aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 75 of 244Next

Spoiler
Ty to nazywasz nostalgią i wybielaniem, ja zrównoważonym opisem sytuacji historycznej i odkłamywaniem mocno zafałszowanego obrazu.

Tak dla jasności, gdybym miał możliwość wyboru czy wolę żyć w tamtych czasach, czy obecnie, wybrałbym oczywiście współczesność.

Poza tym OK, odniosłem wrażenie, że piszesz o jakimś powszechnym trendzie.

Z mojej strony EOT.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Well...

Fuj. Dla maseczkowego pocałunku i dla autora wpisu który nie zna pisowni "Bennifer".

Marek Pilarski and Szaman have reacted to this post.
Marek PilarskiSzaman

Alexis Bledel kojarzy mi się jedynie z ról młodych dziewcząt o anielskim spojrzeniu. A właśnie skończyła 40 lat.

Ja wiem, że sponsorowane posty na podstawie "podsłuchań" i takie tam na FB to norma, ale sponsorowany post ze zdjęciem koszulki z moim miesiącem i rokiem urodzenia to chyba coś nowego. 😛

Dostałem w prezencie książkę Anny Gacek, zatytułowaną Ekstaza. Na tylnej stronie okładki znalazło się zdjęcie autorki w czarnej sukni. W pierwszej chwili skojarzyłem je z nietoperzem (ręce pani Ani są podniesione, a opadające rękawy przypominają skrzydła). Zadałem więc jej na Insta pytanie, czy to nazwisko było inspiracją do tego zdjęcia. Odpowiedź była krótka: Nie.

😉

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

A mogła zbanować 🙂

Cytat z Szaman data wrzesień 22, 2021, 11:52

A mogła zbanować 🙂

Jeszcze ma szansę 😉

Wtedy pokazałaby pazurki, więc raczej Catwoman niż Batman 🙂

Dziś jest ten dzień, gdy "Nevermind" Nirvany kończy 30 lat. Mimo, że z tamtych czasów wolę "Ten", to nie da się ukryć, że ten album był wtedy solidnym kopem w jaja szołbiznesu.

To były niewiarygodne dwa miesiące w muzyce - cztery albumy, które nadal okupują listy płyt wszechczasów: Metallica, Ten, Use You Illusion i Nevermind. Testowali jakiś nowy narkotyk czy cóś? 😉 Axel to musowo coś musiał brać, żeby nagrać 30 utworów z czego 9 wyszło na singlach.

A nie jest to czasem trochę mylące kalendarium, bo Nevermind i Ten zdobyły popularność dopiero w 1992 roku? Coś takiego kiedyś czytałem i chyba było też na dokumencie Hype-Zadyma.

Ludzie musieli najpierw o nich usłyszeć. Jak jakaś gwiazda wydaje nową płytę to singiel promujący wydawany jest na długo przed premierą i grają go wszystko rozgłośnie po kilka razy. Smells Like wyszedł prawie równo z premierą płyty i leciał pewnie w jakichś blokach alternatywnych - zanim ludzie go sobie polecili pocztą pantoflową to trochę czasu minęło.

W tym wypadku wydaje mi się istotne, że te płyty wyszły w jednym okresie. Choć trzeba też pamiętać o tym, że w przypadku Metalliki i Gunsów popularność płyt była zrozumiała i wręcz oczekiwana. W przypadku Nevermind jak i Ten to jednak pewien zbieg okoliczności. Oczywiście poparty świetną muzyką.

Twist na końcu godny Shyamalana!

Marek Pilarski, Szaman and 2 other users have reacted to this post.
Marek PilarskiSzamanrobgordonKuba

Jeszcze jeden taki montaż to zawiną mnie w kaftan i będę twierdził, że jestem Batmanem 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

W pierwszym odcinku nowego sezonu Graham Norton Show gościła obsada No Time To Die.

Dokładnie 45 lat temu do kuchni w domu Larrego Mullena przyszli Adam Cayton, Paul Hewson oraz David Evans z bratem. Wszyscy oni odpowiedzieli na ogłoszenie Mullena, który poszukiwał muzyków do zespołu rockowego.

Nazwisko Bono to jest chyba bardziej zapomniane od Pani Ciccone.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Dziś wybrałem się na kawę do Berlina. I udało się uchwycić Bramę Brandenburską w fajnym świetle.

DSC02504-4

Marek Pilarski, Szaman and 2 other users have reacted to this post.
Marek PilarskiSzamanMierzwiakKuba

Według Billie Eilish ubyło jej 100 tys. obserwujących na Instagramie ponieważ ludzie... boją się dużych piersi.

https://pagesix.com/2021/09/23/billie-eilish-says-she-lost-followers-over-her-changing-style/

Nie, skarbie, to tak nie działa. Wiesz co działa? To, że twoja stylizacja na mroczną introwertyczkę skrywającą swoje ciało pod za dużymi ciuchami sprawiła, że zyskałaś wielu fanów, którzy się z tobą utożsamiali. Teraz ci sami fani dostali inny, ustalony na wielu zebraniach w salach konferencyjnych wytwórni, przekaz, taki z kręceniem dupą i eksponowaniem dekoltu. Trochę się to gryzie, nie sądzisz?

Marek Pilarski and Szaman have reacted to this post.
Marek PilarskiSzaman
PreviousPage 75 of 244Next