MCU - Marvel Cinematic Universe
Cytat z Szaman data 10 listopada, 2023, 08:324 klap w jednym roku MCU nie przetrwa, ale jednak F4 i Blade generują jakieś tam zainteresowanie w internecie. Teraz bardzo wiele zależy od castingu do F4.
4 klap w jednym roku MCU nie przetrwa, ale jednak F4 i Blade generują jakieś tam zainteresowanie w internecie. Teraz bardzo wiele zależy od castingu do F4.
Cytat z Szaman data 10 listopada, 2023, 09:29Sądzę, że tak i to nawet z Mahershalą i Mią Goth. Ale nie będzie to zbyt oglądalne 🙂
Sądzę, że tak i to nawet z Mahershalą i Mią Goth. Ale nie będzie to zbyt oglądalne 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 10 listopada, 2023, 09:29Cytat z Mierzwiak data listopad 9, 2023, 19:23To kto będzie w ekipie Young Avengers? Za Grace:
- Ms. Marvel
- Kate Bishop
- Cassie Lang
- Wicken, syn Wandy z serialu Agatha
- Syn Hulka
- Przybrana córka Thora
Jeśli taki film powstanie, to Feige jest dla mnie już całkiem odklejony od rzeczywistości i oczekiwań widowni.
Hulkling to chyba nie jest syn Hulka.
Cytat z Mierzwiak data listopad 9, 2023, 19:23To kto będzie w ekipie Young Avengers? Za Grace:
- Ms. Marvel
- Kate Bishop
- Cassie Lang
- Wicken, syn Wandy z serialu Agatha
- Syn Hulka
- Przybrana córka Thora
Jeśli taki film powstanie, to Feige jest dla mnie już całkiem odklejony od rzeczywistości i oczekiwań widowni.
Hulkling to chyba nie jest syn Hulka.
Cytat z Mierzwiak data 10 listopada, 2023, 11:41Bardzo fajny finał Lokiego, chyba gdzieś w okolicach czwartego / piątego odcinka w końcu mi to zaskoczyło, choć większa w tym zasługa obsady i strony technicznej aniżeli scenariusza. Reżysersko też jest to jedna z lepszych produkcji MCU, na pewno będąca w czołówce, tym bardziej na tle ostatnich lat.
Ciekawe jest to słodko-gorzkie zakończenie, ale nie wątpię, że znowu Feige będzie mieć w nosie spójność cyklu i jeszcze zobaczymy Lokiego w akcji.
Bardzo fajny finał Lokiego, chyba gdzieś w okolicach czwartego / piątego odcinka w końcu mi to zaskoczyło, choć większa w tym zasługa obsady i strony technicznej aniżeli scenariusza. Reżysersko też jest to jedna z lepszych produkcji MCU, na pewno będąca w czołówce, tym bardziej na tle ostatnich lat.
Ciekawe jest to słodko-gorzkie zakończenie, ale nie wątpię, że znowu Feige będzie mieć w nosie spójność cyklu i jeszcze zobaczymy Lokiego w akcji.
Cytat z Janko data 10 listopada, 2023, 12:35Finałowe rozwiązanie nie było specjalnie oryginalne, ale sprawdziło się. Nie ma co narzekać, to ostatnio jedyny projekt MCU, który trzyma sensowny poziom.
Finałowe rozwiązanie nie było specjalnie oryginalne, ale sprawdziło się. Nie ma co narzekać, to ostatnio jedyny projekt MCU, który trzyma sensowny poziom.
Cytat z Kuba data 10 listopada, 2023, 14:08Czyli, zakładając zupełnie irracjonalnie, że nie dojdzie do przesunięć, 2025 to nie tylko rok na być albo nie być MCU, ale może i całego kina superbohaterskiego.
Marvel: Blade, FF, Kapitan, Thunderbolts i możliwe że nowy Spider. Serialowo: Ironheart, Daredevil (chyba najważniejszy serial MCU), Agatha (?), Wonder Man.
DC: Superman, The Batman II, Waller i - kto wie - Latarnie.
Albo nowy oddech i upewnienie, że marka jeszcze żyje, albo ostateczna śmierć. Aż nawet chciałbym by utrzymali te daty.
Czyli, zakładając zupełnie irracjonalnie, że nie dojdzie do przesunięć, 2025 to nie tylko rok na być albo nie być MCU, ale może i całego kina superbohaterskiego.
Marvel: Blade, FF, Kapitan, Thunderbolts i możliwe że nowy Spider. Serialowo: Ironheart, Daredevil (chyba najważniejszy serial MCU), Agatha (?), Wonder Man.
DC: Superman, The Batman II, Waller i - kto wie - Latarnie.
Albo nowy oddech i upewnienie, że marka jeszcze żyje, albo ostateczna śmierć. Aż nawet chciałbym by utrzymali te daty.
Cytat z robgordon data 11 listopada, 2023, 19:12Przed chwilą skończyłem Lokiego. Niepopularna (chyba?) opinia. Uważam Tego, Który Trwa za całkiem niezłego złoczyńcę. Ale z zastrzeżeniem. Pasuje do tej historii, do dwusezonowego serialu, jakby nie było, jednak na uboczu głównych wątków w MCU. Jako potencjalnego drugiego Thanosa zupełnie go nie widzę.
Przed chwilą skończyłem Lokiego. Niepopularna (chyba?) opinia. Uważam Tego, Który Trwa za całkiem niezłego złoczyńcę. Ale z zastrzeżeniem. Pasuje do tej historii, do dwusezonowego serialu, jakby nie było, jednak na uboczu głównych wątków w MCU. Jako potencjalnego drugiego Thanosa zupełnie go nie widzę.
Cytat z Mierzwiak data 11 listopada, 2023, 19:14Tylko że Ten, Który Trwa to nie złoczyńca 🙂 Przecież on robił to, co robił żeby nie dopuścić do powrotu swoich nieskończonych, złych wariantów. Z punktu widzenia bohaterów unicestwianie rozgałęzień w czasie było oczywiście niewłaściwe, ale temu wcieleniu daleko do bycia typowym czarnym charakterem.
Dodam jeszcze, że w finale Majors wypadł naprawdę w porządku.
Tylko że Ten, Który Trwa to nie złoczyńca 🙂 Przecież on robił to, co robił żeby nie dopuścić do powrotu swoich nieskończonych, złych wariantów. Z punktu widzenia bohaterów unicestwianie rozgałęzień w czasie było oczywiście niewłaściwe, ale temu wcieleniu daleko do bycia typowym czarnym charakterem.
Cytat z robgordon data 11 listopada, 2023, 19:24Cytat z Mierzwiak data listopad 11, 2023, 19:14Tylko że Ten, Który Trwa to nie złoczyńca
Przecież on robił to, co robił żeby nie dopuścić do powrotu swoich nieskończonych, złych wariantów. Z punktu widzenia bohaterów unicestwianie rozgałęzień w czasie było oczywiście niewłaściwe, ale temu wcieleniu daleko do bycia typowym czarnym charakterem.
Tak, ale przecież dzisiaj złoczyńcy tacy właśnie są. Nie są "źli, bo są źli". Mają powody, które rozumiemy, a nawet gdzieś po cichu może nawet trochę wspieramy. Ten, Który Trwa nie jest klasycznym złoczyńcą. Ale to właśnie z nim nasi bohaterowie walczą, to przeciw niemu stają. Że niesłusznie? To inny temat.
Cytat z Mierzwiak data listopad 11, 2023, 19:14Tylko że Ten, Który Trwa to nie złoczyńca
Przecież on robił to, co robił żeby nie dopuścić do powrotu swoich nieskończonych, złych wariantów. Z punktu widzenia bohaterów unicestwianie rozgałęzień w czasie było oczywiście niewłaściwe, ale temu wcieleniu daleko do bycia typowym czarnym charakterem.
Tak, ale przecież dzisiaj złoczyńcy tacy właśnie są. Nie są "źli, bo są źli". Mają powody, które rozumiemy, a nawet gdzieś po cichu może nawet trochę wspieramy. Ten, Który Trwa nie jest klasycznym złoczyńcą. Ale to właśnie z nim nasi bohaterowie walczą, to przeciw niemu stają. Że niesłusznie? To inny temat.
Cytat z Szaman data 11 listopada, 2023, 23:27Co to w ogóle miało być? Mieli przeszkadzać w fabułach? Mieli podróżować po światach pustych lokacji? Chyba nie, bo widać pasażerów w pociągu. Dobrze, że wyleciało.
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1723467092068843566
Co to w ogóle miało być? Mieli przeszkadzać w fabułach? Mieli podróżować po światach pustych lokacji? Chyba nie, bo widać pasażerów w pociągu. Dobrze, że wyleciało.
Concept art from ‘SPIDER-MAN: NO WAY HOME’ of Peter and Dr. Strange fighting through the Raimi Trilogy.
(Source: https://t.co/S5wxHLxcdo) pic.twitter.com/uSe3zqjqco
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) November 11, 2023
Cytat z Mierzwiak data 12 listopada, 2023, 17:48Czekałem na tę jakże oryginalną wypowiedź.
There are pockets where you go because you’re like, ‘I’m a super fan. I want to exist in the space of just adoration - which includes civilized critique. Then there are pockets that are really virulent and violent and racist - and sexist and homophobic and all those awful things.
https://comicbookmovie.com/captain-marvel/the-marvels/the-marvels-director-nia-dacosta-responds-to-those-who-believe-mcu-sequel-is-too-woke-a207765
Czekałem na tę jakże oryginalną wypowiedź.
There are pockets where you go because you’re like, ‘I’m a super fan. I want to exist in the space of just adoration - which includes civilized critique. Then there are pockets that are really virulent and violent and racist - and sexist and homophobic and all those awful things.
Cytat z Marek Pilarski data 12 listopada, 2023, 18:44Mogło się wydawać, że The Marvels przyciągnie w większym stopniu kobiety niż mężczyzn. Tymczasem..
https://twitter.com/ERCboxoffice/status/1723734660054938092?s=20
Mogło się wydawać, że The Marvels przyciągnie w większym stopniu kobiety niż mężczyzn. Tymczasem..
Where the ladies at?
Box office believe it or not...THE MARVELS demographics (domestic) has males courting 61% of the audience this weekend.
— Exhibitor Relations Co. (@ERCboxoffice) November 12, 2023
Cytat z Marek Pilarski data 12 listopada, 2023, 18:59Byłem wczoraj w kinie, w sumie nie chce mi się o nim nawet pisać. Sceny, które podobały mi się, mogę zliczyć na palach jednej ręki (najbardziej podobała mi się scena, w której użyli kultowego utworu z bardzo znanego musicalu [spoiler title=""]"Memory" z Cats. :)[/spoiler]). Poza nimi odniosłem wrażenie, że scenariusz tego filmu mógł zostać napisany przez AI. Dostrzegłem dość dużo błędów montażowych, które nawet w scenach akcji z dużą ilością ujęć i cięć były bardzo widoczne. Zamiana miejsc postaci przy użyciu przez nie mocy była niekonsekwentnie stosowana - raz użycie mocy powodowało zamianę, raz nie (nie jestem pewien, ale ostatecznie być może zostało to tak wytłumaczone, że sami bohaterowie jednak nie są w stanie wytłumaczyć, na jakiej zasadzie to działa, ale w sumie już nie zależało mi na tym, żeby to zrozumieć, bo jest tu zdecydowanie za dużo pseudonaukowego gadania o jakichś zjawiskach, których nie chciało mi się intelektualnie zrozumieć. Pod tym względem przywodził mi na myśla fatalnego Thor: The Drk World). Poza tym jak już się zamieniały miejscami, to często widzieliśmy tylko perspekywę jednej postaci (albo dwóch, gdy były w tym samym miejscu), a nie dowiadywaliśmy się ostatecznie, co się stało z drugą i trzecią postacią. W następnych scenach postaci te pojawiały się już w pierwotnym miejscu, więc zmiana ich położenia odbywała się poza ekranem.
Byłem wczoraj w kinie, w sumie nie chce mi się o nim nawet pisać. Sceny, które podobały mi się, mogę zliczyć na palach jednej ręki (najbardziej podobała mi się scena, w której użyli kultowego utworu z bardzo znanego musicalu
Cytat z Marek Pilarski data 12 listopada, 2023, 19:01I jeszcze jedna rzecz... Oni naprawdę użyli ujęcia ze sceny po napisach w finalnym zwiastunie. xD
I jeszcze jedna rzecz... Oni naprawdę użyli ujęcia ze sceny po napisach w finalnym zwiastunie. xD
Cytat z Szaman data 12 listopada, 2023, 19:44Cytat z Marek Pilarski data listopad 12, 2023, 18:44Mogło się wydawać, że The Marvels przyciągnie w większym stopniu kobiety niż mężczyzn. Tymczasem..
Powstaje pytanie czy uszczęśliwiają na siłę grupę docelową która tego nie potrzebuje. Bo jednak różnica jest znaczna.
Cytat z Marek Pilarski data listopad 12, 2023, 18:44Mogło się wydawać, że The Marvels przyciągnie w większym stopniu kobiety niż mężczyzn. Tymczasem..
Powstaje pytanie czy uszczęśliwiają na siłę grupę docelową która tego nie potrzebuje. Bo jednak różnica jest znaczna.
Cytat z Szaman data 12 listopada, 2023, 19:56Rany, jak Ant-Man wywołał taki popłoch, to co tam będzie działo się w siedzibie Marvela w poniedziałek?
Rany, jak Ant-Man wywołał taki popłoch, to co tam będzie działo się w siedzibie Marvela w poniedziałek?
Cytat z Janko data 12 listopada, 2023, 19:59A i ci mężczyźni którzy zostali to bardziej taka toksyczna relacja, wiesz że to nie będzie dobre, ale idziesz z przyzwyczajenia. 4 lata temu była pełna sala, dziś było ze 20-30 osób.
A i ci mężczyźni którzy zostali to bardziej taka toksyczna relacja, wiesz że to nie będzie dobre, ale idziesz z przyzwyczajenia. 4 lata temu była pełna sala, dziś było ze 20-30 osób.
Cytat z Szaman data 12 listopada, 2023, 20:01To tak jak z Jak poznałem Waszą matkę w 9 sezonie. Ktoś tam to jeszcze oglądał, ktoś nawet upierał się, że śmieszne.
To tak jak z Jak poznałem Waszą matkę w 9 sezonie. Ktoś tam to jeszcze oglądał, ktoś nawet upierał się, że śmieszne.