaby wokal, a dobre piosenki widać po wykonaniach w różnych "The voice", gdzie te piosenki dostają zupełnie inne życie
To, że ona ma słaby wokal, a dobre piosenki widać po wykonaniach w różnych "The voice", gdzie te piosenki dostają zupełnie inne życie
Cytat z Marek Pilarski data 7 sierpnia, 2021, 19:13Nie moja bajka jednak, ale Bad Guy ostatecznie wpadło mi w ucho.
Nie moja bajka jednak, ale Bad Guy ostatecznie wpadło mi w ucho.
Cytat z Marek Pilarski data 7 sierpnia, 2021, 19:18To już nawet wolę jazz. 😛
https://www.youtube.com/watch?v=iTdHQ065A_o
Gaga krótko przed premierą House of Gucci wypuści nowy album z Tonym Bennettem, więc jeśli sam film okaże się trashy, to wokół niej będzie aura classy. 😛
To już nawet wolę jazz. 😛
Gaga krótko przed premierą House of Gucci wypuści nowy album z Tonym Bennettem, więc jeśli sam film okaże się trashy, to wokół niej będzie aura classy. 😛
Cytat z robgordon data 7 sierpnia, 2021, 19:36Cytat z Szaman data Sierpień 7, 2021, 18:30Strasznie uwiera mnie jej wokal, więc znam tylko kilka singli. Najlepiej sprawdził się przy piosence z Bonda.
Raz czy dwa razy przesłuchałem jej poprzednią płytę, ale nic z niej (poza Bad Guy, który słyszałem już wcześniej) nie zapamiętałem. Ale jeśli jej głos najlepiej sprawdził się przy temacie z Bonda, który uważam za bardzo przeciętny numer, to nie chcę słyszeć tych, gdzie sprawdza się mniej 😉
Na co dzień rzadko słucham tych najpopularniejszych wykonawców (chyba z ostatnich czasów jedynie przy The Weeknd zatrzymałem się na dłużej). I nawet nie wiem czy potrafiłbym powiedzieć dlaczego, bo przecież muzyka, której słucham na co dzień to nie są jakieś nieprzystępne czy undergroundowe dźwięki.
Cytat z Szaman data Sierpień 7, 2021, 18:30Strasznie uwiera mnie jej wokal, więc znam tylko kilka singli. Najlepiej sprawdził się przy piosence z Bonda.
Raz czy dwa razy przesłuchałem jej poprzednią płytę, ale nic z niej (poza Bad Guy, który słyszałem już wcześniej) nie zapamiętałem. Ale jeśli jej głos najlepiej sprawdził się przy temacie z Bonda, który uważam za bardzo przeciętny numer, to nie chcę słyszeć tych, gdzie sprawdza się mniej 😉
Na co dzień rzadko słucham tych najpopularniejszych wykonawców (chyba z ostatnich czasów jedynie przy The Weeknd zatrzymałem się na dłużej). I nawet nie wiem czy potrafiłbym powiedzieć dlaczego, bo przecież muzyka, której słucham na co dzień to nie są jakieś nieprzystępne czy undergroundowe dźwięki.
Cytat z Szaman data 7 sierpnia, 2021, 19:41Włączyłem na chwilę to co Mierzwiak zapodał i całej płyty raczej nie wytrzymałbym nerwowo 🙂
Włączyłem na chwilę to co Mierzwiak zapodał i całej płyty raczej nie wytrzymałbym nerwowo 🙂
Cytat z robgordon data 7 sierpnia, 2021, 20:15Z zupełnie innej beczki. Mam w planie nabyć, może jesienią, nowy telewizor. I mam w związku z tym pytanie. Jakie gadżety, funkcje, opcje w telewizorach polecacie, a które uważacie za niepotrzebne? Mam na myśli urządzenia co najwyżej ze średniej półki, nie te najnowsze i najdroższe.
Z zupełnie innej beczki. Mam w planie nabyć, może jesienią, nowy telewizor. I mam w związku z tym pytanie. Jakie gadżety, funkcje, opcje w telewizorach polecacie, a które uważacie za niepotrzebne? Mam na myśli urządzenia co najwyżej ze średniej półki, nie te najnowsze i najdroższe.
Cytat z Szaman data 7 sierpnia, 2021, 20:20Niestety nie mam większego pojęcia o telewizorach. Wydaje mi się, że na początek ustal jaki budżet to u Ciebie średnia półka, bo różnie to bywa 🙂 Plus przeznaczenie, czy do konsoli, czy po prostu do standardu telewizja plus Netflix.
Niestety nie mam większego pojęcia o telewizorach. Wydaje mi się, że na początek ustal jaki budżet to u Ciebie średnia półka, bo różnie to bywa 🙂 Plus przeznaczenie, czy do konsoli, czy po prostu do standardu telewizja plus Netflix.
Cytat z Marek Pilarski data 7 sierpnia, 2021, 20:28Ja też raczej nie pomogę..
Ja też raczej nie pomogę..
Cytat z robgordon data 7 sierpnia, 2021, 20:45Cytat z Szaman data Sierpień 7, 2021, 20:20Niestety nie mam większego pojęcia o telewizorach. Wydaje mi się, że na początek ustal jaki budżet to u Ciebie średnia półka, bo różnie to bywa
Plus przeznaczenie, czy do konsoli, czy po prostu do standardu telewizja plus Netflix.
Akurat i budżet i przeznaczenie już mam określone. Potrzebuję telewizora do oglądania filmów i seriali, nic więcej. Pewnie skończy się na tym, że wybiorę coś co dobrze wypada w rankingach.
Cytat z Szaman data Sierpień 7, 2021, 20:20Niestety nie mam większego pojęcia o telewizorach. Wydaje mi się, że na początek ustal jaki budżet to u Ciebie średnia półka, bo różnie to bywa
Plus przeznaczenie, czy do konsoli, czy po prostu do standardu telewizja plus Netflix.
Akurat i budżet i przeznaczenie już mam określone. Potrzebuję telewizora do oglądania filmów i seriali, nic więcej. Pewnie skończy się na tym, że wybiorę coś co dobrze wypada w rankingach.
Cytat z Szaman data 7 sierpnia, 2021, 20:51Z innej beczki: córka Bossa ze srebrem w Tokyo
https://www.hollywoodreporter.com/news/general-news/jessica-springsteen-silver-team-jump-equestrian-finals-tokyo-olympics-1234994412/
Z innej beczki: córka Bossa ze srebrem w Tokyo
Cytat z Marek Pilarski data 7 sierpnia, 2021, 21:05Rob wspominał o The Weeknd. Właśnie wydał pierwszy signiel z nowej płyty:
https://www.youtube.com/watch?v=rhTl_OyehF8
Rob wspominał o The Weeknd. Właśnie wydał pierwszy signiel z nowej płyty:
Cytat z Mierzwiak data 7 sierpnia, 2021, 21:31Cytat z robgordon data Sierpień 7, 2021, 20:45Akurat i budżet i przeznaczenie już mam określone. Potrzebuję telewizora do oglądania filmów i seriali, nic więcej. Pewnie skończy się na tym, że wybiorę coś co dobrze wypada w rankingach.
Jaki budżet jeśli można spytać? I czy zamierzasz korzystać z treści 4K HDR, na przykład z Netfliksa?
Cytat z robgordon data Sierpień 7, 2021, 20:45Akurat i budżet i przeznaczenie już mam określone. Potrzebuję telewizora do oglądania filmów i seriali, nic więcej. Pewnie skończy się na tym, że wybiorę coś co dobrze wypada w rankingach.
Jaki budżet jeśli można spytać? I czy zamierzasz korzystać z treści 4K HDR, na przykład z Netfliksa?
Cytat z robgordon data 7 sierpnia, 2021, 21:51Cytat z Marek Pilarski data Sierpień 7, 2021, 21:05Rob wspominał o The Weeknd. Właśnie wydał pierwszy signiel z nowej płyty:
https://www.youtube.com/watch?v=rhTl_OyehF8
To na pewno zapowiedź nowej płyty? Dość szybko.
Cytat z Marek Pilarski data Sierpień 7, 2021, 21:05Rob wspominał o The Weeknd. Właśnie wydał pierwszy signiel z nowej płyty:
To na pewno zapowiedź nowej płyty? Dość szybko.
Cytat z robgordon data 7 sierpnia, 2021, 21:52Cytat z Mierzwiak data Sierpień 7, 2021, 21:31Cytat z robgordon data Sierpień 7, 2021, 20:45Akurat i budżet i przeznaczenie już mam określone. Potrzebuję telewizora do oglądania filmów i seriali, nic więcej. Pewnie skończy się na tym, że wybiorę coś co dobrze wypada w rankingach.
Do 5000 zł. Nie wiem, warto? I czy przy takim budżecie to możliwe?
Cytat z Mierzwiak data Sierpień 7, 2021, 21:31Cytat z robgordon data Sierpień 7, 2021, 20:45Akurat i budżet i przeznaczenie już mam określone. Potrzebuję telewizora do oglądania filmów i seriali, nic więcej. Pewnie skończy się na tym, że wybiorę coś co dobrze wypada w rankingach.
Do 5000 zł. Nie wiem, warto? I czy przy takim budżecie to możliwe?
Cytat z Mierzwiak data 7 sierpnia, 2021, 21:58Myślałem że rzucisz jakieś 2000 🙂 Ufff! Za tyle to bierz OLEDa i ciesz się najlepszym dostępnym obrazem, z zastrzeżeniem że tylko 55 cali. Jeśli chcesz 65 to już niestety pozostaje LCD.
Myślałem że rzucisz jakieś 2000 🙂 Ufff! Za tyle to bierz OLEDa i ciesz się najlepszym dostępnym obrazem, z zastrzeżeniem że tylko 55 cali. Jeśli chcesz 65 to już niestety pozostaje LCD.
Cytat z robgordon data 7 sierpnia, 2021, 22:22Kiedyś słyszałem, że pierwsze słowa po zakupie telewizora zawsze brzmią tak samo: Mogłem kupić większy 😉 Więc będę raczej celował w pow. 60 cali. I być może będę musiał w związku z tym dokonać wyboru (lub dołożyć odpowiednią kwotę).
Ciekawostka. Choć może o tym już tutaj wspominałem. Koleś który kupił dom od mojego kumpla, kupił sobie telewizor 220-calowy. Chciałbym kiedyś móc zobaczyć takiego potwora 😉
Kiedyś słyszałem, że pierwsze słowa po zakupie telewizora zawsze brzmią tak samo: Mogłem kupić większy 😉 Więc będę raczej celował w pow. 60 cali. I być może będę musiał w związku z tym dokonać wyboru (lub dołożyć odpowiednią kwotę).
Ciekawostka. Choć może o tym już tutaj wspominałem. Koleś który kupił dom od mojego kumpla, kupił sobie telewizor 220-calowy. Chciałbym kiedyś móc zobaczyć takiego potwora 😉