Hyde Park
Cytat z Szaman data 4 października, 2021, 21:55Najlepsze, że siadła im też elektronika w kwaterze głównej.
https://twitter.com/PolsatNewsPL/status/1445115425461768193
Najlepsze, że siadła im też elektronika w kwaterze głównej.
- Problem prawdopodobnie nie był spowodowany cyberatakiem - powiedziało New York Post dwóch anonimowych członków zespołu ds. bezpieczeństwa Facebooka.https://t.co/3QW9dJdlGK
— PolsatNews.pl (@PolsatNewsPL) October 4, 2021
Cytat z Marek Pilarski data 4 października, 2021, 23:18Znów śmiga. 😛
Znów śmiga. 😛
Cytat z Marek Pilarski data 5 października, 2021, 23:23Adela wypuszcza nową muzykę
https://twitter.com/Adele/status/1445388436773425163?s=20
Adela wypuszcza nową muzykę
Easy On Me - October 15 pic.twitter.com/7HRvxAfEqy
— Adele (@Adele) October 5, 2021
Cytat z Fandorin data 6 października, 2021, 18:51I co, katożercy i dręczyciele wierzących, jesteście z siebie zadowoleni? Na pewno czytaliście i oglądaliście te ohydne i uwłaczające ludzkiej godności "dzieła".
https://iws.gov.pl/wp-content/uploads/2021/05/Magdalena-Lisecka_Przyklady-uprzedzen-i-stereotypow-w-fantastyce-wobec-chrzescijan.pdf?fbclid=IwAR2rXus1iLQhUsDHNvf-HjlXtynMbThguC3bbUSEmfRNpYgm51Zq92wHz7c
A tak serio powyższy raport jest elementem analizy, na którą Ministerstwo Sprawiedliwości wydało 2,5 bańki ze środków Funduszu Sprawiedliwości, które, w założeniu, powinny być przeznaczone dla ofiar przestępstw w Polsce. Dobrze wiedzieć, że Państwo dobrze nimi dysponuje.
Nad jakością samego opracowania może nie warto się rozwodzić; dodam tylko, że ilustracje do konkretnych przykładów zostały "zamieszczone bez wiedzy ani zgody autorów."
I co, katożercy i dręczyciele wierzących, jesteście z siebie zadowoleni? Na pewno czytaliście i oglądaliście te ohydne i uwłaczające ludzkiej godności "dzieła".
A tak serio powyższy raport jest elementem analizy, na którą Ministerstwo Sprawiedliwości wydało 2,5 bańki ze środków Funduszu Sprawiedliwości, które, w założeniu, powinny być przeznaczone dla ofiar przestępstw w Polsce. Dobrze wiedzieć, że Państwo dobrze nimi dysponuje.
Nad jakością samego opracowania może nie warto się rozwodzić; dodam tylko, że ilustracje do konkretnych przykładów zostały "zamieszczone bez wiedzy ani zgody autorów."
Cytat z Marek Pilarski data 6 października, 2021, 18:57Chodzi o te kosztujące 2,5 mln PLN badanie prześladowań chrześcijan w Polsce? xD
Chodzi o te kosztujące 2,5 mln PLN badanie prześladowań chrześcijan w Polsce? xD
Cytat z Fandorin data 6 października, 2021, 19:05Exactly.
Nie chce mi się guglać autorki, ale podejrzewam, że to jakaś nastoletnia siostrzenica jakiegoś ministra 😉
W zasadzie jedyny powód, aby zajrzeć do tego raportu, to w całości zamieszczony komiks Prosiaka o księdzu Roztrzepku. W zasadzie nielegalnie, ale jeśli zachęci kogoś do zakupienia jego Bajek Urłałckich, to wyjdzie na plus.
Exactly.
Nie chce mi się guglać autorki, ale podejrzewam, że to jakaś nastoletnia siostrzenica jakiegoś ministra 😉
W zasadzie jedyny powód, aby zajrzeć do tego raportu, to w całości zamieszczony komiks Prosiaka o księdzu Roztrzepku. W zasadzie nielegalnie, ale jeśli zachęci kogoś do zakupienia jego Bajek Urłałckich, to wyjdzie na plus.
Cytat z Fandorin data 8 października, 2021, 19:40@mierzwiak
Szacun za sytuację z Filmożerców. Za takie wpisy, jakie pojawiły się w wiadomym wątku powinny być jednoznaczne reakcje. Jeśli administracja ma to gdzieś, to olać ich.
Szacun za sytuację z Filmożerców. Za takie wpisy, jakie pojawiły się w wiadomym wątku powinny być jednoznaczne reakcje. Jeśli administracja ma to gdzieś, to olać ich.
Cytat z Marek Pilarski data 10 października, 2021, 21:26
https://ew.com/celebrity/tom-cruise-hits-home-run-with-dodgers-giants-fans/?utm_campaign=entertainmentweekly_entertainmentweekly&utm_content=new&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_term=61632daad5012e00018e8b2d&fbclid=IwAR2MwYKM-FGDZD-C5T9di6ZtJLrjdu9zlkQFB3aor3B8VNcaV8BUWHfB6Yg

Cytat z Szaman data 10 października, 2021, 22:35Bez obaw, eliksir utknął na jakimś kontenerowcu, albo nie ma kto przewieźć go ciężarówką przez Wielką Brytanię. Kilka lat temu Keanu miał to samo 🙂
Bez obaw, eliksir utknął na jakimś kontenerowcu, albo nie ma kto przewieźć go ciężarówką przez Wielką Brytanię. Kilka lat temu Keanu miał to samo 🙂
Cytat z Mierzwiak data 12 października, 2021, 23:20Jak chcecie się pośmiać to wklejam drogę mojej paczki z francuskiego amazonu. Przeskok w kilka godzin z Jeleniej Góry do Francji (!) a następnie do Zabrza, a dalej do Opola tylko po to, by wrócić do Zabrza - bezcenny 🙂
Jak chcecie się pośmiać to wklejam drogę mojej paczki z francuskiego amazonu. Przeskok w kilka godzin z Jeleniej Góry do Francji (!) a następnie do Zabrza, a dalej do Opola tylko po to, by wrócić do Zabrza - bezcenny 🙂

Cytat z Mierzwiak data 13 października, 2021, 08:16W sumie to już była jeśli się brało za minimum 40 zł. Zamawiałem już kilka filmów z polskiego amazonu i za każdym razem paczka szła z któregoś z zagranicznych magazynów - z Francji, Niemiec czy Hiszpanii. Najfajniejsza sprawa to że można zamawiać do paczkomatów i tylko szkoda, że dla polskiego adresu ta opcja nie jest dostępna przy zamówieniach z innych Amazonów. Skoro i tak przesyłka nie idzie z PL i ogarnia to ich system, to co za różnica? Mogliby to zmienić.
Aha, jeszcze z zabawnych historii, ostatnio szły do mnie dwa filmy z UK - wysłali je osobno, ale doszły jednego dnia. Jeden się zgadzał, drugi nie ponieważ wysłano mi - uwaga - pustą kopertę. Śladów otwierania nie było 🙂
W sumie to już była jeśli się brało za minimum 40 zł. Zamawiałem już kilka filmów z polskiego amazonu i za każdym razem paczka szła z któregoś z zagranicznych magazynów - z Francji, Niemiec czy Hiszpanii. Najfajniejsza sprawa to że można zamawiać do paczkomatów i tylko szkoda, że dla polskiego adresu ta opcja nie jest dostępna przy zamówieniach z innych Amazonów. Skoro i tak przesyłka nie idzie z PL i ogarnia to ich system, to co za różnica? Mogliby to zmienić.
Aha, jeszcze z zabawnych historii, ostatnio szły do mnie dwa filmy z UK - wysłali je osobno, ale doszły jednego dnia. Jeden się zgadzał, drugi nie ponieważ wysłano mi - uwaga - pustą kopertę. Śladów otwierania nie było 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 15 października, 2021, 08:01Nowa Adele. Ponad 13 mln wyświetleń w ciągu 8 godzin.
Ciekawostka filmowa: Reżyserem teledysku jest Xavier Dolan, który nakręcił też teledysk do "Hello".
https://www.youtube.com/watch?v=U3ASj1L6_sY
Nowa Adele. Ponad 13 mln wyświetleń w ciągu 8 godzin.
Ciekawostka filmowa: Reżyserem teledysku jest Xavier Dolan, który nakręcił też teledysk do "Hello".
Cytat z Mierzwiak data 15 października, 2021, 08:50Spory ziew, niestety. To samo myślałem już przy poprzednim albumie (no, pomijając świetne I Miss You które wyszło poza smuty z plumkającym pianinem w tle) i to samo myślę po wysłuchaniu tej piosenki - ona się w ogóle nie rozwija jako artystka. Oczywiście jak zwykle dowiadujemy się że teksty odzwierciedlają to co przeżyła, jak dojrzała itp, ale piosenki, tak ogólnie, są cały czas takie same. Mam wrażenie, że już to słyszałem i to wielokrotnie.
Ktoś powie, że Adele ma swój styl i zgoda, ma go i jest on dość wyraźny, ale jednocześnie bardzo ograniczony do jednej szufladki poza którą Adele w zasadzie nie wychodzi.
Myślę że dobrze zrobiłaby jej współpraca z nowymi, ciekawszymi producentami.
Spory ziew, niestety. To samo myślałem już przy poprzednim albumie (no, pomijając świetne I Miss You które wyszło poza smuty z plumkającym pianinem w tle) i to samo myślę po wysłuchaniu tej piosenki - ona się w ogóle nie rozwija jako artystka. Oczywiście jak zwykle dowiadujemy się że teksty odzwierciedlają to co przeżyła, jak dojrzała itp, ale piosenki, tak ogólnie, są cały czas takie same. Mam wrażenie, że już to słyszałem i to wielokrotnie.
Ktoś powie, że Adele ma swój styl i zgoda, ma go i jest on dość wyraźny, ale jednocześnie bardzo ograniczony do jednej szufladki poza którą Adele w zasadzie nie wychodzi.
Myślę że dobrze zrobiłaby jej współpraca z nowymi, ciekawszymi producentami.
Cytat z Kuba data 15 października, 2021, 15:23Cytat z Marek Pilarski data październik 15, 2021, 08:01Nowa Adele. Ponad 13 mln wyświetleń w ciągu 8 godzin.
https://www.youtube.com/watch?v=U3ASj1L6_sY
Strasznie rozczarowujące. Właściwie w pełni podpisuje się pod postem Mierzwiaka
Cytat z Marek Pilarski data październik 15, 2021, 08:01Nowa Adele. Ponad 13 mln wyświetleń w ciągu 8 godzin.
Strasznie rozczarowujące. Właściwie w pełni podpisuje się pod postem Mierzwiaka
Cytat z Marek Pilarski data 15 października, 2021, 16:52Cytat z Mierzwiak data październik 15, 2021, 08:50Myślę że dobrze zrobiłaby jej współpraca z nowymi, ciekawszymi producentami.
Widziałem, że na nowym albumie miesza też Max Martin, więc myślałem, że może faktycznie będzie nieco inaczej. Ale teraz widzę, że też jest jednym z producentów na poprzednim albumie.
Cytat z Mierzwiak data październik 15, 2021, 08:50Myślę że dobrze zrobiłaby jej współpraca z nowymi, ciekawszymi producentami.
Widziałem, że na nowym albumie miesza też Max Martin, więc myślałem, że może faktycznie będzie nieco inaczej. Ale teraz widzę, że też jest jednym z producentów na poprzednim albumie.