Hyde Park
Cytat z Marek Pilarski data 15 października, 2021, 18:24Czyli ta okładka okazała się jednak fejkiem. A szkoda, może jakby nasza Kinga namieszała na tym albumie, to byłoby ciekawiej. Choć kto wie.. może jakiś utwór będzie poświęcony dawnej przyjaciółce, prezenterce z Rosji, która zniszczyła zaufanie Adele publikując selfie z nią bez jej zgody. 🙁
Czyli ta okładka okazała się jednak fejkiem. A szkoda, może jakby nasza Kinga namieszała na tym albumie, to byłoby ciekawiej. Choć kto wie.. może jakiś utwór będzie poświęcony dawnej przyjaciółce, prezenterce z Rosji, która zniszczyła zaufanie Adele publikując selfie z nią bez jej zgody. 🙁

Cytat z robgordon data 16 października, 2021, 13:36Cytat z Marek Pilarski data październik 15, 2021, 16:52Cytat z Mierzwiak data październik 15, 2021, 08:50Myślę że dobrze zrobiłaby jej współpraca z nowymi, ciekawszymi producentami.
Widziałem, że na nowym albumie miesza też Max Martin, więc myślałem, że może faktycznie będzie nieco inaczej. Ale teraz widzę, że też jest jednym z producentów na poprzednim albumie.
Myślę, że Adele to taki podobny przypadek jak Lana del Rey (zachowując odpowiednie proporcje). Obie dość szybko same siebie zamknęły w określonej szufladce, w której im wygodnie. Podobne jest również to, że smęcą niewiarygodnie.
Cytat z Marek Pilarski data październik 15, 2021, 16:52Cytat z Mierzwiak data październik 15, 2021, 08:50Myślę że dobrze zrobiłaby jej współpraca z nowymi, ciekawszymi producentami.
Widziałem, że na nowym albumie miesza też Max Martin, więc myślałem, że może faktycznie będzie nieco inaczej. Ale teraz widzę, że też jest jednym z producentów na poprzednim albumie.
Myślę, że Adele to taki podobny przypadek jak Lana del Rey (zachowując odpowiednie proporcje). Obie dość szybko same siebie zamknęły w określonej szufladce, w której im wygodnie. Podobne jest również to, że smęcą niewiarygodnie.
Cytat z Szaman data 16 października, 2021, 13:45Przenudny utwór. To chyba wiek i gardło muszą ją w końcu pokonać i zmusić do wrzucenia czegoś innego niż wyciągane refreny. I mówię to z pozycji tego najgorszego odbiorcy muzyki który nie cierpi gdy rockman zaczyna grać pop i nazywa to rozwojem 🙂 Jednak tutaj jest wyraźny kryzys pomysłów nawet jak dla mnie.
Przenudny utwór. To chyba wiek i gardło muszą ją w końcu pokonać i zmusić do wrzucenia czegoś innego niż wyciągane refreny. I mówię to z pozycji tego najgorszego odbiorcy muzyki który nie cierpi gdy rockman zaczyna grać pop i nazywa to rozwojem 🙂 Jednak tutaj jest wyraźny kryzys pomysłów nawet jak dla mnie.
Cytat z Mierzwiak data 16 października, 2021, 17:01Cytat z robgordon data październik 16, 2021, 13:36Myślę, że Adele to taki podobny przypadek jak Lana del Rey (zachowując odpowiednie proporcje). Obie dość szybko same siebie zamknęły w określonej szufladce, w której im wygodnie. Podobne jest również to, że smęcą niewiarygodnie.
Tylko że przez tych 9 lat od albumu Born to Die Lana niesamowicie rozwinęła się wokalnie i ewoluowała muzycznie; pracuje z ciekawymi producentami i eksploruje nowe brzmienia. Jej ostatni album trochę mnie rozczarował właśnie przez powtarzalność, muszę w końcu na spokojnie do niego wrócić, ale przecież wspomniane BtD (plus EPka The Paradise Edition), Ultraviolence, Lust for Life i Norman Fucking Rockwell pokazują niesamowitą drogę jaką ona przebyła. No ale ja jestem jej ogromnym fanem, postronni słuchacze mogą tego nie zauważać i faktycznie spotkałem się z zarzutami, że Lana cały czas tylko smęci. Ja odbieram jej muzykę zupełnie inaczej.
Cytat z robgordon data październik 16, 2021, 13:36Myślę, że Adele to taki podobny przypadek jak Lana del Rey (zachowując odpowiednie proporcje). Obie dość szybko same siebie zamknęły w określonej szufladce, w której im wygodnie. Podobne jest również to, że smęcą niewiarygodnie.
Tylko że przez tych 9 lat od albumu Born to Die Lana niesamowicie rozwinęła się wokalnie i ewoluowała muzycznie; pracuje z ciekawymi producentami i eksploruje nowe brzmienia. Jej ostatni album trochę mnie rozczarował właśnie przez powtarzalność, muszę w końcu na spokojnie do niego wrócić, ale przecież wspomniane BtD (plus EPka The Paradise Edition), Ultraviolence, Lust for Life i Norman Fucking Rockwell pokazują niesamowitą drogę jaką ona przebyła. No ale ja jestem jej ogromnym fanem, postronni słuchacze mogą tego nie zauważać i faktycznie spotkałem się z zarzutami, że Lana cały czas tylko smęci. Ja odbieram jej muzykę zupełnie inaczej.
Cytat z robgordon data 16 października, 2021, 23:51Cytat z Mierzwiak data październik 16, 2021, 17:01Cytat z robgordon data październik 16, 2021, 13:36Myślę, że Adele to taki podobny przypadek jak Lana del Rey (zachowując odpowiednie proporcje). Obie dość szybko same siebie zamknęły w określonej szufladce, w której im wygodnie. Podobne jest również to, że smęcą niewiarygodnie.
No ale ja jestem jej ogromnym fanem (...) Ja odbieram jej muzykę zupełnie inaczej.
Poważnie? Lany del Rey? Wow.
Cytat z Mierzwiak data październik 16, 2021, 17:01Cytat z robgordon data październik 16, 2021, 13:36Myślę, że Adele to taki podobny przypadek jak Lana del Rey (zachowując odpowiednie proporcje). Obie dość szybko same siebie zamknęły w określonej szufladce, w której im wygodnie. Podobne jest również to, że smęcą niewiarygodnie.
No ale ja jestem jej ogromnym fanem (...) Ja odbieram jej muzykę zupełnie inaczej.
Poważnie? Lany del Rey? Wow.
Cytat z Szaman data 19 października, 2021, 10:04Nie jestem pewien o którego piosenkarza może chodzić 😀
https://twitter.com/RMF24pl/status/1450380411398463488?t=X1ZCWo0igrqhU9l4kwcVuA&s=19
Nie jestem pewien o którego piosenkarza może chodzić 😀
Znany piosenkarz Michał W. usłyszał we wtorek zarzuty w Prokuraturze Okręgowej Warszawa-Praga. Dotyczą one doprowadzenia do niekorzystnego rozporządzenia mieniem znacznej wartości SKOK w Wołominie na kwotę 2,8 miliona złotych.https://t.co/F4NMqfNz9C
— Fakty RMF FM (@RMF24pl) October 19, 2021
Cytat z robgordon data 19 października, 2021, 10:18Cytat z Szaman data październik 19, 2021, 10:04Nie jestem pewien o którego piosenkarza może chodzić
https://twitter.com/RMF24pl/status/1450380411398463488?t=X1ZCWo0igrqhU9l4kwcVuA&s=19
No idea.
Cytat z Szaman data październik 19, 2021, 10:04Nie jestem pewien o którego piosenkarza może chodzić
No idea.
Cytat z Marek Pilarski data 19 października, 2021, 16:23Trochę podobny do Michała Wiśniewskiego z Ich Troje.
Trochę podobny do Michała Wiśniewskiego z Ich Troje.
Cytat z Mierzwiak data 19 października, 2021, 18:41Znalazłem zdjęcie bez zasłoniętych oczu:
Nie znam mówiąc szczerze, ale ja nie jestem na bieżąco z polską muzyką.
Znalazłem zdjęcie bez zasłoniętych oczu:

Nie znam mówiąc szczerze, ale ja nie jestem na bieżąco z polską muzyką.
Cytat z robgordon data 22 października, 2021, 17:26Ponieważ jedynym co wzbudza tutaj emocje muzyczne są dokonania śpiewających kobiet wrzucam piosenkę, którą usłyszałem dopiero dziś. Z kilkoma gościnnymi udziałami:
https://www.youtube.com/watch?v=DqoQY9bobow
Ponieważ jedynym co wzbudza tutaj emocje muzyczne są dokonania śpiewających kobiet wrzucam piosenkę, którą usłyszałem dopiero dziś. Z kilkoma gościnnymi udziałami:
Cytat z Marek Pilarski data 22 października, 2021, 22:21Nawiązując do Lany Del Rey, która niedawno była tutaj wspominana - byłem trochę zdziwiony, jak się dowiedziałem, że dzisiaj wydała kolejny album.
Nawiązując do Lany Del Rey, która niedawno była tutaj wspominana - byłem trochę zdziwiony, jak się dowiedziałem, że dzisiaj wydała kolejny album.
Cytat z robgordon data 23 października, 2021, 08:34Ostatnio coraz częściej rozmowy na jakiś temat chwilę później znajdują odzew na moim telefonie lub komputerze w postaci odpowiedniej reklamy. To już naprawdę przestaje być zabawne 😉
Ostatnio coraz częściej rozmowy na jakiś temat chwilę później znajdują odzew na moim telefonie lub komputerze w postaci odpowiedniej reklamy. To już naprawdę przestaje być zabawne 😉
Cytat z Marek Pilarski data 23 października, 2021, 08:51Tymczasem sztuczna inteligencja wypuściła nowy utwór zespołu ABBA 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=vy4bLOYDmsQ
Tymczasem sztuczna inteligencja wypuściła nowy utwór zespołu ABBA 🙂
Cytat z robgordon data 23 października, 2021, 09:11Jakby co, Parolek za kilka minut wystąpi w Europarlamencie. Przynajmniej tak wynika z jego wpisu na FB 😉
Jakby co, Parolek za kilka minut wystąpi w Europarlamencie. Przynajmniej tak wynika z jego wpisu na FB 😉
Cytat z Szaman data 23 października, 2021, 09:58Następny przystanek- Watykan! A nie, on to w sumie nie 🙂
A przed Diuną w Multikinie leci długa reklama Maca z wiadomym przychlastem. Zabijcie mnie.
Następny przystanek- Watykan! A nie, on to w sumie nie 🙂
A przed Diuną w Multikinie leci długa reklama Maca z wiadomym przychlastem. Zabijcie mnie.
Cytat z Szaman data 23 października, 2021, 10:06A teraz znowu długi i zdubbingowany Ridley Scott. Rany, zachciało mi się oszczędzić 6 zł, to mam 🙂
A teraz znowu długi i zdubbingowany Ridley Scott. Rany, zachciało mi się oszczędzić 6 zł, to mam 🙂
Cytat z Ernest Kubica data 23 października, 2021, 11:12A pamiętam jak ze 3 lata temu, jeszcze na filmwebie Parolek w nocy wrzucił niepokojący wpis, z którego trochę wynikało jakby mocno odechciało mu się żyć - głównie z powodu głupoty jego pokolenia. Ja mu wtedy odpisałem i jeszcze ktoś, nie wiem czy nie ty @rob
A pamiętam jak ze 3 lata temu, jeszcze na filmwebie Parolek w nocy wrzucił niepokojący wpis, z którego trochę wynikało jakby mocno odechciało mu się żyć - głównie z powodu głupoty jego pokolenia. Ja mu wtedy odpisałem i jeszcze ktoś, nie wiem czy nie ty @rob
Cytat z Marek Pilarski data 23 października, 2021, 11:45No i chyba już dawno odnalazł znów chęć do życia. I dobrze. 🙂 Politycznie nie jest mi do końca po drodze z nim, ale doceniam i podziwiam to, że się tak bardzo angażuje. 🙂
No i chyba już dawno odnalazł znów chęć do życia. I dobrze. 🙂 Politycznie nie jest mi do końca po drodze z nim, ale doceniam i podziwiam to, że się tak bardzo angażuje. 🙂
Cytat z robgordon data 23 października, 2021, 12:04Pamiętam że faktycznie miał miejsce taki wpis ale jakie wywołał reakcje już mniej.
Pamiętam że faktycznie miał miejsce taki wpis ale jakie wywołał reakcje już mniej.