Hyde Park
Cytat z Fandorin data 17 września, 2021, 19:38[spoiler title=""]Ty to nazywasz nostalgią i wybielaniem, ja zrównoważonym opisem sytuacji historycznej i odkłamywaniem mocno zafałszowanego obrazu.
Tak dla jasności, gdybym miał możliwość wyboru czy wolę żyć w tamtych czasach, czy obecnie, wybrałbym oczywiście współczesność.
Poza tym OK, odniosłem wrażenie, że piszesz o jakimś powszechnym trendzie.[/spoiler]
Z mojej strony EOT.
Tak dla jasności, gdybym miał możliwość wyboru czy wolę żyć w tamtych czasach, czy obecnie, wybrałbym oczywiście współczesność.
Poza tym OK, odniosłem wrażenie, że piszesz o jakimś powszechnym trendzie.
Z mojej strony EOT.
Cytat z Mierzwiak data 19 września, 2021, 00:10Fuj. Dla maseczkowego pocałunku i dla autora wpisu który nie zna pisowni "Bennifer".
Fuj. Dla maseczkowego pocałunku i dla autora wpisu który nie zna pisowni "Bennifer".
Cytat z robgordon data 20 września, 2021, 15:47Alexis Bledel kojarzy mi się jedynie z ról młodych dziewcząt o anielskim spojrzeniu. A właśnie skończyła 40 lat.
Alexis Bledel kojarzy mi się jedynie z ról młodych dziewcząt o anielskim spojrzeniu. A właśnie skończyła 40 lat.
Cytat z Marek Pilarski data 20 września, 2021, 21:25Ja wiem, że sponsorowane posty na podstawie "podsłuchań" i takie tam na FB to norma, ale sponsorowany post ze zdjęciem koszulki z moim miesiącem i rokiem urodzenia to chyba coś nowego. 😛
Ja wiem, że sponsorowane posty na podstawie "podsłuchań" i takie tam na FB to norma, ale sponsorowany post ze zdjęciem koszulki z moim miesiącem i rokiem urodzenia to chyba coś nowego. 😛

Cytat z robgordon data 22 września, 2021, 11:28Dostałem w prezencie książkę Anny Gacek, zatytułowaną Ekstaza. Na tylnej stronie okładki znalazło się zdjęcie autorki w czarnej sukni. W pierwszej chwili skojarzyłem je z nietoperzem (ręce pani Ani są podniesione, a opadające rękawy przypominają skrzydła). Zadałem więc jej na Insta pytanie, czy to nazwisko było inspiracją do tego zdjęcia. Odpowiedź była krótka: Nie.
😉
Dostałem w prezencie książkę Anny Gacek, zatytułowaną Ekstaza. Na tylnej stronie okładki znalazło się zdjęcie autorki w czarnej sukni. W pierwszej chwili skojarzyłem je z nietoperzem (ręce pani Ani są podniesione, a opadające rękawy przypominają skrzydła). Zadałem więc jej na Insta pytanie, czy to nazwisko było inspiracją do tego zdjęcia. Odpowiedź była krótka: Nie.
😉
Cytat z robgordon data 24 września, 2021, 17:41Dziś jest ten dzień, gdy "Nevermind" Nirvany kończy 30 lat. Mimo, że z tamtych czasów wolę "Ten", to nie da się ukryć, że ten album był wtedy solidnym kopem w jaja szołbiznesu.
Dziś jest ten dzień, gdy "Nevermind" Nirvany kończy 30 lat. Mimo, że z tamtych czasów wolę "Ten", to nie da się ukryć, że ten album był wtedy solidnym kopem w jaja szołbiznesu.
Cytat z Ernest Kubica data 24 września, 2021, 19:39To były niewiarygodne dwa miesiące w muzyce - cztery albumy, które nadal okupują listy płyt wszechczasów: Metallica, Ten, Use You Illusion i Nevermind. Testowali jakiś nowy narkotyk czy cóś? 😉 Axel to musowo coś musiał brać, żeby nagrać 30 utworów z czego 9 wyszło na singlach.
To były niewiarygodne dwa miesiące w muzyce - cztery albumy, które nadal okupują listy płyt wszechczasów: Metallica, Ten, Use You Illusion i Nevermind. Testowali jakiś nowy narkotyk czy cóś? 😉 Axel to musowo coś musiał brać, żeby nagrać 30 utworów z czego 9 wyszło na singlach.
Cytat z Szaman data 24 września, 2021, 19:42A nie jest to czasem trochę mylące kalendarium, bo Nevermind i Ten zdobyły popularność dopiero w 1992 roku? Coś takiego kiedyś czytałem i chyba było też na dokumencie Hype-Zadyma.
A nie jest to czasem trochę mylące kalendarium, bo Nevermind i Ten zdobyły popularność dopiero w 1992 roku? Coś takiego kiedyś czytałem i chyba było też na dokumencie Hype-Zadyma.
Cytat z Ernest Kubica data 24 września, 2021, 20:26Ludzie musieli najpierw o nich usłyszeć. Jak jakaś gwiazda wydaje nową płytę to singiel promujący wydawany jest na długo przed premierą i grają go wszystko rozgłośnie po kilka razy. Smells Like wyszedł prawie równo z premierą płyty i leciał pewnie w jakichś blokach alternatywnych - zanim ludzie go sobie polecili pocztą pantoflową to trochę czasu minęło.
Ludzie musieli najpierw o nich usłyszeć. Jak jakaś gwiazda wydaje nową płytę to singiel promujący wydawany jest na długo przed premierą i grają go wszystko rozgłośnie po kilka razy. Smells Like wyszedł prawie równo z premierą płyty i leciał pewnie w jakichś blokach alternatywnych - zanim ludzie go sobie polecili pocztą pantoflową to trochę czasu minęło.
Cytat z robgordon data 24 września, 2021, 20:49W tym wypadku wydaje mi się istotne, że te płyty wyszły w jednym okresie. Choć trzeba też pamiętać o tym, że w przypadku Metalliki i Gunsów popularność płyt była zrozumiała i wręcz oczekiwana. W przypadku Nevermind jak i Ten to jednak pewien zbieg okoliczności. Oczywiście poparty świetną muzyką.
W tym wypadku wydaje mi się istotne, że te płyty wyszły w jednym okresie. Choć trzeba też pamiętać o tym, że w przypadku Metalliki i Gunsów popularność płyt była zrozumiała i wręcz oczekiwana. W przypadku Nevermind jak i Ten to jednak pewien zbieg okoliczności. Oczywiście poparty świetną muzyką.
Cytat z Mierzwiak data 25 września, 2021, 01:02Twist na końcu godny Shyamalana!
https://youtu.be/MIclrLtSJDQ
Twist na końcu godny Shyamalana!
Cytat z Szaman data 25 września, 2021, 07:27Jeszcze jeden taki montaż to zawiną mnie w kaftan i będę twierdził, że jestem Batmanem 🙂
Jeszcze jeden taki montaż to zawiną mnie w kaftan i będę twierdził, że jestem Batmanem 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 25 września, 2021, 13:50W pierwszym odcinku nowego sezonu Graham Norton Show gościła obsada No Time To Die.
https://www.youtube.com/watch?v=YnbsN1C435M
W pierwszym odcinku nowego sezonu Graham Norton Show gościła obsada No Time To Die.
Cytat z Ernest Kubica data 25 września, 2021, 15:14Dokładnie 45 lat temu do kuchni w domu Larrego Mullena przyszli Adam Cayton, Paul Hewson oraz David Evans z bratem. Wszyscy oni odpowiedzieli na ogłoszenie Mullena, który poszukiwał muzyków do zespołu rockowego.
Nazwisko Bono to jest chyba bardziej zapomniane od Pani Ciccone.
Dokładnie 45 lat temu do kuchni w domu Larrego Mullena przyszli Adam Cayton, Paul Hewson oraz David Evans z bratem. Wszyscy oni odpowiedzieli na ogłoszenie Mullena, który poszukiwał muzyków do zespołu rockowego.
Nazwisko Bono to jest chyba bardziej zapomniane od Pani Ciccone.
Cytat z robgordon data 25 września, 2021, 20:43Dziś wybrałem się na kawę do Berlina. I udało się uchwycić Bramę Brandenburską w fajnym świetle.
https://ibb.co/Fm4tSbz
Dziś wybrałem się na kawę do Berlina. I udało się uchwycić Bramę Brandenburską w fajnym świetle.
Cytat z Mierzwiak data 26 września, 2021, 11:40Według Billie Eilish ubyło jej 100 tys. obserwujących na Instagramie ponieważ ludzie... boją się dużych piersi.
https://pagesix.com/2021/09/23/billie-eilish-says-she-lost-followers-over-her-changing-style/
Nie, skarbie, to tak nie działa. Wiesz co działa? To, że twoja stylizacja na mroczną introwertyczkę skrywającą swoje ciało pod za dużymi ciuchami sprawiła, że zyskałaś wielu fanów, którzy się z tobą utożsamiali. Teraz ci sami fani dostali inny, ustalony na wielu zebraniach w salach konferencyjnych wytwórni, przekaz, taki z kręceniem dupą i eksponowaniem dekoltu. Trochę się to gryzie, nie sądzisz?
Według Billie Eilish ubyło jej 100 tys. obserwujących na Instagramie ponieważ ludzie... boją się dużych piersi.
https://pagesix.com/2021/09/23/billie-eilish-says-she-lost-followers-over-her-changing-style/
Nie, skarbie, to tak nie działa. Wiesz co działa? To, że twoja stylizacja na mroczną introwertyczkę skrywającą swoje ciało pod za dużymi ciuchami sprawiła, że zyskałaś wielu fanów, którzy się z tobą utożsamiali. Teraz ci sami fani dostali inny, ustalony na wielu zebraniach w salach konferencyjnych wytwórni, przekaz, taki z kręceniem dupą i eksponowaniem dekoltu. Trochę się to gryzie, nie sądzisz?