aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 95 of 244Next

Szczerze? Ostatnio nawet nie sprawdzam co kto oglądał, o tym że co jakiś czas usuwam kogoś z listy znajomych nie wspominając, jakoś przestało mnie to interesować. Częściej po prostu po obejrzeniu konkretnego filmu sprawdzam jak ocenili / skomentowali go inni, jak wczoraj przy The Clovehitch Killer.

Cytat z Szaman data maj 5, 2022, 08:53

Hmmm nie do końca wiem która to opcja widok uproszczony 🙂

Mowa o tym:

Zawsze używałem widoku uproszczonego, bo był drobniejszy = widać było więcej. Ale od jakiegoś czasu widzę przy nim miniatury plakatów 200x140 pikseli, nie 100x70, przez co nie ma on za grosz sensu, bo w którym bym nie ustawił, wszystko zajmuje tyle samo (czyt. za dużo miejsca). Najpierw miałem tak tylko w ocenach filmów, potem w zakładce "chce zobaczyć", teraz też w ocenach seriali. Idiotyczna zmiana nr #1000033038427292.

To ja nawet nie znałem tej opcji, więc mój ból jest mniejszy niż Twój 🙂

Rozprawy mocno wpływają na zdrowie Amber. Bardzo się z wiekiem posunęła

Marek Pilarski, Juby and 3 other users have reacted to this post.
Marek PilarskiJubySzamanMierzwiakKuba

https://www.theguardian.com/music/2022/may/09/jethro-lazenby-son-of-nick-cave-dies-aged-31

Nick Cave stracił kolejnego syna.

Jeszcze nie miałem okazji skorzystać, a wygląda bardzo fajnie! Aż pojawił się artykuł w onecie:

https://www.onet.pl/styl-zycia/whitemad/jest-jak-w-latach-60-kino-palacowe-w-poznaniu-z-wyremontowana-sala/9nk36jy,30bc1058

To już druga sala kinowa w Pałacowym i kolejna w Poznaniu.

Wygląda fajnie, ale mam pytania. Dwa. Pierwsze, ekran naprawdę taki mały? Drugie, różnica poziomów między rzędami wygląda na bardzo niewielką, tak jest w rzeczywistości?

PS. Lubię tę stronkę whitemad.pl. Bardzo fajne projekty i zdjęcia.

Jak pisałem, jeszcze nie korzystałem. Na zdjęciach faktycznie tak to wygląda - tzn. fotele na jednym poziomie, mały ekran - ale chyba nie musi to być przeszkodą w fajnym seansie.

Słąwny Rasmus na Eurowizji. Utwór nawet w miarę, ale brzmienie instrumentów dla mnie tragedia - wszystko spłaszczone, szczególnie perkusja. Śmieszy mnie w jaki sposób gra Pani na gitarze. Początek nawiązuje do znanego filmu

Kurcze, ale Czesi dali radę

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Harry Potter, to nawet nie jest on. 🙂

Ignacy Gogolewski nie żyje. Legenda kina i teatru.

I Jerzy Trela

Smutny dzień dla polskiego kina i teatru.

Pytanie, głównie chyba do Roba i Szamana. To chłopaki ode mnie z miasta. Jak wam się to podoba? Mnie się podoba, ale spóźnili się o dobre 25 lat. No i zdecydowanie za długi ten riff od 3:00

Już dzisiaj śpię na siedząco, jutro Ci powiem 🙂 Ale z tym teledyskiem to tak na poważnie? 🙂

To nawet nie jest teledysk, tylko raczej obrazek żeby coś było w tle piosenki.

Cytat z Ernest Kubica data maj 17, 2022, 21:03

Pytanie, głównie chyba do Roba i Szamana. To chłopaki ode mnie z miasta. Jak wam się to podoba? Mnie się podoba, ale spóźnili się o dobre 25 lat. No i zdecydowanie za długi ten riff od 3:00

https://www.youtube.com/watch?v=STLMah8oo3M

Zdecydowanie numer niedzisiejszy 😉 Dziś już nie słucham takich rzeczy, ale się wypowiem 😉
Wokal do zmiany, produkcja do poprawy, ale podoba mi się, co tu się dzieje z gitarą. I to, że te wszystkie riffy są jakby głównym elementem niosącym melodię. I tak, riff od 3.00 można by trochę skrócić. Ale lepszym pomysłem byłoby go urozmaicenie (albo o drugą gitarę, jeśli jest, albo np. o jakąś wokalizę, klawisze, cokolwiek), bo sam riff jest niezły. No i sądzę też, że na koncercie ten fragment brzmi o wiele lepiej. Powiem więcej na koncercie, ten fragment należałoby nawet jeszcze bardziej pociągnąć (urozmaicając go o to, o czym pisałem wcześniej).

No za długi ten "pusty przelot", jakbym był wokalistą to umarłbym z nudów 🙂 Gorzej, że nic się tutaj ciekawego nie dzieje, a plusem jest tylko gitara w której słychać inspiracje wioślarzami z Soundgarden. Dla mnie jednak za monotonne, chciałbym aby zdobyło mnie jakimś wokalem, refrenem, czymś czego nie mógłbym się doczekać.

Nie żyje Vangelis. Kilka pamiętnych tematów filmowych po sobie zostawił.

PreviousPage 95 of 244Next