aby założyć posty i tematy.

MCU - Marvel Cinematic Universe

PreviousPage 35 of 98Next

Nie znalazłem lepszego źródła, takie coś krąży po Twitterze. Ok, czy oni po prostu postanowili na złość babci odmrozić sobie uszy?

Obejrzałem okropne Foe, które przypomniało mi jednak jak dobrym i charyzmatycznym aktorem jest Aaron Pierre. Nie wierzę, że Feiga chce zmarnować go na jakąś rolę w Bladzie, skoro go idealny kandydat żeby zastąpić nim Majorsa. No, ale przynajmniej nie utknie na zbyt długo w żadnej franczyzie.

Jaki tragiczny symbol... A ja tutaj zastanawiałem się czy policzkiem nie będzie premiera na Disneyu w Boże Narodzenie.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Stephen King jak zwykle zabiera głos choć nie ma nic do powiedzenia:

Ernest Kubica and Szaman have reacted to this post.
Ernest KubicaSzaman

Mnie bardziej ciekawi jego teoria na temat tego, dlaczego dziewczyny i kobiety zignorowały ten film. 🤭

King nie ma i nie będzie mieć na ten temat teorii, ponieważ ludzie jego pokroju nie przyjmują faktów do wiadomości.

Marvels

Myślałem że będzie gorzej. Oczywiście to nie jest dobry film, tylko jest słaby/ w miarę przeciętny i przy odpowiednio dobrej woli da się bez bólu obejrzeć. Główna trójka prezentuje się dobrze (nawet Brie nie jest zła, a i postać Kapitan nie denerwuje). Koncept z tą zamianą na początku jest dość fajnie rozegrany, również pod względem walk, ale później coraz mniej w tym sensu, a i więcej chaosu się wkrada. Oczywiście scenariusz to tradycyjnie bida z nędzą, począwszy od głównej złej pani i jej planu, kończąc na szczegółach. Ogólnie widać, że nikt tego filmu tak naprawdę nikt nie chciał, miał powstać to powstał, ale zrobiono to jak najmniejszym wysiłkiem.

Kolejny raz MCU udowadnia, że powiązanie z serialami to żart. Można nich nie znać, a i tak wszystko zrozumiesz. Monica w jednym zdaniu mówi skąd ma moce (są nawet fragmenty serialu WandaVision), Kamala też wszystko wyjaśnia (dobra akurat tutaj o szczegółach związanych z jej babcią dowiesz się z serialu, ale nie powiedziałbym żeby to bardzo zubożało twoją wiedzę na jej temat).

Tutaj dobrze wypunktowane bolączki tego filmu

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Potwierdzenie plotek

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Jutro zwiastun

Dopiero po roku trafiłem na te być może spoilerowe zdjęcia z Madame Web i przyznam, że nawet trochę mnie zaciekawiły. Wychodzi na to, że wrogiem jest, może lepiej wezmę w spoiler

Debbie Harry mówi, że o 15 naszego czasu.

Nawet spoko. Choć wizualnie jakbyśmy się cofnęli tak z dekadę.

O dwie, do 2003 roku w którym podobno rozgrywa się akcja i który widać po ubraniach 🙂 Dla mnie spoko, wygląda sto razy ciekawiej niż Marvels, ale może to tylko moja sympatia do pajęczego świata. Tonacja w porządku, nic mnie nie zirytowało, nawet zapamiętałem drużynę i ich przeciwnika, a to przy obecnych zwiastunach duży wyczyn.

robgordon has reacted to this post.
robgordon
Cytat z Szaman data listopad 15, 2023, 15:52

O dwie, do 2003 roku w którym podobno rozgrywa się akcja i który widać po ubraniach 🙂 Dla mnie spoko, wygląda sto razy ciekawiej niż Marvels, ale może to tylko moja sympatia do pajęczego świata. Tonacja w porządku, nic mnie nie zirytowało, nawet zapamiętałem drużynę i ich przeciwnika, a to przy obecnych zwiastunach duży wyczyn.

Chciałem napisać, że pewnie nawiązują do tamtych czasów, ale nie wiedziałem, czy czasem sobie nie dopowiadam 😉

Co ciekawe, w zwiastunie nie jest podana żadna data premiery.. będzie zmiana terminu?

robgordon has reacted to this post.
robgordon
PreviousPage 35 of 98Next