aby założyć posty i tematy.

Killers of the Flower Moon

PreviousPage 5 of 8Next

Mnie coś w tym zwiastunie nie pasuje. Poza tym wizualnie zdjęcia wydają się jakby przesadnie wyostrzone, skontrastowane. Ale wierzę, że to może być bardzo dobry film.

Wiem chyba o co ci chodzi - to "wina" współczesnych kamer. Tak samo jak ja, jesteś pewnie przyzwyczajony do "brudniejszego" obrazka Dzikiego Zachodu ze starych westernów.

Tylko czy ten western nie jest właśnie najbrudniejszym i najmniej cyfrowym ze wszystkich od lat?

Zobaczcie sobie „Angielkę” z Emily Blunt, choć fragmenty. Tak wyglądające westerny wolę.

Jako że 1,5h embarga to zacytuję jedno słowo z dwóch opinii naszych 😉

"Genialny"

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Recenzje potwierdzają. Najgorsze które widziałem mówią że każdy element świetny tylko ich po prostu 'nie ruszyło' lub 'nie zaskoczylo'.

Znowu trzeba będzie siedzieć w kinie 3,5 h. Eh...

Może ma długie napisy 🙂

robgordon has reacted to this post.
robgordon

W recenzji Na Ekranie piszą, że pierwsze (sic!) 2 godziny przypomina snuje Malicka. Seans tego filmu będzie więc sporym wyzwaniem 😉 Na szczęście dostępnym w streamingu 🙂

Z moich informacji wynika, że pierdolą 😉

Poza tym film ma mieć bardzo dobre tempo i świetny metraż i więcej uwag jest, że jest za krótki, a ostatnie 30 minut ma być najgorsze kiedy całość uderza w sądową dramę.

Dobra, jeden kolega mi napisał, że faktycznie czuć tu Malicka, ale jedynie wczesnego - tego z Niebianskich dni.

Jeden ze spadkobierców jednej z ofiar z bardzo ciekawą wypowiedzią

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Najgorszy plakat w filmografii Scorsese.

On wygląda jakby autor dostał to samo memo, co przy dwóch powyżej, ale nie zajarzył. Bo chyba wszystkie mają wyglądać jak okładka retro powieści kryminalnej.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Nikt nie wrzucił do tej pory? Co jest z Wami? 😛

Nikt nie opowiada o filmach tak jak Scorsese

PreviousPage 5 of 8Next