aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 66 of 244Next

Ja do niedawna oglądałem głównie na laptopie (14 cali), bo byłem zbyt leniwy, żeby się zalogować na telewizorze. Poza tym miałem dobre słuchawki, których nie byłem w stanie połączyć z TV. Aż ze wzrok mi się nieco popsuł jakiś czas temu i oglądając coś na telewizorze z kanapy miałem trochę rozmazany obraz, szczególnie napisy, to lapek był opcją wygodniejszą i mniej męczącą dla oczu (wiem, muszę się w końcu wybrać do okulisty :P). A później zepsuły mi się te słuchawki (jeszcze nie zakupiłem nowych, używam tych od telefonu), to byłem trochę zmuszony przerzucić się znów na telewizor, bo w lapku ujowe głośniki, a do telewizora mam kino domowe. Więc teraz oglądam znów na telewizorze (jakiś LG 42 cale), tyle że nie z kanapy, ale z fotela. 😛

Balcerek w Alternatywy 4 streszcza fabułę Blade Runnera 2049

Słuchaliście nowego albumu Billie Eilish?

Według niektórych leczy raka, ale ja się do dziewczyny przekonać się nie potrafię. (choć międzyalbumowy singiel everything i wanted naprawdę lubię) Produkcyjnie trudno coś zarzucić (I Didn't Change My Number czy Oxytocin są pod tym względem świetne), jednak na dłuższą metę jej wokal jest tak monotonny i ograniczony, że mnie zwyczajnie nudzi. Nie trafia do mnie ta pościelowo, szepcząco-zblazowana maniera której bliżej do mówienia niż śpiewania.

Strasznie uwiera mnie jej wokal, więc znam tylko kilka singli. Najlepiej sprawdził się przy piosence z Bonda.

To, że ona ma słaby wokal, a dobre piosenki widać po wykonaniach w różnych "The voice", gdzie te piosenki dostają zupełnie inne życie

Nie moja bajka jednak, ale Bad Guy ostatecznie wpadło mi w ucho.

To już nawet wolę jazz. 😛

Gaga krótko przed premierą House of Gucci wypuści nowy album z Tonym Bennettem, więc jeśli sam film okaże się trashy, to wokół niej będzie aura classy. 😛

Cytat z Szaman data Sierpień 7, 2021, 18:30

Strasznie uwiera mnie jej wokal, więc znam tylko kilka singli. Najlepiej sprawdził się przy piosence z Bonda.

Raz czy dwa razy przesłuchałem jej poprzednią płytę, ale nic z niej (poza Bad Guy, który słyszałem już wcześniej) nie zapamiętałem. Ale jeśli jej głos najlepiej sprawdził się przy temacie z Bonda, który uważam za bardzo przeciętny numer, to nie chcę słyszeć tych, gdzie sprawdza się mniej 😉
Na co dzień rzadko słucham tych najpopularniejszych wykonawców (chyba z ostatnich czasów jedynie przy The Weeknd zatrzymałem się na dłużej). I nawet nie wiem czy potrafiłbym powiedzieć dlaczego, bo przecież muzyka, której słucham na co dzień to nie są jakieś nieprzystępne czy undergroundowe dźwięki.

Włączyłem na chwilę to co Mierzwiak zapodał i całej płyty raczej nie wytrzymałbym nerwowo 🙂

Z zupełnie innej beczki. Mam w planie nabyć, może jesienią, nowy telewizor. I mam w związku z tym pytanie. Jakie gadżety, funkcje, opcje w telewizorach polecacie, a które uważacie za niepotrzebne? Mam na myśli urządzenia co najwyżej ze średniej półki, nie te najnowsze i najdroższe.

Niestety nie mam większego pojęcia o telewizorach. Wydaje mi się, że na początek ustal jaki budżet to u Ciebie średnia półka, bo różnie to bywa 🙂 Plus przeznaczenie, czy do konsoli, czy po prostu do standardu telewizja plus Netflix.

Ja też raczej nie pomogę..

Cytat z Szaman data Sierpień 7, 2021, 20:20

Niestety nie mam większego pojęcia o telewizorach. Wydaje mi się, że na początek ustal jaki budżet to u Ciebie średnia półka, bo różnie to bywa 🙂 Plus przeznaczenie, czy do konsoli, czy po prostu do standardu telewizja plus Netflix.

Akurat i budżet i przeznaczenie już mam określone. Potrzebuję telewizora do oglądania filmów i seriali, nic więcej. Pewnie skończy się na tym, że wybiorę coś co dobrze wypada w rankingach.

Z innej beczki: córka Bossa ze srebrem w Tokyo

https://www.hollywoodreporter.com/news/general-news/jessica-springsteen-silver-team-jump-equestrian-finals-tokyo-olympics-1234994412/

Rob wspominał o The Weeknd. Właśnie wydał pierwszy signiel z nowej płyty:

Cytat z robgordon data Sierpień 7, 2021, 20:45

Akurat i budżet i przeznaczenie już mam określone. Potrzebuję telewizora do oglądania filmów i seriali, nic więcej. Pewnie skończy się na tym, że wybiorę coś co dobrze wypada w rankingach.

Jaki budżet jeśli można spytać? I czy zamierzasz korzystać z treści 4K HDR, na przykład z Netfliksa?

Cytat z Marek Pilarski data Sierpień 7, 2021, 21:05

Rob wspominał o The Weeknd. Właśnie wydał pierwszy signiel z nowej płyty:

https://www.youtube.com/watch?v=rhTl_OyehF8

To na pewno zapowiedź nowej płyty? Dość szybko.

Cytat z Mierzwiak data Sierpień 7, 2021, 21:31
Cytat z robgordon data Sierpień 7, 2021, 20:45

Jaki budżet jeśli można spytać? I czy zamierzasz korzystać z treści 4K HDR, na przykład z Netfliksa?

Do 5000 zł. Nie wiem, warto? I czy przy takim budżecie to możliwe?

Myślałem że rzucisz jakieś 2000 🙂 Ufff! Za tyle to bierz OLEDa i ciesz się najlepszym dostępnym obrazem, z zastrzeżeniem że tylko 55 cali. Jeśli chcesz 65 to już niestety pozostaje LCD.

Kiedyś słyszałem, że pierwsze słowa po zakupie telewizora zawsze brzmią tak samo: Mogłem kupić większy 😉 Więc będę raczej celował w pow. 60 cali. I być może będę musiał w związku z tym dokonać wyboru (lub dołożyć odpowiednią kwotę).

Ciekawostka. Choć może o tym już tutaj wspominałem. Koleś który kupił dom od mojego kumpla, kupił sobie telewizor 220-calowy. Chciałbym kiedyś móc zobaczyć takiego potwora 😉

PreviousPage 66 of 244Next