aby założyć posty i tematy.

Killers of the Flower Moon

PreviousPage 3 of 8Next

Właśnie. Też nie lubię (chociaż porównania do Cody moim zdaniem pomylone bo film Jenkinsa jest wizualnie imponujący a Coda to produkcja z Disney Channel), ale jaki jest jego kontekst tutaj 😛

Ogólnie nieco bardziej ogarnięte w tych kwestiach źródła podkreślają że artykuł Deadline jest czystą spekulacja. Film miał testowe pokazy, ale Martin i Thelma ciągle go szlifują. Podzielone są opinie czy Scott zdąży z Napoleonem, wraz z upływem czasu wydaje się że nie dlatego wydaje się niemalże niemożliwe aby Apple odpuściło tegoroczny wyścig. Dlatego na razie nic straconego. W najgorszym przypadku może się skończyć jak z "Silence", że wskoczy na końcówkę roku.

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Cytat z Kuba data lipiec 26, 2022, 22:38

Właśnie. Też nie lubię (chociaż porównania do Cody moim zdaniem pomylone bo film Jenkinsa jest wizualnie imponujący a Coda to produkcja z Disney Channel), ale jaki jest jego kontekst tutaj 😛 no i dzieliłbym oscarowe przynęty na takie kręcone z taką myślą i takie które stały się nimi przez efekt kuli śnieżnej i presji medialnej. Potem nikt nie krzyknie, że król jest nagi.

No dobra, przesadziłem 🙂 za bardzo mnie zirytowało nazwanie Scorsese baitem, chociaż sami co roku łykają je jak pelikany.

Chociaż teraz już więcej jest tytułów które stały się baitami przez efekt kuli śnieżnej. Nie jestem szalony aby twierdzić, że ktoś kręcił Codę pod Oscary. Natomiast potem niewiele było okrzyków, że król jest nagi.

Obecna wersja trwa podobno 3 godziny i 20 minut.

Cytat z Kuba data luty 20, 2023, 15:03

Obecna wersja trwa podobno 3 godziny i 20 minut.

Ostatnio szarpnąłem serial, 8 odcinków po ok. 30 minut. Tutaj wychodzi 7 odcinków.

Wyjątkowo powiem, że na pierwszy rzut oka runtime wydaje się przesada, aż tyle to trwać chyba nie musi. Niemniej, to Martin, geniusz tempa i narracji. Przyjmę wszystko w każdej formie.

Cytat z Kuba data luty 20, 2023, 16:26

Niemniej, to Martin, geniusz tempa i narracji.

Zgodziłbym się ale wciąż mam w pamięci 94-godzinny seans Irlandczyka.

Spoiler
Przepraszam, wiem, nudny jestem 🙂

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Ten 20 minutowy videoclip? :p

Czas chyba na zmianę daty w temacie 😉

Pozwoliłem sobie edytować datę 🙂

Myślałem raczej o jej usunięciu. Ale może faktycznie warto ją zostawić/aktualizować.

6 października

Apple & Paramount Set October WW Theatrical Release For Martin Scorsese’s ‘Killers Of The Flower Moon;’ Is Leonardo DiCaprio Robert De Niro Epic Still Cannes-Bound As Deadline Scooped Last July?

10 szeroko. Prawie urodziny.

Ciekawe czy faktycznie 3h 20 minut 😛

UIP potwierdził premierę również u nas w kinach.

Światowa premiera w Cannes

Martin Scorsese’s ‘Killers Of The Flower Moon’ Officially Confirmed For Cannes Film Festival

Będzie przerwa po pierwszych 5 godzinach? 🙂

Mówiąc jednak serio, fajnie że premiera coraz bliżej, bo już miałem wrażenie, że ten film jakby zniknął, gdzieś utknął.

Głównie wynika to z tego, że Marty miał pełną swobodę twórczą i pozwolenie na postprodukcję tak długą jak mu pasowało. Również dokrętki w zeszłe wakacje były istotne, a potem już wiadome było że film będzie celował na ten sezon. Powrót do Cannes jest tym ważniejszy, że umacnia pozycję Apple w rankingu i podnosi prestiż samego filmu, który ma duże możliwości by być "ważnym", szczególnie biorąc pod uwagę jak dużym poparciem cieszy się wśród działaczy rdzennych mieszkańców Ameryki i jak został odebrany na pokazach testowych. Udział w konkursie głównym w Cannes też bez znaczenia nie jest.

Szaman, Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
SzamanMierzwiakrobgordon

Z troski o zdrowie Mierzwiaka i Szamana informacje o runtimie od Variety dam w spoilerze

Spoiler
prawie 4 godziny

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Variety podało 3h 45 minut. Fremaux powiedział, że nie zna ostatecznego runtime, ale tyle trwa wersja którą on widział. Bardzo naciska na Martina i Apple by chcieli być w konkursie, mówi że film jest bardzo mocny i sprawił, że się popłakał.

PreviousPage 3 of 8Next