aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 78 of 244Next

Czyli ta okładka okazała się jednak fejkiem. A szkoda, może jakby nasza Kinga namieszała na tym albumie, to byłoby ciekawiej. Choć kto wie.. może jakiś utwór będzie poświęcony dawnej przyjaciółce, prezenterce z Rosji, która zniszczyła zaufanie Adele publikując selfie z nią bez jej zgody. 🙁

Cytat z Marek Pilarski data październik 15, 2021, 16:52
Cytat z Mierzwiak data październik 15, 2021, 08:50

Myślę że dobrze zrobiłaby jej współpraca z nowymi, ciekawszymi producentami.

Widziałem, że na nowym albumie miesza też Max Martin, więc myślałem, że może faktycznie będzie nieco inaczej. Ale teraz widzę, że też jest jednym z producentów na poprzednim albumie.

Myślę, że Adele to taki podobny przypadek jak Lana del Rey (zachowując odpowiednie proporcje). Obie dość szybko same siebie zamknęły w określonej szufladce, w której im wygodnie. Podobne jest również to, że smęcą niewiarygodnie.

Przenudny utwór. To chyba wiek i gardło muszą ją w końcu pokonać i zmusić do wrzucenia czegoś innego niż wyciągane refreny. I mówię to z pozycji tego najgorszego odbiorcy muzyki który nie cierpi gdy rockman zaczyna grać pop i nazywa to rozwojem 🙂 Jednak tutaj jest wyraźny kryzys pomysłów nawet jak dla mnie.

Cytat z robgordon data październik 16, 2021, 13:36

Myślę, że Adele to taki podobny przypadek jak Lana del Rey (zachowując odpowiednie proporcje). Obie dość szybko same siebie zamknęły w określonej szufladce, w której im wygodnie. Podobne jest również to, że smęcą niewiarygodnie.

Tylko że przez tych 9 lat od albumu Born to Die Lana niesamowicie rozwinęła się wokalnie i ewoluowała muzycznie; pracuje z ciekawymi producentami i eksploruje nowe brzmienia. Jej ostatni album trochę mnie rozczarował właśnie przez powtarzalność, muszę w końcu na spokojnie do niego wrócić, ale przecież wspomniane BtD (plus EPka The Paradise Edition), Ultraviolence, Lust for Life i Norman Fucking Rockwell pokazują niesamowitą drogę jaką ona przebyła. No ale ja jestem jej ogromnym fanem, postronni słuchacze mogą tego nie zauważać i faktycznie spotkałem się z zarzutami, że Lana cały czas tylko smęci. Ja odbieram jej muzykę zupełnie inaczej.

Cytat z Mierzwiak data październik 16, 2021, 17:01
Cytat z robgordon data październik 16, 2021, 13:36

No ale ja jestem jej ogromnym fanem (...) Ja odbieram jej muzykę zupełnie inaczej.

Poważnie? Lany del Rey? Wow.

Nie jestem pewien o którego piosenkarza może chodzić 😀

Cytat z Szaman data październik 19, 2021, 10:04

Nie jestem pewien o którego piosenkarza może chodzić 😀

https://twitter.com/RMF24pl/status/1450380411398463488?t=X1ZCWo0igrqhU9l4kwcVuA&s=19

No idea.

Trochę podobny do Michała Wiśniewskiego z Ich Troje.

Znalazłem zdjęcie bez zasłoniętych oczu:

Nie znam mówiąc szczerze, ale ja nie jestem na bieżąco z polską muzyką.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Ponieważ jedynym co wzbudza tutaj emocje muzyczne są dokonania śpiewających kobiet wrzucam piosenkę, którą usłyszałem dopiero dziś. Z kilkoma gościnnymi udziałami:

Nawiązując do Lany Del Rey, która niedawno była tutaj wspominana - byłem trochę zdziwiony, jak się dowiedziałem, że dzisiaj wydała kolejny album.

Ostatnio coraz częściej rozmowy na jakiś temat chwilę później znajdują odzew na moim telefonie lub komputerze w postaci odpowiedniej reklamy. To już naprawdę przestaje być zabawne 😉

Tymczasem sztuczna inteligencja wypuściła nowy utwór zespołu ABBA 🙂

Jakby co, Parolek za kilka minut wystąpi w Europarlamencie. Przynajmniej tak wynika z jego wpisu na FB 😉

Następny przystanek- Watykan! A nie, on to w sumie nie 🙂

A przed Diuną w Multikinie leci długa reklama Maca z wiadomym przychlastem. Zabijcie mnie.

A teraz znowu długi i zdubbingowany Ridley Scott. Rany, zachciało mi się oszczędzić 6 zł, to mam 🙂

A pamiętam jak ze 3 lata temu, jeszcze na filmwebie Parolek w nocy wrzucił niepokojący wpis, z którego trochę wynikało jakby mocno odechciało mu się żyć - głównie z powodu głupoty jego pokolenia. Ja mu wtedy odpisałem i jeszcze ktoś, nie wiem czy nie ty @rob

No i chyba już dawno odnalazł znów chęć do życia. I dobrze. 🙂 Politycznie nie jest mi do końca po drodze z nim, ale doceniam i podziwiam to, że się tak bardzo angażuje. 🙂

Pamiętam że faktycznie miał miejsce taki wpis ale jakie wywołał reakcje już mniej.

PreviousPage 78 of 244Next