aby założyć posty i tematy.

MCU - Marvel Cinematic Universe

PreviousPage 3 of 98Next

Podoba mi się. Zgoda względem kolorów, ale mam wrażenie że Gunn da nam tu jeszcze więcej wzruszeń niż w dwójce.

No i plakacik fajny.

Za drugim obejrzeniem oczy mi się trochę zaszkliły 😉 Wydaje mi się jednak, że ten film może być kolejnym dowodem, że Gunn nieco stracił swoje poczucie humoru. Już w vol. 2 nie wszystkie żarty trafiały. Jeszcze bardziej widoczne było to w The Suicide Squad. Tu zapowiada się podobnie (pierwsza scena), choć oczywiście na razie to tylko krótki zwiastun.

Ciekaw jestem też jak z soundtrackiem. Ten zwiastun zaskakuje wykorzystaniem utworu z lat 90-tych. Nie pamiętam wszystkich zapowiedzi, ale wydaje mi się, że w poprzednich były to wyłącznie numery z lat 70-tych (ewentualnie 80-tych), nawet jeśli w jakimś remiksie. Mam nadzieję też, że jakością ścieżka dźwiękowa wróci do tej z vol. 1, bo w części drugiej było pod tym względem tak sobie. O tyle zaskakująco, że jeśli chcesz stworzyć kozacki soundtrack z muzyką z tamtych lat, to musisz się bardzo postarać, żeby nie wyszło. Nawet jeśli raczej omijasz największe hity tamtych epok.

A w finale dwójki Peter nie dostaje współczesnej MP3 od Rookera? To daje już nieograniczone możliwości.

Cytat z robgordon data grudzień 2, 2022, 08:19

Już w vol. 2 nie wszystkie żarty trafiały. Jeszcze bardziej widoczne było to w The Suicide Squad. Tu zapowiada się podobnie (pierwsza scena), choć oczywiście na razie to tylko krótki zwiastun.

Humor w TSS akurat uważam za udany, tutaj problem jest inny, a mianowicie to, że Drax to po prostu debil, a w pierwszym filmie wcale taki nie był. Był ekscentryczny, wiele rzeczy rozumiał po swojemu, ale był postacią z motywacja i backstory. Teraz to już tylko klaun który ma wybuchać śmiechem na zawołanie.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

https://twitter.com/CultureCrave/status/1598636909994991616?t=Euxz-gG3sWv_qxcLs_r_2w&s=19

Cytat z Szaman data grudzień 1, 2022, 23:04

https://www.youtube.com/watch?v=u3V5KDHRQvk

Kompletnie nijako to dla mnie wygląda. Z jednej strony fajnie, że pewnie dostaniemy dość mocny i wyrazisty wątek dramatyczny a na pierwszy plan wysunie się Rocket, ale z drugiej Gunn nie trafia do mnie zbyt często. Zapowiada się też na żonglerkę bardzo dużą ilością wątków i niezbyt ufam tutaj Gunnowi, że da radę to wszystko w dobry sposób poprowadzić. Mamy backstory Rocketa (według różnych informacji również Drax ma dostać nieco więcej miejsca), mamy Adama Warlocka (Poulter to świetny casting, ale mam dziwne wrażenie, że sama postać będzie dużym problemem tego filmu), High Evolutionary, motyw "nowej" Namory, trzeba też jakoś podsumować podróż całej reszty.

Namora?

😀

Nie wiem co dokładnie się tu wydarzyło, ale chodziło o Gamorę 😛

Kogoś oczarował Namor. Amor, amor 🙂

Szaman

Ploteczki o zmianach w MCU.

https://naekranie.pl/aktualnosci/marvel-mcu-ogromna-zmiana-avengers-6-mniej-seriali-jakosc-1670140615

Nie mam zielonego pojęcia kim jest Hypno-Hustler.

Donald Glover Set For ‘Spider-Man’ Film At Sony Centered On Villain Hypno-Hustler 

Też nie znam, ale wygląda ciekawie 🙂

Ależ okropnie na dużym ekranie prezentuje się zwiastun trzeciego Mrówko-facia!

Szaman

Okropnie to mało powiedziane. Widziałem w IMAX przed Bowiem. Istna, żenująca tragedia.

Przeżyłeś Bowiego w IMAXie? Ja na zwykłej sali ledwo przeżyłem 😛

Ledwo. Generalnie film był dobry, ale pierwszy raz w życiu musiałem zamykać oczy na dłuższe chwile parę razy. Jakieś kuriozum.

W najnowsyzm materiale Grace wspomina plotkę, według której

Spoiler
Lady Gaga
użyczy głosu dziewczynie Rocket Raccoona. Pierwszy raz o tym słyszę, ale dodam, że ostatnio dwie duże filmowe plotki z nią związane okazały się prawdziwe. 😉

Leak ten ma minimum dwa lata i zanim podlapala go Randolph to informował o tym każdy już chyba.

Ja właśnie nie słyszałem o tym do tej pory...chyba. 😛

PreviousPage 3 of 98Next